Ο ρόλος των οιστρογόνων και του καπνίσματος
Ισχύει τελικά ότι ο κορωνοϊός «προτιμά» τους άνδρες από τις γυναίκες;
Ισχύει τελικά ότι ο κορωνοϊός «προτιμά» τους άνδρες από τις γυναίκες; - Ο ρόλος των οιστρογόνων και του καπνίσματος

Στους 821 ανέρχονται πλέον οι συμπολίτες μας που νοσούν από τον ιό SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία. Στη λίστα των θυμάτων προστέθηκαν χθες Κυριακή δύο ακόμα άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 22. Πρόκειται για 18 άνδρες και 4 γυναίκες.

Ο νέος κορωνοϊός δείχνει μια σαφή «προτίμηση» στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας, αλλά και παγκοσμίως, καθώς όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για την επιδημία, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η πλειοψηφία των θανόντων είναι άνδρες ενώ και το 60% των 134 νοσηλευομένων είναι άνδρες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι παρά το γεγονός ότι τα πρώτα καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα αφορούσαν σε γυναίκες, πράγματι ο ιός μολύνει αναλογικά περισσότερους άνδρες.

«Έχουμε τα δεδομένα από τρεις μεγάλες επιδημίες, της Κίνας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας. Όντως αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει. Οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από το νέο ιό από τις γυναίκες. Τα σοβαρά περιστατικά είναι περισσότερα σε άνδρες από τις γυναίκες και οι θάνατοι είναι περισσότεροι στους άνδρες από τις γυναίκες. Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό», είπε χθες ο κ. Τσιόδρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο στοιχεία από τις μικρότερες επιδημίες του πρώτου ιού SARS, αλλά και του MERS, που είναι «ξαδερφάκια» του SARS-CoV-2, δείχνουν ακριβώς το ίδιο. «Μπορεί να οφείλεται σε επιδημιολογικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν, και τα βλέπουμε συχνότερα σε άνδρες, όπως το κάπνισμα ή η κατάχρηση αλκοόλ που είναι πιο συχνά κατά τεκμήριο στους άνδρες», προσέθεσε επιχειρώντας να αιτιολογήσει τον συσχετισμό.

Αναφορικά με το κάπνισμα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ είχε και προ ημερών αναφέρει ότι, ενδεχομένως με κάποιο μηχανισμό αύξησης των υποδοχέων για το νέο ιό στον πνεύμονα, να προκαλεί βαρύτερη νόσο σε αυτούς που καπνίζουν. «Και κατά τεκμήριο, καπνίζουν περισσότερο οι άνδρες σε κάποιες χώρες, όπως η Κίνα», υπενθύμισε.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι κάποιο ρόλο έχουν και τα οιστρογόνα, δηλαδή οι ορμόνες του γυναικείου φύλου. «Πρόσφατα πειράματα, μικρά πειράματα, που είχαν να κάνουν με το SARS, είχαν δείξει ότι τα θηλυκά ποντίκια ήταν πιο ανθεκτικά στη λοίμωξη από αυτό τον ιό, όπως επίσης φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν γενικότερα ισχυρότερο αμυντικό σύστημα. Το Χ χρωμόσωμα, το χρωμόσωμα των γυναικών, έχει ένα μεγάλο αριθμό γονιδίων που σχετίζονται με την άμυνα του ανθρώπου, με την ανοσία του ανθρώπου και οι γυναίκες έχουν δύο Χ χρωμοσώματα. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί αυτό», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Πράγματι σε πειράματα που έκανε ο Δρ. Stanley Perlman, στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα μελετώντας τις λοιμώξεις από κορωνοϊού σε ποντίκια διεφάνη η προστατευτική επίδραση των γυναικείων ορμονών.

Ο ερευνητής και οι συνεργάτες του, το 2016 και το 2017, στο πλαίσιο πειραμάτων επιμόλυναν θηλυκά και αρσενικά ποντίκια με τους κορωνοϊούς που προκαλούν το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS). Ανεξαρτήτως ηλικίας, τα αρσενικά πειραματόζωα ήταν πιο επιρρεπή στη λοίμωξη από τα θηλυκά. Επίσης, τα ποσοστά θανάτων στα θηλυκά ποντίκια αυξήθηκαν όταν τους αφαίρεσαν τις ωοθήκες ή πήραν φάρμακα που κατέστειλαν τα οιστρογόνα.

Κατά τον Δρ. Perlman αυτό σημαίνει ότι, τα οιστρογόνα έχουν κάποια προστατευτική επίδραση έναντι των κορωνοϊών και αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση του SARS-CoV-19.

Αλλά όπως τόνισε χθες ο κ. Τσιόδρας «παρόλα αυτά βέβαια, και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν. Δεν είναι άνοσες στον ιό. Και αυτές πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και φυσικά, όπως είδατε και στους θανάτους σιγά-σιγά βλέπουμε και μερικές γυναίκες».

Το τσιγάρο κάνει τους άνδρες ευάλωτους στον κορωνοϊό

Πάντως, και στη γειτονική Ιταλία υπάρχει μεγαλύτερη αναλογία ανδρών που νοσούν και πεθαίνουν από τη νόσο COVID-19, έναντι των γυναικών, μεγαλύτερη απ’ ότι στην Κίνα. Και όπως παραδέχεται ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας παρόμοιο είναι το πρότυπο προς το παρόν και στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ιταλικές υγειονομικές αρχές, από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου είχαν καταγραφεί 13.882 περιπτώσεις του νέου κορωνοϊού και 803 θάνατοι εξαιτίας του. Το 58% των κρουσμάτων και το 72% των θανάτων αφορούσαν άνδρες. Επίσης, οι νοσηλευόμενοι άνδρες με νόσο COVID-19 την ίδια περίοδο είχαν 75% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν συγκριτικά με τις νοσηλευόμενες γυναίκες.

Στοιχεία από την Κίνα, όπου ξεκίνησε η επιδημία, και αφορούν στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 που καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα έως και τον Φεβρουάριο του 2020, επίσης δείχνουν ότι οι άνδρες αναλογούν στο 60% εκείνων που έχουν μολυνθεί και τελικά νοσούν. Από μια πιο λεπτομερή ανάλυση 44.600 περιπτώσεων από την ενδοχώρα της Κίνας, τεκμηριώνεται ότι οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι: έχουν 65% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου συγκριτικά με τις γυναίκες. Το εντυπωσιακό είναι ότι και σε παιδιά, τα αγόρια είναι πιο ευάλωτα από τα κορίτσια. Μελέτη 171 εφήβων που νοσηλεύονταν με νόσο COVID-19 στο Νοσοκομείο της Ουχάν, εστίας της πανδημίας, έδειξε ότι το 61% ήταν αγόρια.

Αλλά και στη Νότια Κορέα, που πλέον η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο, οι άνδρες αποτελούν σχεδόν το 62% των κρουσμάτων, ενώ έχουν 89% να πεθάνουν εξαιτίας της νόσου συγκριτικά με τις γυναίκες.

Όπως ανέφερε και ο κ. Τσιόδρας, το κάπνισμα φαίνεται να παίζει ρόλο στην «προτίμηση» του κορωνοϊού στους άνδρες. Παγκοσμίως, οι άνδρες καπνιστές είναι περισσότεροι από τις γυναίκες. Στην Κίνα, που κατέχει από τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών παγκοσμίως, το 54% των ανδρών είχαν δηλώσει ενεργοί καπνιστές το 2010 και μόλις το 8,4%, πρώην καπνιστές. Αντιθέτως σε μελέτη του 2016 διαπιστώθηκε ότι μόλις το 3,4% των γυναικών ήταν καπνίστριες. Στη Νότια Κορέα, περίπου το 50% των ενηλίκων ανδρών είναι καπνιστές, εν αντιθέσει με το 4% των γυναικών. Στην Ιταλία, το 28% των ενηλίκων ανδρών καπνίζουν και το 20% των γυναικών. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2018, ενεργοί καπνιστές είναι 2,3 εκατομμύρια άνδρες και 1,5 εκατομμύρια γυναίκες.

Παρόλα αυτά οι άνδρες φαίνεται στις παθήσεις των πνευμόνων να είναι πιο ανθεκτικοί. Οι γυναίκες διαχρονικά πεθαίνουν συχνότερα από την εποχική γρίπη εν αντιθέσει με τους άνδρες και είναι πιο πιθανόν να αναπτύξουν αυτοάνοσες παθήσεις των πνευμόνων, όπως η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση. Κι ενώ οι άνδρες καπνίζουν περισσότερο, τελικά οι γυναίκες είναι πιο ευπαθείς στον καρκίνο του πνεύμονα και το εμφύσημα.

Το «δυνατό» ανοσοποιητικό των γυναικών

Ο Δρ. Kent E. Pinkerton από το Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια, που μελετά τις διαφορές τω φύλων ως προς την υγεία των πνευμόνων υποστηρίζει ότι, «η αντίδραση του ανθρώπου στη νόσο COVID-19 θα αποκαλύψει πολλές σημαντικές διαφορές που το ανοσοποιητικό σύστημα ανδρών και γυναικών παλεύει να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη». Εικάζει ότι ο ορμονικές διαφορές παίζουν βασικό ρόλο στην ανοσο-απόκριση. Και αν οι επιστήμονες μπορούν να ανακαλύψουν γιατί συμβαίνει αυτό, ενδεχομένως να αναπτύξουν και καλύτερες στρατηγικές για την καταπολέμηση λοιμώξεων από τον SARS-CoV-2.

Οι ερευνητές θα αναλύσουν κλινικές περιπτώσεις COVID-19 για να αποδείξουν ότι η περιμετρική άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος - η πρώτη αντίδραση του οργανισμού σε κάθε λοίμωξη – ίσως αντιδρά πιο έντονα στις γυναίκες απ 'ό,τι στους άνδρες στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την Susan Kovats, Ανοσολόγο στο Ίδρυμα Ιατρικής Έρευνας της Οκλαχόμα, στις ΗΠΑ.

«Εάν αυτή η "έμφυτη" ανοσολογική απόκριση τείνει να είναι ισχυρότερη στις γυναίκες, τότε μπορεί είναι πιο τυχερές και σε περίπτωση λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό, να έχουν χαμηλότερο ιϊκό φορτίο», εξηγεί η Δρ. Kovats. Και αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται στην μάχη για την καταπολέμηση της λοίμωξης να χρησιμοποιήσουν τον «βαρύ οπλισμό» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα Τ και Β-κύτταρα.


Ως γνωστόν, πολλές φορές όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξαπολύει επίθεση κατά του εχθρού, υπάρχει και η πιθανότητα ακόμα μεγαλύτερης βλάβης. Η ίδια η λοίμωξη προκαλεί βλάβη στον ευαίσθητο πνευμονικό ιστό. Και το «έμφυτο» ανοσοποιητικό υπεραντιδρά, αυξάνοντας επικίνδυνα τα επίπεδα της εσωτερικής φλεγμονής που με τη σειρά της προκαλεί περισσότερη βλάβη στους πνεύμονες. Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι θανατηφόρο. Αλλά, αν στον γυναικείο οργανισμό η λοίμωξη αναχαιτίζεται σε πρώιμο στάδιο τότε ενδεχομένως να αποφεύγεται το μοιραίο, δηλαδή ο θάνατος.

Πηγή: http://www.protothema.gr/koronoios-live/article/988837/koronoios-giati-deihnei-na-protima-tous-andres-apo-tis-gunaikes/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Καρέ-Καρέ: Το νέο podcast για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

Από αστεία στα γυρίσματα μέχρι άγνωστες ιστορίες ηθοποιών – κάθε Τετάρτη, μια νέα σκηνή της κινηματογραφικής μας ιστορίας ζωντανεύει στον ήχο 

Κεφαλονιά: Σοκάρει το βίντεο της βάναυσης κακοποίησης 13χρονης από 17χρονη

Κεφαλονιά: Σοκάρει το βίντεο της βάναυσης κακοποίησης 13χρονης από 17χρονη

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων 

Τραγωδία με 60χρονη στον Βόλο: Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε μπανάνα και πέθανε

Τραγωδία με 60χρονη στον Βόλο: Πνίγηκε την ώρα που έτρωγε μπανάνα και πέθανε

Η γυναίκα κατέρρευσε μπροστά στον σύζυγό της 

Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας της Super League – Βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη στο γήπεδο

Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας της Super League – Βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη στο γήπεδο

Κατασχέθηκαν 17 φωτοβολίδες, 7 κοντάρια, σωλήνας εκτόξευσης βολών και 3 κράνη 

Η Τάρια Μπούρα για τη ζωή της μακριά από την τηλεόραση: Έχω πολύ καλές αναμνήσεις

Η Τάρια Μπούρα για τη ζωή της μακριά από την τηλεόραση: Έχω πολύ καλές αναμνήσεις

Το κορίτσι του «Πρωινού Καφέ» αναφέρθηκε στην εμπειρία της από την τηλεόραση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής υπό τις κατάλληλες συνθήκες 

Εκτέλεση στη Νότια Καρολίνα για τον δολοφόνο που έγραψε με το αίμα του θύματος «πιάστε με αν μπορείτε»

Εκτέλεση στη Νότια Καρολίνα για τον δολοφόνο που έγραψε με το αίμα του θύματος «πιάστε με αν μπορείτε»

Ο 44χρονος Στίβεν Μπράιαντ θα εκτελεστεί στις 14 Νοεμβρίου, δύο δεκαετίες μετά τη φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε την αμερικανική κοινή γνώμη 

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εγώ φεύγω» - Αποχώρησε on air από το πλατό του ΣΚΑΪ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Εγώ φεύγω» - Αποχώρησε on air από το πλατό του ΣΚΑΪ

«Ήταν η πιο σύντομη συνέντευξη της ζωής μου» είπε η παρουσιάστρια Φαίη Μαυραγάνη 

Το «χαρέμι» του Πούτιν: Η καθαρίστρια των 78 εκατομμυρίων, η Ολυμπιονίκης ερωμένη

Το «χαρέμι» του Πούτιν: Η καθαρίστρια των 78 εκατομμυρίων, η Ολυμπιονίκης ερωμένη

Αποκαλύψεις για τη μυστική ζωή του 

Νέα εντυπωσιακή έκρηξη του Κιλαουέα: Το ηφαίστειο της Χαβάης ξαναξυπνά με πίδακες λάβας 400 μέτρων

Νέα εντυπωσιακή έκρηξη του Κιλαουέα: Το ηφαίστειο της Χαβάης ξαναξυπνά με πίδακες λάβας 400 μέτρων

Το πιο ενεργό ηφαίστειο της Χαβάης προσέφερε ένα φυσικό υπερθέαμα, με λάβα να εκτοξεύεται ψηλότερα κι από το Empire State Building 

Η στιγμή του σοβαρού τραυματισμού του Παπαγιάννη, στο παιχνίδι της Εφές με τον Παναθηναϊκό

Η στιγμή του σοβαρού τραυματισμού του Παπαγιάννη, στο παιχνίδι της Εφές με τον Παναθηναϊκό

Αποχώρησε κλαίγοντας πάνω σε φορείο 

Οι κινήσεις του 44χρονου πριν τη βουτιά θανάτου από τον Πύργο Απόλλων - Περίμενε το δεύτερο παιδί του

Οι κινήσεις του 44χρονου πριν τη βουτιά θανάτου από τον Πύργο Απόλλων - Περίμενε το δεύτερο παιδί του

Ο άνδρας είχε επισκεφθεί μία ημέρα νωρίτερα το ίδιο σημείο για να παρατηρήσει τον χώρο από τον οποίο έπεσε 

Halloween: Ένα λεωφορείο με...φαντάσματα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Halloween: Ένα λεωφορείο με...φαντάσματα κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Το λεωφορείο έχει ντυθεί στα πορτοκαλί και στα μαύρα, με ιστούς αράχνης, σκελετούς, νυχτερίδες 

Κατάργηση τρόλεϊ: Πώς θα γίνει και τι εξυπηρετεί - Κυρανάκης: Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας

Κατάργηση τρόλεϊ: Πώς θα γίνει και τι εξυπηρετεί - Κυρανάκης: Δεν θα χαθούν θέσεις εργασίας

«Για κάθε χιλιόμετρο που εκτελεί ο σημερινός στόλος των τρόλεϊ, οι φορολογούμενοι πληρώνουν περίπου 5,5 ευρώ. Για κάθε χιλιόμετρο που εκτελεί ένα ηλεκτρικό λεωφορείο πληρώνουν περίπου 2,5 ευρώ», είπε ο κ. Κυρανάκης 

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, νομίζαμε ότι έγινε έκρηξη», λέει μάρτυρας για την τραγωδία στον Πύργο Απόλλων

«Ακούσαμε έναν εκκωφαντικό θόρυβο, νομίζαμε ότι έγινε έκρηξη», λέει μάρτυρας για την τραγωδία στον Πύργο Απόλλων

Ο 44χρονος φέρεται να έπεσε, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες 

Συνελήφθη 31χρονος που στρατολογούσε ανήλικα για να κλέβουν τσάντες στο κέντρο της Αθήνας

Συνελήφθη 31χρονος που στρατολογούσε ανήλικα για να κλέβουν τσάντες στο κέντρο της Αθήνας

Χωρίζονταν σε δύο ομάδες και με τη μέθοδο της απασχόλησης επιχειρούσαν να αποσπάσουν τσαντάκια ή προσωπικά αντικείμενα από τσάντες 

Η αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε «κακιά» τον Καιρίδη

Η αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη για τον Βελόπουλο που αποκάλεσε «κακιά» τον Καιρίδη

Ο πρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης σχολίασε σήμερα την απρέπεια του προέδρου της Ελληνικής Λύσης προς τον βουλευτή της ΝΔ 

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε πως αποχωρεί για λόγους «ηθικής»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του ανακοίνωσε πως αποχωρεί για λόγους «ηθικής»

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος της οικογένειάς του 

Ο Φειδίας Παναγιώτου ως κλόουν ανακοινώνει νέο κόμμα στην Κύπρο

Ο Φειδίας Παναγιώτου ως κλόουν ανακοινώνει νέο κόμμα στην Κύπρο

Το νέο κόμμα του Φειδία Παναγιώτου θα ονομάζεται «Αμεση Δημοκρατία» 

IRIS: Από 1η Νοεμβρίου έρχονται πρόστιμα έως και 20.000€

IRIS: Από 1η Νοεμβρίου έρχονται πρόστιμα έως και 20.000€

Από την 1η Νοεμβρίου, το σύστημα IRIS αλλάζει ριζικά τον τρόπο που γίνονται οι πληρωμές στην Ελλάδα 

Το τηλεφώνημα του Αρναούτογλου στο 166 για τραυματισμένο άνδρα που έπεσε από πατίνι στο κέντρο της Αθήνας

Το τηλεφώνημα του Αρναούτογλου στο 166 για τραυματισμένο άνδρα που έπεσε από πατίνι στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε το βίντεο 

Τραγωδία στην Αρτα: Νεκρή 28χρονη, έγκυος στο δεύτερο παιδί της, μετά από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

Τραγωδία στην Αρτα: Νεκρή 28χρονη, έγκυος στο δεύτερο παιδί της, μετά από αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση

ΕΔΕ για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των συνθηκών θανάτου της νεαρής γυναίκας 

Ο πιο λυπημένος σκύλος της Αμερικής: Εγκαταλελειμμένος και δεμένος μέσα στην καταιγίδα

Ο πιο λυπημένος σκύλος της Αμερικής: Εγκαταλελειμμένος και δεμένος μέσα στην καταιγίδα

Το ζώο φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση 

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους: Ανδρας έπεσε από τον 24ο όροφο του Πύργου «Απόλλων»

Συναγερμός στους Αμπελόκηπους: Ανδρας έπεσε από τον 24ο όροφο του Πύργου «Απόλλων»

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Έλληνα γεννημένο το ‘81 

Καιρός: Πώς θα κάνουμε παρέλαση την 28η Οκτωβρίου - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καιρός: Πώς θα κάνουμε παρέλαση την 28η Οκτωβρίου - Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σε εξέλιξη το διπλό κύμα κακοκαιρίας 

Θεσσαλονίκη: 15χρονος κατήγγειλε ότι τον χτύπησε συνομήλικός του και τον παρενόχλησε σeξουαλικά μαζί με μια 13χρονη

Θεσσαλονίκη: 15χρονος κατήγγειλε ότι τον χτύπησε συνομήλικός του και τον παρενόχλησε σeξουαλικά μαζί με μια 13χρονη

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για τα αδικήματα της σωματικής βλάβης και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου 

Ποιος θα είναι ο τίτλος του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Πότε κυκλοφορεί

Ποιος θα είναι ο τίτλος του βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα - Πότε κυκλοφορεί

Σε τι θα αναφέρεται 

Θρήνος στη ροκ: Πέθανε ο Έις Φρέιλι, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Kiss

Θρήνος στη ροκ: Πέθανε ο Έις Φρέιλι, ιδρυτικό μέλος και κιθαρίστας των Kiss

Ο «Space Ace» της θρυλικής glam rock μπάντας άφησε την τελευταία του πνοή περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του στο Νιου Τζέρσεϊ - Ποιος ήταν ο άνθρωπος πίσω από το μακιγιάζ 

Δύο νεκροί σε καραμπόλα ΙΧ στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας στις Αφίδνες - Νεκρός αναβάτης μηχανής και στην Αθηνών-Κορίνθου

Δύο νεκροί σε καραμπόλα ΙΧ στον παράδρομο της Αθηνών-Λαμίας στις Αφίδνες - Νεκρός αναβάτης μηχανής και στην Αθηνών-Κορίνθου

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον παράδρομο της εθνικής όπου σημειώθηκε η καραμπόλα 

MRB: Στις 14,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Τι θα έπαιρναν Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς

MRB: Στις 14,2 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ - Τι θα έπαιρναν Τσίπρας, Καρυστιανού, Σαμαράς

Τι ποσοστό θα ψήφιζε ένα νέο κόμμα Τσίπρα 

Μωβ κάρτα για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 – Τι σημαίνει

Μωβ κάρτα για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 – Τι σημαίνει

Ο προπονητής του Μαρόκου έκανε χρήση της μωβ κάρτας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κ20 κόντρα στη Γαλλία 

Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία στο σχολείο προσπαθώντας να ανάψει το φως

Μαθήτρια υπέστη ηλεκτροπληξία στο σχολείο προσπαθώντας να ανάψει το φως

Η μαθήτρια μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο 

Τραγικό τέλος για νεαρή Αμερικανίδα, αυτοκτόνησε μέσα στη Disney World – Ήταν έγκυος στον 9ο μήνα

Τραγικό τέλος για νεαρή Αμερικανίδα, αυτοκτόνησε μέσα στη Disney World – Ήταν έγκυος στον 9ο μήνα

Η 31άχρονη Σάμερ, έγκυος στον ένατο μήνα κύησης, αγαπούσε τον κόσμο της Disney και έδωσε τέλος στη ζωή της, μέσα στον δικό της «επίγειο παράδεισο» 

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε Τούρκο οδηγό φορτηγού - Μετέφερε παράνομα μετανάστες

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε Τούρκο οδηγό φορτηγού - Μετέφερε παράνομα μετανάστες

Ο 24χρονος συνελήφθη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης 

Στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους σε στάδιο της Κένυας: Τουλάχιστον δύο νεκροί - Βίντεο

Στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά πλήθους σε στάδιο της Κένυας: Τουλάχιστον δύο νεκροί - Βίντεο

Η απότιση φόρου τιμής στον ιστορικό ηγέτη της κενυατικής αντιπολίτευσης Ράιλα Οντίνγκα κατέληξε σε τραγωδία 

Ανασφάλιστα οχήματα: Ξεκίνησαν τα «ραβασάκια» - Τι δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι

Ανασφάλιστα οχήματα: Ξεκίνησαν τα «ραβασάκια» - Τι δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι

Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα οχήματα 

Αννα Κυριακού: Αποτεφρώθηκε η σορός της στη Ριτσώνα – «Ήθελε να είναι βαζάκι και να κοιτάει τον Παρθενώνα»

Αννα Κυριακού: Αποτεφρώθηκε η σορός της στη Ριτσώνα – «Ήθελε να είναι βαζάκι και να κοιτάει τον Παρθενώνα»

Υπό τους ήχους του τραγουδιού «Αννούλα του χιονιά» το τελευταίο «αντίο» στην σπουδαία ηθοποιό 

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και ικανοποίηση στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος 

Συνελήφθησαν στην Ιταλία ο Λούκας Βιλντόζα και η σύζυγός του

Συνελήφθησαν στην Ιταλία ο Λούκας Βιλντόζα και η σύζυγός του

Επιτέθηκαν σε διασώστες 

Καιρός τύπου «Π» από το Σάββατο: Η ημέρα που επιστρέφουν οι βροχές

Καιρός τύπου «Π» από το Σάββατο: Η ημέρα που επιστρέφουν οι βροχές

Τι θα γίνει στην Αττική 

Aυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Αύξηση έως 1.036% στο μισθό των φαντάρων

Aυξήσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Αύξηση έως 1.036% στο μισθό των φαντάρων

Δείτε τους δικαιούχους και τα ποσά 



© Copyright 2025 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services