Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»
Ιανός: Χωρίς ρεύμα και πλημμυρισμένες Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη
Ιανός: Χωρίς ρεύμα και πλημμυρισμένες Κεφαλονιά, Ζάκυνθος, Ιθάκη - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο»

Στη δίνη του κυκλώνα της κακοκαιρίας Ιανός βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας η Κεφαλονιά, η Ιθάκη και η Ζάκυνθος, με το βασικότερο πρόβλημα για την ώρα να είναι η διακοπή του ρεύματος σε αρκετές περιοχές και οι πτώσεις δέντρων.

Όπως είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Ζακύνθου δεν έχει ρεύμα το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει 9 κλήσεις για κοπές δέντρων.

Στην Ιθάκη ο δήμαρχος του νησιού, Διονύσης Στανίτσας είπε ότι γίνεται αγώνας για να σωθούν σκάφη στο λιμάνι στο Βαθύ. «Προσπαθούμε να σώσουμε σπίτια που έχουν φύγει κεραμίδια. Δεν έχουμε ρεύμα από τις 3 τα ξημερώματα. Έχουμε μεγάλες καταστροφές στο οδικό δίκτυο από δέντρα που έπεσαν, υπάρχουν καταστήματα που έχουν πλημμυρίσει». «Έχουμε αμέτρητες κλήσεις για πλημμύρες» είπε ο κ. Στανίτσας στον ΘΕΜΑ 104,6.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Σταύρος Τραυλός που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 έκανε λόγο για πολύ βροχή και αέρα. «Έχουμε πρόβλημα με φερτά υλικά και πλημμύρες σε υπόγεια στη Σάμη, έχει πλημμυρίσει το υπόγειο του νοσοκομείου, έχουμε διακοπές ρεύματος σε αρκετά σημεία».

Δείτε βίντεο από την Κεφαλονιά

Δείτε βίντεο από την Ιθάκη

Δείτε βίντεο από την Ζάκυνθο τα ξημερώματα της Παρασκευής:

Ιανός Ζάκυνθος

Δείτε βίντεο με ριπές 12 μποφόρ στο λιμάνι της Κυλλήνης

Στη Δυτική Ελλάδα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη «τα πιο έντονα φαινόμενα με ανέμους και πτώσεις δέντρων καταγράφονται σε Λεχαινά, Πύργο, Αμαλιάδα».

Παρασύρθηκε αγκυροβολημένο σκάφος στην Ιθάκη

Αγκυροβολημένο ιστιοφόρο σκάφος, σημαίας Ελβετίας, παρασύρθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και προσέκρουσε σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Σχίνου, ανατολικά της Ιθάκης. Οι δύο επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν με ιδία μέσα στην ακτή και είναι καλά στην υγεία τους.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το ιστιοφόρο πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Στο μεταξύ, κλειστές παραμένουν οι γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και σήμερα σε πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Κλειστή είναι και η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου. Σύμφωνα με την ΕΜΥ οι άνεμοι στα δυτικά πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Πώς ξεκινησαν τα φαινόμενα

Ο Μεσογειακός κυκλώνας Ιανός έφτασε το βράδυ της Πέμπτης στην ελληνική επικράτεια, «σαρώνοντας» με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως έως και 10 μποφόρ το Ιόνιο, καθώς και την παράκτια γραμμή της Νότιας Ηπείρου, της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Έντονη βροχή ξεκίνησε μετά τις 3 τα ξημερώματα και σε περιοχές της Πελοποννήσου και ιδιαίτερα στην Ηλεία και τη Μεσσηνία.

Μετά τις 3 έπεσαν και οι πρώτες ψυχάλες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, δίχως ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» για τις επόμενες ώρες, είναι οι Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αχαΐα, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Ιθάκη.

Νεώτερες εκτιμήσεις, πάντως, κάνουν λόγο για μερική μετατόπιση της πορείας του Ιανού, καθώς δεν αναμένεται να εισχωρήσει στην ενδοχώρα της Πελοποννήσου.

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλες ποσότητες βροχής, έως και 200 τόνους ανά στρέμμα, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί, θα προκαλέσει σημαντικά πλημμυρικά φαινόμενα και μεγάλα προβλήματα.

Η Παρασκευή και μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, προβλέπεται να είναι το πιο δύσκολο και επικίνδυνο διάστημα της κακοκαιρίας για την Αττική,

Την πορεία του Ιανού προς την Ελλάδα, κατέγραψε ο Ευρωπαϊκός μετεωρολογικός δορυφόρος Meteosat-11, ενώ το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr επεξεργάστηκε και οπτικοπόιησε τα δεδομένα του δορυφόρου και ετοίμασε το βίντεο που ακολουθεί και παρουσιάζει την κίνηση του συστήματος προς την χώρα μας έως το απόγευμα της Πέμπτης.

Με κόκκινες αποχρώσεις χρωματίζονται οι κορυφές των νεφών, οι οποίες υπολογίζεται ότι σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν τα 13 χιλιόμετρα. Στο ίδιο βίντεο φαίνονται και οι κεραυνοί που κατέγραψε το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Έντονη βροχή σε Ηλεία και Μεσσηνία

Ο κυκλώνας Ιανός επηρεάζει με έντονες βροχοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους τη δυτική Ελλάδα, επεκτείνοντας το μέτωπο της καταιγίδας από τα νησιά του Ιονίου, τα οποία δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα, έως τους νομούς της Ηλείας και της Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας περιοχές της Ηλείας και της Μεσσηνίας δέχτηκαν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Τις επόμενες ώρες, το φαινόμενο θα συνεχίσει να εξελίσσεται στο ίδιο τόξο, καλύπτοντας τις δυτικές ακτές της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Νωρίτερα την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία πολιτικής Προστασίας, προειδοποίησε με μήνυμα από το «112», τους κατοίκους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονται στα νησιά του Ιονίου.

Η πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ

Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκεται πλέον η Κεντρική και Νότια Ελλάδα, καθώς το φαινόμενο Ιανός έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας τα νησιά του Ιονίου και τις δυτικές παράκτιες περιοχές, συνεχίζοντας την πορεία του με θυελλώδεις ανέμους και μεγάλες ποσότητες βροχής προς την ενδοχώρα.

Για σήμερα Παρασκευή, η οποία προβλέπεται να είναι η πιο δύσκολη και επικίνδυνη μέρα της κακοκαιρίας, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και τη Στερεά (κυρίως την κεντρική). Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ και τοπικά 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Πιο αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 με 9 και τις πρώτες ώρες της ημέρας τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην ανατολική Πελοπόννησο και την Στερεά (κυρίως κεντρική).
Ανεμοι: Στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια ανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικές βροχές στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τη νύχτα τοπικές καταιγίδες στις δυτικές Κυκλάδες.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τη νύχτα προς το Σάββατο τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τοπικά ανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα επιμείνει ο Ιανός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και έως το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου από Λευκάδα και νοτιότερα, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί 3 με 4 βαθμούς κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένονται στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση και στα ανατολικά 6 με 8 με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1045666/kakokairia-ianos-pou-vrisketai-o-kuklonas-provlimata-se-kefalonia-zakuntho-ithaki/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα - 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα - 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς 

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας 

Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του

Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του

Οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα 

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής 

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»

Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα 

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση 

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά - Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά - Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών 

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση 

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη 

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων

Δίωξη για δωροδοκία κατ` εξακολούθηση στον ιατροδικαστή και τον τοξικολόγο των Χανίων

Και οι δύο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα - Η υπόθεση συνδέεται με τη «μαφία των Χανίων» - Οι αλλοιωμένες εκθέσεις αφορούσαν υποθέσεις με ποινικό υπόβαθρο 

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία

Τζούμπιλαντ Σάικς: Ο διάσημος τενόρος δολοφονήθηκε με 73 μαχαιριές από τον γιο του – Νέα στοιχεία από τη νεκροψία

Η σύζυγός της ήταν στο μπάνιο και άκουσε τον άνδρα της να φωνάζει 

Κοινωνικό Οδοντιατρείο Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη με στήριξη της THI Australia

Κοινωνικό Οδοντιατρείο Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη με στήριξη της THI Australia

Δωρεάν υπηρεσίες στοματικής υγείας για ευάλωτες ομάδες, με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία Αυστραλίας. 

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα

Βιντεο από τις επιθέσεις Χούθι με πυραύλους σε δύο τάνκερ της Σαουδικής Αραβίας στην Ερυθρά Θάλασσα

Στοχεύσαμε δύο σαουδαραβικά πετρελαιοφόρα, τα Encelia και Layla, επειδή παραβίασαν την απόφαση αποκλεισμού που έχει εκδώσει οι ένοπλες δυνάμεις, είπε ο εκπρόσωπός τους 

Αδήλωτες περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Αδήλωτες περιουσίες εκατομμυρίων ευρώ αποκάλυψε έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Στελέχη οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, πανεπιστημίων, πολεοδομιών, νοσοκομείων και δημοσιογράφοι στο «μικροσκόπιο» 

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον αντιαεροπορικό θόλο και πάνω από 4 δισ. σε εξοπλισμούς

«Ασπίδα του Αχιλλέα»: Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε τον αντιαεροπορικό θόλο και πάνω από 4 δισ. σε εξοπλισμούς

Πέρα από τον πολυεπίπεδο αντιαεροπορικό θόλο, εγκρίθηκαν C-390, υποβρύχια οχήματα VICTA, μικροδορυφόροι SAR και αποστολή στελεχών στο MIT για εκπαίδευση σε τεχνητή νοημοσύνη. 

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια - Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

Πώς κινήθηκαν οι βάσεις 2026: Ποιες σχολές αυξήθηκαν πάνω από 1.000 μόρια - Τα τμήματα με τη μεγαλύτερη πτώση

Για ποιες σχολές υπήρξε ζήτηση - Σύμβουλος σταδιοδρομίας εξηγεί 

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν - Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα

Πρόστιμο 890 εκατ. ευρώ στην Google από την Κομισιόν - Tι πρέπει να αλλάξει άμεσα

Η Google έχει 60 ημέρες για να συμμορφωθεί, αλλιώς αντιμετωπίζει πρόστιμα έως 5% του παγκόσμιου τζίρου της. 

Minoan Lines: 50% έκπτωση για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2026 και την οικογένειά τους

Minoan Lines: 50% έκπτωση για τους επιτυχόντες των Πανελληνίων 2026 και την οικογένειά τους

Η προσφορά αφορά ταξίδια στη γραμμή Πειραιάς–Μήλος–Ηράκλειο και ισχύει έως τις 31 Οκτωβρίου 2026. 

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών 

Από το όνειρο στην ανείπωτη τραγωδία: Οι δύο Αυστραλές που εγκαταστάθηκαν στη Λέσβο και σκοτώθηκαν σε τροχαίο

Από το όνειρο στην ανείπωτη τραγωδία: Οι δύο Αυστραλές που εγκαταστάθηκαν στη Λέσβο και σκοτώθηκαν σε τροχαίο

«Σε μια στιγμή έχασαν και τις δύο μητέρες τους» 

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου. 

«Ποιο ήταν το έγκλημά τους;»: Το σχολείο έγινε τάφος για 120 παιδιά – «Υπήρχαν μόνο καπνός και διαμελισμένα σώματα»

«Ποιο ήταν το έγκλημά τους;»: Το σχολείο έγινε τάφος για 120 παιδιά – «Υπήρχαν μόνο καπνός και διαμελισμένα σώματα»

«Το μόνο που κρατούσαν ήταν ένα βιβλίο» 

Κρατικός «Τειρεσίας»: Τι θα «σκανάρει» το νέο credit score για πολίτες και επιχειρήσεις

Κρατικός «Τειρεσίας»: Τι θα «σκανάρει» το νέο credit score για πολίτες και επιχειρήσεις

Με κοινή υπουργική απόφαση θεσπίζεται ενιαία πιστοληπτική βαθμολογία που συνδυάζει δεδομένα Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εκδίδεται σε 24 ώρες και επηρεάζει δάνεια και άλλες οικονομικές συναλλαγές. 

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 28χρονου - Διαφωνία που κατέληξε σε τσακωμό το κίνητρο

Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Πώς έφτασαν στη σύλληψη του 28χρονου - Διαφωνία που κατέληξε σε τσακωμό το κίνητρο

Ο 28χρονος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του κατά την εξέτασή του από τις Αρχές 

Χανιά: Κάλεσαν ΕΚΑΒ για αναίσθητο στην παραλία – Τι βρήκαν οι διασώστες

Χανιά: Κάλεσαν ΕΚΑΒ για αναίσθητο στην παραλία – Τι βρήκαν οι διασώστες

Λουόμενοι στους Αγίους Αποστόλους ανησύχησαν βλέποντας έναν άνδρα ξαπλωμένο, ο οποίος τελικά απλώς κοιμόταν υπό την επήρεια μέθης. 

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη 

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται 

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο. 

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης 

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία για τη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου

Τζέιμς Δαλαμάγκας: Δεν εκδίδεται στην Αυστραλία για τη δολοφονία του Γιώργου Γιαννόπουλου

Η διάσκεψη ήταν μαραθώνια 

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών. 

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια 

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

Βουλή: Αρση ασυλίας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου - Οργισμένη αντίδραση της προέδρου της Πλεύσης

Με 160 ψήφους «υπέρ» της άρσης, 63 «κατά» και 6 «παρών» 

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης

Τραγωδία σε ποταμό: Πέντε πνιγμοί σε αλυσιδωτή προσπάθεια διάσωσης

Δύο ζευγάρια-γονείς ανήκουν στα θύματα, ενώ τα μικρά τους παιδιά έμειναν ορφανά στην όχθη του ποταμού Σάιοτο. 

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

Μαμντάνι: «Δεν έχουμε εξουσία να συλλάβουμε τον Νετανιάχου»

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι οι δημοτικές αρχές δεν έχουν νομική δικαιοδοσία, αλλά κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να προχωρήσει στη σύλληψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού. 

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του - Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

Σταύρος Γεωργίου: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του - Από άγριο ξυλοδαρμό ο θάνατος του ποινικολόγου

Δεν φαίνεται το κίνητρο να ήταν σχετικό με την εργασία του, αναφέρουν οι πληροφορίες 

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

Νέα έφοδος αρχών στα κεντρικά της Deutsche Bank – Τι ερευνούν οι εισαγγελείς

Εισαγγελείς και στελέχη της γερμανικής φορολογικής αρχής εισέβαλαν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φοροδιαφυγή μέσω συναλλαγών Cum-Cum. 

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Ισπανία: Τέλος το κάπνισμα σε βεράντες και παραλίες – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

Το ισπανικό Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε εκτενή μεταρρύθμιση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, με πρόστιμα έως 600.000 ευρώ και απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 18 ετών. 

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πότε δικάζονται οι τέσσερις βουλευτές της ΝΔ το φθινόπωρο

Οι δίκες Παπακώστα, Μπουκώρου, Σενετάκη και Σκρέκα προσδιορίστηκαν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, με κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για υποθέσεις κονδυλίων του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια

Μαίρη Λίντα: Το συγκινητικό αντίο της Finos Film στη θρυλική τραγουδίστρια

Η Finos Film αποχαιρέτισε τη Μαίρη Λίντα με συγκινητική ανάρτηση, θυμίζοντας τη μεγάλη της προσφορά στον ελληνικό κινηματογράφο και τραγούδι. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services