Για 14 μέρες απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα όλων των ξένων
Ισραήλ: Κλείνει την πόρτα στους ταξιδιώτες για να προλάβει την εξάπλωση της Όμικρον
Ισραήλ: Κλείνει την πόρτα στους ταξιδιώτες για να προλάβει την εξάπλωση της Όμικρον - Για 14 μέρες απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα όλων των ξένων

Παγκόσμιος συναγερμός για τη μετάλλαξη Omicron με το Ισαρήλ να γίνεται η πρώτη χώρα που κλείνει τα σύνορά της. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, ο Ναφτάλι Μπένετ, ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι η κυβέρνησή του θα απαγορεύσει για 14 ημέρες την είσοδο στην επικράτεια σε όλους τους αλλοδαπούς ανεξαιρέτως, για να αποτραπεί η εξάπλωση στη χώρα του νέου παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον του SARS-CoV-2.

Ακόμη, ο κ. Μπένετ διεμήνυσε ότι θα επανενεργοποιηθεί η αξιοποίηση τεχνολογίας παρακολούθησης των κινήσεων προσώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων τους, που συνήθως γίνεται για αντιτρομοκρατικούς σκοπούς, για τον ίδιο λόγο.

Το Ισραήλ γίνεται έτσι η πρώτη χώρα στον κόσμο που κλείνει εντελώς τα σύνορά της εξαιτίας της παραλλαγής Omicron, που εντοπίστηκε αρχικά στη Νότια Αφρική.

Ως αυτό το στάδιο, οι ισραηλινές υγειονομικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της Όμικρον και μιλούν για ακόμη επτά ύποπτα κρούσματα.

Σε επιφυλακή όλη η Ευρώπη

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα με την εμφάνιση της μετάλλαξης Omicron, κι ενώ άγνωστο παραμένει τόσο η δυναμική, όσο και η επικινδυνότητα του νέου στελέχους, που πλέον έχει ξεφύγει από την Αφρική.

Ήδη, οι κυβερνήσεις παγκοσμίως προχωρούν σε αυστηρούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς και επανελέγχους των θετικών PCR τεστ. Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες επιχειρούν να πάρουν απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο νέο στέλεχος και στο εάν θα είναι ανθεκτικό έναντι των εμβολίων.

Η εμφάνιση του νέου στελέχους συμπίπτει με περίοδο έξαρσης του τέταρτου κύματος της πανδημίας στην Ευρώπη, με κυρίαρχο στέλεχος τη μετάλλαξη Δέλτα. Ήδη, σειρά χωρών προχωρούν σε νέους περιορισμούς για την αναχαίτιση του ιού. Παράλληλα, η μετάλλαξη Omicron (B.1.1.529) έχει ήδη εντοπιστεί στη Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Ολλανδία και Βέλγιο.

Υποχρεωτικό PCR για όλους τους ταξιδιώτες στη Βρετανία

Το Σάββατο, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι εντόπισε τα πρώτα δύο κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη. Οι ασθενείς συνδέονται μεταξύ τους ενώ έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπως και τα μέλη της οικογένειάς τους, ενώ συνεχίζεται εντατικά η ιχνηλάτηση των επαφών.

Το απόγευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε νέα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του στελέχους. Όλοι οι διεθνείς ταξιδιώτες θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ PCR μέχρι το τέλος της δεύτερης ημέρας από την άφιξή τους, ενώ θα τίθενται σε αυτοαπομόνωση μέχρι να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο αρχίατρος της Βρετανίας Κρις Γουίτι, εξήγησε ότι είναι λογική πιθανότητα τα εμβόλια να μην καλύπτουν πλήρως την Omicron, ωστόσο μπορεί να αποτρέπουν την πιθανότητα σοβαρής νόσησης ή τον θάνατο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο προσθέτει στην ταξιδιωτική «κόκκινη λίστα» από τα ξημερώματα της Κυριακής το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη, την Ζάμπια και την Ανγκόλα. Η λίστα ήδη περιλαμβάνει την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και την Ζιμπάμπουε.

Δύο κρούσματα στη Γερμανία

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Omicron επιβεβαιώθηκαν στη Βαυαρία, ένα εντοπίστηκε και στην Ιταλία - Ιταλός πολίτης που επέστρεψε αεροπορικώς στη Νάπολη από τη Μοζαμβίκη- και ήδη από χθες εντοπίστηκε κρούσμα στο Βέλγιο.

Το περιφερειακό νοσοκομείο του Λίμπερετς, στη βόρεια Τσεχία, ανακοίνωσε απόψε από την τηλεόραση ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον σε μια ασθενή που πάσχει από Covid-19.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ολλανδία, καθώς θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν 61 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική. Οι ταξιδιώτες τέθηκαν στην καραντίνα, ενώ περιμένουν τα αποτελέσματα για να διαπιστώσουν εάν έχουν προσβληθεί από τη μετάλλαξη Omicron.

«Σε έναν αριθμό των ατόμων που εξετάστηκαν εκτιμούμε ότι εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM)

To γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών επέβαλε λόγω της μετάλλαξης Όμικρον περιορισμούς στα αεροπορικά δρομολόγια με οκτώ χώρες τις νοτίου Αφρικής (Νότια Αφρική, Ναμίμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Μαλάουι και Λεσότο).

Πιθανά κρούσματα στη Δανία

Συναγερμός σήμανε και στη Δανία, όπου δύο άτομα που ταξίδεψαν από τη Νότια Αφρική φέρουν το στέλεχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. «Οι υγειονομικές αρχές υποψιάζονται δικαιολογημένα ότι έχουμε τα πρώτα δύο κρούσματα της Όμικρον στη Δανία», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόινικε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το υπουργείο διευκρίνισε ότι τα κρούσματα θα επιβεβαιωθούν μόνο αφού ολοκληρωθεί η ανάλυση του γονιδιώματος.

Καραντίνα σε πέντε Έλληνες και επανέλεγχος των θετικών PCR

Αυστηρά μέτρα επιβάλλει και η Ελλάδα, που από χθες ανακοίνωσε 10ήμερη καραντίνα γιια όσους έρχονται από εννέα αφρικανικές χώρες, επανέλεγχο και λήξη της μόνο με αρνητικό PCR τεστ.

Σε προληπτική καραντίνα δέκα ημερών τέθηκαν πέντε Έλληνες που έφτασαν στη χώρα με πτήση από χώρες της νότιας Αφρικής και ενδιάμεσο σταθμό τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφτασαν στη χώρα, τους διενεργήθηκε διαγνωστικός έλεγχος, στον οποίο βρέθηκαν αρνητικοί στη νόσο Covid- 19.

Υπενθυμίζεται ότι, αναφορικά με την εμφάνιση της νέας παραλλαγής B.1.1.529 (μετάλλαξη «Omicron») του SARS-COV-2 και ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις της κυβέρνησης για τις χώρες Νότια Αφρική, Μποτσουάνα, Ναμίμπια, Λεσότο, Ζιμπάμπουε, Μοζαμβίκη, Εσουατίνι, Ζάμπια και Μαλάουι:

«Υψηλός έως πολύ υψηλός» ο κίνδυνος εξάπλωσης

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) έχει ανακοινώσει ότι ο κίνδυνος να εξαπλωθεί στην Ευρώπη η παραλλαγή Omicron είναι «υψηλός έως πολύ υψηλός».

Εκτός από τη Νότια Αφρική, κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί επίσης στο Μαλάουι, τη Μποτσουάνα -όπου και φέρεται να έχει καταγραφεί το πρώτο γνωστό κρούσμα την 11 Νοεμβρίου- στο Ισραήλ (πρόσωπο που έφτασε στη χώρα από το Μαλάουι), καθώς και στο Χονγκ Κονγκ.

«Θα πάει παντού» λέει ο Φάουτσι

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι ΗΠΑ. Ωστόσο ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι δεν θα τον εξέπληττε εάν η μετάλλαξη βρίσκεται ήδη στη χώρα.

«Δεν την έχουμε ανιχνεύσει ακόμη, όμως όταν έχεις έναν ιό που επιδεικνύει τέτοιο βαθμό μεταδοτικότητας και ήδη έχεις κρούσματα που συνδέονται με τα ταξίδια, όπως στο Ισραήλ και το Βέλγιο και άλλες χώρες, σχεδόν αναπόφευκτα θα πάει παντού» δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι μιλώντας στο δίκτυο NBC.

«Η ικανότητά της να μολύνει αναρρώσαντες ακόμη και εμβολιασμένους, μας κάνει να πούμε ότι η νέα μετάλλαξη είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη προσοχή και να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι σοβαρό. Μπορεί να μην συμβεί αυτό, όμως πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι» επισήμανε.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Πολιτεία της Νέας Υόρκης ο κυβερνήτης, τόσο λόγο της μετάλλαξης Δέλτα, όσο και λόγω της πιθανότητας εμφάνισης του στελέχους Omicron.

Ταξιδιωτική οδηγία για οκτώ αφρικανικές χώρες εξέδωσαν απόψε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), αφού ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει νωρίτερα νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λόγω του εντοπισμού της «ανησυχητικής» παραλλαγής Όμικρον στην περιοχή.

Τα CDC αναθεώρησαν τις ταξιδιωτικές συστάσεις τους στο επίπεδο 4, δηλαδή του «πολύ υψηλού» κινδύνου, για τη Νότια Αφρική, τη Ζιμπάμπουε, τη Ναμίμπια, τη Μοζαμβίκη, το Μαλάουι, το Λεσότο, την Εσουατίνι και την Μποτσουάνα. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην επισκέπτονται την περιοχή αυτή της νότιας Αφρικής.
How worrying is the new Omicron variant? | Inside Story

«Τιμωρούμαστε» υποστηρίζει η Νότια Αφρική

Πάντως, η Νότια Αφρική καταγγέλλει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι τιμωρητικά μέτρα, ενώ θα έπρεπε να επικροτηθεί για την προηγμένη ικανότητά της να εντοπίζει εγκαίρως νέες παραλλαγές του κορωνοϊού. Οι περιορισμοί προκαλούν πλήγμα στον τουρισμό, αλλά και άλλους τομείς της οικονοίας.

«Αυτός ο τελευταίος γύρος ταξιδιωτικών περιορισμών είναι παρόμοιο με το να τιμωρεί κάποιος την Νότια Αφρική για την προηγμένη γονιδιωματική αλληλουχία και για την ικανότητά της να εντοπίζει νέες παραλλαγές γρηγορότερα. Η άριστη επιστήμη θα πρέπει να επικροτείται και όχι να τιμωρείται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της Νότιας Αφρικής.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καλέσει τις χώρες να μη βιάζονται να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς εξαιτίας της νέας παραλλαγής προτείνοντάς τους να υιοθετήσουν μια επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων.

Πέραν των ταξιδιωτικών μέτρων που λαμβάνουν οι κυβερνήσεις, και η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, ότι δεν θα επιτρέπει να επιβιβάζονται σε πτήσεις της επιβάτες από τη Νότια Αφρική, την Ζιμπάμπουε και την Μοζαμβίκη εξαιτίας της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής.

Πηγή: http://www.protothema.gr/koronoios-live/article/1186136/kleinei-tin-porta-to-israil-se-olous-tou-allodapous-gia-na-prolavei-tin-exaplosi-tis-omicron/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΗΠΑ: Παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι έχουν όπλα στο Διάστημα – Φόβοι για κλιμάκωση

ΗΠΑ: Παραδέχτηκαν για πρώτη φορά ότι έχουν όπλα στο Διάστημα – Φόβοι για κλιμάκωση

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Τρόι Μάινκ αποκάλυψε πως υπάρχει «υλικό έτοιμο για πτήση» για τους διαστημικούς αναχαιτιστές του προγράμματος «Χρυσός Θόλος» 

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό στο Ποσειδώνιο

Θεσσαλονίκη: Νεκρός άνδρας ανασύρθηκε από τον Θερμαϊκό στο Ποσειδώνιο

Ο άνδρας παραμένει αγνώστων στοιχείων, ενώ το Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης διέταξε νεκροψία-νεκροτομή για τα αίτια του θανάτου. 

Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο ο γνωστός δημιουργός του OnlyFans

Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο ο γνωστός δημιουργός του OnlyFans

Ο Γερμανός δημιουργός περιεχομένου για ενηλίκους Riccardo Staudt, γνωστός ως Noah Segsy, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στο Παραλίμνι. Η νεκροτομή έδειξε πνιγμό, ενώ οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου του εξακολουθούν να ερευνώνται. 

Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων»

Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων»

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εξήλθε από τις φυλακές Δομοκού και προανήγγειλε την ίδρυση ή συμμετοχή σε νέο πολιτικό σχηματισμό. 

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία σήμερα στα νότια - Προσοχή στην Αττική το απόγευμα

Μαρουσάκης: Επικίνδυνη κακοκαιρία σήμερα στα νότια - Προσοχή στην Αττική το απόγευμα

Ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό περνά γύρω από την Κρήτη με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών σε Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα έως την Πέμπτη. 

Ρωσική φρεγάτα εκτοξεύει φωτοβολίδες σε δανέζικο ελικόπτερο – «Απαράδεκτο», λέει η Δανία

Ρωσική φρεγάτα εκτοξεύει φωτοβολίδες σε δανέζικο ελικόπτερο – «Απαράδεκτο», λέει η Δανία

Ο Δανός υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για εξηγήσεις μετά το επεισόδιο σε διεθνή ύδατα ανοικτά των δανέζικων ακτών. 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Σκαρφάλωσαν σε μνήματα στο Γ` Νεκροταφείο για να βλέπουν και τα έσπασαν

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Σκαρφάλωσαν σε μνήματα στο Γ` Νεκροταφείο για να βλέπουν και τα έσπασαν

Δύο ή τρία άτομα βρέθηκαν πάνω στα μνήματα, τα οποία δεν άντεξαν το βάρος και την πίεση 

Δημήτρης Νατσιός: «Πετάξαμε τη μάνα έξω από το σπίτι - Δεν είναι χειραφέτηση, είναι σκλαβιά»

Δημήτρης Νατσιός: «Πετάξαμε τη μάνα έξω από το σπίτι - Δεν είναι χειραφέτηση, είναι σκλαβιά»

Ο πρόεδρος της Νίκης απέδωσε τα χαμηλά αποτελέσματα της PISA και το δημογραφικό πρόβλημα στην εργασία των μητέρων εκτός σπιτιού. 

Τηλεφωνικές απάτες με AI: Κλωνοποιούν τη φωνή σου και παγιδεύουν την οικογένειά σου

Τηλεφωνικές απάτες με AI: Κλωνοποιούν τη φωνή σου και παγιδεύουν την οικογένειά σου

Η Ελληνική Αστυνομία προειδοποιεί για τη νέα μέθοδο των επιτήδειων, οι οποίοι χρησιμοποιούν σύντομα ηχητικά αποσπάσματα για να στήσουν πειστικές οικογενειακές παγίδες. 

Πρώην CEO της Google: Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «πολύ χειρότερος»

Πρώην CEO της Google: Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία μπορεί να γίνει «πολύ χειρότερος»

Ο πρώην CEO της Google προειδοποιεί για την ταχύτατη τεχνολογική κάλυψη της Ρωσίας και τη χρήση αυτόνομων οπλικών συστημάτων. 

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι διαθέτουν διαστημικό όπλο σε τροχιά

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν για πρώτη φορά ότι διαθέτουν διαστημικό όπλο σε τροχιά

Ο υπουργός Πολεμικής Αεροπορίας Τρόι Μέινκ συνέδεσε το νέο όπλο με το αμυντικό σύστημα «Χρυσός Θόλος» απέναντι στις ρωσικές και κινεζικές διαστημικές απειλές. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατασχέθηκε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του – Η αντίδραση της οικογένειας

Γιώργος Μαζωνάκης: Κατασχέθηκε χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του – Η αντίδραση της οικογένειας

Οι Αρχές προχώρησαν σε έλεγχο της κατοικίας στο πλαίσιο των ερευνών, με τους συγγενείς να εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους για την παραβίαση των προσωπικών του αντικειμένων. 

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του

Κέρκυρα: Προφυλακίστηκε ο 51χρονος για τη σεξουαλική κακοποίηση της 8χρονης εγγονής του

Η 28χρονη μητέρα του παιδιού κατέθεσε ότι ο ίδιος την κακοποιούσε σεξουαλικά και εκείνη ως ανήλικη στην Αλβανία, όπου είχε εκτίσει και δύο ποινές φυλάκισης. 

Ο Θανάσης Αυγερινός σχολιάζει τις εικόνες στο ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης – Οι μπηχτές στη Μαρία Καρυστιανού

Ο Θανάσης Αυγερινός σχολιάζει τις εικόνες στο ιατρείο που πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης – Οι μπηχτές στη Μαρία Καρυστιανού

Ο Θανάσης Αυγερινός ολοκλήρωσε την ανάρτησή του με τη φράση «Ακόμη τρέχω...» 

Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος

Πρόβα πολέμου: Η Γερμανία στέλνει στρατό στα ανατολικά υπό τον φόβο ρωσικού χτυπήματος

Η Γερμανία σχεδιάζει μόνιμη παρουσία 4.800 στρατιωτών στη Λιθουανία έως το 2027, ενώ ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς μιλά για «καθοριστικές εβδομάδες» για την Ευρώπη. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του

Γιώργος Μαζωνάκης: Ο ταξιτζής που τον μετέφερε στο ιατρείο του Κολωνακίου έλυσε τη σιωπή του

«Έφυγε και για την οικογένειά του και για εμάς», είπε ο οδηγός ταξί που κατέθεσε στην αστυνομία όσα είδε έξω από το ιατρείο του Κολωνακίου. 

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες

Πανικός σε πτήση: Γυναίκα γδύθηκε εντελώς και προέβη σε άσεμνες πράξεις μπροστά σε άλλους επιβάτες

Το περιστατικό σημειώθηκε σε πτήση από τη Βαλτιμόρη προς το Μαϊάμι, μόλις ημέρες μετά από άλλο επεισόδιο σε πτήση της ίδιας εταιρείας. 

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του

Προσωρινά ελεύθερος ο 41χρονος που κατηγορείται ότι βίασε 9χρονη στον Αλμυρό Βόλου, «έχει υποστεί bullying» λένε οι συνήγοροί του

Ο κατηγορούμενος που φέρεται να θώπευσε την ανήλικη στο μπάνιο του σπιτιού της κατηγορείται για βιασμό, ενώ  του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης προσέγγισης της ανήλικης 

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές

ΗΠΑ: Τι συμβαίνει φέτος με την ιλαρά; Τρίτος θάνατος στην Πενσυλβάνια από επιπλοκές

Η 40χρονη γυναίκα πέθανε το Σάββατο, όπως ανέφερε ο ιατροδικαστής της κομητείας Τζέφερσον, Γκρεγκ Φουρλόγκ 

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»

Συναγερμός για την τιμή του πετρελαίου - Η Σαουδική Αραβία «στερεύει»

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1990, ενώ αναβλήθηκε κρίσιμη συνάντηση των Κρατών του Κόλπου με το Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ. 

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»

Νέα πρόκληση από την Τουρκία για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: «Η Ελλάδα διέπραξε σφαγές και καταστροφές»

«Η ιστορία δεν παραγράφεται ούτε παραχαράσσεται», τονίζει η Αθήνα - «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να ενεργήσουν με σοβαρότητα και κοινή λογική», απαντά η Αγκυρα 

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δίωξη για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο - Αναβάθμιση κατηγοριών

Εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη 

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του

Στο νοσοκομείο Χανίων βρέφος 17 ημερών με βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, συνελήφθη η 18χρονη μητέρα του

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων το βράδυ της Κυριακής διεκομίσθη στην Μονάδα Εντατικής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Χανίων 

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ

Τουρκία: Κύμα καταστολής με δεκάδες συλλήψεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεις και μπαρ

Η επιχείρηση «Η οικογένειά μου είναι ασφαλής» της κυβέρνησης Ερντογάν επεκτάθηκε σε 15 επαρχίες, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία - Το τελευταίο αντίο στο «παιδί που ξεχώρισε»

Συντετριμμένοι συγγενείς, καλλιτέχνες και θαυμαστές στο τελευταίο «αντίο» 

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος

Λιβάνιος για αποφυλάκιση Κασιδιάρη: Ο Αρειος Πάγος θα αποφασίσει αν θα κατέβει στις εκλογές – Επαρκής ο νόμος

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν σχεδιάζεται νέα νομοθετική ρύθμιση για το μπλόκο του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που εξέρχεται από τη φυλακή 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Ο Μητροπολίτης Νίκαιας αποχαιρέτησε με στίχους τραγουδιού του

Χιλιάδες πολίτες παραβρέθηκαν στην Ιερά Μητρόπολη Νίκαιας για το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τραγουδιστή. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Γιώργος Μαζωνάκης: Προσπάθεια διαγραφής στοιχείων από τον υπολογιστή του ιατρείου - Τι έχει ανακτηθεί από την ΕΛ.ΑΣ.

Για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης κατά συναυτουργία απολογούνται οι δύο γιατροί 

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου

Ο Τραμπ καταργεί τα όρια εκπομπών σε μονάδες άνθρακα και φυσικού αερίου

Αυτό σημαίνει πως οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής δεν θα υποχρεώνονται πλέον να περιορίζουν τη ρύπανση που συμβάλλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη 

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Συγγνώμη που το σύστημα δεν μπόρεσε να τον προστατεύσει»

«Πρέπει να βρούμε τα κενά του συστήματος», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας 

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του

Θάνατος Γ. Μαζωνάκη: Το μηχάνημα κατέγραψε τη στιγμή που σταμάτησε η καρδιά του

Το νέο στοιχείο στις έρευνες 

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»

Οικονομόπουλος για Μαζωνάκη: «Το τελευταίο διάστημα με έπαιρνε συνέχεια τηλέφωνο, δεν κατάλαβα τι ήθελε να μου πει»

«Έχω ενοχές μέσα μου», μοιράστηκε σε δηλώσεις του από την κηδεία ο τραγουδιστής για τον Γιώργο Μαζωνάκη 

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ

Γιώργος Μαζωνάκης: Σφραγίστηκε το ιατρείο – Το κρυμμένο μηχάνημα και η απόφαση του ΙΣΑ

Η πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου του ΙΣΑ αποκάλυψε πως κατά την αυτοψία βρέθηκε ιατρικός εξοπλισμός κρυμμένος σε ντουλάπα, ενώ ζητήθηκε η αφαίρεση της άδειας των εμπλεκόμενων γιατρών. 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Πλήθος κόσμου, συγγενείς, καλλιτέχνες, πολιτικοί και φίλοι για το τελευταίο αντίο

Οικογένεια, συνάδελφοι και χιλιάδες θαυμαστές αποχαιρετούν τον σπουδαίο καλλιτέχνη, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών. 

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Κηδεία Γιώργου Μαζωνάκη: Η αδελφή του Βάσω συντετριμμένη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας

Χιλιάδες πολίτες παρέστησαν στην αγρυπνία στη Νίκαια, όπου η εξόδιος ακολουθία τελείται στη μία το μεσημέρι, με σωρούς λουλουδιών να καλύπτουν τον χώρο. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308

Γιώργος Μαζωνάκης: Κάθειρξη έως 10 χρόνια απειλεί τους δύο γιατρούς με το άρθρο 308

Ο δικηγόρος Δημήτρης Αναστασόπουλος εκτιμά ότι η δίωξη δεν στοιχειοθετεί αμέλεια αλλά ενδεχομένως δόλο, εν μέσω ερωτημάτων για τη φωτογραφία του τραγουδιστή στο ιατρείο. 

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G - Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα

Κάτοικοι έδεσαν τεχνικό σε κεραία κινητής λόγω κακού 5G - Πλήρωναν επί δύο χρόνια χωρίς αποτέλεσμα

Στο χωριό Χαρντάουλι του Ούταρ Πραντές οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι πλήρωναν επί δύο χρόνια για 5G, ενώ στην πράξη είχαν μόνο ασταθές δίκτυο 4G. 

Ματίνα Παγώνη για Γιώργο Μαζωνάκη: Το «μεγαλύτερο ψέμα» των δύο κατηγορούμενων γιατρών

Ματίνα Παγώνη για Γιώργο Μαζωνάκη: Το «μεγαλύτερο ψέμα» των δύο κατηγορούμενων γιατρών

Η πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου μίλησε με σκληρά λόγια για τη στάση των ιατρών, εξηγώντας την αλήθεια για την πλασμαφαίρεση και το λάθος που αποδείχθηκε μοιραίο. 

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του

Συγκινητικό αντίο στο Γιώργο Μαζωνάκη : Πιανίστας έπαιξε το «Φεύγω για μένα» στο Μετρό Πειραιά στη μνήμη του

Ένας μουσικός κάθισε στο πιάνο του σταθμού «Δημοτικό Θέατρο» και δημιούργησε μια ιδιαίτερα φορτισμένη ατμόσφαιρα, τιμώντας τον εκλιπόντα καλλιτέχνη. 

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του

Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone χτύπησε τρένο λίγα λεπτά μετά τη διέλευσή του

Το χτύπημα σημειώθηκε στο Γιαχοντίν, 2 χλμ από τα σύνορα με την Πολωνία, χωρίς τραυματίες, ενώ η Ukrzaliznytsia εκτιμά ότι πιθανός στόχος ήταν το διπλωματικό τρένο. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services