Με καθυστέρηση τουλάχιστον 20 ημερών ψηφίστηκε τελικά αργά το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σχετική διάταξη με τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας που περιμένουν εδώ και τόσο καιρό ιδιώτες καταναλωτές αλλά και εταιρείες χρονομίσθωσης και ενοικίασης αυτοκινήτων.
Μάλιστα πάρα πολλές εταιρείες ενοικιάσεων που δραστηριοποιούνται σε νησιά ή άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς είχαν εκφράσει ανοικτά την δυσαρέσκειά τους για τη μη έγκαιρη ενεργοποίηση της σχετικής διάταξης καθώς πλησίασε ο καιρός όπου θα επαναλειτουργήσουν τα ξενοδοχεία και σχεδόν καμία εταιρεία ενπικιάσεων αυτοκινήτων δεν είχε πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στους στόλους των οχημάτων της περιμένοντας την ευνοϊκή διάταξη.
Ωστόσο η ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά και της σχετικής διάταξης παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκαν το βράδυ της Τρίτης 30 Ιουνίου θα ισχύσει όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται μετά την δημοσίευση του νομοσχεδίου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης γεγονός που σημαίνει περαιτέρω καθυστερήσεις στην ενεργοποίηση των μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας καθώς θα πρέπει κατόπιν να ενημερωθούν και οι κατά τόπους Εφορίες!
Πάντως κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει τους λόγους καθυστέρησης της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου το οποίο είναι πολύ πιο ευνοϊκό φέτος σε σχέση με τα προηγούμενη έτη.
Ειδικότερα για πρώτη φορά όσοι πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας θα πληρώσουν κυριολεκτικά Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα καθώς δεν υπάρχει η επιβάρυνση του 1/12 ή των 2/12 επί των ετήσιων Τελών.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τον κορωνοϊό ο οποίος άλλαξε για τα καλά τις ζωές όλων μας και με αυτή την κίνηση το υπουργείο Οικονομικών θέλει να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορεί ώστε να προβούν σε άρση ακινησίας των οχημάτων τους ώστε να μετακινούνται με τα οχήματά τους αποφεύγοντας τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.
Ειδικότερα το άρθρο 32 στο νομοσχέδιο αναγράφει ότι:
Τροποποίηση άρθρου 36 ν. 2093/1992 (Α’ 181) σχετικά με την άρση ακινησίας οχημάτων έτους 2020 με αναλογική καταβολή τελών κυκλοφορίας
Στο άρθρο 36 του ν. 2093/1992 (Α΄181) επέρχονται οι ακόλουθες τροποποιήσεις:
1. Το πέμπτο εδάφιο της παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:
«Εξαιρετικά, δίνεται εναλλακτικά η δυνατότητα άρσης της ακινησίας οχήματος αυτοκινήτου ή μοτοσικλέτας ιδιωτικής χρήσης του πρώτου εδαφίου της παρούσας, άπαξ, εντός του έτους 2020, με αναλογική καταβολή των δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στους μήνες άρσης ακινησίας του οχήματος.
Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται για τους σκοπούς του παρόντος, ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.»
2. Το ένατο εδάφιο της παρ. 1 αντικαθίσταται ως εξής:
«Σε περίπτωση άρσης αναγκαστικής ακινησίας, εξαιρετικά εντός του έτους 2020, καταβάλλονται αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους.»
Στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται ότι: «Επί του άρθρου 32 με τις προτεινόμενες διατάξεις του άρθρου αυτού παρέχεται η δυνατότητα επιλογής, εντός του έτους 2020 για άρση της ακινησίας ενός οχήματος και καταβολή τελών κυκλοφορίας, ανάλογα με τη διάρκεια της χρήσης αυτού, με καταβολή τόσων δωδεκατημορίων των ετήσιων τελών κυκλοφορίας που αναλογούν στο όχημα όσων και οι μήνες για τους οποίους αίρεται η ακινησία. Επιπλέον, ορίζεται ότι διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
Σκοπός της συγκεκριμένης διάταξης είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αναλογούντα, σύμφωνα με την προτεινόμενη διάταξη, τέλη κυκλοφορίας χωρίς καμία περαιτέρω προσαύξηση. Ειδικότερα, λαμβανομένων υπόψη των ειδικών συνθηκών που επικρατούν λόγω της τρέχουσας πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, η διάταξη διαφοροποιείται από ανάλογες εξαιρετικές ρυθμίσεις προηγούμενων ετών με τις οποίες προβλεπόταν η καταβολή των αναλογούντων στο χρονικό διάστημα άρσης της ακινησίας τελών κυκλοφορίας προσαυξημένων κατά περίπτωση, κατά ένα ή δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών.
Περαιτέρω, δίνεται η δυνατότητα σε ιδιοκτήτες οχημάτων που τελούν σε κατάσταση αναγκαστικής ακινησίας για λόγους ανωτέρας βίας κατά τις διατάξεις της παραγράφου 6 του άρθρου 22 του ν. 2367/1953 (Α΄82), εφόσον αίρεται ο λόγος της ακινησίας αυτής εντός του έτους 2020, να καταβάλουν τα τέλη κυκλοφορίας αναλογικά για τους υπόλοιπους μήνες μέχρι το τέλος του έτους αυτού και όχι το σύνολο των ετησίων τελών κυκλοφορίας.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκολύνονται οι πολίτες, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του έτους ενώ ταυτόχρονα αναμένεται αύξηση εσόδων από την άρση ακινησίας οχημάτων για τα οποία δεν θα καταβάλλονταν τέλη κυκλοφορίας.»
Να υπενθυμίσουμε πως για να ισχύσουν τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας θα πρέπει να ψηφιστεί το νομοσχέδιο και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Οπότε στην καλύτερη περίπτωση θα ισχύσουν στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας…
Τα τελευταία χρόνια πάνω από 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κατατεθειμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας τους περιμένουν πότε θα εκδοθεί η σχετική διάταξη από το υπουργείο Οικονομικών ώστε να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας καταβάλλοντας χαμηλότερα Τέλη Κυκλοφορίας.
Τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κρατούσε σε αγωνία τους ιδιώτες καταναλωτές αλλά και τις εκατοντάδες επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων εμφανίζοντας την σχετική διάταξη λίγες ημέρες πριν την έναρξη του καλοκαιριού.
Το οικονομικό επιτελείο για το 2021 εξετάζει να καθιερώσει μόνιμα τα μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας σε περίπτωση άρσης ακινησίας χωρίς να χρειάζεται να εκδοθεί κάποια σχετικά υπουργική απόφαση ή εγκύκλιος και να μπορούν οι εταιρείες ενοικιάσεων αλλά και οι ιδιώτες καταναλωτές να κάνουν χρήση του ευνοϊκού μέτρου για μία τουλάχιστον φορά καταβάλλοντας μέρος του αντιτίμου των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.
Πάντως πέραν των χαμηλότερων Τελών Κυκλοφορίας όσοι πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στα οχήματά τους θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μειωθεί αντίστοιχα και το τεκμήριο διαβίωσης αλλά και ο Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης αν το όχημά τους κινείται με κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και δεν έχει κλείσει 10ετία.
Πέρυσι να υπενθυμίσουμε πως η σχετική διάταξη ενεργοποιήθηκε τον Μάιο όπως επίσης και το 2018 ενώ το 2017 ενεργοποιήθηκε τον Ιούνιο.
Το νέο και το παλαιό κόστος των μηνιαίων Τελών Κυκλοφορίας
Το κόστος των ακόμη πιο φετινών μειωμένων Τελών Κυκλοφορίας θα είναι σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr δεν θα είναι ακριβότερο κατά 1/12 έως και 2/12 σε σχέση με τα αναλογικά ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα το συνολικό κόστος να διαιρείται με τους 12 μήνες του έτους και να απορρέουν πραγματικά μηνιαία Τέλη Κυκλοφορίας χωρίς επιβαρύνσεις.
Σύμφωνα με το παλαιό σύστημα για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, καταβάλλονταν τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας.
β) για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας,
γ) για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος αυτού, καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετησίων τελών κυκλοφορίας που απομένουν έως τις 31.12.2019 συν 2/12 ετησίων τελών κυκλοφορίας.
Με το νέο σύστημα οι κάτοχοι που θα πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας στα οχήματά τους δεν θα υπάρχει η επιπλέον χρέωση του ενός ή των δύο δωδέκατων των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας με αποτέλεσμα αν κάποιος θέλει να κινήσει το όχημά του για 3 μήνες θα πληρώσει μόνο τα 3/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.
Αντίστοιχα αν κάποιος θέλει να πραγματοποιήσει άρση ακινησίας από τον Ιούνιο έως και τον Δεκέμβριο τότε θα πληρώσει τα 7/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός του.
Παράλληλα οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα πρέπει να γνωρίζουν πως υπάρχει χρέωση ολόκληρου του μήνα που γίνεται η άρση ακινησίας ανεξάρτητα αν γίνεται στην αρχή ή στο τέλος του μήνα.
Δηλαδή για επιβατικό ΙΧ με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 120 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του πραγματοποιήσει άρση ακινησίας στις 20 Ιουνίου για ένα μήνα θα πληρώσει 10 ευρώ, για ένα τρίμηνο 30 ευρώ ενώ αν επιλέξει την άρση ακινησίας για το υπόλοιπο του έτους αν ανακοινωθεί τον Μάιο θα πληρώσει 80 ευρώ.
Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν επιστρέψει τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία την ημερομηνία που λήγει η προθεσμία τότε επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού των Τελών Κυκλοφορίας.
Δηλαδή αν τα Τέλη Κυκλοφορίας του οχήματος είναι 120 ευρώ και ο κάτοχος πλήρωσε για άρση ακινησίας ενός μήνα (10 ευρώ) αλλά ποτέ δεν επέστρεψε τις πινακίδες στην εφορία μετά το πέρας των 30 ημερών τότε η εφορία του επιβάλλει πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας, δηλαδή 240 ευρώ.
Πότε πληρώνει κανείς ολόκληρο το ποσό των Τελών Κυκλοφορίας
Αν κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος έχει πραγματοποιήσει άρση ακινησίας για ένα τρίμηνο και μέσα σε αυτό το διάστημα βρεθεί κάποιος αγοραστής εντός ή εκτός συνόρων τότε για να γίνει η μεταβίβαση ή εξαγωγή θα πρέπει να καταβληθούν και το υπόλοιπο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας.
Δηλαδή αν το κόστος των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ανέρχεται σε 120 ευρώ και ο κάτοχός του πραγματοποιήσει άρση ακινησίας για ένα τρίμηνο καταβάλλοντας 30 ευρώ αλλά βρεθεί κάποιος να αγοράσει το όχημα εντός ή εκτός συνόρων τότε για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση ή εξαγωγή θα πρέπει να καταβληθούν επιπλέον 90 ευρώ.
Σε περίπτωση που κάποιος καταφέρει να μεταβιβάσει ή να εξάγει το όχημά του χωρίς να έχουν καταβληθεί τα αναλογούντα Τέλη Κυκλοφορίας τότε το πρόστιμο είναι ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας…
Πόσες φορές μπορεί κανείς να κάνει άρση ακινησίας
Η άρση ακινησίας για ένα ή τρεις μήνες είναι δεσμευτική και δεν μπορεί να γίνει για δεύτερη φορά εντός του έτους σύμφωνα με την προηγούμενη ρύθμιση.
Μάλιστα αν κάποιος κάτοχος είχε κάνει χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης και έχει καταβάλλει μειωμένα Τέλη Κυκλοφορίας για ένα μήνα μπορούσε μόνο να πραγματοποιήσει εκ νέου άρση αλλά για ολόκληρο το υπόλοιπο διάστημα του έτους καταβάλλοντας το υπόλοιπο ποσό των Τελών Κυκλοφορίας.
Δηλαδή αν κάποιος κάτοχος ΙΧ με ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 120 ευρώ κάνει άρση ακινησίας για 3 μήνες και μετά το πέρας των 90 ημερών επιθυμεί και πάλι να κάνει άρση ακινησίας θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 90 ευρώ για τους υπόλοιπους μήνες του τρέχοντος έτους. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις χρεώσεις σε περίπτωση δεύτερης άρσης ακινησίας και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν επιβαρύνσεις με 1 ή 2/12 των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας.
Πως γίνεται η άρση της ακινησίας
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θέλουν να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας θα πρέπει να επισκεφθούν την αρμόδια Δ.Ο.Υ και να υποβάλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1.Βεβαίωση Ακινησίας
2.Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα
3.Αποδεικτικό πληρωμής τελών κυκλοφορίας.
4.Ασφαλιστήριο Συμβόλαιο σε ισχύ
Με την κατάθεση των δικαιολογητικών οι ιδιοκτήτες των ΙΧ θα παραλάβουν τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους αλλά και μια δήλωση άρσης ακινησίας.
Πηγή: http://www.newsauto.gr/news/psifistike-i-diataxi-gia-ta-miomena-teli-kikloforias-apo-pote-ischii/
«Θα καταλήξουμε άσχημα, ψυχή μου»: Το ερωτικό θρίλερ στην Αλβανία με την πρώην αρχηγό μυστικών υπηρεσιών
Αρνείται ότι υπήρχε προσωπική σχέση με τον επιχειρηματία Έργκις Αγκάσι και υποστηρίζει ότι ήταν συνεργάτης της υπηρεσίας

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα οστά της σκυλίτσας του Αρίθα θα μεταφερθούν στον οικογενειακό τάφο στη Νίκαια
Η κατοικία στη Βούλα παραμένει σφραγισμένη, κάτι που προς το παρόν εμποδίζει την εκταφή του μαύρου σνάουζερ.

Δυτική Όχθη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νέρια Λάιτερ, γιος του πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ
Ο 29χρονος Παλαιστίνιος οδηγός, από το χωριό Μπέιτ Ουρ αλ-Τάχτα, σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στο σημείο ελέγχου κοντά στον οικισμό Μπέιτ Χορόν.

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Ύποπτο πακέτο κοντά στον ΟΗΕ κινητοποιεί NYPD και Secret Service
Κλειστοί δρόμοι γύρω από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας για την 81η Γενική Συνέλευση.

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Κατέρρευσαν» οι συνομιλίες Αθήνας – Βρετανικού Μουσείου
Η Ελλάδα επιμένει σε πλήρη και μόνιμη επανένωση των μαρμάρων στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ το Λονδίνο αναζητά λύση χωρίς αναγνώριση αλλαγής ιδιοκτησίας

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο»: Καταγγελία για ποντίκια σε Ειδικό Σχολείο της Λήμνου
Οι γονείς προχώρησαν σε αποχή μαθητών και ζητούν άμεσες λύσεις για την υγιεινή

Μαδρίτη: Επεισόδια για την έξωση 87χρονης ΑμεΑ - Το ενοίκιο της εκτινάχθηκε στα 1.650 ευρώ
Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους ο ηθοποιός Κάρλος Μπαρδέμ, προσπάθησαν να σταματήσουν την τέταρτη απόπειρα έξωσης της Μαρικάρμεν, χωρίς αποτέλεσμα.

Φύλλα Επιστράτευσης: Τι σημαίνουν το πράσινο και το λευκό χαρτί του στρατού μέσω Gov.gr
Χιλιάδες έφεδροι λαμβάνουν Ειδικά Φύλλα Πορείας μέσω της πλατφόρμας - τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι λάβουν το μήνυμα.

«Θυμηθείτε το όνομά μου, ίσως να μην μπορέσω να μιλήσω ξανά»: Συγκλονιστικό μήνυμα 23χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο
Η Νατζμέ Αμίνι συνελήφθη στις 31 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ιράν και παρέμεινε οκτώ μήνες στη φυλακή

Έληξε το θρίλερ στη Νίκαια: Η Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα όπου ο 49χρονος κρατούσε όμηρο τη σύζυγό του
Η 44χρονη άνοιξε τελικά την πόρτα στους αστυνομικούς, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Σοφοκλέους - Ο 49χρονος φερόταν να μην την αφήνει να φύγει και είχε δηλώσει ότι ήταν οπλισμένος

Στη Βουλή ρύθμιση για την εκκαθάριση των αγροτικών επιδοτήσεων για τα έτη 2018 - 2022, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση
«Οι πληρωμές θα γίνουν με βάση τις προϋποθέσεις που ίσχυαν για τον παραγωγό για το αντίστοιχο έτος» είπε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Ανδριανός - Σκοπιμότητες βλέπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Ηγουμενίτσα: Συγκλονιστικός ο επικήδειος του αδελφού της 25χρονης – «Αφιερωμένο σε σένα ό,τι κάνω»
Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 25χρονη Πηνελόπη στην Ηγουμενίτσα, όπου δολοφονήθηκε, με τον αδερφό της να αφιερώνει σε αυτήν ό,τι κάνει στη ζωή του

Πεζεσκιάν: «Το Ιράν δεν θα σκύψει ποτέ το κεφάλι στον Τραμπ»
Ο Ιρανός πρόεδρος υπερασπίστηκε το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του στη Γενική Συνέλευση, ενώ επιβεβαιώθηκαν έμμεσες επαφές της Τεχεράνης με απεσταλμένους της αμερικανικής πλευράς.

Παύλος Παυλίδης: Νέα τραγούδια «Στις Μεγάλες Πόλεις» και «Στον Φάρο» από το άλμπουμ «Πανσέληνος»
Δύο νέα singles από το επερχόμενο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη, που κυκλοφορεί στις 27 Νοεμβρίου από τη Fine! Records, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη συναυλία του στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη.

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο 38χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα την 25χρονη πρώην σύντροφό του
Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από τη δουλειά της νεαρής, ενώ κατά τη διαφυγή του τράκαρε και τελικά εντοπίστηκε να κρύβεται σε πάρκο της πόλης.

RAF: Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκτίναξη δύο πιλότων πριν συντριβεί το αεροσκάφος τους
Οι δύο πιλότοι τραυματίστηκαν ελαφρά και το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στη βάση RAF Valley στη Βόρεια Ουαλία.

Athens Riviera Luxury Awards: 30 βραβεία για το real estate, τον τουρισμό και τη ναυτιλία στο One&Only Aesthesis
Η πρώτη τελετή απονομής του νέου ετήσιου θεσμού πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2026 στα Αστέρια Γλυφάδας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Ιωάννα Γάκα: Δεν προαυλίζεται - Με ποιες μοιράζεται το κελί, ζητά να επισκευάσουν τις ζημιές
Η καθημερινότητα της Ιωάννας Γάκα στον Κορυδαλλό

Ρωσικό ελικόπτερο παραβίασε τον πολωνικό εναέριο χώρο: Σηκώθηκαν άμεσα μαχητικά
Το Mi-8 παρέμεινε για 42 δευτερόλεπτα σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος προερχόμενο από το Καλίνινγκραντ, με τη Βαρσοβία να καταγγέλλει σκόπιμη δοκιμή της αεράμυνάς της.

Βουλιαγμένη: Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για τον θάνατο 82χρονου,με αφορμή μία ξαπλώστρα
Περιοριστικός όρος επιβλήθηκε στον 76χρονο φυσικό αυτουργό, ενώ διατάχθηκε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για την 21χρονη που φέρεται ως συνεργός.

Συνελήφθη στην Ιεράπετρα 45χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συντρόφου του, την χτύπαγε με γροθιές και τάβλα
Η γυναίκα νοσηλεύεται με μώλωπες στο πρόσωπο, το κεφάλι και όλο το σώμα – Αυτόπτης μάρτυρας ο ανιψιός του 45χρονου, ο οποίος καταγγέλλει ότι προσπάθησε να τον σταματήσει και δέχθηκε και ο ίδιος χτυπήματα

Σφοδρό τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: 30χρονος έπαθε επιληπτική κρίση στο τιμόνι, φωτογραφίες και βίντεο
Το πόδι του φέρεται να κόλλησε στο γκάζι και ο ίδιος να έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου - «Καλά που μείναμε ζωντανοί, έτρεχε πάρα πολύ», είπε αυτόπτης μάρτυρας

Χιλιάδες Έλληνες λαμβάνουν ξαφνικά SMS επιστράτευσης από το gov.gr - Η αλλαγή έως τα 60 έτη
Το Ειδικό Φύλλο Πορείας περνά πλέον στην ψηφιακή εποχή, με το Γενικό Επιτελείο Στρατού να επικαιροποιεί τα στοιχεία των εφέδρων μέσω της προσωπικής τους θυρίδας, χωρίς να υφίσταται λόγος ανησυχίας.

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται τα ποσά έως 20% - Η νέα κλίμακα και τα κριτήρια
Χωρίς αλλαγές στα εισοδηματικά όρια θα δοθεί η φετινή ενίσχυση σε 1,17 εκατομμύρια νοικοκυριά, με το μέγιστο ποσό να αγγίζει τα 1.440 ευρώ στις πιο ψυχρές περιοχές της χώρας.

Κληρονομιές: Σε νέα ψηφιακή πλατφόρμα περιουσία και χρέη - Η προϋπόθεση για την πρόσβαση
Το υπουργείο Δικαιοσύνης αναμορφώνει το πλαίσιο δημιουργώντας μια κεντρική πύλη που θα αντλεί δεδομένα από την εφορία, τις τράπεζες, τα ταμεία και το Κτηματολόγιο.

Ιατρείο υπόθεσης Μαζωνάκη: Νέα καταγγελία - «Λιποθύμησα και δε σταματούσε τη διαδικασία»
Ασθενής περιγράφει πώς έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια ενδοφλέβιας θεραπείας, με τη μητέρα της να επεμβαίνει για να αποτρέψει τα χειρότερα.

Γαλλία: 90χρονος πυροβόλησε και σκότωσε ζευγάρι γειτόνων μετά από διένεξη δεκαετιών
Το ανδρόγυνο, 85 και 82 ετών, δέχθηκε τέσσερις πυροβολισμούς στα όρια των δύο ιδιοκτησιών, στα Γαλλικά Πυρηναία.

Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο διευθυντής νευρολογικής κλινικής του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου
Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά τα αίτια θανάτου του γιατρού, που εντοπίστηκε από συναδέλφους του στο γραφείο του χωρίς ίχνη βίας.

Επιστροφή ενοικίου: Ποιοι παίρουν έως 800 ευρώ - Η ειδική κατηγορία που δικαιούται 1.600
Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται η πληρωμή στους λογαριασμούς, με τα εισοδηματικά κριτήρια να ξεκινούν από τις 25.000 ευρώ, ενώ προβλέπεται επιπλέον κάλυψη για τις οικογένειες με φοιτητές.

ΑΑΔΕ: Ποιοι απαλλάσσονται από τη δήλωση για timologio - Το κριτήριο εσόδων
Οι νέες διευκρινίσεις για την υποχρεωτική ηλεκτρονική τιμολόγηση και τι ακριβώς ισχύει για την περίοδο προσαρμογής του 2026.

Χάκαραν το Skroutz Last Mile - Η ανακοίνωση της εταιρίας
Η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν επηρεάστηκαν στοιχεία πληρωμών και προτρέπει τους πελάτες να προσέχουν ύποπτα email ή SMS με προσπάθειες phishing.

Κακοκαιρία: Νέο κύμα σαρώνει τη χώρα από Παρασκευή - Χτυπά την Αττική το Σάββατο
Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών στην Πελοπόννησο.

Βασιλιάς Αμπντάλα στον ΟΗΕ: «Η διεθνής αδράνεια στη Γάζα είναι πολιτική επιλογή»
Ο μονάρχης της Ιορδανίας άσκησε δριμεία κριτική στο Ισραήλ και αμφισβήτησε την αξία του διεθνούς δικαίου, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της ατιμωρησίας.

Προειδοποίηση ΝΑΤΟ και Ζελένσκι: Ορατός ο κίνδυνος για ρωσικά χτυπήματα με drones στην Ευρώπη
Ανώτατος διοικητής της Συμμαχίας τονίζει πως η Μόσχα επιδιώκει την υπεραντίδραση της Δύσης, ενώ το Κίεβο καλεί τις ευρωπαϊκές χώρες να απαντούν άμεσα στις παραβιάσεις συνόρων.

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Η Πηνελόπη προσπάθησε να αμυνθεί από τις μαχαιριές του δολοφόνου της – Σήμερα το τελευταίο αντίο
Εικάζεται ότι προσπάθησε να φύγει και υπήρξε καταδίωξη, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο 27χρονος να την αιφνιδίασε και να μην είχαν κάποιο ραντεβού

Τρόμος για 12χρονη στον Πύργο: «Μαμά, έλα γρήγορα… με κυνηγούν για να με σκοτώσουν»
Τι καταγγέλει η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού

Τρομακτική πρόβλεψη: Θα πεθάνουν 450.000 άνθρωποι το επόμενο εξάμηνο λόγω El Nino
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το ακραίο κλιματικό φαινόμενο θα πλήξει σφοδρά δεκάδες χώρες, ασκώντας τεράστια πίεση στα συστήματα υγείας και την παγκόσμια επισιτιστική αλυσίδα.

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που 14χρονος μαχαιρώνει κορίτσι που αρνήθηκε να βγει ραντεβού μαζί του
Το σοκαριστικό βίντεο παρουσιάστηκε στη δίκη του ανήλικου που ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα

Βραζιλία: Serial killer συνελήφθη με φόρεμα, περούκα και ξένο παιδί στην αγκαλιά
Ο 33χρονος συνδέεται με τουλάχιστον 16 δολοφονίες μέσα σε διάστημα τριών

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: 15 μαχαιριές δέχθηκε η 25χρονη Πηνελόπη, τι δείχνει η νεκροψία
Η ιατροδικαστική εξέταση στα Ιωάννινα κατέγραψε βλάβες σε συκώτι, πνεύμονα και στομάχι, ενώ θανατηφόρες κρίθηκαν δύο βαθιές πληγές στον τράχηλο.










