Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο περιστατικό με το τουρκικό drone που έριξε την μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος βρισκόταν στο σημείο λόγω επίσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό μιλώντας στο ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχαμε ξυπνήσει νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε τους φορείς της πόλης και όντως 7 το πρωί είδαμε το drone που ήταν πολύ ψηλά στο λιμάνι, μετά κατέβηκε κοντά στις στέγες των σπιτιών, ακουγόντουσαν τούρκικα τραγούδια πιθανόν και ο ύμνος της Τουρκίας».
«Μας αναστάτωσε χωρίς να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει» πρόσθεσε και συνέχισε την περιγραφή του λέγοντας πως «δεν έγινε μεγάλη συζήτηση στην αρχή, νομίζαμε ότι κάποιος τουρίστας κάνει κάτι και το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν έγινε η υπόθεση με την κόκκινη μπογιά στην σημαία . Όταν πηγαίναμε προς την Ρώ είδαμε τους φαντάρους να καθαρίζουν την σημαία καιάρχιζε να ξετυλίγεται το κουβάρι ότι το drone και αυτό που είδαμε ήταν από την απέναντι πλευρά».
Υβριδικός πόλεμος στα σύνορα
Πριν από ακριβώς ένα μήνα, στις 29 Αυγούστου 2020, μετά τα γεγονότα που είχαν σημειωθεί στη Χάλκη - όπου οι Τούρκοι είχαν εμποδίσει ελληνική επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, τυφλώνοντας μάλιστα με λέιζερ τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου - είχαμε επισημάνει πως το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, με στόχο να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς του όρους.
Για την επίτευξη των στόχων της, η Τουρκία χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσον, από την άσκηση ψυχολογικής πίεσης, τους εκβιασμούς, τον εκφοβισμό και την απειλή πολέμου, ως την ωμή χρήση βίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα, το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να προωθεί, πέρα από όλα τα άλλα, και νέες τακτικές υβριδικού πολέμου προκειμένου να επιτύχει τις επιδιώξεις του.
Το προσπάθησε ανεπιτυχώς τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο, όπου με πολιορκητικό κριό εξαθλιωμένους μετανάστες επιχείρησε εισβολή στην Ελλάδα και δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης στα σύνορα. Η άμεση, δυναμική και αποφασιστική απάντηση που έλαβε από την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις ανέτρεψε τα σχέδια του καθεστώτος, το οποίο ωστόσο έθεσε σε εφαρμογή νέες τακτικές προκλήσεων.
Μια από αυτές ήταν και η εμφάνιση drones πάνω από τη συνοριογραμμή ή ακόμα και μέσα από αυτή, πάνω από ελληνικά εδάφη στον Έβρο. Η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων φυσικά ήταν άμεση, με ορισμένα από τα τουρκικά ελικοπτεράκια να μην γυρίζουν ποτέ στον χειριστή τους.
Αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, έχουν καταγραφεί drones να πετούν από τα τουρκικά παράλια προς τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, ενώ ψαράδες των νησιών μας έχουν παρατηρήσει πως ορισμένα από αυτά «σηκώνονται» ακόμα και από εμπορικά πλοία που πλέουν στο Αιγαίο. Κάτι ανάλογο έγινε και το Σάββατο (26.09) στο Καστελόριζο, όπου ένα drone πέταξε πάνω από το λιμάνι του ακριτικού νησιού και άρχισε να παίζει από τη ηχεία του τουρκικά εμβατήρια και σειρήνες πολέμου. Η υπόθεση προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές, με την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ να αναζητούν τους υπαίτιους και το υπουργείο Εξωτερικών να ζητά την καταδίκη τους από την πλευρά της Τουρκίας.
Γιατί δεν τα καταρρίπτουμε;
Ο στόχος και η αποστολή των drones είναι να καταγράψουν τις ελληνικές θέσεις, τις κινήσεις του ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού και των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού. Αναρωτιόμαστε φυσικά όλοι, «μα, γιατί δεν του ρίχνουν μία βολή να το κατεβάσουν;» Η αλήθεια είναι πως το να ρίξεις ένα drone είναι το πλέον εύκολο. Το δύσκολο είναι να το εντοπίσεις, καθώς πρόκειται για συσκευές με μικρό όγκο και κατά συνέπεια με μικρό στίγμα. Ωστόσο η τεχνολογία ήδη έχει αναπτύξει ειδικά ραντάρ για drones τα οποία έχουν τη δυνατότητα να τα εντοπίζουν, ακόμα και όταν αυτά πετούν πολύ χαμηλά. Το ζήτημα απασχολεί έντονα την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ήδη έχουν λάβει μια σειρά μέτρων αντιμετώπισης των drones, κυρίως στις ακριτικές περιοχές.
Ποια είναι λοιπόν η επόμενη κίνηση, αν το εντοπίσεις; Η απάντηση είναι πως δεν είναι απαραίτητο να το καταρρίψει κάποιος. Μπορεί μέσω παρεμβολών να το αχρηστεύσει, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα «χακαρίσματος» ώστε να πέσει στα χέρια μας.
Επαγρύπνηση και άμεση λήψη αποφάσεων
Μπορεί οι Τούρκοι να έχουν φορέσει τη μάσκα του… ειρηνοποιού, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως σε αυτή την ηγεσία δεν μπορείς να έχεις καμία απολύτως εμπιστοσύνη.
Η «οσμή προβοκάτσιας» έχει καλύψει πλέον όλο το ανατολικό Αιγαίο, με τους Τούρκους να αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν ένταση, με βασικό στόχο να θίξουν την ελληνική κυριαρχία. Η πτήση του drone πάνω από το Κατσελόριζο αποτέλεσε και την αφορμή για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας, με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνει εντολή για να καταγράφονται τα πάντα γύρω από τα ακριτικά νησιά. Για ό,τι πλέει και ό,τι πετάει να δίνεται λεπτομερής αναφορά, ενώ οι ύποπτες κινήσεις να μεταφέρονται άμεσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οι εντολές προς τις ακριτικές Μονάδες είναι σαφείς και πολύ συγκεκριμένες.
Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, άμεση ετοιμότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Περιθώρια για αδράνεια δεν υπάρχουν καμία στιγμή. Μια απλή πληροφορία μπορεί να κάνει τη διαφορά.
Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1122123/xatzitheodosioy-toyrkiko-drone-erixe-mpogia-stin-elliniki-simaia?fbclid=IwAR0hOxzpsCVpArP6xCe7EVAYfmDLjmpUDNnOiLjT01E6aZpyzpaDZtca82A
Ιωάννα Γάκα: Το Quantum University απαντά στο Live News - Τι ισχύει με το πτυχίο της
Το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Χονολουλού παίρνει επίσημα θέση για την υπόθεση, εξηγώντας τους αυστηρούς περιορισμούς των τίτλων σπουδών που παρέχει και το νομικό πλαίσιο γύρω από τις κλινικές πράξεις.

Σε βαρύ πένθος η οικογένεια του Μαζωνάκη - Κλεισμένοι στο σπίτι προσπαθούν να διαχειριστούν την απώλεια
Εννέα ημέρες μετά την απώλεια του τραγουδιστή, οι γονείς και οι αδελφές του παραμένουν στο σπίτι τους στον Μαραθώνα, αναμένοντας την ολοκλήρωση των ερευνών.

Ελονοσία αεροδρομίου: Τρίτος νεκρός στη Φρανκφούρτη - οι αρχές αναζητούν μολυσμένα κουνούπια
Δύο εργαζόμενοι του αεροδρομίου είχαν ήδη πεθάνει από την τροπική νόσο και τέσσερις ακόμη ασθένησαν αλλά ανάρρωσαν, ενώ κουνούπια εξετάζονται σε εργαστήριο της Αμβέρσας.

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα λόγια του πατέρα του και τι είπε ο δικηγόρος για τη διαθήκη
Ο Μανώλης Μαζωνάκης ζητά δικαιοσύνη για τον θάνατο του γιου του, την ώρα που ο νομικός του εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις θεραπείες και τα κληρονομικά.

Έλεγε ότι είχε λευχαιμία, έπαιρνε επιδόματα και πήγαινε διακοπές στο Ντουμπάι - Η απίστευτη απάτη νοσηλεύτριας
Η πρώην εργαζόμενη στον τομέα της υγείας από τη Σκωτία, που καταδικάστηκε σε φυλάκιση, διαγράφηκε οριστικά από το μητρώο του κλάδου μετά την αποκάλυψη της πολυετούς και μεθοδευμένης δράσης της.

Μινεάπολη: Βίντεο ντοκουμέντο από πυροβολισμούς με 2 νεκρούς, 2 αστυνομικούς τραυματίες
Ο 35χρονος Κάρλτον Τζόνσον σκότωσε δύο γείτονές του και τραυμάτισε πέντε ακόμη άτομα πριν πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας στη Μινεσότα.

Θεσσαλονίκη: Στιγμές τρόμου για 12χρονη που δέχθηκε επίθεση από αγέλη σκυλιών
Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Λαγκαδά όπου οι γιατροί περιποιήθηκαν τα τραύματά της

Ρόδος: Δύο γυναίκες άρπαξαν 36 σκουλαρίκια από κοσμηματοπωλείο σε λίγα λεπτά - Βίντεο
Η ιδιοκτήτρια κοσμηματοπωλείου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου καταγγέλλει ζημιά έως 1.300 ευρώ και κάνει λόγο για δεύτερο χτύπημα σε κατάστημα αθλητικών ρούχων λίγα λεπτά μετά.

Τηγανητή πατάτα τέλος - Τι συμβαίνει με την παραγωγή
Οι παρατεταμένοι καύσωνες οδηγούν σε απώλειες 800 εκατ. ευρώ για τους παραγωγούς, ενώ τα σούπερ μάρκετ ετοιμάζονται για σημαντικές ανατιμήσεις και μικρότερα προϊόντα.

Ζαχαράκη για τον θάνατο της μαθήτριας στην Κοζάνη: Έγινε ΚΑΡΠΑ και χρησιμοποιήθηκε απινιδωτής
Είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα στους μαθητές, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς της, είπε η υπουργός

Πολωνία: Σειρήνες συναγερμού κοντά στα σύνορα - Τουσκ προειδοποιεί για πόλεμο με τη Ρωσία
Στρατιωτικά αεροσκάφη απογειώθηκαν και δύο αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά, ενώ drone συνετρίβη τέσσερα χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα.

Θρίλερ με τον θάνατο του εγγονού της πριγκίπισσας Αικατερίνης: Αυτοκτόνησε μετά από μήνες πίεσης που δέχτηκε από την αστυνομία, λέει η οικογένεια
Ο 44χρονος Νίκολας Μπράντραμ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Λονδίνο - Η οικογένειά του επιμένει πως ο 44χρονος δεν ήταν ο άνδρας που έγινε παγκοσμίως γνωστός επειδή έσπρωξε μία γυναίκα που περπατούσε μπροστά από λεωφορείο εν κινήσει

Κοζάνη: Νεκρή 16χρονη μαθήτρια που βρέθηκε χωρίς αισθήσεις σε τουαλέτες σχολείου
Η μαθήτρια της Β` Λυκείου αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και ήταν απομονωμένη από το σχολικό της περιβάλλον, σύμφωνα με πληροφορίες.

Εκλογές στη Σουηδία: Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων – Αλλαγή σκυτάλης με νικήτρια τη κεντροαριστερά
Το αποτέλεσμα ανοίγει τον δρόμο για κυβερνητική αλλαγή

Χανιά: Ξέχασαν δύο παιδιά 5 ώρες σε σχολικό λεωφορείο – Απολύθηκε η συνοδός
Τα νήπια βρέθηκαν κλαμμένα και βρεγμένα στο σταθμευμένο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου, ενώ ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ζήτησε συγγνώμη.

Θάνατος Μαζωνάκη: Οι δυο γιατροί θα προαυλίζονται μόνοι τους στον Κορυδαλλό, υπό τον φόβο αναβρασμού οι φυλακές
Φόβος αναβρασμού στις φυλακές λόγω της παλαιότερης συναυλίας του τραγουδιστή στις γυναικείες φυλακές, ενώ το σκεπτικό της κράτησης κάνει λόγο για κίνδυνο τέλεσης νέων αδικημάτων.

Ιός του Δυτικού Νείλου: Έρχονται τα πρώτα rapid test για τη νόσο
Δωρεάν διάθεση από τον δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης - Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη δράση που στοχεύει στην έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη του ιού

Σκύλος της οικογένειας Τσιτσιπά επιτέθηκε ξανά σε γυναίκα - Μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ
Στο αστυνομικό τμήμα Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μεταφέρθηκε γυναίκα που δηλώνει δίδυμη αδερφή της μητέρας του τενίστα, καθώς ο ίδιος σκύλος έχει ξαναχτυπήσει στο παρελθόν.

Μετεγκατάσταση στην ακριτική Ελλάδα: Έως 10.000 ευρώ από τον Οκτώβριο – Ποιοι δήμοι εντάσσονται
Στο Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης προστίθενται επτά δήμοι Ιωαννίνων και οι δήμοι Σουλίου και Φιλιατών, καθώς η Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσίασε και νέα μέτρα για βρεφονηπιακούς σταθμούς και «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Όταν ο υπνοθεραπευτής που είδε τη φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη «υπνώτιζε» τη Δάφνη Καραβοκύρη
Η «Υπνοσκόπηση» και η μέθοδός του

Πρώην πελάτισσα του υπνοθεραπευτή «σπάει» τη σιωπή της: «Μου έλεγε πως ο πατέρας μου έχει μετενσαρκωθεί σε εμένα» – Ποιοι της τον σύστησαν
Ο Νάσος Κομιανός θεωρείται πρόσωπο «κλειδί» στην έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα αιτήσεων έως τις 22 Σεπτεμβρίου
Δικαίωμα υποβολής έχουν όσοι δεν πρόλαβαν να καταθέσουν αίτηση εντός της πρώτης προθεσμίας, από 30 Ιουνίου έως 31 Ιουλίου.

Brent στα 106 δολάρια: Εκτοξεύονται αμόλυβδη και ντίζελ – Σε επιφυλακή η κυβέρνηση
Η Σαουδική Αραβία επισπεύδει την αποκατάσταση του αγωγού East-West, ενώ στην Ελλάδα εξετάζονται μέτρα στήριξης για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Απόδραση στο Οχάιο: Κρατούμενος έσπασε μύτες αστυνομικών και ακινητοποιήθηκε με taser
Ο Τίμοθι Ρίγκαλ είχε μόλις καταδικαστεί για ληστεία όταν επιτέθηκε στους φρουρούς του μέσα στο δικαστήριο, αντιμετωπίζοντας πλέον νέες κατηγορίες.

Κεφαλονιά: 17χρονος αναβάτης σε πατίνι συγκρούστηκε με άλογο - Νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς»
Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της 14ης Σεπτεμβρίου υπό συνθήκες που διερευνώνται από την Τροχαία Αργοστολίου

Καιρός: Έρχεται ψυχρή «εισβολή» - Πότε θα κάνει «βουτιά» ο υδράργυρος
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει πτώση της θερμοκρασίας κάτω από τα φυσιολογικά επίπεδα εποχής, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια.

Εκτός φυλακής ο Νίκος Μαζιώτης, οι πρώτες εικόνες από την έξοδό του από τον Δομοκό
Αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει την 20ετή ποινή του

Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα
Πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι και ποιοι θα ψηφίσουν το νέο κόμμα Σαμαρά

Νέα στοιχεία στην υπόθεση Μαζωνάκη: Τι αποκάλυψαν οι παλαιότεροι έλεγχοι του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στο ιατρείο του Κολωνακίου
Στις αρχές το χρονικό των αυτοψιών στο ιατρείο της οδού Καρνεάδου – Τι αναφέρεται για τις διαπιστώσεις των ελέγχων

Βρέθηκε νεκρός ο Noah Woods: Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση του 3χρονου στη Βρετανία
Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ανασύρθηκε η σορός παιδιού από κοντινή λίμνη

Φίτζι: Έκτακτη ανάγκη υγείας με 1 στους 60 ενήλικες φορείς του HIV
Η εξάπλωση της μεθαμφεταμίνης μέσω διεθνών καρτέλ οδήγησε σε 2.060 νέες διαγνώσεις HIV το 2025, με 59 βρέφη να μολύνονται από τις μητέρες τους.

Αλκέτ Ριζάι: Πού στρέφονται οι έρευνες των αρχών - Τσακώθηκε με δεύτερο οδηγό
Επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή του στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στην Ανάβυσσο

Ηλίας Κασιδιάρης: Οι κινήσεις για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση – Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του

Πάτρα: Πέθανε βρέφος λίγο μετά τη γέννησή του στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»
Το νεογέννητο κοριτσάκι είχε γεννηθεί πρόωρα και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.

Γερμανία: Νοσοκομεία ετοιμάζονται για πόλεμο με τη Ρωσία – Καταφύγιο 2.000 ατόμων στην Ουλμ
Ο υπουργός Αμυνας Μπόρις Πιστόριους προειδοποιεί για ρωσική επίθεση έως το 2029, με μελέτη να κάνει λόγο για έως 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα.

«Όχι, μην τη χτυπήσεις»: Αγρια επίθεση ασθενούς σε νοσηλεύτρια σε νοσοκομείο του Μαϊάμι, μπήκε μπροστά να προστατεύσει συνάδελφό της
Το περιστατικό καταγράφηκε στις 30 Μαΐου, με το θύμα, την Γιανίρα Εγκιλεόρ, να μηνύει το νοσοκομείο για ελλιπή μέτρα ασφαλείας - Προσοχή, σκληρές εικόνες

Νεκρός από ουκρανικό drone στο Ντονέτσκ ο «Τρομερός» στρατηγός του Πούτιν – Είχε παρασημοφορηθεί για τη δράση στην Ουκρανία
Ο Αντον Γκρούνις ήταν διοικητής της 4ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας και προβεβλημένο πρόσωπο της ρωσικής πολεμικής μηχανής - Είχε συμμετάσχει στους πολέμους της Τσετσενίας, της Γεωργίας, στις επιχειρήσεις στην Κριμαία και στον εν εξελίξει πόλεμο της Ουκρανίας

Ιταλία: Καταργούνται τα τέλη κυκλοφορίας για 14,5 εκατ. οχήματα από το 2027
Η απαλλαγή θα ισχύει για ένα όχημα ανά πολίτη, ισχύος έως 80 kW, με κόστος 2,29 δισ. ευρώ για τα δημόσια έσοδα.

Έχω συνεργαστεί με την Γάκα, θέλω να συμβάλλω με την μαρτυρία μου, λέει ο υπνοθεραπευτής που έλαβε τη φωτογραφία του Μαζωνάκη
Ο Νάσος Κομιανός δηλώνει «υπνοθεραπευτής, αναδρομέας θεραπευτής» και αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τη φωτογραφία με τον τραγουδιστή που του έστειλε η κατηγορούμενη γιατρός

Καιρός: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τις επόμενες μέρες
Ο μετεωρολόγος Δημήτρης Ζιακόπουλος αναλύει τις καιρικές συνθήκες έως την Κυριακή, με το Κολυμβάρι Χανίων να καταγράφει τα 46 mm βροχής του διημέρου.










