Στους 821 ανέρχονται πλέον οι συμπολίτες μας που νοσούν από τον ιό SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία. Στη λίστα των θυμάτων προστέθηκαν χθες Κυριακή δύο ακόμα άτομα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 22. Πρόκειται για 18 άνδρες και 4 γυναίκες.
Ο νέος κορωνοϊός δείχνει μια σαφή «προτίμηση» στον ανδρικό πληθυσμό της χώρας, αλλά και παγκοσμίως, καθώς όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείο Υγείας για την επιδημία, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, η πλειοψηφία των θανόντων είναι άνδρες ενώ και το 60% των 134 νοσηλευομένων είναι άνδρες. Φαίνεται, λοιπόν, ότι παρά το γεγονός ότι τα πρώτα καταγεγραμμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 στην Ελλάδα αφορούσαν σε γυναίκες, πράγματι ο ιός μολύνει αναλογικά περισσότερους άνδρες.
«Έχουμε τα δεδομένα από τρεις μεγάλες επιδημίες, της Κίνας, της Ιταλίας και της Νότιας Κορέας. Όντως αυτό φαίνεται ότι συμβαίνει. Οι άνδρες προσβάλλονται περισσότερο από το νέο ιό από τις γυναίκες. Τα σοβαρά περιστατικά είναι περισσότερα σε άνδρες από τις γυναίκες και οι θάνατοι είναι περισσότεροι στους άνδρες από τις γυναίκες. Δεν ξέρουμε γιατί ακριβώς συμβαίνει αυτό», είπε χθες ο κ. Τσιόδρας.
Σύμφωνα με τον ίδιο στοιχεία από τις μικρότερες επιδημίες του πρώτου ιού SARS, αλλά και του MERS, που είναι «ξαδερφάκια» του SARS-CoV-2, δείχνουν ακριβώς το ίδιο. «Μπορεί να οφείλεται σε επιδημιολογικά χαρακτηριστικά που έχουν να κάνουν, και τα βλέπουμε συχνότερα σε άνδρες, όπως το κάπνισμα ή η κατάχρηση αλκοόλ που είναι πιο συχνά κατά τεκμήριο στους άνδρες», προσέθεσε επιχειρώντας να αιτιολογήσει τον συσχετισμό.
Αναφορικά με το κάπνισμα, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ είχε και προ ημερών αναφέρει ότι, ενδεχομένως με κάποιο μηχανισμό αύξησης των υποδοχέων για το νέο ιό στον πνεύμονα, να προκαλεί βαρύτερη νόσο σε αυτούς που καπνίζουν. «Και κατά τεκμήριο, καπνίζουν περισσότερο οι άνδρες σε κάποιες χώρες, όπως η Κίνα», υπενθύμισε.
Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι κάποιο ρόλο έχουν και τα οιστρογόνα, δηλαδή οι ορμόνες του γυναικείου φύλου. «Πρόσφατα πειράματα, μικρά πειράματα, που είχαν να κάνουν με το SARS, είχαν δείξει ότι τα θηλυκά ποντίκια ήταν πιο ανθεκτικά στη λοίμωξη από αυτό τον ιό, όπως επίσης φαίνεται ότι οι γυναίκες έχουν γενικότερα ισχυρότερο αμυντικό σύστημα. Το Χ χρωμόσωμα, το χρωμόσωμα των γυναικών, έχει ένα μεγάλο αριθμό γονιδίων που σχετίζονται με την άμυνα του ανθρώπου, με την ανοσία του ανθρώπου και οι γυναίκες έχουν δύο Χ χρωμοσώματα. Θα δούμε αν θα επιβεβαιωθεί αυτό», είπε ο κ. Τσιόδρας.
Πράγματι σε πειράματα που έκανε ο Δρ. Stanley Perlman, στο Πανεπιστήμιο της Αϊόβα μελετώντας τις λοιμώξεις από κορωνοϊού σε ποντίκια διεφάνη η προστατευτική επίδραση των γυναικείων ορμονών.
Ο ερευνητής και οι συνεργάτες του, το 2016 και το 2017, στο πλαίσιο πειραμάτων επιμόλυναν θηλυκά και αρσενικά ποντίκια με τους κορωνοϊούς που προκαλούν το Σοβαρό Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής (MERS). Ανεξαρτήτως ηλικίας, τα αρσενικά πειραματόζωα ήταν πιο επιρρεπή στη λοίμωξη από τα θηλυκά. Επίσης, τα ποσοστά θανάτων στα θηλυκά ποντίκια αυξήθηκαν όταν τους αφαίρεσαν τις ωοθήκες ή πήραν φάρμακα που κατέστειλαν τα οιστρογόνα.
Κατά τον Δρ. Perlman αυτό σημαίνει ότι, τα οιστρογόνα έχουν κάποια προστατευτική επίδραση έναντι των κορωνοϊών και αυτό φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση του SARS-CoV-19.
Αλλά όπως τόνισε χθες ο κ. Τσιόδρας «παρόλα αυτά βέβαια, και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν. Δεν είναι άνοσες στον ιό. Και αυτές πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και φυσικά, όπως είδατε και στους θανάτους σιγά-σιγά βλέπουμε και μερικές γυναίκες».
Το τσιγάρο κάνει τους άνδρες ευάλωτους στον κορωνοϊό
Πάντως, και στη γειτονική Ιταλία υπάρχει μεγαλύτερη αναλογία ανδρών που νοσούν και πεθαίνουν από τη νόσο COVID-19, έναντι των γυναικών, μεγαλύτερη απ’ ότι στην Κίνα. Και όπως παραδέχεται ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας παρόμοιο είναι το πρότυπο προς το παρόν και στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ιταλικές υγειονομικές αρχές, από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 12 Μαρτίου είχαν καταγραφεί 13.882 περιπτώσεις του νέου κορωνοϊού και 803 θάνατοι εξαιτίας του. Το 58% των κρουσμάτων και το 72% των θανάτων αφορούσαν άνδρες. Επίσης, οι νοσηλευόμενοι άνδρες με νόσο COVID-19 την ίδια περίοδο είχαν 75% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν συγκριτικά με τις νοσηλευόμενες γυναίκες.
Στοιχεία από την Κίνα, όπου ξεκίνησε η επιδημία, και αφορούν στο διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2019 που καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα έως και τον Φεβρουάριο του 2020, επίσης δείχνουν ότι οι άνδρες αναλογούν στο 60% εκείνων που έχουν μολυνθεί και τελικά νοσούν. Από μια πιο λεπτομερή ανάλυση 44.600 περιπτώσεων από την ενδοχώρα της Κίνας, τεκμηριώνεται ότι οι άνδρες είναι πιο ευάλωτοι: έχουν 65% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου συγκριτικά με τις γυναίκες. Το εντυπωσιακό είναι ότι και σε παιδιά, τα αγόρια είναι πιο ευάλωτα από τα κορίτσια. Μελέτη 171 εφήβων που νοσηλεύονταν με νόσο COVID-19 στο Νοσοκομείο της Ουχάν, εστίας της πανδημίας, έδειξε ότι το 61% ήταν αγόρια.
Αλλά και στη Νότια Κορέα, που πλέον η επιδημία έχει τεθεί υπό έλεγχο, οι άνδρες αποτελούν σχεδόν το 62% των κρουσμάτων, ενώ έχουν 89% να πεθάνουν εξαιτίας της νόσου συγκριτικά με τις γυναίκες.
Όπως ανέφερε και ο κ. Τσιόδρας, το κάπνισμα φαίνεται να παίζει ρόλο στην «προτίμηση» του κορωνοϊού στους άνδρες. Παγκοσμίως, οι άνδρες καπνιστές είναι περισσότεροι από τις γυναίκες. Στην Κίνα, που κατέχει από τα υψηλότερα ποσοστά καπνιστών παγκοσμίως, το 54% των ανδρών είχαν δηλώσει ενεργοί καπνιστές το 2010 και μόλις το 8,4%, πρώην καπνιστές. Αντιθέτως σε μελέτη του 2016 διαπιστώθηκε ότι μόλις το 3,4% των γυναικών ήταν καπνίστριες. Στη Νότια Κορέα, περίπου το 50% των ενηλίκων ανδρών είναι καπνιστές, εν αντιθέσει με το 4% των γυναικών. Στην Ιταλία, το 28% των ενηλίκων ανδρών καπνίζουν και το 20% των γυναικών. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2018, ενεργοί καπνιστές είναι 2,3 εκατομμύρια άνδρες και 1,5 εκατομμύρια γυναίκες.
Παρόλα αυτά οι άνδρες φαίνεται στις παθήσεις των πνευμόνων να είναι πιο ανθεκτικοί. Οι γυναίκες διαχρονικά πεθαίνουν συχνότερα από την εποχική γρίπη εν αντιθέσει με τους άνδρες και είναι πιο πιθανόν να αναπτύξουν αυτοάνοσες παθήσεις των πνευμόνων, όπως η πνευμονική αρτηριακή υπέρταση. Κι ενώ οι άνδρες καπνίζουν περισσότερο, τελικά οι γυναίκες είναι πιο ευπαθείς στον καρκίνο του πνεύμονα και το εμφύσημα.
Το «δυνατό» ανοσοποιητικό των γυναικών
Ο Δρ. Kent E. Pinkerton από το Πανεπιστήμιο Davis της Καλιφόρνια, που μελετά τις διαφορές τω φύλων ως προς την υγεία των πνευμόνων υποστηρίζει ότι, «η αντίδραση του ανθρώπου στη νόσο COVID-19 θα αποκαλύψει πολλές σημαντικές διαφορές που το ανοσοποιητικό σύστημα ανδρών και γυναικών παλεύει να αντιμετωπίσει τη λοίμωξη». Εικάζει ότι ο ορμονικές διαφορές παίζουν βασικό ρόλο στην ανοσο-απόκριση. Και αν οι επιστήμονες μπορούν να ανακαλύψουν γιατί συμβαίνει αυτό, ενδεχομένως να αναπτύξουν και καλύτερες στρατηγικές για την καταπολέμηση λοιμώξεων από τον SARS-CoV-2.
Οι ερευνητές θα αναλύσουν κλινικές περιπτώσεις COVID-19 για να αποδείξουν ότι η περιμετρική άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος - η πρώτη αντίδραση του οργανισμού σε κάθε λοίμωξη – ίσως αντιδρά πιο έντονα στις γυναίκες απ 'ό,τι στους άνδρες στην περίπτωση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την Susan Kovats, Ανοσολόγο στο Ίδρυμα Ιατρικής Έρευνας της Οκλαχόμα, στις ΗΠΑ.
«Εάν αυτή η "έμφυτη" ανοσολογική απόκριση τείνει να είναι ισχυρότερη στις γυναίκες, τότε μπορεί είναι πιο τυχερές και σε περίπτωση λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό, να έχουν χαμηλότερο ιϊκό φορτίο», εξηγεί η Δρ. Kovats. Και αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι δεν χρειάζεται στην μάχη για την καταπολέμηση της λοίμωξης να χρησιμοποιήσουν τον «βαρύ οπλισμό» του ανοσοποιητικού συστήματος, τα Τ και Β-κύτταρα.
Ως γνωστόν, πολλές φορές όταν το ανοσοποιητικό σύστημα εξαπολύει επίθεση κατά του εχθρού, υπάρχει και η πιθανότητα ακόμα μεγαλύτερης βλάβης. Η ίδια η λοίμωξη προκαλεί βλάβη στον ευαίσθητο πνευμονικό ιστό. Και το «έμφυτο» ανοσοποιητικό υπεραντιδρά, αυξάνοντας επικίνδυνα τα επίπεδα της εσωτερικής φλεγμονής που με τη σειρά της προκαλεί περισσότερη βλάβη στους πνεύμονες. Το αποτέλεσμα πολλές φορές είναι θανατηφόρο. Αλλά, αν στον γυναικείο οργανισμό η λοίμωξη αναχαιτίζεται σε πρώιμο στάδιο τότε ενδεχομένως να αποφεύγεται το μοιραίο, δηλαδή ο θάνατος.

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Παραλίγο νέα τραγωδία Κραν Μοντανά: Εστιατόριο έπιασε φωτιά από πυροτεχνήματα σε γεύμα με θέμα το τσίρκο
Δείτε το βίντεο

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ - ΟΦΗ 0-1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα γίνει πέρα από οικονομική και στρατιωτική υπερδύναμη
«Γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε ισχυροί και τι σημαίνει ισχύς, δεν είμαστε στρατιωτική υπερδύναμη, αλλά χτίζουμε βήμα-βήμα για να γίνουμε μία τέτοια» τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Νέο πρόγραμμα ΔΥΠΑ για 10.000 άνεργες μητέρες με μισθό έως 1.004 ευρώ, επιδοτείται και η μερική απασχόληση
Θα δημιουργηθούν 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης και 5.000 νέες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης - Έμφαση σε μητέρες ανήλικων παιδιών ηλικίας έως 15 ετών

Σημάδια στρατιωτικής επίθεσης Τραμπ στο Ιράν: Το περίεργο δρομομολόγιο του αεροσκάφους Νετανιάχου στην Κρήτη
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει στις επιθέσεις κατά του Ιράν τον Ιούλιο του 2025 - Ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε εντολή εκκένωσης στρατευμάτων από βάση «κλειδί» στο Κατάρ

Θεσσαλονίκη: Ένοπλη ληστεία σε ενεχυροδανειστήριο - Έπεσαν πυροβολισμοί
Δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε κατάστημα - Ένας εξ αυτών φέρεται να πυροβόλησε κατά λάθος ενώ έσκυβε για να μαζέψει πράγματα

Μυρίζει «μπαρούτι» η Μέση Ανατολή: Εκκενώνουν προληπτικά βάσεις οι ΗΠΑ
Αντίστοιχη απομάκρυνση προσωπικού είχε πραγματοποιηθεί και τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν η Ουάσιγκτον προχώρησε σε πλήγματα κατά ιρανικών εγκαταστάσεων εμπλουτισμού πυρηνικού υλικού.

«Χάρτινος τίγρης η Ρωσία»: Η Βενεζουέλα, παραδοσιακός σύμμαχος της Μόσχας, δηλώνει «απογοητευμένη» με τον Πούτιν
Σύμφωνα με το Bloomberg, η μηδαμινή αντίδραση των ρωσικών αντιεροπορικών συστημάτων στο Καράκας κατά την αμερικανική επίθεση και η χλιαρή αντίδραση του Κρεμλίνου, έχουν κάνει το Καράκας να αμφισβητεί, πλέον, τη συμμαχία του με τη Μόσχα

Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο στο Γουλβερχάμπτον στη Βρετανία, επιχειρούν περισσότεροι από 100 πυροσβέστες, δείτε βίντεο
Μαύρα σύννεφα καπνού αναβλύζουν στον ουρανό δημιουργώντας μία αποπνικτική ατμόσφαιρα - Οι Αρχές έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους και τους εργαζόμενους της περιοχής να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους λόγω τοξικών καπνών

Χούλιο Ιγκλέσιας: Κατηγορείται για σeξουαλική κακοποίηση από δύο πρώην υπαλλήλους του
Οι γυναίκες – μια οικιακή βοηθός και μια φυσικοθεραπεύτρια – ισχυρίζονται ότι οι κακοποιήσεις έλαβαν χώρα το 2021

Μινεσότα: Η στιγμή που πράκτορες της ICE βγάζουν με τη βία γυναίκα από αυτοκίνητο - Βίντεο
Ομοσπονδιακοί πράκτορες της υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) τράβηξαν με τη βία έξω από το αυτοκίνητό της μίας γυναίκα, υποστηρίζοντας ότι παρεμπόδιζε μία επιχειρήση επιβολής της μεταναστευτικής νομοθεσίας

Η στιγμή της έκρηξης drone στο ελληνόκτητο τάνκερ «Delta Harmony» στη Μαύρη Θάλασσα: Βίντεο στο Telegram
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram φέρεται να αποτυπώνεται η στιγμή που μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκρήγνυται πάνω στο κατάστρωμα του «Delta Harmony»

Θλίψη στην ΕΡΤ: Πέθανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μητσιώνης - Με λυγμούς η ανακοίνωση από τη Δουβαρά
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του Δημήτρη Μητσιώνη ούτε το αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας

Σκάνδαλο στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας – Τι κρύβει το πόρισμα για το FIR
Τι αναφέρει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που διερευνούσε τα αίτια

Συναγερμός στην Ελλάδα: Κύμα γρίπης απειλεί έως 2 εκατομμύρια πολίτες
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.700.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί, αριθμός σημαντικός αλλά όχι επαρκής

Καταργείται το ΣΔΟΕ – Η νέα υπηρεσία που έρχεται να «ταράξει τα νερά»
Νέα εποχή στους ελέγχους: Τι αλλάζει με την κατάργηση του ΣΔΟΕ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος έτρεχε με 167 χιλιόμετρα στη Μουδανιών
Ρίσκαρε ζωές για την αδρεναλίνη – Το ανώτατο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τα 90 χιλιόμετρα

Σαρωτικές αλλαγές στις κληρονομιές - Ποιοι ευνοούνται και ποιοι χάνουν
Κληρονομιές χωρίς χρέη, συγκρούσεις και κατακερματισμό

Μεσολόγγι: Νεκρός 70χρονος οδηγός τρακτέρ - Το όχημά του ανετράπη σε ρέμα
Το αγροτικό μηχάνημα ανετράπη σε δύσβατο σημείο και τα διασωστικά συνεργεία επιχείρησαν για την ανάσυρση του οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε δίχως τις αισθήσεις του

Παραιτήθηκε η Μαρία Καρυστιανού από πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών: «Μου έβαζαν τρικλοποδιές εκ των έσω»
Δείτε τι αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook

Αγρότες: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση στο κέντρο της πόλης - Βίντεο
Από το μπλόκο του Ε65 – Λόγγου, αγρότες πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έφοδο στο κέντρο των Τρικάλων, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα διαφωνίας με τη διαδικασία της συνάντησης

Βόλος: Αγνωστος πυροβόλησε με αεροβόλο ταξί στο κέντρο της πόλης
«Ήταν σαν να χτύπησε την οροφή σκεπάρνι, θα μπορούσε να τραυματιστεί άνθρωπος», κατήγγειλε ο οδηγός, μετά την επίθεση

Μητέρα της Κλαούντια για κόμμα Καρυστιανού: «Θα ωφεληθούν αυτοί που θέλουν να μας διαλύσουν»
«Να δώσουμε τη μάχη στα δικαστήρια»

Μητσοτάκης για αγρότες: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
Τρεισίμη ώρες διήρκεσε η συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους αγροτών και κτηνοτρόφων, στο Μέγαρο Μαξίμου

Ισπανία: Πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας τον κατηγορούν για βιασμούς και σeξουαλικές επιθέσεις
Δύο πρώην υπάλληλοι του Χούλιο Ιγκλέσιας τον καταγγέλλουν για βιασμούς και σeξουαλικές επιθέσεις

Πέθανε Ολυμπιονίκης του snowboard - Παγιδεύτηκε από χιονοστιβάδα: «Η ζωή του ήταν πολύ σύντομη»
Νεκρός ο θρύλος του snowboard Ueli Kestenholz - Ο 50χρονος Ολυμπιονίκης άφησε την τελευταία του πνοή στην κοιλάδα Lotschental, βυθίζοντας στο πένθος την Ελβετία

Θρίλερ στον Πύργο: Επιτέθηκε στη σύζυγό του με μαχαίρι και μετά προσπάθησε να αυτοκτονήσει
Για 45 λεπτά ο σύζυγός της κρατούσε μαχαίρι και απειλούσε να βαλει τελος στη ζωή του

Απόπειρα δολοφονίας γυναίκας δικαστή μέσα σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης από τον πρώην σύζυγό της
Της έσωσε τη ζωή ένας κρατούμενος που αφόπλισε τον δράστη πριν πυροβολήσει ξανά εναντίον της

Μόσχα: «Οι απειλές των ΗΠΑ προς το Ιράν είναι απαράδεκτες»
Μια νέα επίθεση στην Τεχεράνη θα είχε καταστροφικές συνέπειες» εκτιμά η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

Βίντεο δείχνει την 16χρονη Λόρα που αγνοείται στην περιοχή του Ζωγράφου
Εξαφανισμένη για πέμπτη ημέρα η 16χρονη - Βρέθηκε η τσάντα της στην περιοχή του Ζωγράφου

Τραμπ στους Ιρανούς: «Έρχεται βοήθεια – Οι δολοφόνοι και οι βασανιστές σας θα το πληρώσουν ακριβά»
Συνεδριάζει αργότερα σήμερα η ομάδα Εθνικής Ασφαλείας του Τραμπ, πληροφορίες για ανάλογη σύσκεψη και στο Ισραήλ

Ισπανία: Εικόνες ντροπής σε αγώνα ακαδημιών, ξύλο μεταξύ των παικτών και εισβολή στο γήπεδο από τις μητέρες τους
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε αγώνα της 4ης κατηγορίας νέων (!) στην Γρανάδα, με συμπλοκή των ποδοσφαιριστών, στην οποία ενεπλάκησαν και οι μητέρες τους

Στο 2,6% σκαρφάλωσε ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο: Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των τροφίμων
Με ρυθμό 3,6% κινήθηκε ο πληθωρισμός τροφίμων










