Επεκτείνεται η έρευνα και σε άλλα πανεπιστήμια για το κατά πόσο υπάρχουν καταγγελίες που έχουν κρατηθεί επί χρόνια στα συρτάρια για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, με αφορμή τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών του Αριστοτέλειου για σeξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες.
Το δυνατό μήνυμα της Σοφίας Μπεκατώρου «σπάστε τη σιωπή και μιλήστε» βοήθησε να σπάσει το τείχος της σιωπής και στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όπου είναι γνωστό ότι οι ιστορίες σeξουαλικών παρενοχλήσεων μένουν σε επίπεδο συζητήσεων και δύσκολα ακολουθείται η οδός των καταγγελιών επωνύμως.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε αμέσως με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαιωάννου και ζήτησε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες. Η υπουργός δήλωσε ότι «οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σeξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους». Δεν νοείται, τονίζει η υπουργός Παιδείας, «η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών».
«Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και σημείωσε: «Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου».
Όπως λένε πανεπιστημιακές πηγές δύσκολα γίνονται επώνυμες καταγγελίες, ωστόσο όπως λένε «ιστορίες σeξουαλικής παρενόχλησης ακούγονται κατά καιρούς» ωστόσο οι υποθέσεις επειδή δεν γίνονται επίσημες καταγγελίες δεν φθάνουν στη δικαιοσύνη. Όπως λένε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν γίνει επίσημη καταγγελία επωνύμως».
Οι καταγγελίες της πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου ζωγραφίζουν με μελανά χρώματα την πανεπιστημιακή κοινότητα. Το έναυσμα να «ανοίξουν στόματα που ήταν για χρόνια κλειστά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρώην φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στην ανάρτηση της, έδωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Αμέσως μετά τις δηλώσεις της για σeξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, πολλές γυναίκες βρήκαν το θάρρος να ομολογήσουν τις δικές τους εμπειρίες σeξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.
Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Πρύτανης ΑΠΘ
Την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε χθες ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μετά τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών ότι δέχθηκαν σeξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, οι καταγγελίες των φοιτητριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν έγιναν επώνυμα ή ανώνυμα προς τη διοίκηση του Ιδρύματος.
Εξηγώντας τον λόγο που απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, ο πρύτανης ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια -ανώνυμη ή επώνυμη- καταγγελία στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου, συνεπώς η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί και να εξετάσει, αν τα δημοσιεύματα έχουν πραγματική βάση.
«Ως πατέρας, ακαδημαϊκός δάσκαλος και ως πρύτανης που εκπροσωπώ το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι τη στιγμή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών δεν είχε περιέλθει σε γνώση της παρούσας διοίκησης του Πανεπιστημίου καμία καταγγελία. Είναι αυτονόητο ότι αν έχουν τελεστεί τέτοιου είδους πράξεις είναι αποτρόπαιες και χρήζουν διερεύνησης σε βάθος, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αφυπνιστούν συνειδήσεις. Με βάση όλα αυτά, η Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια αρχή να παρέμβει και να διερευνήσει τις καταγγελίες, έτσι ώστε στο πλαίσιο του κράτους να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταγγελλόντων, των καταγγελλομένων, και όλων των μελών του διδακτικού προσωπικού, που από τη στιγμή που δεν κατονομάζεται κανένας αυτομάτως είναι όλοι εν δυνάμει ύποπτοι», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
Κάλεσε, δε, «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια και κάθε μέλος της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, κάθε διδάσκοντα, ή εργαζόμενο που έχει να συνεισφέρει οτιδήποτε στην έρευνα, να το πράξει», δεσμευόμενος ότι «κάθε καταγγελία θα ερευνάται σε βάθος, με ευαισθησία και προσήλωση στον στόχο να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο Πανεπιστήμιο», καθώς «το Αριστοτέλειο παρέχει το δίχτυ ασφαλείας για κάθε μέλος της κοινότητάς του που με τόλμη θα θελήσει να σπάσει τον κύκλο της σιωπής».
Ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ
Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τα δημοσιεύματα με καταγγελίες φοιτητριών, ενθαρρύνει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη φοβούνται να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες.«Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ καταδικάζει απερίφραστα τη σeξουαλική παρενόχληση στον ακαδημαϊκό χώρο και σε κάθε χώρο, είτε αυτή ασκείται σε φοιτήτριες/φοιτητές είτε σε εργαζόμενες/ους. Καλούμε τις πανεπιστημιακές αρχές να φροντίσουν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων και στο Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν όσες/όσοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχουν πέσει ή θα πέσουν θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες και όλους, ώστε να μη φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα περιπτώσεις παρενόχλησης, να μη νιώθουν ενοχές για ό,τι τους συνέβη (ή για την κακοποίηση που έχουν υποστεί). Όσο μένουν ακατάγγελτες και ατιμώρητες τέτοιες πράξεις το πρόβλημα διαιωνίζεται».
Το κείμενο της καταγγελίας
Η καταγγελία μίας εκ των δύο φοιτητριών αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σeξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές.Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι.
Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε .Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση.Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη.
Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».
Τι απαντά ο πρόεδρος του Γεωλογικού στο ΑΠΘ μετά τις καταγγελίες φοιτήτριας ότι παρενοχλήθηκε από καθηγητή
«Όταν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο εκ των υστέρων, είναι λογικό να νιώθεις ενοχή. Έχω έναν και μοναδικό σκοπό. Να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθούν τα άτομα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Γεωλογικού του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.
Όπως δήλωσε πρόκειται να πάει την υπόθεση της πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ «μέχρι τέλους». Υποσχέθηκε δε ότι θα φροντίσει όσο περνάει από το χέρι του για την ηθική αποκατάσταση των ατόμων που βίωσαν τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές.
«Αν αποδειχτούν αληθινές οι καταγγελίες, σημαίνει ότι δεν ήμασταν ικανοί σαν τμήμα και σαν πανεπιστήμιο να αποτρέψουμε τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές. Ακόμη χειρότερα, σημαίνει ότι δε φροντίσαμε να διευκολύνουμε τους φοιτητές να καταγγείλουν τέτοιου είδους ηθικά, ποινικά και διοικητικά κολάσιμες πράξεις», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπαζάχος, αναφέρει ότι το θέμα πρόκειται να πάρει άλλη τροπή. Ο ίδιος, δεδομένου ότι ο πρόεδρος είναι ο άνθρωπος που θεσμικά εκπροσωπεί το τμήμα, πρόκειται να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να ενημερώσει τις πρυτανικές αρχές, ώστε το θέμα να το αναλάβει η δικαιοσύνη.
Ανταλλάγματα για το πτυχίο
Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών συνελήφθη πριν από δύο χρόνια κατηγορούμενος για δωροληψία, καθώς φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.
Όπως ανέφεραν τότε τα ρεπορτάζ δεν έλειπαν και οι καταγγελίες φοιτητριών σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε ως αντάλλαγμα να συνάψουν εpωτικές σχέσεις μαζί του, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα. Μάλιστα, η αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό, από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν επίσης και πρακτική εργασία σε επαγγελματικό γραφείο, αλλά και συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.
Σάλος είχε προκληθεί στην Κοζάνη από τις καταγγελίες που θέλουν καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να εκβιάζει σeξουαλικά μαθήτριες. Ο Πρύτανης ωστόσο αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριζε ι ότι η καταγγελία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».
Το θέμα είχε το φως τη δημοσιότητας τον Μάιο του 2019, όταν στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μια καταγγελία με θέμα «απρεπή συμπεριφορά καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας».
Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες η καταγγελία αφορούσε σeξουαλικό εκβιασμό μαθητριών και καθηγητριών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από καθηγητή του πρώην ΤΕΙ «με τη συμπεριφορά του να γίνεται αποδεκτή επί πολλά έτη στην κοινωνία της Κοζάνης».
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1085979/kataggelies-gia-sexoualiki-parenohlisi-ereunes-se-panepistimia/
Instagram: Αυτή η λειτουργία ασφαλείας στα μηνύματα σταματά από τον Μάιο
Η συγκεκριμένη λειτουργία είχε ήδη απενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες στην Αυστραλία

Νέο επεισόδιο Γεωργιάδη-Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: Την κατήγγειλε ότι τον τραβούσε βίντεο στη συνεδρίαση
Η συνεδρίαση οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή - «Η κατάσταση στη Βουλή με την κυρία αυτή έχει πλέον ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης υπομονής»

Κρήτη: Μαθητές γυμνασίου έφτιαξαν με AI γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών και καθηγητριών τους
Δύο ανήλικοι φέρεται παραδέχθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση - Πώς αποκαλύφθηκε

Η Τζούλια Αλεξανδράτου περιγράφει ποιοι άντρες της αρέσουν: «Αν μου πει για γυμναστήριο θα ξενερώσω»
Δεν θέλω να πιάνω μια πλαδαρή κοιλιά όταν είμαι με τον άνθρωπό μου, σχολίασε

Αυτό είναι το κτίριο όπου θα γίνει η δίκη για την τραγωδία των Τεμπών
Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια για την αποφυγή απροόπτων

Ιράν: Παίκτες στοιχηματικής απείλησαν δημοσιογράφο να αλλάξει ρεπορτάζ για να πληρωθούν
Ρεπόρτερ στο Ισραήλ πιέστηκε να αλλάξει δημοσίευμα για να κριθεί στοίχημα εκατομμυρίων

Νέο εύρημα στο ναυάγιο του πλοίου του Έλγιν στα Κύθηρα: Βρέθηκε θραύσμα πιθανόν από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα
Ήταν από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί μεταξύ άλλων και για τη μεταφορά των Γλυπτών του Παρθενώνα

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

«Θλιμμένη» χήρα δηλητηρίασε τον άνδρα της για να... κληρονομήσει 4 εκατ. δολάρια και να το σκάσει με τον εραστή της
Έγραψε και παιδικό βιβλίο για την απώλεια!

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Ο Banksy είναι ο Ντέιβιντ Τζόουνς; Τι αποκαλύπτει ο πρώην μάνατζερ του για την ταυτότητα τού διάσημου street artist
Ποιος είναι τελικά;

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

Τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας: Φορτηγό ανατράπηκε στα Οινόφυτα στο ρεύμα προς Αθήνα
Μεγάλες ουρές

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top-50 μετά τον Απρίλιο του 2018
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η Μαρία Καρρά, χήρα του Γιώργου Τράγκα
Αντιμετωπίζει κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Τραμπ: Δεν «χρειαζόμαστε» πλέον ούτε επιθυμούμε τη βοήθεια των χωρών του ΝΑΤΟ
Σε παραδοχή πως οι περισσότεροι σύμμαχοι των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δεν θέλουν να εμπλακούν στη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν, προχώρησε σε οργίλο ύφος ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ισόβια στον 22χρονο μητροκτόνο της Λάρισας – Καμία αντίδραση στο άκουσμα της απόφασης
Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και παράνομη οπλοφορία ο 22χρονος

Το τελευταίο μήνυμα Λαριτζανί πριν τον θάνατό του από τον ισραηλινό στρατό
«Ζητώ από τον Θεό να απονείμει στους μάρτυρες τις υψηλότερες τιμές»

Basij: Η βίαιη πολιτοφυλακή του Ιράν που εκπαιδεύτηκε να σκοτώνει για το ισλαμικό καθεστώς
Παρακλάδι του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) στο Ιράν, η Basij στρατολογεί εθελοντές που υποκινούνται από ζήλο και αφοσίωση στην Ισλαμική Δημοκρατία

Νετανιάχου: Φωτογραφία την ώρα που δίνει εντολή για τις δολοφονίες Λαριτζανί και Σολεϊμανί
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός άναψε το πράσινο φως για τις επιχειρήσεις εξόντωσης των ηγετικών στελεχών της πυραμίδας εξουσίας του Ιράν

Υπουργός Αμυνας του Ισραήλ: Νεκρός ο Αλί Λαριτζανί
Έπεσε νεκρός σε στοχευμένο χτύπημα στην Τεχεράνη- Δεν υπάρχει επιβεβαίωση από το Ιράν

Ποιοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν από την τεχνητή νοημοσύνη και ποιοι θα τα καταφέρουν
Οι δουλειές που αλλάζουν πρώτες από την τεχνητή νοημοσύνη και ποιοι μένουν πίσω

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε και η συνοδηγός του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την Έμμα
Το Δικαστήριο την έκρινε ένοχη για υπόθαλψη εγκληματία κι αποφάσισε να μετατρέψει την ποινή προς 10 ευρώ ημερησίως

Λαμία: Αυτή είναι η 27χρονη μητέρα τριών παιδιών που σκοτώθηκε σε τροχαίο - Πώς έγινε η τραγωδία
Η άτυχη γυναίκα είχε καταγωγή από τα Τρίκαλα και τα τελευταία χρόνια διέμενε στη Λαμία όπου είχε παντρευτεί

Ισραήλ: Οι IDF ανακοίνωσαν την δολοφονία του διοικητή της ιρανικής οργάνωσης Μπασίτζ
Νεκρός είναι ο Γκολάμρεζα Σολεϊμανί, που είναι επικεφαλής της παραστρατιωτικής οργάνωσης στο Ιράν που πρωταγωνιστεί στις αιματηρές καταστολές διαδηλώσεων

Συναγερμός στη Βρετανία για δεκάδες κρούσματα μηνιγγίτιδας -Ξεκίνησε από ένα... ηλεκτρονικό τσιγάρο!
Ήδη δύο νεαροί έχουν χάσει τις ζωές τους ενώ 11 άτομα ακόμη νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση

Θεσσαλονίκη - μητέρα Έμμας: «Θέλω να ακούσω ότι η συνοδηγός είναι ένοχη»
Η υπόθεση δικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και η 23χρονη συνοδηγός θα βρεθεί στο εδώλιο

Τουρισμός για όλους 2026: Ποιοι δικαιούνται το voucher των 600 ευρώ
Την ψηφιακή κάρτα θα λάβουν οι δικαιούχοι και θα έχει ισχύ για ολόκληρο το 2026

Ηράκλειο: Αναβιώνει η υπόθεση της δολοφονίας του 3χρονου Αγγελου από μητέρα και σύντροφο
Στο εδώλιο παραπέμπεται να καθίσει και ο βιολογικός πατέρας του Αγγελου, που επίσης είναι παρών, κατηγορούμενος για κακοποίηση του παιδιού του στο παρελθόν

Κόλπος: Τα σουνιτικά κράτη χάνουν την υπομονή τους – Πιέζουν τον Τραμπ να «τελειώσει» το Ιράν
Τα βασίλεια του Κόλπου ανησυχούν ότι εάν το Ιράν διατηρήσει τις στρατιωτικές ικανότητές του θα θέσει υπό «ομηρεία» τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Ο Έλληνας που έζησε τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία και τώρα τα χτυπήματα στο Ντουμπάι
Είχε μιλήσει το 2022 για τη ρωσική εισβολή και τώρα έγινε αυτόπτης μάρτυρας βομβαρδισμών σε διυλιστήρια στο Ντουμπάι

OpenAI ξεκλειδώνει το «adult mode»: Πόσο απέχουμε από τις ερωτικές σχέσεις με την τεχνητή νοημοσύνη
Η OpenAI σχεδιάζει ένα «adult mode» στο ChatGPT, με ερωτικές συνομιλίες για ενήλικες, προκαλώντας συναγερμό σε συμβούλους ευημερίας που μιλούν για κίνδυνο «sexy suicide coach»

Telegraph - Ηχητικό ντοκουμέντο: Πώς ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ γλίτωσε τον θάνατο για λίγα δευτερόλεπτα
Πρόκειται για μία ομιλία του Μαζαχέρ Χοσεϊνί, επικεφαλής πρωτοκόλλου για το γραφείο του Αλί Χαμενεΐ, σε ανώτερους κληρικούς και διοικητές του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), στις 12 Μαρτίου

Γουατεμάλα: Νεκροί εκατομμυριούχος εκδότης και η έγκυος σύζυγός του σε αεροπορικό δυστύχημα
Το αεροπλάνο συνετρίβη κοντά στη Villa Hermosa στη Γουατεμάλα - Τέσσερις συνολικά οι νεκροί

Πέθανε ο ηθοποιός Ματ Κλαρκ από την ταινία Back to the Future III
Ο Κλαρκ είχε συμμετάσχει σε αρκετά γουέστερν, δίπλα σε θρύλους, όπως ο Κλιντ Ίστγουντ και ο Τζον Γουέιν

Θεσσαλονίκη: Οδηγός του ΟΑΣΘ κατέβηκε από το λεωφορείο και έδειρε άλλον οδηγό - Σε διαθεσιμότητα ο επαγγελματίας
«Ο ΟΑΣΘ ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ανοχή σε περιστατικά βίας»

Βίντεο: Βρετανός σκιέρ τερματίζει μεθυσμένος σε αγώνα 50χλμ στη Νορβηγία σε ένδειξη... διαμαρτυρίας
Ο Γκάμπριελ Γκλέντχιλ έγινε viral με την ολοκλήρωση του αγώνα διάσημου αγώνα Όσλο-Χόλμενκολεν όπου κατέλαβε την 67η θέση










