Oι δύο γάμοι, ο Κόβας, το παλάτι στο Πόρτο Χέλι και η μάχη με τον καρκίνοΕίναι ένα όμορφο ανοιξιάτικο απόγευμα στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και μια όμορφη νεαρή κοπέλα, κατεβαίνει από το Κολωνάκι προς την Ηρώδου Αττικού.
Στον δρόμο ακούει διάφορα σφυρίγματα και επιφωνήματα θαυμασμού από άνδρες, αλλά η αστική της καταγωγή υπερέχει και συνεχίζει ανέκφραστη την διαδρομή προς το σπίτι της.
Λέγεται Ηρώ Βετοπούλου, είναι περίπου είκοσι ετών και ιδιαίτερα γοητευτική, περιζήτητη από τότε στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, από τους οποίους δεν έλειπε ποτέ μέχρι πριν τρία χρόνια.
Σήμερα η Ηρώ Κόβα έφυγε μετά από μάχη με τον καρκίνο, την οποία έχασε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και τους φίλους που είχαν ζήσει όμορφες στιγμές μαζί της. Στιγμές γεμάτες από την έντονη προσωπικότητα μιας γυναίκας, που συζητήθηκε πολλές φορές χωρίς η ίδια να δίνει καμία σημασία σε αυτό, αφού πάντα έκανε αυτό που ήθελε.
Αστή από κούνια
Πιθανότατα η πρώτη εντύπωση που θα σχημάτιζε κάποιος που θα γνώριζε για πρώτη φορά την κυρία Ηρώ Κόβα είναι ότι διακατεχόταν από μια αίσθηση ανωτερότητας λόγω αστικής καταγωγής, την οποία όμως άφηνε πάντα να διαχέεται με στυλ. Η -για πολλούς- λεπτή της ειρωνεία ταυτιζόταν απόλυτα με το στυλ της όταν έκανε την είσοδό της σε κάποιο κοσμικό event κουβαλώντας πάνω της μια ιδιοσυγκρασία Αγγλίδας γαλαζοαίματης.
Ήταν μια γυναίκα που η μαγειρική, όπως έλεγε σε φίλες της, παρέμενε πάντα μια άγνωστη λέξη, ενώ της ήταν αδιανόητο να βγει για ψώνια η βόλτα χωρίς τον σοφέρ της.
Η φράση της «Ένα πράγμα με κάνει πάντα να κλαίω, η αρρώστια και η κακοτυχία ενός παιδιού» που είχε πει σε συνέντευξη της φανέρωνε πόσο ευαίσθητη ήταν η επί σειρά ετών γραμματέας και αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ.
Γόνος μια από τις γνωστότερες οικογένειες της Αθήνας, μεγάλωσε από μικρή με όλες τις ανέσεις αφού ο πατέρας της κύριος Τάκης Βετόπουλος ήταν ιδιοκτήτης των διάσημων την δεκαετία του ’50, ξυραφιών Astor.
Οι σπουδές της με αντικείμενο την διοίκηση επιχειρήσεων, δεν της χρειάστηκαν μόνο για την απασχόλησή της στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία αποδείχτηκε πολύ μικρή για τις φιλοδοξίες της.
Η αγάπη της για την μόδα την ώθησε στο να ιδρύσει την δική της εταιρία εισαγωγής γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων, ενώ στην προσωπική της ζωή ο άνδρας που κέρδισε για πρώτη φορά την καρδιά της ήταν ο εφοπλιστής κύριος Νίκος Βερνίκος.
Ο γάμος τους κράτησε μόλις ενάμιση χρόνο και σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο λίγο μετά το διαζύγιό της έμελλε να γνωρίσει τον άνδρα της ζωής της κύριο Γιώργο Κόβα. Το ειδύλλιό τους ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της εκκλησίας και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με την γέννηση των δύο κοριτσιών τους, που μεγάλωσαν για κάποια χρόνια στην βρετανική πρωτεύουσα.
Ο θάνατος του πατέρα της σηματοδότησε την επιστροφή του ζευγαριού στην Ελλάδα, ενώ ο σύζυγός της, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, άφησε τα καράβια για να ασχοληθεί με την διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης.
Από το Λονδίνο στο Πόρτο Χέλι
Στην Ελλάδα η Ηρώ Κόβα, εκτός από το να μεγαλώσει την Νατάσσα και την Ιζαμπέλα ανέλαβε ξανά δράση στον χώρο της μόδας, βρίσκοντας μάλιστα και συνέταιρο, την κυρία Βαρβάρα Βερνίκου, η οποία παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο.
Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η συμμετοχή της στην εταιρία που έφερε τα ρούχα του Ralph Lauren στη χώρα μας, τα οποία φορούσε μόνο σε χαλαρές στιγμές της ζωής της, κυρίως το καλοκαίρι. Η γκαρνταρόμπα της φιλοξενούσε ανέκαθεν haute couture κομμάτια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έχουν τις υπογραφές διάσημων οίκων όπως είναι ο Gucci, η Channel, ο Valentino.
Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος είχε αποτραβηχτεί. Άλλωστε τα φλας δεν ήταν και το καλύτερο για τον κύριο Γιώργο Κόβα, που είχε διατηρήσει, όπως λένε γνωστοί του, τη συμπεριφορά από τα χρόνια που ήταν εφοπλιστής.
Το ζεύγος διατηρούσε άριστες σχέσεις με το ελληνικό lobby του Λονδίνου και βαριά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας και του λεγόμενου old money. H Ηρώ Κόβα είχε δώσει αρκετές φορές το «παρών» στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για δείπνο με την βασιλική οικογένεια αλλά και στην θερινή κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου.
Μαζί με τον σύζυγο της ήταν ανάμεσα στους λίγους, αλλά εκλεκτούς καλεσμένους που είχαν λάβει πρόσκληση για το καθιστό δείπνο που δόθηκε στην έπαυλη που ξεκουραζόταν τότε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τα καλοκαίρια, με αφορμή τα εξηκοστά γενέθλια της Άννας-Μαρίας.
Εκείνο το βράδυ κάθισαν μαζί με τον Βαρδή και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ένα ζευγάρι με το οποίο διατηρούν στενή φιλία χρόνων και ειδικά τα καλοκαίρια είχαν πολύ συχνές συναντήσεις στη μυθική έπαυλη της οικογένειας Κόβα στο Πόρτο Χέλι.
Λάτρευε τα ταξίδια μαζί με τον άνδρα της ζωής της και συχνά πήγαινε για σαφάρι στην Κένυα ή απλά για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα της δεν την εμπόδισε καθόλου στο να οργανώνει «κλειστά» δείπνα στην κατοικία του ζεύγους στο Παλαιό Ψυχικό, για καλούς φίλους υπό το φως των κεριών πάντα.
Το Cipriani’s και η περίφημη άμμος από τις Μαλδίβες
Αυτά όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με τον μυθικό χορό που παρέθεσε μαζί με τον σύζυγο της για εξακόσια περίπου άτομα τον Οκτώβριο του 2000 στο περίφημο Cipriani’s της Νέας Υόρκης.
Αφορμή ήταν ο γάμος της μεγάλης τους κόρης Νατάσσας -σπούδασε στο Harvard και εργάζεται στην ΕΛΤΡΑΚ- με τον δικηγόρο του Διεθνούς Δικαίου Ryan Kneiss, ένα γεγονός που συγκέντρωσε συγγενείς και φίλους της οικογένειας και των παιδιών μέσα σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό.
Από τους καλεσμένους δεν θα μπορούσε να λείπει το γαλαζοαίματο «άρωμα», αφού μπορεί να μην έδωσε το παρόν ο τέως βασιλιάς, τον αντικατέστησε όμως επάξια ο υιός του Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.
Ο εφοπλιστής κύριος Γιώργος Λιβανός χόρεψε με την ψυχή του μαζί με την Ηρώ Κόβα όπως και όλοι οι καλεσμένοι, που διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η βραδιά κόστισε στο ζεύγος σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν πάνω από 500.000 δολάρια, σαφώς λιγότερα από ένα πασχαλιάτικο γλέντι που έκαναν στις «Ελιές». Πρόκειται για το τεράστιο κτήμα που ανήκε στο ζευγάρι μέχρι το 2014 οπότε πουλήθηκε σε γόνο της οικογένειας Γουλανδρή έναντι 15.000.000 ευρώ.
Το κτήμα το οποίο καλύπτει μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων και διαθέτει όλες τις ανέσεις, έγινε διάσημο όταν αποκαλύφθηκε ότι η Ηρώ Κόβα έβαλε τον σύζυγο της να φέρει λευκή άμμο από τις Μαλδίβες για την παραλία τους.
Εκεί παντρεύτηκε η δεύτερη κόρη τους κυρία Ιζαμπέλα Κόβα- έχει σπουδάσει στο Taft's και εργάζεται ως ιστορικός Τέχνης- τον επιχειρηματία κύριο Νικόλα Λιαναντωνάκη.
Η κατοικία στο Ψυχικό διακοσμημένη σε αγγλικό στυλ με το ιδιωτικό γυμναστήριο, τον υπέροχο κήπο και τα γλυπτά του Μιτεράι, έζησε μεγάλες στιγμές με πρωταγωνίστρια την Ηρώ Κόβα.
Εκεί ξεχνιόταν γράφοντας ποιήματα συνήθως σατιρικά για να χαλαρώσει και να ξεφύγει για λίγο από την συνήθη καθημερινότητα, ειδικά από τότε που έγινε γιαγιά. Δεν χάρηκε όμως όσο θα ήθελε ίσως τα έξι εγγόνια της αυτή η ξεχωριστή κυρία της κοσμικής Αθήνας ,που αδιαφορούσε για τα σχόλια, η οποία έφυγε σήμερα για το πιο μοναχικό ταξίδι.
Έφυγε έχοντας ζήσει μια έντονη και γεμάτη ζωή, την οποία μπορεί να προσομοιάσει κανείς με τον στίχο από το έπος του Φρανκ Σινάτρα που λάτρευε και την εξέφραζε απόλυτα: «I did it my way».
Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1185484/iro-kova-poia-itan-i-kori-tou-anthropou-piso-apo-ta-diasima-xurafakia-tis-bic/
Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία - Αισθητός στην Ελλάδα
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα - Έρευνα για επιζώντες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά - Δείτε βίντεο
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Ουμπέρ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία

Κηφισιά: Αναβλήθηκε για την Τετάρτη η δίκη του γνωστού μάνατζερ - «Φοβήθηκα μήπως είναι κακοποιοί»
Ο 72χρονος ζήτησε αναβολή για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και να εκπροσωπηθεί από τον συνήγορό του που απουσίαζε σήμερα από το δικαστήριο

Θόρμπιορν Γιάγκλαντ: Ο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας νοσηλεύεται μετά από απόπειρα αυτοκτονίας
Ερευνάται στην υπόθεση Επστάιν

Σφραγίστηκε παράνομο τζαμί στον Αγιο Παντελεήμονα, συνελήφθη και απελαύνεται Μπανγκλαντεσιανός που είχε άδεια παραμονής
Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζεται μετά τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

Πενθεί ο Ολυμπιακός και το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Έφυγε» ο Σωτήρης Γκαβέζος
«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών ο παλαίμαχος άσος του συλλόγου

Κραν Μοντανά: Νέο σοκαριστικό βίντεο δείχνει τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά
Τα πρώτα 18 δευτερόλεπτα

Αυτά είναι τα ονοματεπώνυμα των 200 που εκτελέστηκαν στον τοίχο της Καισαριανής
Τα αναφέρει ένα προς ένα στο βιβλίο του ο γιατρός των κρατουμένων του στρατοπέδου συγκέντρωσης Χαϊδαρίου, Αντώνης Φλούντζης

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο έπεσε σε λαϊκή αγορά - Tουλάχιστον τέσσερις νεκροί
Πρόκειται για το δεύτερο σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα στη χώρα μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Συνελήφθη γνωστός μάνατζερ στην Κηφισιά μετά από καταδίωξη 10 χιλιομέτρων
Αγνόησε σήμα των αστυνομικών

Από σήμερα η νέα εποχή στη στρατιωτική θητεία: Σε εφαρμογή το νέο μοντέλο, όλες οι αλλαγές που προβλέπονται
Όλες οι αλλαγές

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου - «Με είχε βιάσει στα 7 μου - Η μητέρα μου το γνώριζε»
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν νωρίτερα λόγω έργων
Δείτε αναλυτικά τα τελευταία δρομολόγια

Αδιανόητος καυγάς Καρανίκα – Πολάκη με χοντράδες: «Στέκεσαι γονυπετής στο Φάμελο» – «Γλύφεις για το μεροκάματο του Αδωνι»

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη που «θάβεται» κάτω από το χιόνι
Η Νέα Υόρκη αντιμέτωπη με μία από τις ισχυρότερες χιονοθύελλες των τελευταίων ετών

Γκετοποίηση καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Γαστούνης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό περιπτερά και του γιου του από ομάδα 20 Ρομά
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των εμπόρων και τη συμμετοχή δημοτικής αρχής και Αστυνομίας

Σκοτ Ρίτερ: Πώς οι ΗΠΑ ξεγελούν το Ιράν - Η συγκέντρωση δυνάμεων δεν γίνεται παρά για να επιτεθούν
Στρατηγικό λάθος της Τεχεράνης οι συνομιλίες, λέει ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ

Κούλουμα παντού: Σαρακοστιανά κεράσματα, μουσική και χορός από τον λόφο Φιλοπάππου μέχρι τον Λαγκαδά – Όλες οι εκδηλώσεις
Τα υπαίθρια «τραπέζια» θα περιμένουν τους δημότες για να χαρούν την ημέρα και τα παιδιά για να πετάξουν ψηλά τον χαρταετό τους

Καθαρά Δευτέρα: Ο πωλητής χαρταετών που κλείνει 20 χρόνια στο πόστο του στο Παγκράτι
O «άνθρωπος των χαρταετών», έχει στήσει το δικό του στρατηγείο προσφέροντας χρώμα στον ουρανό της Αθήνας εδώ και δύο δεκαετίες

Καθαρά Δευτέρα: Για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ο κόσμος σήμερα στη Βαρβάκειο, «τσιμπημένες» οι τιμές σε σχέση με πέρυσι
«Η αγορά έχει σχεδόν ξεπουλήσει, λίγα πράγματα έχουν μείνει» δηλώνει ο πρόεδρος της ιχθυαγοράς της Βαρβακείου - Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι κλειστά και ποια θα λειτουργήσουν σήμερα Καθαρά Δευτέρα

Η Χίλαρι Νταφ δήλωσε ότι επιτέλους κατανοεί το σeξ και «δεν είναι έτοιμη να τη βγάλουν στο περιθώριο»
Στη δεκαετία των 20 το σeξ δεν ήταν πάντα απολαυστικό, πρόσθεσε η τραγουδίστρια

Βαλκανικό πρωτάθλημα στίβου: Ασημένιο ο Τεντόγλου, χρυσά μετάλλια για Αδαμοπούλου, Ρούσσου, βίντεο
Δύο χρυσά, τέσσερα ασημένια και πέντε χάλκινα μετάλλια ήταν ο απολογισμός της εθνικής ομάδας της Ελλάδας στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του Βελιγραδίου

Ισχυρές βροχοπτώσεις σε Ήπειρο και Θράκη, χάρτης με τις περιοχές όπου έπεσε η περισσότερη βροχή
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών το ύψος βροχής στα Θεοδώριανα Αρτας έφτασε τα 82 mm

Κατέρρευσε πάτωμα ταβέρνας στην Ροδόπη, εννέα άτομα στο νοσοκομείο, δείτε φωτογραφίες
Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες της ταβέρνας 28 και 35 ετών για σωματικές βλάβες από αμέλεια - Στο νοσοκομείο θα παραμείνουν σήμερα ένας 69χρονος, ο οποίος υπέστη κάταγμα στα πλευρά, και μία 61χρονη για παρακολούθηση

Γεωργιάδης: Θα ξαναπάω στο νοσοκομείο Νίκαιας και ο πρώτος που θα με εμποδίσει θα υποστεί τις συνέπειες
«Και να με κτυπούν και να μην τους κάνω μήνυση και να τους ζητήσω και συγγνώμη….κάπου ώπα! Αλλά με έχουν μετρήσει λάθος» αναφέρει ο υπουργός Υγείας

Λύκος επιτέθηκε σε παρέα περιπατητών στα Βασιλικά Κτήματα στο Τατόι!
Οδηγίες για τους επισκέπτες της Πάρνηθας για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - Τι πρέπει να ξέρουν όσοι κάνουν βόλτες στην περιοχή με τα σκυλιά τους










