Oι δύο γάμοι, ο Κόβας, το παλάτι στο Πόρτο Χέλι και η μάχη με τον καρκίνοΕίναι ένα όμορφο ανοιξιάτικο απόγευμα στις αρχές της δεκαετίας του ‘70 και μια όμορφη νεαρή κοπέλα, κατεβαίνει από το Κολωνάκι προς την Ηρώδου Αττικού.
Στον δρόμο ακούει διάφορα σφυρίγματα και επιφωνήματα θαυμασμού από άνδρες, αλλά η αστική της καταγωγή υπερέχει και συνεχίζει ανέκφραστη την διαδρομή προς το σπίτι της.
Λέγεται Ηρώ Βετοπούλου, είναι περίπου είκοσι ετών και ιδιαίτερα γοητευτική, περιζήτητη από τότε στους κοσμικούς κύκλους της Αθήνας, από τους οποίους δεν έλειπε ποτέ μέχρι πριν τρία χρόνια.
Σήμερα η Ηρώ Κόβα έφυγε μετά από μάχη με τον καρκίνο, την οποία έχασε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια της και τους φίλους που είχαν ζήσει όμορφες στιγμές μαζί της. Στιγμές γεμάτες από την έντονη προσωπικότητα μιας γυναίκας, που συζητήθηκε πολλές φορές χωρίς η ίδια να δίνει καμία σημασία σε αυτό, αφού πάντα έκανε αυτό που ήθελε.
Αστή από κούνια
Πιθανότατα η πρώτη εντύπωση που θα σχημάτιζε κάποιος που θα γνώριζε για πρώτη φορά την κυρία Ηρώ Κόβα είναι ότι διακατεχόταν από μια αίσθηση ανωτερότητας λόγω αστικής καταγωγής, την οποία όμως άφηνε πάντα να διαχέεται με στυλ. Η -για πολλούς- λεπτή της ειρωνεία ταυτιζόταν απόλυτα με το στυλ της όταν έκανε την είσοδό της σε κάποιο κοσμικό event κουβαλώντας πάνω της μια ιδιοσυγκρασία Αγγλίδας γαλαζοαίματης.
Ήταν μια γυναίκα που η μαγειρική, όπως έλεγε σε φίλες της, παρέμενε πάντα μια άγνωστη λέξη, ενώ της ήταν αδιανόητο να βγει για ψώνια η βόλτα χωρίς τον σοφέρ της.
Η φράση της «Ένα πράγμα με κάνει πάντα να κλαίω, η αρρώστια και η κακοτυχία ενός παιδιού» που είχε πει σε συνέντευξη της φανέρωνε πόσο ευαίσθητη ήταν η επί σειρά ετών γραμματέας και αντιπρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ.
Γόνος μια από τις γνωστότερες οικογένειες της Αθήνας, μεγάλωσε από μικρή με όλες τις ανέσεις αφού ο πατέρας της κύριος Τάκης Βετόπουλος ήταν ιδιοκτήτης των διάσημων την δεκαετία του ’50, ξυραφιών Astor.
Οι σπουδές της με αντικείμενο την διοίκηση επιχειρήσεων, δεν της χρειάστηκαν μόνο για την απασχόλησή της στην οικογενειακή επιχείρηση, η οποία αποδείχτηκε πολύ μικρή για τις φιλοδοξίες της.
Η αγάπη της για την μόδα την ώθησε στο να ιδρύσει την δική της εταιρία εισαγωγής γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων, ενώ στην προσωπική της ζωή ο άνδρας που κέρδισε για πρώτη φορά την καρδιά της ήταν ο εφοπλιστής κύριος Νίκος Βερνίκος.
Ο γάμος τους κράτησε μόλις ενάμιση χρόνο και σε ένα ταξίδι στο Λονδίνο λίγο μετά το διαζύγιό της έμελλε να γνωρίσει τον άνδρα της ζωής της κύριο Γιώργο Κόβα. Το ειδύλλιό τους ανέβηκε γρήγορα τα σκαλιά της εκκλησίας και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με την γέννηση των δύο κοριτσιών τους, που μεγάλωσαν για κάποια χρόνια στην βρετανική πρωτεύουσα.
Ο θάνατος του πατέρα της σηματοδότησε την επιστροφή του ζευγαριού στην Ελλάδα, ενώ ο σύζυγός της, σύμφωνα με τα λεγόμενα της ίδιας, άφησε τα καράβια για να ασχοληθεί με την διοίκηση της οικογενειακής επιχείρησης.
Από το Λονδίνο στο Πόρτο Χέλι
Στην Ελλάδα η Ηρώ Κόβα, εκτός από το να μεγαλώσει την Νατάσσα και την Ιζαμπέλα ανέλαβε ξανά δράση στον χώρο της μόδας, βρίσκοντας μάλιστα και συνέταιρο, την κυρία Βαρβάρα Βερνίκου, η οποία παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο.
Η μεγαλύτερη επιτυχία της ήταν η συμμετοχή της στην εταιρία που έφερε τα ρούχα του Ralph Lauren στη χώρα μας, τα οποία φορούσε μόνο σε χαλαρές στιγμές της ζωής της, κυρίως το καλοκαίρι. Η γκαρνταρόμπα της φιλοξενούσε ανέκαθεν haute couture κομμάτια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ που έχουν τις υπογραφές διάσημων οίκων όπως είναι ο Gucci, η Channel, ο Valentino.
Τα τελευταία χρόνια το ζεύγος είχε αποτραβηχτεί. Άλλωστε τα φλας δεν ήταν και το καλύτερο για τον κύριο Γιώργο Κόβα, που είχε διατηρήσει, όπως λένε γνωστοί του, τη συμπεριφορά από τα χρόνια που ήταν εφοπλιστής.
Το ζεύγος διατηρούσε άριστες σχέσεις με το ελληνικό lobby του Λονδίνου και βαριά ονόματα της αθηναϊκής κοινωνίας και του λεγόμενου old money. H Ηρώ Κόβα είχε δώσει αρκετές φορές το «παρών» στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για δείπνο με την βασιλική οικογένεια αλλά και στην θερινή κατοικία του πρίγκιπα Καρόλου.
Μαζί με τον σύζυγο της ήταν ανάμεσα στους λίγους, αλλά εκλεκτούς καλεσμένους που είχαν λάβει πρόσκληση για το καθιστό δείπνο που δόθηκε στην έπαυλη που ξεκουραζόταν τότε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τα καλοκαίρια, με αφορμή τα εξηκοστά γενέθλια της Άννας-Μαρίας.
Εκείνο το βράδυ κάθισαν μαζί με τον Βαρδή και την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ένα ζευγάρι με το οποίο διατηρούν στενή φιλία χρόνων και ειδικά τα καλοκαίρια είχαν πολύ συχνές συναντήσεις στη μυθική έπαυλη της οικογένειας Κόβα στο Πόρτο Χέλι.
Λάτρευε τα ταξίδια μαζί με τον άνδρα της ζωής της και συχνά πήγαινε για σαφάρι στην Κένυα ή απλά για να παρακολουθήσει την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη. Η φιλανθρωπική δραστηριότητα της δεν την εμπόδισε καθόλου στο να οργανώνει «κλειστά» δείπνα στην κατοικία του ζεύγους στο Παλαιό Ψυχικό, για καλούς φίλους υπό το φως των κεριών πάντα.
Το Cipriani’s και η περίφημη άμμος από τις Μαλδίβες
Αυτά όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με τον μυθικό χορό που παρέθεσε μαζί με τον σύζυγο της για εξακόσια περίπου άτομα τον Οκτώβριο του 2000 στο περίφημο Cipriani’s της Νέας Υόρκης.
Αφορμή ήταν ο γάμος της μεγάλης τους κόρης Νατάσσας -σπούδασε στο Harvard και εργάζεται στην ΕΛΤΡΑΚ- με τον δικηγόρο του Διεθνούς Δικαίου Ryan Kneiss, ένα γεγονός που συγκέντρωσε συγγενείς και φίλους της οικογένειας και των παιδιών μέσα σε ένα φαντασμαγορικό σκηνικό.
Από τους καλεσμένους δεν θα μπορούσε να λείπει το γαλαζοαίματο «άρωμα», αφού μπορεί να μην έδωσε το παρόν ο τέως βασιλιάς, τον αντικατέστησε όμως επάξια ο υιός του Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.
Ο εφοπλιστής κύριος Γιώργος Λιβανός χόρεψε με την ψυχή του μαζί με την Ηρώ Κόβα όπως και όλοι οι καλεσμένοι, που διασκέδασαν με την ψυχή τους. Η βραδιά κόστισε στο ζεύγος σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν πάνω από 500.000 δολάρια, σαφώς λιγότερα από ένα πασχαλιάτικο γλέντι που έκαναν στις «Ελιές». Πρόκειται για το τεράστιο κτήμα που ανήκε στο ζευγάρι μέχρι το 2014 οπότε πουλήθηκε σε γόνο της οικογένειας Γουλανδρή έναντι 15.000.000 ευρώ.
Το κτήμα το οποίο καλύπτει μια έκταση δεκάδων στρεμμάτων και διαθέτει όλες τις ανέσεις, έγινε διάσημο όταν αποκαλύφθηκε ότι η Ηρώ Κόβα έβαλε τον σύζυγο της να φέρει λευκή άμμο από τις Μαλδίβες για την παραλία τους.
Εκεί παντρεύτηκε η δεύτερη κόρη τους κυρία Ιζαμπέλα Κόβα- έχει σπουδάσει στο Taft's και εργάζεται ως ιστορικός Τέχνης- τον επιχειρηματία κύριο Νικόλα Λιαναντωνάκη.
Η κατοικία στο Ψυχικό διακοσμημένη σε αγγλικό στυλ με το ιδιωτικό γυμναστήριο, τον υπέροχο κήπο και τα γλυπτά του Μιτεράι, έζησε μεγάλες στιγμές με πρωταγωνίστρια την Ηρώ Κόβα.
Εκεί ξεχνιόταν γράφοντας ποιήματα συνήθως σατιρικά για να χαλαρώσει και να ξεφύγει για λίγο από την συνήθη καθημερινότητα, ειδικά από τότε που έγινε γιαγιά. Δεν χάρηκε όμως όσο θα ήθελε ίσως τα έξι εγγόνια της αυτή η ξεχωριστή κυρία της κοσμικής Αθήνας ,που αδιαφορούσε για τα σχόλια, η οποία έφυγε σήμερα για το πιο μοναχικό ταξίδι.
Έφυγε έχοντας ζήσει μια έντονη και γεμάτη ζωή, την οποία μπορεί να προσομοιάσει κανείς με τον στίχο από το έπος του Φρανκ Σινάτρα που λάτρευε και την εξέφραζε απόλυτα: «I did it my way».
Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1185484/iro-kova-poia-itan-i-kori-tou-anthropou-piso-apo-ta-diasima-xurafakia-tis-bic/
Αρχαιολόγοι άνοιξαν σπήλαιο που είχε παραμείνει σφραγισμένο για 40.000 χρόνια: «Αλλάζει την ανθρώπινη ιστορία»
Βρίσκεται στο Γιβραλτάρ

Φόβοι ότι η 16χρονη Λόρα έχει φύγει από την Αθήνα, «σαρώνουν» πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τις 8 Ιανουαρίου, οι Αρχές έχουν ανοίξει τις έρευνες σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο

Τεράστια χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο στη Ρωσία, λευκός καπνός «καταπίνει» τα πάντα
Δείτε τα βίντεο

Το X επιτρέπει ακόμη την ανάρτηση σεξουαλικού περιεχομένου που δημιουργείται με το Grok AI
Παρά τους περιορισμούς που ανακοίνωσε πρόσφατα το δίκτυο του Έλον Μασκ, η εφαρμογή Grok Imagine συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε εντολές για ψηφιακή αφαίρεση ρούχων από εικόνες γυναικών

Αδημοσίευτο βίντεο από φυλή που ζει απομονωμένη στον Αμαζόνιο: «Σκεφτόμουν από πού θα έρθει το βέλος»
Τελικά η απειλή που ένιωσαν μετατράπηκε σε περιέργεια

Αστυνομικοί πυροβολούν και σκοτώνουν έναν άνδρα λίγο πριν μαχαιρώσει μία γυναίκα σε εμπορικό κέντρο στο Χονγκ Κονγκ, δείτε βίντεο
Σε βίντεο φαίνεται ο άνδρας να κρατάει μία γυναίκα όμηρο και όταν πάει να τη μαχαιρώσει, τον πυροβολούν πέντε φορές - Πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο

Μινεάπολη: Πράκτορες της ICE έσυραν ΑμεΑ πολίτη με τη βία από το όχημά της: «Πήγαινα στον γιατρό»
Της έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού, έκοψαν τη ζώνη ασφαλείας της και την τράβηξαν έξω για να τη συλλάβουν

Καιρός: Έρχεται νέα χειμερινή μεταβολή - Ο ρόλος του Σιβηρικού αντικυκλώνα για τη συνέχεια
Τι αναφέρει η μετεωρολόγος, Όλγα Παπαβγούλη σε ανάρτησή της

Δείτε μέσα σε 5 λεπτά τις κλήσεις & τα πρόστιμα σε gov.gr και ΑΑΔΕ
Η διαδικασία μπορεί να γίνει τόσο από το gov.gr όσο και από την πλατφόρμα myAADE

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία - Πότε θα πραγματοποιηθεί
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας - Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών - Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Μαχαίρωσε τον σύντροφο της πρώην του και τον πήγε στο νοσοκομείο – Σε σοβαρή κατάσταση το θύμα
Φέρει τραύματα σε κνήμη, ωμοπλάτη και χέρι

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη - Τι είπε για τον πύραυλο ELSA
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» - Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε

Έφηβοι στη Βρετανία παγίδεψαν παιδόφιλο και τον χτυπούσαν μέχρι θανάτου με μπουκάλι και πέτρες, δείτε βίντεο
Στο δικαστήριο παρουσιάστηκε το βίντεο που δείχνει τους ανήλικους να χτυπούν τον 49χρονο με ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι

Ο άγριος τσακωμός του πρώην δήμαρχου της Νέας Υόρκης με γυναίκα στο αεροδρόμιο
«Αντε γα@@σου» απάντησε στις προκλήσεις της

Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες
Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000

Αυτά είναι τα πιο ισχυρά διαβατήρια για το 2026 – Στην 4η θέση η Ελλάδα
Ποιες χώρες προσφέρουν στους πολίτες τους τη μεγαλύτερη ελευθερία μετακίνησης

Ανδρας απειλεί να πέσει από την ταράτσα στο κτίριο της πολεοδομίας στην Αθήνα
Kρέμεται από τα κάγκελα

Πέθανε η κρυφή κόρη του Φρέντι Μέρκιουρι σε ηλικία 48 ετών
Η ύπαρξη της κόρης του Φρέντι Μέρκιουρι, του θρυλικού frontman των Queen, κρατήθηκε κρυφή επί 48 χρόνια

Συνελήφθη η αθλήτρια του βόλεϊ Ντεριά Τσαϊργκάν, τουρκικά ΜΜΕ λένε ότι είναι ερωμένη του Ιμάμογλου
Σήμερα ξεκινά η δίκη του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης για το πτυχίο του, ωστόσο τα τοπικά ΜΜΕ εστιάζουν στην κατάθεση μιας influencer για την προσωπική του ζωή

Εξαφάνιση 16χρονης: Ενδέχεται να έχει αλλάξει την εμφάνισή της
Κορυφώνεται η αγωνία για την ανήλικη

Συγκλονιστικό βίντεο από τη σύγκρουση πλοίων και την έκρηξη που ακολούθησε
Δεξαμενόπλοιο εμβολίζεται από πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Στο παρά 5' ο Τραμπ ανέβαλε την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν μπόρεσαν να εγγυηθούν την κατάρρευση του καθεστώτος μετά από μια επίθεση

Το FBI έκανε έφοδο στο σπίτι δημοσιογράφου της Washington Post τα ξημερώματα
Ομοσπονδιακοί πράκτορες έφτασαν χωρίς προειδοποίηση, έψαξαν το σπίτι και κατέσχεσαν ηλεκτρονικές συσκευές

Ταξί: Παρατείνεται η απεργία των οδηγών
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι οδηγοί θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή

Κύπρος: Θρίλερ με σορό άνδρα που εντοπίστηκε σε παραλία
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για Ρώσο επιχειρηματία

Παραλίγο νέα τραγωδία Κραν Μοντανά: Εστιατόριο έπιασε φωτιά από πυροτεχνήματα σε γεύμα με θέμα το τσίρκο
Δείτε το βίντεο

Η Σουηδία στέλνει στη Γροιλανδία στρατιωτικό προσωπικό μετά από αίτημα της Δανίας
Νωρίτερα σήμερα η Δανία ανακοίνωσε ότι ενισχύει «ξεκινώντας από σήμερα» τη στρατιωτική της παρουσία στη Γροιλανδία

Το Ιράν απειλεί τον Τραμπ: «Αυτή τη φορά η σφαίρα δεν θα αστοχήσει»
Η απειλή έρχεται καθώς ετοιμάζεται επίθεση κατά του θεοκρατικού καθεστώτος της Τεχεράνης

Οι ΗΠΑ «παγώνουν» την έκδοση βίζας για τους υπηκόους 75 χωρών
Αναλυτικά η λίστα με τις χώρες

ΑΕΚ - ΟΦΗ 0-1: «Μπαλωθιά» πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια με υπογραφή Σαλσέδο
Μεγάλη νίκη για τους Κρητικούς που άφησαν εκτός συνέχειας την Ένωση και «πέταξαν» για τους «4» του Κυπέλλου.

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Εντός 24 ωρών πιθανή αμερικανική επίθεση στο Ιράν
Αντίστροφη μέτρηση για χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν










