Κυρώσεις επιδιώκει η Ελλάδα
Η Αγιά Σοφιά στο επίκεντρο των υπ. Εξωτερικών της ΕΕ
Η Αγιά Σοφιά στο επίκεντρο των υπ. Εξωτερικών της ΕΕ - Κυρώσεις επιδιώκει η Ελλάδα

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί συνεχίζει να φιγουράρει στην κορυφή των διεθνών μέσων ενημέρωσης με αναλύσεις για το τι σηματοδοτεί η απόφαση αυτή του Ερντογάν και πώς επηρεάζονται οι σχέσεις της Τουρκίας με τη Δύση.

Έτσι, έχουμε από τη μία πλευρά επικρίσεις κι από την άλλη πανηγυρισμούς από ισλαμιστές. Στους επικριτές της τουρκικής ενέργειας προστέθηκε πλέον και το Βατικανό, με επίσημη ανακοίνωση του πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος δήλωσε ότι «νιώθει μεγάλο πόνο» για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Μπορεί τα λόγια του πάπα να μην ήταν πολλά, αλλά, εν δυνάμει, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολλές συνέπειες», τονίζει η ιταλική εφημερίδα Il Foglio. Η καθυστερημένη αντίδραση του Βατικανού δεν είχε μείνει ασχολίαστη. Το ίδιο και η ηχηρή μέχρι τώρα σιωπή της Άγκελα Μέρκελ, η οποία δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα. Την ίδια στάση έχει τηρήσει και ο κατά τα άλλα πολύ ομιλητικός πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η Αθήνα επιθυμεί να πρωτοστατήσει σε μία αυστηρή και συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση, η οποία θα περιλαμβάνει κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας. Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε πως στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, θα αναφερθεί στην Αγία Σοφία, τονίζοντας πως «η Ελλάδα ζητά από την ΕΕ να έχει έτοιμο κατάλογο ισχυρότατων μέτρων κατά της Τουρκίας σε περίπτωση που η Τουρκία παραβιάσει την κυριαρχία ή τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και πως θα στηρίξει την Κύπρο στην επιβολή κυρώσεων που αφορούν τα κυπριακά δικαιώματα».

Κεντρικό θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η συνολική προσέγγιση των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας, με έμφαση στην κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τη διμερή συνεργασία Ε.Ε.-Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του μεταναστευτικού/ προσφυγικού και θεμάτων που σχετίζονται με τη Λιβύη και τη Συρία.

Ενδεικτική η δήλωση του υπάτου εκπροσώπου εκπρόσωπου της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής ο οποίος προσερχόμενος στη συνεδρίαση είπε ότι «η Τουρκία είναι το σημαντικότερο θέμα της ατζέντας».

«Οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι ιδιαίτερα καλές αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το σημαντικό ζήτημα» σημείωσε ο κ. Μπορέλ.

Επιπροσθέτως, δήλωσε πως είναι σημαντικό το γεγονός ότι το σημερινό Συμβούλιο γίνεται με φυσική παρουσία έπειτα από πολλές τηλεδιασκέψεις.

«Το πρώτο θέμα θα είναι η Λατινική Αμερική. Πρέπει να έχουμε τη Λατινική Αμερική στο μυαλό μας, γιατί πρώτα από όλα είχαν σημαντικό πρόβλημα με τον κορονοϊό. Και δεύτερον, γιατί πρέπει να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις από κάθε άποψη», επισήμανε ακόμα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος δήλωσε ότι είναι «προσβολή και ύβρις για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα». Τη λύπη του για την απόφαση να μετατραπεί η Αγία Σοφία σε τζαμί εξέφρασε και ο Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου Αθηναγόρας. Ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε σκληρές φράσεις, όπως «η Ευρώπη κοιμάται, η Δύση αυτοκτονεί», σχολιάζοντας την απόφαση Ερντογάν. «Λυπηρή» χαρακτήρισε την απόφαση για την Αγία Σοφία ο ύπατος εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Οι διεθνείς αντιδράσεις, όμως, δεν φαίνεται να πτοούν την Άγκυρα, η οποία έμοιαζε σαν έτοιμη από καιρό για την απόφαση αυτή. Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας Αλί Ερμπάς επιθεώρησε την Κυριακή το ναό μαζί με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νουρί Ερσόι. Ανακοίνωσαν ότι «στο τζαμί της Αγίας Σοφίας, το οποίο θα είναι ανοιχτό για λατρεία πέντε φορές ημερησίως από τις 24 Ιουλίου, δύο ιμάμηδες και τέσσερις μουεζίνηδες θα αρχίσουν να υπηρετούν το έθνος μας και όλους τους πιστούς».

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο Αλί Ερμπάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα αλλάξει το όνομα της Αγίας Σοφίας, επειδή «από το 1453 και μετά αποκαλείτο Μεγάλο Τζαμί Αγίας Σοφίας». Μεταξύ άλλων, έγινε γνωστό ότι οι τουρίστες θα μπαίνουν ελεύθερα σε συγκεκριμένες ώρες, χωρίς εισιτήριο, ενώ θα τοποθετηθεί χαλί 14.000 τ.μ. και τα θρησκευτικά σύμβολα που δεν συνάδουν με την μουσουλμανική πλέον ταυτότητα του χώρου θα μεταφερθούν και θα εκτεθούν αλλού.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, θα τοποθετηθούν και ειδικές κουρτίνες οι οποίες θα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της προσευχής και στο πάτωμα θα απλωθούν χαλιά τα οποία θα φωτίζονται με ειδικούς προβολείς, ώστε να μην είναι ορατές οι αγιογραφίες από τους πιστούς μουσουλμάνους που θα μπαίνουν για να προσευχηθούν.

Το ζήτημα της Αγίας Σοφίας έχει επισκιάσει και το εγχώριο πολιτικό σκηνικό, οξύνοντας το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για «τραγική ολιγωρία» σε ό,τι αφορά την διεκδίκηση ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησε ότι «η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή και την ύβρη της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί».

Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βρίσκεται, πάντως, σε πλήρη αντίθεση με τους όρους της Συνθήκης της UNESCO για την προστασία των μνημείων και περιοχών παγκόσμιας κληρονομιάς (1981), που ορίζει πως «για κάθε φυσική παρέμβαση και λειτουργικές αλλαγές στα καταγεγραμμένα κτίρια και τοποθεσίες θα πρέπει να υπάρχει η σχετική αδειοδότηση του Συμβουλίου Διατήρησης του Οργανισμού».

Πηγή: http://www.protothema.gr/world/article/1025986/agia-sofia-fiesta-me-kokkina-halia-etoimazoun-oi-tourkoi-austiri-apadisi-thelei-i-ellada/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά

Ινδία: Έρευνα για διάσημο ηθοποιό μετά το βίντεο που διέγραψε – Ποιο σπάνιο ζώο κρατούσε αγκαλιά

Έρευνα από τη δασική υπηρεσία της Ταμίλ Ναντού για το πώς βρέθηκε σπάνιος γίββωνας σε ιδιωτικό σπίτι και αν τηρήθηκαν οι κανόνες κατοχής άγριων ζώων. 

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά

Ήταν κολλητές από παιδιά – 30 χρόνια μετά ένα τεστ DNA αποκάλυψε τι τις συνέδεε πραγματικά

Δύο γυναίκες που υιοθετήθηκαν από το ίδιο ορφανοτροφείο στην Ινδία γνωρίστηκαν τυχαία ως παιδιά στην Ολλανδία και έζησαν δεκαετίες αγνοώντας τον πραγματικό τους δεσμό, μέχρι που ένα τεστ DNA αποκάλυψε ότι είναι αδελφές. 

Σοκ στην Πολίχνη! Μάνα και κόρη βρέθηκαν παγιδευμένες σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δείτε πώς κατάφεραν να σωθούν

Σοκ στην Πολίχνη! Μάνα και κόρη βρέθηκαν παγιδευμένες σε φλεγόμενο διαμέρισμα - Δείτε πώς κατάφεραν να σωθούν

Δεκαπέντε πυροσβέστες με πέντε οχήματα και βραχιονοφόρο έσπευσαν να σβήσουν τις φλόγες σε διαμέρισμα της Πολίχνης 

Πάρος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2023 ήταν η πισίνα όπου πνίγηκε 4χρονο αγόρι

Πάρος: Χωρίς άδεια λειτουργίας από το 2023 ήταν η πισίνα όπου πνίγηκε 4χρονο αγόρι

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος προχώρησε στη σφράγιση του χώρου - Όσα υποστηρίζει ο πατέρας του παιδιού και τι λέει ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης 

Σουβλάκια από ... «χρυσάφι»! Δείτε πόσο ανέβηκε η τιμή του τυλιχτού μέσα σε έναν χρόνο

Σουβλάκια από ... «χρυσάφι»! Δείτε πόσο ανέβηκε η τιμή του τυλιχτού μέσα σε έναν χρόνο

Αυξήθηκε η τιμή του σουβλακιού. Πώς διαμορφώνονται οι τιμές του δημοφιλούς φαγητού σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη. 

Θανατηφόρα πτώση από μπαλκόνι στο Κιάτο: Νεκρός 40χρονος άνδρας

Θανατηφόρα πτώση από μπαλκόνι στο Κιάτο: Νεκρός 40χρονος άνδρας

Ο άνδρας φέρεται να ακούμπησε στο σημείο ένωσης των καγκέλων και έχασε την ισορροπία του, πέφτοντας στο κενό. 

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Σορός άνδρα εντοπίστηκε στη Διώρυγα της Κορίνθου

Ιδιώτης ειδοποίησε τις Αρχές το πρωί της Πέμπτης, ενώ το Λιμενικό Σώμα και το ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο. 

Ακίνητα: Ποιες φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Ακίνητα: Ποιες φοροελαφρύνσεις ετοιμάζει η κυβέρνηση ενόψει ΔΕΘ

Νέα κλίμακα φορολόγησης ενοικίων, κίνητρα για κλειστά ακίνητα και ανακαινίσεις περιλαμβάνει το πακέτο μέτρων που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. 

Πληρωμή συντάξεων Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο

Πληρωμή συντάξεων Σεπτεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής ανά Ταμείο

Ο e-ΕΦΚΑ ανακοίνωσε το πρόγραμμα πληρωμών, με τις καταβολές να ξεκινούν πριν το τέλος του μήνα και να ολοκληρώνονται σε δύο δόσεις ανάλογα με το ταμείο προέλευσης. 

Κακουργηματική δίωξη στον 59χρονο για έξι φωτιές στη Σίνδο: «Τις έβαζα για να ξεδίνω από τη δουλειά»

Κακουργηματική δίωξη στον 59χρονο για έξι φωτιές στη Σίνδο: «Τις έβαζα για να ξεδίνω από τη δουλειά»

Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε μία από τις εμπρηστικές ενέργειες – Την Παρασκευή η απολογία του 

Τα αλλάζει ο Τραμπ: Κυρώσεις αντί για νέα πλήγματα στο Ιράν

Τα αλλάζει ο Τραμπ: Κυρώσεις αντί για νέα πλήγματα στο Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος στοχεύει στους Φρουρούς της Επανάστασης και στα Στενά του Ορμούζ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής δράσης. 

Τραγωδία στην Κίμωλο: 17χρονος πέθανε ενώ έκανε μπάνιο - Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Τραγωδία στην Κίμωλο: 17χρονος πέθανε ενώ έκανε μπάνιο - Τι καταγγέλλει η μητέρα του

Στο μικροσκόπιο των αρχών η ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού όπου έχασε τη ζωή του ο έφηβος, με τη μητέρα του να μιλά για απουσία ρελέ ασφαλείας. 

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η μέρα έγινε νύχτα από τη Γροιλανδία ως την Ισπανία – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Ολική έκλειψη Ηλίου: Η μέρα έγινε νύχτα από τη Γροιλανδία ως την Ισπανία – Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες

Η ολική έκλειψη Ηλίου της 12ης Αυγούστου 2026 διέσχισε τη Γροιλανδία, την Ισλανδία, την Πορτογαλία και την Ισπανία, με τη μεγαλύτερη διάρκεια ολικότητας να αγγίζει τα δύο λεπτά και δεκαοκτώ δευτερόλεπτα. 

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» με ανέμους έως 9 μποφόρ

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» με ανέμους έως 9 μποφόρ

Έξι περιοχές της χώρας τίθενται σήμερα σε καθεστώς ακραίου κινδύνου, με τους βοριάδες να αναμένεται να φτάσουν έως και τα 9 μποφόρ το επόμενο 48ωρο. 

Πάρος: Το βίντεο κατέγραψε τον πνιγμό του 4χρονου - Τι προβλέπει ο νόμος για τον ναυαγοσώστη

Πάρος: Το βίντεο κατέγραψε τον πνιγμό του 4χρονου - Τι προβλέπει ο νόμος για τον ναυαγοσώστη

Η νομολογία του Αρείου Πάγου δείχνει ότι η ευθύνη ναυαγοσωστών και υπευθύνων πισίνας εξετάζεται ανεξάρτητα από την επίβλεψη των γονέων, σύμφωνα με προηγούμενη δικαστική απόφαση για ανάλογο περιστατικό. 

Αποκαλύφθηκε εντυπωσιακό ρωμαϊκό συγκρότημα με στοές στη Βασιλίσσης Όλγας - Δείτε εικόνες

Αποκαλύφθηκε εντυπωσιακό ρωμαϊκό συγκρότημα με στοές στη Βασιλίσσης Όλγας - Δείτε εικόνες

Το Υπουργείο Πολιτισμού προχωρά στην αποκατάσταση και ανάδειξη του σημαντικού μνημειακού συνόλου που αποκαλύφθηκε κατά την ανάπλαση της οδού 

Θανατηφόρο τροχαίο στο Σοφικό Κορινθίας: 48χρονος έχασε τη ζωή του, παρασύρθηκε από Ι.Χ.

Θανατηφόρο τροχαίο στο Σοφικό Κορινθίας: 48χρονος έχασε τη ζωή του, παρασύρθηκε από Ι.Χ.

Όπως ανέφερε η Αστυνομία, το φορτηγό που οδηγούσε ο άτυχος 48χρονος ήταν σταματημένο σε προσωρινή στάση τη στιγμή του δυστυχήματος 

Κούκλα του σeξ «ξεγέλασε» την αστυνομία της Αυστραλίας που τη πέρασε για πτώμα

Κούκλα του σeξ «ξεγέλασε» την αστυνομία της Αυστραλίας που τη πέρασε για πτώμα

Η κούκλα, εξαιρετικά ρεαλιστική, είχε μαλλιά, σκουλαρίκι στη μύτη και σημάδια σαν μώλωπες - «Το πρωτόκολλο τηρήθηκε σωστά», σχολιάζουν ειδικοί 

Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε η ηθοποιός Κική Δαλάκου

Σε ηλικία 83 ετών απεβίωσε η ηθοποιός Κική Δαλάκου

Η ηθοποιός είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές ταινίες του παλιού ελληνικού σινεμά, από το 1963 έως το 1978 

Πανικός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Έρχεται νέα κρίση Ιμίων; – Οι Έλληνες έστησαν στρατό 2 χιλιόμετρα από την Αττάλεια»

Πανικός στα τουρκικά ΜΜΕ: «Έρχεται νέα κρίση Ιμίων; – Οι Έλληνες έστησαν στρατό 2 χιλιόμετρα από την Αττάλεια»

Τουρκικά μέσα αντιδρούν στην ελληνική παρουσία στη νησίδα Ρω, κοντά στο Καστελλόριζο 

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Νέα καταγγελία για το επεισόδιο στο λιμάνι της Τήνου – «Επί 45 λεπτά δεχόμουν επίθεση»

Αφροδίτη Λατινοπούλου: Νέα καταγγελία για το επεισόδιο στο λιμάνι της Τήνου – «Επί 45 λεπτά δεχόμουν επίθεση»

Η ευρωβουλευτής της Φωνής Λογικής περιέγραψε ένταση στο λιμάνι της Τήνου και κατήγγειλε τη σιωπή κομμάτων και οργανώσεων απέναντι στο περιστατικό. 

Τουρκία: Διπλός φόνος σε βάρος συζύγου και κουνιάδου - Τι ισχυρίστηκε ο δράστης για να δικαιολογήσει την πράξη του

Τουρκία: Διπλός φόνος σε βάρος συζύγου και κουνιάδου - Τι ισχυρίστηκε ο δράστης για να δικαιολογήσει την πράξη του

Ο 36χρονος Ισμαήλ Ματούρ συνελήφθη έχοντας πάνω του το όπλο του εγκλήματος, ενώ οι Αρχές διερευνούν το πραγματικό κίνητρο πίσω από τη διπλή δολοφονία στην Προύσα. 

Καιρός: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και βοριάδες έως 9 μποφόρ πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Καιρός: Πού θα «χτυπήσουν» καταιγίδες και βοριάδες έως 9 μποφόρ πριν τον Δεκαπενταύγουστο

Η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, προειδοποιεί για ενίσχυση μελτεμιού, πτώση θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες τις επόμενες ημέρες. 

Νεκρός αστυνομικός στον Αγιο Δημήτριο: Κλειδί και μπουκάλι αλκοόλ βρέθηκαν μέσα στο κλειδωμένο όχημα

Νεκρός αστυνομικός στον Αγιο Δημήτριο: Κλειδί και μπουκάλι αλκοόλ βρέθηκαν μέσα στο κλειδωμένο όχημα

Ο θάνατος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. παραμένει υπό διερεύνηση - η νεκροψία και οι τοξικολογικές εξετάσεις αναμένεται να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τα αίτια 

Τα «Φιδάκια της Παναγίας» εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά - το σπάνιο έθιμο του Δεκαπενταύγουστου

Τα «Φιδάκια της Παναγίας» εμφανίστηκαν και φέτος στην Κεφαλονιά - το σπάνιο έθιμο του Δεκαπενταύγουστου

Για τους Κεφαλλονίτες, η απουσία των φιδιών κάθε χρόνο θεωρείται κακός οιωνός και προμήνυμα μεγάλης καταστροφής, όπως ο σεισμός του 1953 - Το Φιδάκι της Παναγίας, γνωστό και ως Αγιόφιδο, απαντάται σχεδόν σε όλη την Ελλάδα 

Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο στην περιοχή Ελιές: Εκκένωση με μήνυμα 112, καίει σε δασική έκταση

Πυρκαγιά στη Ζάκυνθο στην περιοχή Ελιές: Εκκένωση με μήνυμα 112, καίει σε δασική έκταση

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Βολίμες», αναφέρει το μήνυμα εκκένωσης της Πολιτικής Προστασίας 

Σειρά γέννησης και παθήσεις: Ποιες ασθένειες συνδέονται με το αν γεννηθήκατε πρώτοι ή δεύτεροι

Σειρά γέννησης και παθήσεις: Ποιες ασθένειες συνδέονται με το αν γεννηθήκατε πρώτοι ή δεύτεροι

Πρωτότοκα και δευτερότοκα παιδιά εμφανίζουν διαφορετικό προφίλ κινδύνου για συγκεκριμένες ασθένειες - Τι αποκαλύπτει νέα μελέτη 

Προετοιμάσου να εργάζεσαι για 60 χρόνια - Τι αλλάζει σύντομα στην αγορά εργασίας

Προετοιμάσου να εργάζεσαι για 60 χρόνια - Τι αλλάζει σύντομα στην αγορά εργασίας

Το αυξανόμενο προσδόκιμο ζωής έως τα 100 έτη μεταμορφώνει εργασία και κοινωνία, επιβάλλοντας μακρύτερη επαγγελματική πορεία, οικονομικό σχεδιασμό και νέες στάσεις απέναντι στη γήρανση και τους ηλικιωμένους 

Σεισμός στην Κολομβία: Η συγκλονιστική στιγμή που διασώστες απεγκλωβίζουν μητέρα και βρέφος

Σεισμός στην Κολομβία: Η συγκλονιστική στιγμή που διασώστες απεγκλωβίζουν μητέρα και βρέφος

Η Κολομβία μετράει τις πληγές της μετά τη σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ που συγκλόνισε το δυτικό τμήμα της χώρας. Μέσα στην καταστροφή, οι διασώσεις επιζώντων δίνουν ελπίδα στις ομάδες που αγωνίζονται ενάντια στον χρόνο 

Θερινές εκπτώσεις 2026: Έως πότε ισχύουν και τι να προσέξετε στις αγορές σας

Θερινές εκπτώσεις 2026: Έως πότε ισχύουν και τι να προσέξετε στις αγορές σας

Η εκπτωτική περίοδος διαρκεί έως τις 31 Αυγούστου - οι υποχρεώσεις των καταστημάτων και η διαφορά εκπτώσεων από προσφορές που κάθε καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει. 

Ακίνητα στην Αθήνα: Οι 3 περιοχές που αναβαίνουν - Πού φτάνουν τα 4.000 €/τ.μ.

Ακίνητα στην Αθήνα: Οι 3 περιοχές που αναβαίνουν - Πού φτάνουν τα 4.000 €/τ.μ.

Το Athens Market Report 2026 της Engel & Volkers αποτυπώνει τις τάσεις σε τρεις γειτονιές κοντά στο κέντρο, με διαφορετικό προφίλ αγοραστών και αυξημένες ετήσιες τιμές. 

Πώς ο Τραμπ έφυγε κρυφά από την Τουρκία με αεροσκάφος-δόλωμα εξαιτίας απειλών του Ιράν

Πώς ο Τραμπ έφυγε κρυφά από την Τουρκία με αεροσκάφος-δόλωμα εξαιτίας απειλών του Ιράν

Δεν πήρε το Boeing 747 με το οποίο είχε πάει στην Τουρκία 

Forbes 2026: Τέσσερις ελληνικές πόλεις στους καλύτερους προορισμούς συνταξιοδότησης στον κόσμο

Forbes 2026: Τέσσερις ελληνικές πόλεις στους καλύτερους προορισμούς συνταξιοδότησης στον κόσμο

Αθήνα, Κέρκυρα, Καλαμάτα και Θεσσαλονίκη ξεχωρίζουν στη λίστα με τους 96 προορισμούς σε 24 χώρες που αξιολογεί το αμερικανικό περιοδικό για τους συνταξιούχους του εξωτερικού 

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Η μία περίπτωση που η κλήση Δημοτικής Αστυνομίας ακυρώνεται νόμιμα

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Η μία περίπτωση που η κλήση Δημοτικής Αστυνομίας ακυρώνεται νόμιμα

Το άρθρο 38 του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει ρητά πότε δεν επιτρέπεται η βεβαίωση δεύτερης κλήσης - και πώς ο οδηγός μπορεί να την προσβάλει επιτυχώς. 

Νέα τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία, πάνω από 110 νεκροί, έρευνες για εγκλωβισμένους

Νέα τρομακτικά βίντεο από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στην Κολομβία, πάνω από 110 νεκροί, έρευνες για εγκλωβισμένους

Η δόνηση είχε επίκεντρο την επαρχία Τσόκο και έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα Μπογκοτά μέχρι και τα σύνορα με τη Βενεζουέλα - Φόβοι για μετασεισμούς - Εκκενώνονται νοσοκομεία - Έκτακτος συντονισμός από τον πρόεδρο της χώρας 

Σκιάθος: Σοβαρά τραυματίστηκε Ιταλίδα τουρίστρια από ρεύμα αεροπλάνου - Αεροδιακομιδή στον Βόλο

Σκιάθος: Σοβαρά τραυματίστηκε Ιταλίδα τουρίστρια από ρεύμα αεροπλάνου - Αεροδιακομιδή στον Βόλο

Η 52χρονη υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις αφού παρασύρθηκε από τις τουρμπίνες αεροσκάφους κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης». 

Τρομακτικές στιγμές στη Ρωσία - Aσανσέρ με 9 επιβάτες «έπεσε» ορόφους και 4 βγήκαν με σπασμένα πόδια!

Τρομακτικές στιγμές στη Ρωσία - Aσανσέρ με 9 επιβάτες «έπεσε» ορόφους και 4 βγήκαν με σπασμένα πόδια!

Εννέα άνδρες επέβαιναν στον θάλαμο – Τέσσερις υπέστησαν κατάγματα στα κάτω άκρα 

Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής πανηγύρισε γκολ πέφτοντας στο κενό και τελικά ... ακυρώθηκε

Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής πανηγύρισε γκολ πέφτοντας στο κενό και τελικά ... ακυρώθηκε

Ο 29χρονος αμυντικός Τζέισι Μαρανάο αναγκάστηκε να αποχωρήσει λίγο αργότερα λόγω τραυματισμού στον αστράγαλο από την πτώση 

Πόρτο Χέλι: Νεκρή βρέθηκε 64χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου

Πόρτο Χέλι: Νεκρή βρέθηκε 64χρονη ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για αυτοχειρία, αν και δεν έχει εντοπιστεί κανένα σημείωμα 

Βόλος: Ανάδοχη οικογένεια βρήκε τοξικοεξαρτημένο βρέφος που έζησε 8 μήνες σε νοσοκομείο

Βόλος: Ανάδοχη οικογένεια βρήκε τοξικοεξαρτημένο βρέφος που έζησε 8 μήνες σε νοσοκομείο

Εδώ και λίγες ημέρες το κοριτσάκι βρίσκεται πλέον στο νέο του σπίτι 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services