Συγκλονίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών
Καστελόριζο: Η συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το τουρκικό drone
Καστελόριζο: Η συγκλονιστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το τουρκικό drone - Συγκλονίζει ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στο περιστατικό με το τουρκικό drone που έριξε την μπογιά στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος βρισκόταν στο σημείο λόγω επίσκεψης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, περιέγραψε αναλυτικά το περιστατικό μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είχαμε ξυπνήσει νωρίς το πρωί για να επισκεφτούμε τους φορείς της πόλης και όντως 7 το πρωί είδαμε το drone που ήταν πολύ ψηλά στο λιμάνι, μετά κατέβηκε κοντά στις στέγες των σπιτιών, ακουγόντουσαν τούρκικα τραγούδια πιθανόν και ο ύμνος της Τουρκίας».

«Μας αναστάτωσε χωρίς να καταλαβαίνουμε τι ακριβώς συμβαίνει» πρόσθεσε και συνέχισε την περιγραφή του λέγοντας πως «δεν έγινε μεγάλη συζήτηση στην αρχή, νομίζαμε ότι κάποιος τουρίστας κάνει κάτι και το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν έγινε η υπόθεση με την κόκκινη μπογιά στην σημαία . Όταν πηγαίναμε προς την Ρώ είδαμε τους φαντάρους να καθαρίζουν την σημαία καιάρχιζε να ξετυλίγεται το κουβάρι ότι το drone και αυτό που είδαμε ήταν από την απέναντι πλευρά».

Υβριδικός πόλεμος στα σύνορα

Πριν από ακριβώς ένα μήνα, στις 29 Αυγούστου 2020, μετά τα γεγονότα που είχαν σημειωθεί στη Χάλκη - όπου οι Τούρκοι είχαν εμποδίσει ελληνική επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, τυφλώνοντας μάλιστα με λέιζερ τον Έλληνα χειριστή του ελικοπτέρου - είχαμε επισημάνει πως το καθεστώς Ερντογάν επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, με στόχο να σύρει την Ελλάδα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δικούς του όρους.

Για την επίτευξη των στόχων της, η Τουρκία χρησιμοποιεί κάθε πρόσφορο μέσον, από την άσκηση ψυχολογικής πίεσης, τους εκβιασμούς, τον εκφοβισμό και την απειλή πολέμου, ως την ωμή χρήση βίας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα μάλιστα, το καθεστώς Ερντογάν φαίνεται να προωθεί, πέρα από όλα τα άλλα, και νέες τακτικές υβριδικού πολέμου προκειμένου να επιτύχει τις επιδιώξεις του.

Το προσπάθησε ανεπιτυχώς τον περασμένο Μάρτιο στον Έβρο, όπου με πολιορκητικό κριό εξαθλιωμένους μετανάστες επιχείρησε εισβολή στην Ελλάδα και δημιουργία συνθηκών αποσταθεροποίησης στα σύνορα. Η άμεση, δυναμική και αποφασιστική απάντηση που έλαβε από την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις ανέτρεψε τα σχέδια του καθεστώτος, το οποίο ωστόσο έθεσε σε εφαρμογή νέες τακτικές προκλήσεων.

Μια από αυτές ήταν και η εμφάνιση drones πάνω από τη συνοριογραμμή ή ακόμα και μέσα από αυτή, πάνω από ελληνικά εδάφη στον Έβρο. Η αντίδραση των ελληνικών δυνάμεων φυσικά ήταν άμεση, με ορισμένα από τα τουρκικά ελικοπτεράκια να μην γυρίζουν ποτέ στον χειριστή τους.

Αλλά και στο ανατολικό Αιγαίο, έχουν καταγραφεί drones να πετούν από τα τουρκικά παράλια προς τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, ενώ ψαράδες των νησιών μας έχουν παρατηρήσει πως ορισμένα από αυτά «σηκώνονται» ακόμα και από εμπορικά πλοία που πλέουν στο Αιγαίο. Κάτι ανάλογο έγινε και το Σάββατο (26.09) στο Καστελόριζο, όπου ένα drone πέταξε πάνω από το λιμάνι του ακριτικού νησιού και άρχισε να παίζει από τη ηχεία του τουρκικά εμβατήρια και σειρήνες πολέμου. Η υπόθεση προκάλεσε συναγερμό στις ελληνικές Αρχές, με την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ να αναζητούν τους υπαίτιους και το υπουργείο Εξωτερικών να ζητά την καταδίκη τους από την πλευρά της Τουρκίας.

Γιατί δεν τα καταρρίπτουμε;

Ο στόχος και η αποστολή των drones είναι να καταγράψουν τις ελληνικές θέσεις, τις κινήσεις του ελληνικού Στρατού, του Λιμενικού και των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού. Αναρωτιόμαστε φυσικά όλοι, «μα, γιατί δεν του ρίχνουν μία βολή να το κατεβάσουν;» Η αλήθεια είναι πως το να ρίξεις ένα drone είναι το πλέον εύκολο. Το δύσκολο είναι να το εντοπίσεις, καθώς πρόκειται για συσκευές με μικρό όγκο και κατά συνέπεια με μικρό στίγμα. Ωστόσο η τεχνολογία ήδη έχει αναπτύξει ειδικά ραντάρ για drones τα οποία έχουν τη δυνατότητα να τα εντοπίζουν, ακόμα και όταν αυτά πετούν πολύ χαμηλά. Το ζήτημα απασχολεί έντονα την Ελληνική Αστυνομία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες ήδη έχουν λάβει μια σειρά μέτρων αντιμετώπισης των drones, κυρίως στις ακριτικές περιοχές.

Ποια είναι λοιπόν η επόμενη κίνηση, αν το εντοπίσεις; Η απάντηση είναι πως δεν είναι απαραίτητο να το καταρρίψει κάποιος. Μπορεί μέσω παρεμβολών να το αχρηστεύσει, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα «χακαρίσματος» ώστε να πέσει στα χέρια μας.


Επαγρύπνηση και άμεση λήψη αποφάσεων
Μπορεί οι Τούρκοι να έχουν φορέσει τη μάσκα του… ειρηνοποιού, ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως σε αυτή την ηγεσία δεν μπορείς να έχεις καμία απολύτως εμπιστοσύνη.

Η «οσμή προβοκάτσιας» έχει καλύψει πλέον όλο το ανατολικό Αιγαίο, με τους Τούρκους να αναζητούν τρόπους για να δημιουργήσουν ένταση, με βασικό στόχο να θίξουν την ελληνική κυριαρχία. Η πτήση του drone πάνω από το Κατσελόριζο αποτέλεσε και την αφορμή για να αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας, με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να δίνει εντολή για να καταγράφονται τα πάντα γύρω από τα ακριτικά νησιά. Για ό,τι πλέει και ό,τι πετάει να δίνεται λεπτομερής αναφορά, ενώ οι ύποπτες κινήσεις να μεταφέρονται άμεσα στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Οι εντολές προς τις ακριτικές Μονάδες είναι σαφείς και πολύ συγκεκριμένες.

Απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση, άμεση ετοιμότητα και ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων. Περιθώρια για αδράνεια δεν υπάρχουν καμία στιγμή. Μια απλή πληροφορία μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/1122123/xatzitheodosioy-toyrkiko-drone-erixe-mpogia-stin-elliniki-simaia?fbclid=IwAR0hOxzpsCVpArP6xCe7EVAYfmDLjmpUDNnOiLjT01E6aZpyzpaDZtca82A
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καρέτσας: Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις

Καρέτσας: Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις

Ο 18χρονος μέσος αποχώρησε με φορείο στο 22` του Ντόρτμουντ-Βιγιαρεάλ για το Champions League, όμως οι πρώτες εξετάσεις καθησυχάζουν. 

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας κάτω από 30 βαθμούς την Κυριακή - Φθινόπωρο με καταιγίδες

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας κάτω από 30 βαθμούς την Κυριακή - Φθινόπωρο με καταιγίδες

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τιμές έως 36 βαθμών την Παρασκευή, πριν η μεγάλη μεταβολή του καιρού γενικευτεί από τη Δευτέρα. 

Απάτη 40 εκατ. ευρώ με παράνομες επιστροφές φόρου: 46 πρόσωπα, 152 εταιρείες στο στόχαστρο

Απάτη 40 εκατ. ευρώ με παράνομες επιστροφές φόρου: 46 πρόσωπα, 152 εταιρείες στο στόχαστρο

Η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος «πάγωσε» την περαιτέρω εκταμίευση, ενώ 16 εκατ. ευρώ είχαν ήδη καταβληθεί σε δίκτυο που δρούσε το 2023-2024. 

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Στην αυτοχειρία της 54χρονης καταλήγουν οι Αρχές με 34 τραύματα

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Στην αυτοχειρία της 54χρονης καταλήγουν οι Αρχές με 34 τραύματα

Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν τα ίχνη DNA και τα αποτυπώματα, καθώς οι Αρχές δεν εντοπίζουν εμπλοκή τρίτου προσώπου. 

Μια συγκινητική ιστορία: Ελληνίδα γέννησε στα 54 της, από έμβρυο κατεψυγμένο 22 χρόνια, λίγο μετά τον χαμό του γιου της

Μια συγκινητική ιστορία: Ελληνίδα γέννησε στα 54 της, από έμβρυο κατεψυγμένο 22 χρόνια, λίγο μετά τον χαμό του γιου της

Η 54χρονη έχασε τον 21χρονο γιο της σε τροχαίο πέρυσι και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα έμβρυα του 2004 στην κλινική «Γένεσις Αθηνών». 

Χαλκιδική: Βάναυσος ξυλοδαρμός 27χρονου Γερμανού τουρίστα σε beach bar - Βίντεο

Χαλκιδική: Βάναυσος ξυλοδαρμός 27χρονου Γερμανού τουρίστα σε beach bar - Βίντεο

Οι δύο δράστες, 21 και 25 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ερωtικής αντιζηλίας πίσω από την επίθεση. 

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τέσσερις τραυματίες

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τέσσερις τραυματίες

Αστικό λεωφορείο έπεσε σε στάση όπου περίμενε κόσμος έπειτα από σύγκρουση με δεύτερο λεωφορείο - Οι τραυματίες φέρεται να έχουν υποστεί κατάγματα 

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκαν τρία τιγράκια Σουμάτρας - μόλις 400 έχουν απομείνει στη φύση

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκαν τρία τιγράκια Σουμάτρας - μόλις 400 έχουν απομείνει στη φύση

Τα δύο αρσενικά και το ένα θηλυκό πέρασαν ήδη την πρώτη κτηνιατρική εξέταση, με μικροτσιπ και τα πρώτα τους εμβόλια. 

Ερευνητής της Anthropic παραιτείται: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας εξοντώσει»

Ερευνητής της Anthropic παραιτείται: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας εξοντώσει»

Ο επικεφαλής ευθυγράμμισης της Anthropic, Έβαν Χάμπινγκερ, εκτιμά πιθανότητα άνω του 10% για καταστροφή την επόμενη δεκαετία, ενώ ο ερευνητής Τζέικομπ Κόξον παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως οι εταιρείες «παίζουν με τις ζωές μας». 

Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ελβετία: Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ελβετία: Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Συναγερμός στη λίμνη Ρίτομ, στη νότια Ελβετία, με τις αρχές να διερευνούν αν επλήγη ο παλιός σταθμός ή η νέα εγκατάσταση υπό κατασκευή. 

Πλατφόρμα «Συνέπεια»: Στο μικροσκόπιο τα χρέη 3,2 δισ. του Δημοσίου - Πρωταθλητές τα νοσοκομεία

Πλατφόρμα «Συνέπεια»: Στο μικροσκόπιο τα χρέη 3,2 δισ. του Δημοσίου - Πρωταθλητές τα νοσοκομεία

Έως το τέλος του 2026 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα που θα αποκαλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των κρατικών φορέων προς προμηθευτές, συνταξιούχους και φορολογούμενους. 

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισαγωγών σε καναδικό αλκοόλ και μοτοσικλέτες από 29 Σεπτεμβρίου

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισαγωγών σε καναδικό αλκοόλ και μοτοσικλέτες από 29 Σεπτεμβρίου

Η κίνηση Τραμπ έρχεται μέρες μετά τους ανταποδοτικούς δασμούς του Καναδά, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποιεί για «κόστος» στην οικονομία της χώρας. 

Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»

Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»

Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παρέθεσε την ιατροδικαστική έκθεση με 15 κακώσεις στο σώμα του θύματος, πριν η δίκη περάσει στη φάση των αγορεύσεων της υπεράσπισης. 

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές

Το βίντεο από το εσωτερικό του οχήματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον επαγγελματία να επιστρατεύει τις υποκριτικές του ικανότητες την πιο κρίσιμη στιγμή. 

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο

Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προειδοποιεί για μεγαλύτερη διάρκεια, ένταση και εξάπλωση των ξηρών περιόδων 

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του

Τι συνέβη με τον Καρέτσα στο ματς της Champions League 

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο

Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα. 

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»

Η πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο σε ανάρτηση για τα μελλοντικά του σχέδια, συνεχίζοντας την κόντρα που ξεκίνησε πρόσφατα. 

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία 45 λεπτών, ενώ η αντιπολίτευση ζητά άμεση έρευνα. 

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα

Ο υπαλλήλος σούπερ μάρκετ βραβεύτηκε από την επιχείρηση 

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί. 

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ

Στο μάτι του κυκλώνα σταθερά ο πρόεδρος της FIFA 

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές

Ο κρατούμενος βρισκόταν υπό την ευθύνη της Δικαστικής Αστυνομίας όταν διέφυγε από το δικαστικό μέγαρο, ενώ οι συνθήκες της απόδρασης παραμένουν άγνωστες. 

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή

Η οικογένεια του θύματος ζήτησε αυστηρότερη ποινή, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα 

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζυρίχης ακύρωσε τις καταδίκες του ζευγαριού, ενώ η νεαρή αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. 

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου

«Όποιος ενεργεί κατά του Ισραήλ, το Ισραήλ θα ενεργεί εναντίον του», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ 

Jack Savoretti: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην Ερμού πριν τη συναυλία του στο Λυκαβηττό

Jack Savoretti: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην Ερμού πριν τη συναυλία του στο Λυκαβηττό

Ο Βρετανός τραγουδιστής έδωσε αυθόρμητο pop-up live στον πεζόδρομο της Ερμού, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 25 Σεπτεμβρίου. 

Καταδικάστηκε Πολωνός στην Θεσσαλονίκη που έκανε μπάρμπεκιου και έβαλε φωτιά - «Δε με νοιάζει αν καταδικαστώ», είπε

Καταδικάστηκε Πολωνός στην Θεσσαλονίκη που έκανε μπάρμπεκιου και έβαλε φωτιά - «Δε με νοιάζει αν καταδικαστώ», είπε

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός στο δικαστήριο 

Από τον γάμο χλιδής στη φυλακή: Ο χρυσός στον λαιμό της νύφης έστειλε τον γαμπρό πίσω από τα σίδερα

Από τον γάμο χλιδής στη φυλακή: Ο χρυσός στον λαιμό της νύφης έστειλε τον γαμπρό πίσω από τα σίδερα

Ο γαμπρός, γνωστός ως «Καρά Χαϊντάρ από το Βαν», κατηγορείται για υποτίμηση του τουρκικού έθνους, ενώ η MASAK ερευνά την προέλευση του χρυσού της influencer Τσαγκλά Οζ. 

Κίνα: Επιστάτης σώζει 5χρονο που κρεμόταν από κάγκελα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας

Κίνα: Επιστάτης σώζει 5χρονο που κρεμόταν από κάγκελα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας

Το περιστατικό σημειώθηκε στη Σουτσόου, όταν το παιδί βρέθηκε μόνο στο σπίτι και κατέγραψαν το βίντεο περαστικοί. 

Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ

Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ

Η κυρία Βιβή από τον Κάλαμο περιέγραψε στο Mega πώς οι απατεώνες χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη σε βιντεοκλήση μέσω Viber για να την πείσουν. 

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Το εύρημα εντοπίστηκε από νεαρό στην περιοχή Αλεπότρυπα, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο ανθρωπολόγος. 

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία

Η δικαστική διαμάχη πίσω από το τραγικό συμβάν 

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια

Έως την Παρασκευή ο καιρός παραμένει σχετικά ήσυχος, με μελτέμια στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στα ορεινά Ηπείρου και Πελοποννήσου. 

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δέκα ημέρες πριν τη σφαγή, χωρίς εκείνος να το μεταφέρει στους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του στρατού· το γραφείο Νετανιάχου διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα. 

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία

Ο ιδρυτής της Rokos Capital Management εντάσσεται στο τεράστιο κύμα αποχωρήσεων επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας το φορολογικό πλαίσιο της Ελλάδας. 

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη

Η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων και ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης καλούνται να απολογηθούν για κακούργημα ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. 

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες

Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώνει τραπεζικές πληρωμές με μισθωτήρια μέσω του Μητρώου ΜΙΔΑ, ενώ από το 2027 αλλάζει η φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια. 

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αμφισβητεί τη νομιμότητα των αδειοδοτήσεων και τον ρόλο της ΕΘΑΑΕ, ζητώντας ακύρωση των σχετικών πράξεων. 

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες

Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αιτωλικού, με εστιακό βάθος 20,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services