Στη δίνη του κυκλώνα της κακοκαιρίας Ιανός βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος, με το βασικότερο πρόβλημα για την ώρα να είναι η διακοπή του ρεύματος σε αρκετές περιοχές και οι πτώσεις δέντρων.
Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ζακύνθου δεν έχει ρεύμα το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει 9 κλήσεις για κοπές δέντρων.
Στην Ιθάκη ο δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας είπε ότι γίνεται αγώνας για να σωθούν σκάφη στο λιμάνι στο Βαθύ. «Προσπαθούμε να σώσουμε σπίτια που έχουν φύγει κεραμίδια. Δεν έχουμε ρεύμα από τις 3 τα ξημερώματα. Έχουμε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο από δέντρα που έπεσαν, υπάρχουν καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει». «Έχουμε αμέτρητες κλήσεις για πλημμύρες» είπε ο κ. Στανίτσας στον ΘΕΜΑ 104,6.
Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για πολύ βροχή και αέρα. «Έχουμε πρόβλημα με φερτά υλικά και πλημμύρες σε υπόγεια στη Σάμη, έχει πλημμυρίσει το υπόγειο του νοσοκομείου, έχουμε διακοπές ρεύματος σε αρκετά σημεία».
Δείτε βίντεο από την Κεφαλονιά
Δείτε βίντεο από την Ιθάκη
Δείτε βίντεο από την Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής:
Ιανός Ζάκυνθος
Δείτε βίντεο με ριπές 12 μποφόρ στο λιμάνι της Κυλλήνης
Στη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη «τα πιο έντονα φαινόμενα με ανέμους και πτώσεις δέντρων καταγράφονται σε Λεχαινά, Πύργο, Αμαλιάδα».
Παρασύρθηκε αγκυροβολημένο σκάφος στην Ιθάκη
Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.
Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.
Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες
Στο μεταξύ, κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Πώς ξεκινησαν τα φαινόμενα
Ο Μεσογειακός κυκλώνας Ιανός έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στην ελληνική επικράτεια, «σαρώνοντας» με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως και 10 μποφόρ το Ιόνιο, καθώς και την παράκτια γραμμή της Νότιας Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Έντονη βροχή ξεκίνησε μετά τις 3 τα ξημερώματα και σε περιοχές της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στην Ηλεία και τη Μεσσηνία.
Μετά τις 3 έπεσαν και οι πρώτες ψυχάλες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δίχως ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.
Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για τις επόμενες ώρες, είναι οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.
Νεώτερες εκτιμήσεις, πάντως, κάνουν λόγο για μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου.
Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλες ποσότητες βροχής, έως και 200 τόνους ανά στρέμμα, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα προκαλέσει σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα και μεγάλα προβλήματα.
Η Παρασκευή και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, προβλέπεται να είναι το πιο δύσκολο και επικίνδυνο διάστημα της κακοκαιρίας για την Αττική,
Την πορεία του Ιανού προς την Ελλάδα, κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr επεξεργάστηκε και οπτικοπόιησε τα δεδομένα του δορυφόρου και ετοίμασε το βίντεο που ακολουθεί και παρουσιάζει την κίνηση του συστήματος προς την χώρα μας έως το απόγευμα της Πέμπτης.
Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι κορυφές των νεφών, οι οποίες υπολογίζεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 13 χιλιόμετρα. Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Έντονη βροχή σε Ηλεία και Μεσσηνία
Ο κυκλώνας Ιανός επηρεάζει με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους τη δυτική Ελλάδα, επεκτείνοντας το μέτωπο της καταιγίδας από τα νησιά του Ιονίου, τα οποία δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα, έως τους νομούς της Ηλείας και της Μεσσηνίας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής.
Τις επόμενες ώρες, το φαινόμενο θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο ίδιο τόξο, καλύπτοντας τις δυτικές ακτές της Στερεάς και της Πελοποννήσου.
Νωρίτερα την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, προειδοποίησε με μήνυμα από το «112», τους κατοίκους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται στα νησιά του Ιονίου.
Η πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ
Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται πλέον η Κεντρική και Νότια Ελλάδα, καθώς το φαινόμενο Ιανός έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας τα νησιά του Ιονίου και τις δυτικές παράκτιες περιοχές, συνεχίζοντας την πορεία του με θυελλώδεις ανέμους και μεγάλες ποσότητες βροχής προς την ενδοχώρα.
Για σήμερα Παρασκευή, η οποία προβλέπεται να είναι η πιο δύσκολη και επικίνδυνη μέρα της κακοκαιρίας, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
Πιο αναλυτικά:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 και τις πρώτες ώρες της ημέρας τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο και την Στερεά (κυρίως κεντρική).
Ανεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τη νύχτα τοπικές καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά ανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Πού θα επιμείνει ο Ιανός το Σάββατο
Το Σάββατο αναμένεται στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή
Την Κυριακή αναμένονται στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα ανατολικά 6 με 8 με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1045666/kakokairia-ianos-pou-vrisketai-o-kuklonas-provlimata-se-kefalonia-zakuntho-ithaki/
Τουρκία: Το ΝΑΤΟ αναχαίτισε βαλλιστικό πύραυλο από το Ιράν
Οι ΗΠΑ εκκενώνουν το προξενείο στα Αδανα

Λίβανος: Οργανώσεις κατηγορούν το Ισραήλ πως χτύπησε σπίτια αμάχων με λευκό φώσφορο
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε έκθεση κατά την οποία κάνει λόγο για παραβίαση του Διεθνούς δικαίου

Ιράν: Τι είναι και τι περιέχει η «όξινη βροχή» που έπεσε στην Τεχεράνη;
Εξειδικευμένος επιστήμονας στο κομμάτι της ατμόσφαιρας εξηγεί το φαινόμενο - Πώς επηρεάζεται η υγεία των κατοίκων στην Τεχεράνη

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε πρέπει να το έχετε λάβει
Φέτος το Πάσχα «πέφτει» στις 12 Απριλίου

Ράλι τιμών στα καύσιμα: Στα 2 ευρώ η αμόλυβδη μέχρι τα τέλη της εβδομάδας
Αν συνεχιστεί η κούρσα ανόδου του Brent

Μεγάλη ανησυχία με τις μονάδες αφαλάτωσης στον Περσικό Κόλπο μετά το χτύπημα του Ιράν: Η τεράστια σημασία του νερού στην περιοχή
«Και οι πολιτικές περιοχές έχουν βρεθεί υπό σοβαρή απειλή και στοχοποίηση»

Θεσσαλονίκη: Καθηγήτρια υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε - Καταγγελίες για άγριο bullying από μαθητές
Μετά την είδηση του θανάτου της το «φως» είδαν πληροφορίες ότι η εν λόγω γυναίκα δεχόταν bullying

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ έπληξε το Ντενιζλί στην Τουρκία, οι δονήσεις έγιναν αισθητές στη Σμύρνη
Ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τη Σμύρνη, οι τοπικές Αρχές δεν έχουν αναφέρει θύματα ή σοβαρές ζημιές σε κτήρια και υποδομές

Δείτε βίντεο: Ιρανός ρεπόρτερ μεταδίδει μπροστά από «κόλαση φωτιάς», μετά από χτύπημα σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Ο ρεπόρτερ ατάραχος μεταδίδει τις εξελίξεις ενώ πίσω του υψώνονται γιγαντιαίες φλόγες - Μάρτυρες αναφέρουν ότι προηγήθηκαν ισχυροί κρότοι και εκρήξεις

Σκωτία: Μεγάλη φωτιά κατέστρεψε τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Γλασκώβης
Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών τσιγάρων δίπλα στον σταθμό, αλλά οι φλόγες επεκτάθηκαν στο βικτωριανό κτίριο του Σταθμού και ως το βράδυ η κατάσταση είχε επιδεινωθεί ιδιαίτερα

Τρόμος για τη Ριάνα: Συνελήφθη γυναίκα που πυροβόλησε το σπίτι της, σφαίρα διαπέρασε τοίχο
Οι Los Angeles Times, ανέφεραν ότι «περίπου δέκα πυροβολισμοί» φέρεται να προήλθαν από όχημα που βρισκόταν στον δρόμο απέναντι από την πύλη της πολυτελούς έπαυλης

Πιο κοντά στο επίδομα καυσίμου: Έρχεται το Fuel Pass 3 μετά την εκτίναξη στην τιμή του πετρελαίου
Πόσο θα είναι, ποιοι θα το λάβουν

ΗΠΑ: Τραγική κατάληξη από φάρσα μαθητών σε σπίτι καθηγητή - 18χρονος σκότωσε 40χρονο εκπαιδευτικό
Το σπίτι του Τζέισον Χιούζ είχε γίνει στόχος της ίδιας φάρσας και το 2023

Σε αναταραχή οι παγκόσμιες αγορές: Το πετρέλαιο πλησίασε τα $120, μεγάλες απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια
Στα υψηλότερα επίπεδα από το 2020 το αργό πετρέλαιο

Φρίκη στην Αχαΐα: Πρώην μαιευτήρας έβγαζε γυμνές φωτογραφίες τα εγγόνια του
Είχε βίντεο με σeξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»

«Η ευρωπαϊκή ασφάλεια είναι αδύνατη χωρίς την Τουρκία» πιστεύει ο Γκιουλέρ - «Μήνυμα» για το Αιγαίο

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας

Συνωστισμός και εγκλωβισμένοι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μετά την αναστολή πτήσεων, δείτε βίντεο
Βίντεο που έστειλε Έλληνας εγκλωβισμένος ταξιδιώτης δείχνει πλήθος ανθρώπων συγκεντρωμένων στους χώρους του αεροδρομίου, αναμένοντας ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού

Σοκ στην Τρίπολη: Νεκρή αστυνομικός μετά από πυροβολισμό μέσα στο σπίτι της
Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη εξέπνευσε στο νοσοκομείο στην Τρίπολη, ενώ ο σύζυγός της - επίσης ένστολος - φέρεται να μην είχε άδεια οπλοφορίας.

Ο Πεζεσκιάν απαντά στον Τραμπ για παράδοση άνευ όρων: Ένα όνειρο που θα πάρετε στον τάφο σας
Ο πρόεδρος του Ιράν κάλεσε τους Ιρανούς να αφήσουν στην άκρη τις εσωτερικές διαφωνίες και να ενωθούν για την υπεράσπιση της χώρας

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»

«Κατέβασε το φερμουάρ του...»: Στη δημοσιότητα η καταγγελία γυναίκας σε βάρος του Τραμπ για σeξουαλική κακοποίηση
Είναι διαταραγμένη, λέει ο Λευκός Οίκος

Ανησυχητική εξέλιξη στο Ισραήλ: Κατηγορούν το Ιραν πως ρίχνει βόμβες διασποράς
Πως λειτουργεί το απαγορευμένο αμφιλεγόμενο όπλο

Μεθυσμένος έτρεχε με 151 χλμ/ώρα στα Καλύβια: Δεν είχε δίπλωμα, έβρισε τους αστυνομικούς
Οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα

Η στιγμή που βόμβα πέφτει κοντά στο συνεργείο του Mega στον Λίβανο: Η αντίδραση της δημοσιογράφου
Συγκλονιστικά πλάνα από τα σύνορα Ισραήλ και Λιβάνου

Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε ότι έχει εκρηκτικά έξω από τη ΓΑΔΑ
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό

Ένας Έλληνας μετέφερε το πρώτο φορτίο πετρελαίου από τη μετά Μαδούρο Βενεζουέλα
Ο εφοπλιστής Τσάκος και το πρώτο φορτίο πετρελαίου που έφυγε από τη Βενεζουέλα μετά τη σύλληψη Μαδούρο από την κυβέρνηση Τραμπ.

Ιρανοί παρακρατικοί ντύνονται γυναίκες για να κρυφτούν από τα ισραηλινά drone
Ιρανοί αξιωματούχοι ντύνονται με τσαντόρ και γυναικεία ρούχα για να γλιτώσουν από τα ισραηλινά drone, με τον αρχηγό της Μπασίτζ στην Τεχεράνη να κρύβεται πίσω από το ίδιο σύμβολο καταπίεσης των Ιρανών γυναικών

Ιράν – Φρουροί της Επανάστασης: Θα χρησιμοποιήσουμε πιο προηγμένους πυραύλους τις επόμενες ημέρες
Αξιωματούχος των Φρουρών της Επανάστασης ανέφερε πως μέχρι στιγμής το Ιράν χρησιμοποιεί πυραύλους παλαιότερης τεχνολογίας

Τουρκία: «Υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με το Ισραήλ» λέει ο Γκιουλέρ - Πρόταση στις ΗΠΑ για τους S400
«Προτείναμε στους Αμερικανούς οι S-400 να λειτουργούν αυτόνομα, περιμένουμε την απάντησή τους» ανέφερε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας

Washington Post: Η Ρωσία συνεργάζεται με το Ιράν, δίνει κρυφά πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις των ΗΠΑ
Η Ρωσία φέρεται να πληροφορεί το Ιράν από την έναρξη του πολέμου το Σάββατο (28/2) - Πώς η Ρωσία μπορεί να επωφεληθεί από έναν παρατεταμένο πόλεμο μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Ιράν: Τα όπλα που έκαναν το ντεμπούτο τους στις επιθέσεις ΗΠΑ και Ισραήλ
Drones, πύραυλοι, F-35, υποβρύχια

Συναγερμός από το Kατάρ: Η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να φθάσει τα 150 δολάρια το βαρέλι
Το Κατάρ προειδοποιεί ότι η τιμή του πετρελαίου θα μπορούσε να διπλασιαστεί στα 150 δολάρια το βαρέλι και να «καταστρέψει τις παγκόσμιες οικονομίες»

Επεισόδιο στο «Ελ.Βενιζέλος»: Ανδρες τσακώθηκαν στην «ουρά» συναλλάγματος (βίντεο)
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη της ασφάλειας του αεροδρομίου, τα οποία παρενέβησαν για να τους χωρίσουν και να αποκαταστήσουν την τάξη

Κερατσίνι: Δύο άγνωστοι εισέβαλαν σε φούρνο και έκλεψαν... γαλακτομπούρεκo (βίντεο)
Μια ασυνήθιστη και «γλυκιά» διάρρηξη σημειώθηκε στο Κερατσίνι










