Η Ολιβέρα Τσίρκοβιτς η πρώην διεθνής μπασκετμπολίστρια και λησταρχίνα των «Ροζ Πανθήρων» μίλησε ανοιχτά για την απόδραση της από τον Κορυδαλλό και εξηγεί πώς άρχισε να μπλέκει στην παρανομία.
Η Τσίρκοβιτς, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Αυτοψία» και έδωσε πληροφορίες για τη ζωή της.
Υπήρξε μια από τις καλύτερες μπασκετμπολίστριες στην Ευρώπη, διεθνής με τα χρώματα της Γιουγκοσλαβίας και μάγεψε και τα ελληνικά παρκέ παίζοντας στο Παγκράτι και τον Παναθηναϊκό ενώ μετά βρέθηκε κρατούμενη στον Κορυδαλλό καθώς ήταν μέλος της συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες».
Όπως είπε ξέσπασμα του πολέμου στη χώρα της το 1991 την έφερε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί με τα χρώματα του. «Ο Θεός και όλα τα αστέρια ήθελαν να μείνω Ελλάδα. Ό,τι έκανα έβαζα καλάθι, έπεφτα και έβαζα καλάθι» ανέφερε και μίλησε για τον άνδρα που ερωτεύτηκε μετά από τρία χρόνια και με τον οποίο έκαναν ένα παιδί. Τότε άρχισε και η ιστορία της παρανομίας καθώς ο Σέρβος άνδρας της είχε παράνομες δραστηριότητες.
Μιλώντας για όσους γνώρισε στα χρόνια της παρανομίας εξήγησε ότι πολλοί ήταν άνθρωποι που έμοιαζαν με παιδιά, δεν ήταν οι άγριοι - εκβιαστές που περίμενε να δει.
Ο πόλεμος στην Σερβία, εξηγεί πως έχει αλλάξει και τους ανθρώπους αλλά και τον τρόπο ζωής τους. «Είναι νόμιμο να ανοίξεις ένα σπίτι και να έχεις Κλέμενς ρούχα, χρυσό, ό,τι να ‘ναι. Οι Σέρβοι πήγαιναν στην Ευρώπη και έφερναν κλεμμένα επώνυμα ρούχα και τέτοια και λέω ''γιατί όχι;''. Να αγοράζω εγώ φτηνά και να τα πουλάω νόμιμα. Ήταν νόμιμο γιατί είχαμε εμπάργκο και η Σερβία μας άφηνε να κάνουμε τα πάντα». Με τις γνωριμίες που είχε, ό,τι της έφερναν το πουλούσε αμέσως. Τόσο γρήγορα που άρχισε να χρηματοδοτεί ομάδες να κλέβουν σε όλη την Ευρώπη και μα ξεπουλά. «Ήμουν σίγουρη ότι δεν είμαι παράνομη. Ήμουν περήφανη πόσο έξυπνη είμαι και πόσο γρήγορα βγάζω τα λεφτά» εξήγησε.
Λίγο καιρό αργότερα χώρισε από τον πατέρα του παιδιού της και ερωτεύτηκε ένα μέλος της συμμορίας έναν άνδρα που αποφάσισε να «χτυπήσει» ένα κοσμηματοπωλείο στη Χερσόνησο της Κρήτης το οποίο όπως δήλωσε ήταν ιδανικό να συνδυαστεί με διακοπές. Έμεινε μακριά από το σημείο κλοπής αλλά επέστρεψε με τον νέο της έρωτα στο Ρέθυμνο για να μην προκαλέσει υποψίες. Ένας ξεχασμένος λοστός κάτω από το κάθισμα και ένας έλεγχος από τους αστυνομικούς την οδήγησε στην πρώτη της καταδίκη. Έξι χρόνια ποινή φυλάκισης. «Δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. Τα πρωτοσέλιδα της εποχής έγραφαν για την αμαζόνα μπασκετμπολίστρια και τρόμαξα. Παίρνω τον γιο μου και του λέω: Νικόλα, ο άνθρωπος που πήγα για κάτι δουλειές κάτι έκανε και έμπλεξα. Είμαι στη φυλακή. Μοιάζει με ξενοδοχείο που ξεκουράζεσαι όλη μέρα, που έχουμε φαγητό και είναι ωραία. Ο γιος τότε ήταν 10 ετών. Η συμμορία ακόμη δεν είχε αποκτήσει το όνομα ''Ροζ Πάνθηρες''».
Μετά από 2,5-3 χρόνια αποφυλακίστηκε αλλά η ίδια, λέει, ήταν αγριεμένη που από ένα λάθος μπήκε φυλακή. Τότε αρχίζει και η ιστορία για τους «Ροζ Πάνθηρες». Όμως, όπως λέει η Όλια Τσίρκοβιτς, δεν είναι τα πράγματα έτσι όπως τα έχει διαβάσει η κοινή γνώμη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δεν υπήρχε ένας αρχηγός και μια οργάνωση. Ήταν πολλές και διαφορετικές ομάδες. «Στη Γαλλία η αστυνομία δεν μπορούσε να βγάλει άκρη. Γίνεται κάτι τέτοιο που είναι απλή κλοπή, δεν είναι ληστεία. Δεν κινδύνευε κανείς. Δεν μπορείς να ακούσεις μεγάλη ποινή. Ο μοναδικός τρόπος ήταν να την βγάλουν εγκληματική οργάνωση. Αν έχεις εγκληματική οργάνωση παίρνεις 5-10 χρόνια. Ήταν πολύ έξυπνο αυτό που έκανε η αστυνομία της Γαλλίας».
Ο δικός της ρόλος στην οργάνωση ήταν, ισχυρίζεται, περισσότερο υποστηρικτικός. Να ενοικιάζει τα σπίτια ή τα αυτοκίνητα. Όμως ένα ακόμη λάθος και ο πάντα παρών έρωτας θα οδηγήσει και πάλι σε αδιέξοδο. Όταν ερωτήθηκε για το που στράβωσε αυτή η δουλειά απάντησε: «Δεν στράβωσε. Αυτός είναι ένας δρόμος μονόδρομος που σε πάει στη φυλακή. Η παρανομία είναι φυλακή και όποιος ονειρεύεται κάτι άλλο είναι άπειρος»
Με τον ίδιο άντρα, όπως την προηγούμενη φορά, βρέθηκε στην Ελλάδα για μια ληστεία. Ο ίδιος με έναν ακόμη πήγαν στην Καλλιθέα για ένα χτύπημα αλλά μια άλλη ληστεία σημειώθηκε μπροστά τους, είπε η Όλια, και βρέθηκαν στο στόχαστρο των αστυνομικών. Ο φίλος της πυροβόλησε και πυροβολήθηκε.
«Σαράντα μέρες ήταν σε κώμα. Δεν ξέρω πως έζησε αυτός ο άνθρωπος. Όλοι φύγανε αλλά εγώ έμεινα. Είπαμε αυτό το έργο που έχουμε αισθήματα, να ονειρεύομαι, δεν μπορούσα να τον αφήσω» είπε και εξήγησε πως από τη στιγμή που προφυλακίστηκε ήταν στον Κορυδαλλό ήταν αποφασισμένη να αποδράσει.
Η ευκαιρία ήρθε όταν η αρχιφύλακας της πρότεινε να ζωγραφίσει το δωμάτιο της διευθύντριας που έλειπε. Χρυσή ευκαιρία, λέει η ίδια. 15 μέτρα από την πόρτα του Κορυδαλλού, 15 μέτρα από την ελευθερία. Έχει συνεννοηθεί να έρθει ένας συνεργός, δήθεν ότι φέρνει χρώματα για την κρατούμενη-ζωγράφο. Και όταν άνοιξε η πόρτα μπήκε σε εφαρμογή το υπόλοιπο σχέδιο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.Pripreme za snimanje emisije " Autopsia" Tv ALPHA, Greece. 🇬🇷💞 šminka: @anicicandreaa
«Ποτέ δεν είχαμε πειράξει κόσμο. Απλά οι γυναίκες είναι περίεργες με το φόβο. Αρχίζουν να φωνάζουν, να ουρλιάζουν… του είπα να την χτυπήσει την αρχιφύλακα να μην ουρλιάζει. Του είπα αν κάνω έτσι με το κεφάλι χτύπησέ την και την χτύπησε και αυτή έπεσε. Ήμουν πολύ χαλαρή, βγήκα έξω με ωραία ρούχα, περπάτημα, ο άλλος με κρατούσε σαν να πάμε για βραδινό»
Ωστόσο, θυμάται πως αντί να ανέβει στη μεγάλη κυβισμού μηχανή ανέβηκε σε ένα παπάκι. «Πηγαίναμε σαν πληγωμένο σαλιγκάρι» είπε γελώντας. «Με το παπάκι σε δυο λεπτά ήμουν σε ένα σπίτι νοικιασμένο. Τελείωσε η υπόθεση, τέλος. Απόδραση τέλος».
Μετά από 10 ημέρες Βελιγράδι αλλά η παρανομία ήταν πάντα μονόδρομος για την ίδια. «Εκεί καταλαβαίνεις πόσο άρρωστος είσαι. Έχεις χάσει την μπάλα» ομολόγησε η Όλια Τσίρκοβιτς. Σε λίγους μήνες μια ληστεία θα την φέρει πάλι στην Ελλάδα. Μια ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην Αργυρούπολη, μια υποψία για το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που είχαν και η επιστροφή στην φυλακή ήρθε χωρίς περιθώρια νέας απόδρασης. Πέντε χρόνια θα μείνει μέσα αυτή τη φορά. Και για να επιβιώσει πρέπει να γίνει σκληρή «Είναι περίεργο. Πρέπει να παγώσεις τα συναισθήματα. Γίνεται αυτόματα. Στην αρχή έβλεπα κοπέλες να κόβουν φλέβες. Με πείραζε. Μετά καταλαβαίνεις πως δεν θα επιβιώσεις, γίνεσαι λίγο σκληρός. Θυμάμαι μόνο χειμώνα-καλοκαίρι. Δεν ξέρεις πως παγώσεις, δεν καταλαβαίνεις».
Πλέον η Όλια Τσίρκοβιτς ζει μια νέα απαλλαγμένη από τα βάρη του παρελθόντος ζωή. Έχει γράψει δύο βιβλία και άλλο ένα που μόλις εκδόθηκε. Η αυτοβιογραφία της. Το πρώτο πούλησε πάνω από 50.000 αντίτυπα. Κάνει κοινωφελές έργο πηγαίνοντας στις φυλακές της χώρας της και παραδίδει μαθήματα ζωγραφικής και ζωγραφίζει τις φυλακές. Ακόμη σχεδιάζει τσάντες με δικές της ζωγραφιές. Όμως, θα ήθελε, όπως λέει, να αρθεί το απαγορευτικό εισόδου για τη χώρα μας και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά και στην Ελλάδα, «χωρίς παρανομίες» συμπληρώνει γελώντας. Και να πιει επιτέλους έναν καφέ στο αγαπημένο της Παγκράτι ενώ όπως αποκάλυψε της έχει γίνει η πρόταση να γίνει η ζωή της ταινία.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/952683/i-listarhina-ton-roz-panthiron-apokaluptetai-pos-apedrasa-apo-ton-korudallo/
Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι

Πυρκαγιά στα τρένα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη
71 επιβάτες παραμένουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου - Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Κατερίνη με λεία κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ – Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του θύματος
Ο κοσμηματοπώλης, κατά την προσπάθειά του να σταματήσει τους ληστές τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα
Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές

Έγκλημα - σοκ: Ευνούχισε τον σύντροφό της, πριν τον σκοτώσει - «Φαινόταν σαν το τέλειο ζευγάρι»
Η ζήλια πιθανότατα ήταν το κίνητρο του εγκλήματος

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του
Παρά την σφοδρότητα του χτυπήματος, ο άνδρας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σοκαριστικό βίντεο: Σκιέρ τραβά selfie δευτερόλεπτα πριν κατακρεουργηθεί από λεοπάρδαλη του χιονιού
Δεν έλαβε υπόψιν τις προειδοποιήσεις των αρχών για τη θέαση των αρπακτικών στην περιοχή

Σοβαρές πλημμύρες σε Λάρισα και Σπάτα – Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα στον Αγιόκαμπο – Νέα «κόκκινη προειδοποίηση»
Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Ανατολικά κατεθύνεται το μέτωπο

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του

Αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με σφυρί κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με διαδηλωτές
Βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος, να περικυκλώνεται και να δέχεται κλωτσιές και χτυπήματα με ένα σφυρί

Θεσσαλονίκη: Τέντα «εκτοξεύτηκε» από πολυκατοικία – Πτώσεις δέντρων και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική
Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο «βούλιαξε» στην άσφαλτο
Στην Ξάνθη, απορριμματοφόρο όχημα βυθίστηκε στην άσφαλτο, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας

Βόλος: Νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» σε σούπερ μάρκετ - Τρικάκια και συνθήματα
Τρικάκια, συνθήματα και μπισκότα «Βιολάντα» στο πάτωμα

Ζευγάρι μήνυσε κλινική εξωσωματικής για εμφύτευση λάθους εμβρύου
Αγωγή κατά κλινικής στο Ορλάντο μετά τη γέννηση παιδιού που δεν είναι βιολογικά δικό τους

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού άναψαν κεράκι στη Τούμπα για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ
Με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον θάνατο των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα

Αντριου - Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν
Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας - Επτά περιοχές σε red code - Μπαράζ κλήσεων στο 112
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα

Δύο νέα προγράμματα για την αντιμετώπιση του στεγαστικού - Πώς λειτουργούν και πότε ξεκινούν
Δείτε πώς θα λειτουργούν τα προγράμματα

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη
Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14

«Κόκκινος συναγερμός» σε 4 Περιφέρειες για την κακοκαιρία που θα πλήξει αύριο τη χώρα
Σε κατάσταση κινητοποίησης (red code) η μιση χώρα

Θεσσαλονίκη: Έφοδος της ΕΛΑΣ σε δύο οίκους ανοχής
Συνελήφθησαν δύο γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν παράνομα τους οίκους ανοχής, παραβιάζοντας αποφάσεις σφράγισης

ΔΟΑΕ: Η Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή στον κόσμο για την πυρηνική ασφάλεια – Συνεδρίασε το Συμβούλιο κυβερνητών
Η ρωσική πλευρά επέκρινε τη διεξαγωγή της συνεδρίασης, θεωρώντας ότι «υποκινήθηκε μόνο για πολιτικούς λόγους χωρίς καμιά πραγματική ανάγκη»

Ολυμπιακός: Τιμωρία μιας αγωνιστικής στον Βεζένκοφ για το επεισόδιο με τον Πετρόπουλο
Ο αθλητικός δικαστής τιμώρησε με μια αγωνιστική τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού και με πρόστιμο τον καλαθοσφαιριστή του Κολοσσού

Τραγωδία στη Ρόδο: Στα χέρια του 39χρονου επιλοχία εξερράγη η χειροβομβίδα που σκότωσε τον 19χρονο Ραφαήλ
Εξερράγη στο δεξί χέρι του 39χρονου όπου προκάλεσε τον ακρωτηριασμό του και σε πολύ κοντινή απόσταση από τον 19χρονο όπου η διασπορά των θραυσμάτων τον έπληξε σε όλο του το σώμα, τραυματίζοντας τον θανάσιμα

Τεράστιος Τζόκοβιτς «αποκαθήλωσε» τον Σίνερ και οδεύει στα 38 του προς τον 11ο τίτλο του στο Australian Open
Μυθική ανατροπή του 38χρονου «Νόλε» επί του Σίνερ και ραντεβού με τον Αλκαράθ στον τελικό - Ο Σέρβος κυνηγά το 25ο Grand Slam

Διαβατήρια: Το ΣτΕ «φρενάρει» τις απορρίψεις λόγω παλιάς ταυτότητας
Η υπόθεση αφορά πολίτη, ο οποίος το 2015 είχε ανανεώσει κανονικά το διαβατήριό του, προσκομίζοντας αστυνομική ταυτότητα που είχε εκδοθεί τον Μάιο του 1972

Αποκάλυψη για την εξαφάνιση της Λόρας, είχε βγάλει εισιτήριο για το εξωτερικό
Η ΕΛΑΣ πιστεύει ότι βρίσκεται στη Γερμανία

Σε ιδιώτες τα πετρέλαια της Βενεζουέλας για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, νέος νόμος στη σκιά του Τραμπ
Η Ροντρίγκες υπέγραψε νόμο για ιδιωτικοποίηση της παραγωγής πετρελαίου, την ώρα που οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις κυρώσεις - Το 2006 ο Ούγκο Τσάβες είχε επιβάλει όλα τα μεγάλα έργα της αγοράς πετρελαίου να περνούν στην κρατική PDVSA

Ισπανία: Γυναίκα ευνούχισε και μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον σύντροφό της
Συνελήφθη μία 55χρονη γυναίκα στο Μπιλμπάο της Ισπανίας για τον βίαιο θάνατο του συντρόφου της

Δραματική προειδοποίηση για την ανθρωπότητα, καθώς τα έντομα «σιωπούν» μυστηριωδώς
Σκαθάρια, πεταλούδες, νυχτοπεταλούδες, μύγες, κουνούπια και μέλισσες εξαφανίζονται με δραματικούς ρυθμούς

Νέα απεργία των ταξί την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Ερωτικό σκάνδαλο στο Μαυροβούνιο: Κυβερνητικοί αξιωματούχοι παραιτήθηκαν λόγω seχ tape που διέρρευσε
Στο σκάνδαλο εμπλέκονται η γενική διευθύντρια για την προώθηση και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Μαυροβουνίου, Μιριάνα Πάικοβιτς, και ο πρώην σύμβουλος του προέδρου της χώρας, Ντέγιαν Βούκσιτς

Χρήστος Κούτρας για το πολύνεκρο δυστύχημα στη Ρουμανία: «Χάθηκαν 7 νέα παιδιά, καλό θα είναι να το βουλώνουμε καμιά φορά»
«Ξεχωρίστε την ομάδα, ξεχωρίστε τα πάντα, κρατήστε και ας κρατήσουμε όλοι μας ότι χάθηκαν εφτά νέα παιδιά»

ΗΠΑ: Αντρας ντυμένος Μπάτμαν διαμαρτυρύθηκε σε δημοτικό συμβούλιο για τη βία της ICE
«Μπορεί κάποιος από εσάς να πάει σπίτι του και να πει στα παιδιά του ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει τους συμμαθητές τους, να προστατεύσει τους παππούδες τους;»

Ιός Nipah: Έχει θνησιμότητα 40 με 50 τοις εκατό - Ποιες οι πιθανότητες να φτάσει στην Ελλάδα
Πώς μεταδίδεται; - Όλα όσα γνωρίζουμε για τον ιό που ανησυχεί τις υγειονομικές αρχές στις ασιατικές χώρες

Η Τεχεράνη θα απαντήσει αμέσως αν δεχτεί επίθεση, δηλώνει ο εκπρόσωπος του στρατού
Υποστήριξε ότι «πολλές» αμερικανικές βάσεις στην περιοχή βρίσκονται εντός του βεληνεκούς των ιρανικών πυραύλων

Τροχαίο στη Ρουμανία: Σε κλίμα οδύνης η άφιξη των σορών των οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Η αυτοκινητοπομπή έφτασε λίγο μετά τις 19:30 στο γήπεδο










