Επεκτείνεται η έρευνα και σε άλλα πανεπιστήμια για το κατά πόσο υπάρχουν καταγγελίες που έχουν κρατηθεί επί χρόνια στα συρτάρια για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, με αφορμή τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών του Αριστοτέλειου για σeξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες.
Το δυνατό μήνυμα της Σοφίας Μπεκατώρου «σπάστε τη σιωπή και μιλήστε» βοήθησε να σπάσει το τείχος της σιωπής και στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όπου είναι γνωστό ότι οι ιστορίες σeξουαλικών παρενοχλήσεων μένουν σε επίπεδο συζητήσεων και δύσκολα ακολουθείται η οδός των καταγγελιών επωνύμως.
Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε αμέσως με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαιωάννου και ζήτησε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες. Η υπουργός δήλωσε ότι «οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σeξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους». Δεν νοείται, τονίζει η υπουργός Παιδείας, «η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών».
«Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και σημείωσε: «Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου».
Όπως λένε πανεπιστημιακές πηγές δύσκολα γίνονται επώνυμες καταγγελίες, ωστόσο όπως λένε «ιστορίες σeξουαλικής παρενόχλησης ακούγονται κατά καιρούς» ωστόσο οι υποθέσεις επειδή δεν γίνονται επίσημες καταγγελίες δεν φθάνουν στη δικαιοσύνη. Όπως λένε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν γίνει επίσημη καταγγελία επωνύμως».
Οι καταγγελίες της πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου ζωγραφίζουν με μελανά χρώματα την πανεπιστημιακή κοινότητα. Το έναυσμα να «ανοίξουν στόματα που ήταν για χρόνια κλειστά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρώην φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στην ανάρτηση της, έδωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Αμέσως μετά τις δηλώσεις της για σeξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, πολλές γυναίκες βρήκαν το θάρρος να ομολογήσουν τις δικές τους εμπειρίες σeξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.
Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Πρύτανης ΑΠΘ
Την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε χθες ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μετά τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών ότι δέχθηκαν σeξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, οι καταγγελίες των φοιτητριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν έγιναν επώνυμα ή ανώνυμα προς τη διοίκηση του Ιδρύματος.
Εξηγώντας τον λόγο που απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, ο πρύτανης ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια -ανώνυμη ή επώνυμη- καταγγελία στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου, συνεπώς η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί και να εξετάσει, αν τα δημοσιεύματα έχουν πραγματική βάση.
«Ως πατέρας, ακαδημαϊκός δάσκαλος και ως πρύτανης που εκπροσωπώ το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι τη στιγμή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών δεν είχε περιέλθει σε γνώση της παρούσας διοίκησης του Πανεπιστημίου καμία καταγγελία. Είναι αυτονόητο ότι αν έχουν τελεστεί τέτοιου είδους πράξεις είναι αποτρόπαιες και χρήζουν διερεύνησης σε βάθος, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αφυπνιστούν συνειδήσεις. Με βάση όλα αυτά, η Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια αρχή να παρέμβει και να διερευνήσει τις καταγγελίες, έτσι ώστε στο πλαίσιο του κράτους να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταγγελλόντων, των καταγγελλομένων, και όλων των μελών του διδακτικού προσωπικού, που από τη στιγμή που δεν κατονομάζεται κανένας αυτομάτως είναι όλοι εν δυνάμει ύποπτοι», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.
Κάλεσε, δε, «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια και κάθε μέλος της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, κάθε διδάσκοντα, ή εργαζόμενο που έχει να συνεισφέρει οτιδήποτε στην έρευνα, να το πράξει», δεσμευόμενος ότι «κάθε καταγγελία θα ερευνάται σε βάθος, με ευαισθησία και προσήλωση στον στόχο να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο Πανεπιστήμιο», καθώς «το Αριστοτέλειο παρέχει το δίχτυ ασφαλείας για κάθε μέλος της κοινότητάς του που με τόλμη θα θελήσει να σπάσει τον κύκλο της σιωπής».
Ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ
Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τα δημοσιεύματα με καταγγελίες φοιτητριών, ενθαρρύνει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη φοβούνται να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες.«Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ καταδικάζει απερίφραστα τη σeξουαλική παρενόχληση στον ακαδημαϊκό χώρο και σε κάθε χώρο, είτε αυτή ασκείται σε φοιτήτριες/φοιτητές είτε σε εργαζόμενες/ους. Καλούμε τις πανεπιστημιακές αρχές να φροντίσουν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων και στο Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν όσες/όσοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχουν πέσει ή θα πέσουν θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες και όλους, ώστε να μη φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα περιπτώσεις παρενόχλησης, να μη νιώθουν ενοχές για ό,τι τους συνέβη (ή για την κακοποίηση που έχουν υποστεί). Όσο μένουν ακατάγγελτες και ατιμώρητες τέτοιες πράξεις το πρόβλημα διαιωνίζεται».
Το κείμενο της καταγγελίας
Η καταγγελία μίας εκ των δύο φοιτητριών αναφέρει τα εξής:
«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σeξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές.Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι.
Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε .Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση.Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη.
Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».
Τι απαντά ο πρόεδρος του Γεωλογικού στο ΑΠΘ μετά τις καταγγελίες φοιτήτριας ότι παρενοχλήθηκε από καθηγητή
«Όταν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο εκ των υστέρων, είναι λογικό να νιώθεις ενοχή. Έχω έναν και μοναδικό σκοπό. Να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθούν τα άτομα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Γεωλογικού του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.
Όπως δήλωσε πρόκειται να πάει την υπόθεση της πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ «μέχρι τέλους». Υποσχέθηκε δε ότι θα φροντίσει όσο περνάει από το χέρι του για την ηθική αποκατάσταση των ατόμων που βίωσαν τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές.
«Αν αποδειχτούν αληθινές οι καταγγελίες, σημαίνει ότι δεν ήμασταν ικανοί σαν τμήμα και σαν πανεπιστήμιο να αποτρέψουμε τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές. Ακόμη χειρότερα, σημαίνει ότι δε φροντίσαμε να διευκολύνουμε τους φοιτητές να καταγγείλουν τέτοιου είδους ηθικά, ποινικά και διοικητικά κολάσιμες πράξεις», τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπαζάχος, αναφέρει ότι το θέμα πρόκειται να πάρει άλλη τροπή. Ο ίδιος, δεδομένου ότι ο πρόεδρος είναι ο άνθρωπος που θεσμικά εκπροσωπεί το τμήμα, πρόκειται να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να ενημερώσει τις πρυτανικές αρχές, ώστε το θέμα να το αναλάβει η δικαιοσύνη.
Ανταλλάγματα για το πτυχίο
Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών συνελήφθη πριν από δύο χρόνια κατηγορούμενος για δωροληψία, καθώς φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.
Όπως ανέφεραν τότε τα ρεπορτάζ δεν έλειπαν και οι καταγγελίες φοιτητριών σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε ως αντάλλαγμα να συνάψουν εpωτικές σχέσεις μαζί του, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα. Μάλιστα, η αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό, από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.
Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν επίσης και πρακτική εργασία σε επαγγελματικό γραφείο, αλλά και συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.
Σάλος είχε προκληθεί στην Κοζάνη από τις καταγγελίες που θέλουν καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να εκβιάζει σeξουαλικά μαθήτριες. Ο Πρύτανης ωστόσο αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριζε ι ότι η καταγγελία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».
Το θέμα είχε το φως τη δημοσιότητας τον Μάιο του 2019, όταν στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μια καταγγελία με θέμα «απρεπή συμπεριφορά καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας».
Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες η καταγγελία αφορούσε σeξουαλικό εκβιασμό μαθητριών και καθηγητριών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από καθηγητή του πρώην ΤΕΙ «με τη συμπεριφορά του να γίνεται αποδεκτή επί πολλά έτη στην κοινωνία της Κοζάνης».
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1085979/kataggelies-gia-sexoualiki-parenohlisi-ereunes-se-panepistimia/
Ιστορική κούρσα για τον Πέτρο Γκαϊδατζή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας
Ο Έλληνας πρωταθλητής τα έδωσε όλα στο σκιφ ελαφρών βαρών στο Αμστερνταμ διεκδικώντας άλλη μια τεράστια διάκριση.

Αργολίδα: Διέρρηξαν σπίτι ενώ η μητέρα ήταν σε πανηγύρι – Πού βρισκόταν το 5χρονο παιδί
Η γυναίκα επέστρεψε στο Κουτσοπόδι και βρήκε την κατοικία αναστατωμένη, με χρήματα και κοσμήματα να έχουν αφαιρεθεί.

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται να πλησιάσει στα 100 μέτρα την 51χρονη ΑμεΑ
Ο 48χρονος δικάστηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία για τα πλημμελήματα της υπόθεσης, καθώς για το υπόλοιπο σκέλος των κακουργηματικών καταγγελιών σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία

«Είχαν πανικοβληθεί»: Νεαρός στην Αργολίδα αψήφησε τον κίνδυνο, μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και έσωσε ηλικιωμένο ζευγάρι
Ο 19χρονος μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι και έσωσε τους ηλικιωμένους γείτονές του - Το ζευγάρι είναι καλά στην υγεία του αλλά το σπίτι του υπέστη σοβαρές ζημιές

Βέλγιο: Η ζέστη βάζει σε κίνδυνο τις τηγανητές πατάτες – Μικρές πατάτες και στη Γαλλία
Η ακραία ζέστη και η ξηρασία χτυπούν τις καλλιέργειες σε Γαλλία και Βέλγιο, με αποτέλεσμα μικρότερους κονδύλους, πτώση αποδόσεων και ανησυχία για ανατιμήσεις

Αγριος καβγάς σε γάμο στο Οχάιο: Συλλήψεις και τραυματίες, δείτε το βίντεο
Παλιά διαμάχη ανάμεσα σε δύο οικογένειες φέρεται να πυροδότησε το επεισόδιο

Αθώος λόγω «ψυχωσικής κρίσης» ο Ισραηλινός που είχε κλωτσήσει Γαλλίδα μοναχή στην Ιερουσαλήμ
Η ψυχιατρική έκθεση έκρινε ότι ο 36χρονος Γιόνα Σράιμπερ «βρισκόταν σε ψυχωτική κατάσταση κατά τη στιγμή της πράξης και δεν είναι ικανός να δικαστεί» - Νοσηλεία έως έξι χρόνια ζήτησε το δικαστήριο

«Στεγνώνει» η ρευστότητα για τις μικρές επιχειρήσεις – 1 στις 4 έχει διαθέσιμα το πολύ για ένα μήνα
Το 40,3% των μικρών επιχειρήσεων προχώρησε σε ανατιμήσεις και μόλις το 7,2% μείωσε τιμές

Καιρός -Αρναούτογλου: Το Ελ Νίνιο δυναμώνει -Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα - Τι χειμώνα να περιμένουμε
Τι είναι το Ελ Νίνιο, πώς επηρεάζει και τι πρέπει να δούμε για το τι καιρό θα κάνει τον χειμώνα στην Ελλάδα

Σοβαρός τραυματισμός 45χρονου σε παραλία στα Χανιά, υπέστη κάταγμα στον αυχένα παίζοντας με το ανιψάκι του
Ο άνδρας προσπάθησε να βάλει το ανιψάκι του στους ώμους του για να κάνει βουτιά, ωστόσο το παιδί φέρεται να έχασε την ισορροπία του

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε ο «χασάπης της Βοσνίας», καταδικασμένος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων άφησε την τελευταία του πνοή στη Χάγη, σε ηλικία 83 ετών, εκτίοντας ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ροδόπη: Ο 53χρονος παραδέχθηκε τη δολοφονία της συζύγου του - «Θόλωσα»
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ο 53χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση

Συγκλονιστικό βίντεο από το Νεπάλ: Τρέχουν να σωθούν από το «τσουνάμι από τον ουρανό»
Πάνω από 359 νεκροί, τουλάχιστον 1300 αγνοούμενοι και φόβοι για νέο πλημμυρικό κύμα

Τουρκία: Νέες απειλές για τη βάση drone στη Ρόδο – «Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα»
Με προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο θα παραβίαζε το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς του νησιού

Νεπάλ: Ξεπέρασαν τους 350 οι νεκροί μετά τις πλημμύρες
Τουλάχιστον 1.300 αγνοούνται, ανάμεσά τους και τουρίστες

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Θάνατος σε 5 λεπτά από τραύμα στην τραχηλική χώρα
Ο 53χρονος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος με τραύμα στον θώρακα, ενώ το θύμα ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Συναγερμός στην Ισπανία: Έκλεψαν σε χρόνο-ρεκόρ τον Θησαυρό της Βιγένα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να έκαναν κίνηση αντιπερισπασμού με άλλον συναγερμό

Νετανιάχου: «Θα χάσουμε τις εκλογές» - Το Λικούντ πέφτει στις 19 έδρες
Ο Γκάντι Αιζενκοτ και το κόμμα Γιάσαρ ενισχύονται σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Channel 13, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραδέχεται πως δεν ξέρει πώς να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ιστορική στιγμή στη Συρία: Ο πρόεδρος Αχμαντ αλ Σάρα πλήρωσε με Visa για πρώτη φορά μετά από χρόνια κυρώσεων
Η δοκιμαστική συναλλαγή σε εστιατόριο της Παλιάς Δαμασκού έγινε σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, τη Fransabank και την Paymera, λίγες μέρες μετά τη διαγραφή της χώρας από την αμερικανική λίστα κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Πύργος: Αγριο ξύλο σε κατάστημα – Νεαρός έσπασε τη βιτρίνα και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, όμως δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν παλαιότερες προσωπικές διαφορές.

Το Κλιματικό Ταμείο της ΕΕ δίνει 4,77 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ποιοι και πώς θα ωφεληθούν
Πρόκειται για το πέμπτο και μεγαλύτερο εθνικό σχέδιο που έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου

Η Ήρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελίτ των διασωστικών σκύλων
Η διασωστική σκυλίτσα του Ε.Ε.Σ. ξεχώρισε σε διεθνή εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης στη Ρουμανία, κατακτώντας θέση στην πρώτη τριάδα ανάμεσα σε 20 σκύλους από τέσσερις χώρες

Νεπάλ: Μέσα σε 24 ώρες έλιωσε ο παγετώνας που έφερε τον όλεθρο - Στους 270 οι νεκροί
Αυτό το κύμα προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός παγετώνα, που ήταν τόσο ισχυρή ώστε προκάλεσε σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών

Έτσι ενισχύει το Πεκίνο τη Μόσχα: Drones με κινεζικούς κινητήρες turbojet πλήττουν την Ουκρανία με ταχύτητα 480 χλμ/ώρα
Η Wal Street Journal περιγράφει την εξέλιξη των οικονομικών drones Shahed που ξεκίνησε να κατασκευάζει το Ιράν και έχουν φτάσει σήμερα - με βασικά εξαρτήματα από την Κίνα - να σκορπούν τον θάνατο σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Θύμα βίας επί χρόνια από τον σύζυγό της ήταν η 44χρονη στη Ροδόπη, σήμερα θα κατέθετε αίτηση διαζυγίου
Τη σκότωσε μέσα στο σπίτι τους - Η 44χρονη εργαζόταν σεζόν στη Θάσο και είχε επιστρέψει για να γιορτάσει τα γενέθλια της 16χρονης κόρης τους

Καιρός: Νέο κύμα ζέστης με λίβα από τη Βόρεια Αφρική - Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Θεσσαλονίκη: 43χρονος ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό της μεθυσμένος
Ο 43χρονος φέρεται να απείλησε την 39χρονη σύζυγό του και να άσκησε σε βάρος της σωματική βία

Σάλος στην Πάτρα: Καταγγελία για ερωτική σχέση ανάμεσα σε καθηγητή λυκείου με μαθήτριά του
Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα

Αλεπούδες εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ: Τι οδηγίες δόθηκαν σε αθλητές και επισκέπτες
Το αθλητικό κέντρο έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και ζητά την επιστημονική καθοδήγησή τους για τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή.

Πέθανε ο Τιμ Κάρι, ο ηθοποιός του «The Rocky Horror Picture Show»
Ο Κάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012

Θρίλερ στην Ισπανία με νεκρό ζευγάρι: Τους εντόπισαν στο τζακούζι τα έφηβα παιδιά τους
Οι Αρχές προσπαθούν πλέον να εξακριβώσουν τις συνθήκες του θανάτου και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Τραμπ για την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Ρωσία: «Κάτι μπορεί να προκύψει»
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ημι-ρουτίνα» την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Μόσχα

«Η μητέρα μου ήταν σε σοκ, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει», λέει ο γιος του Ισπανού επιχειρηματία
Η αποκάλυψη του γιου του Ισπανού επιχειρηματία που αγνοείται στο Ιόνιο

Κυκλοφορούσε με μια γκιλοτίνα στο πορτ μπαγκάζ του ημιφορτηγού του
Ο ύποπτος, ο Φίλαν-Ταμ-Ντιουι Λι από το Τζούλιαν της Καλιφόρνιας, συνελήφθη επειδή μετέφερε ένα επικίνδυνο όπλο, μια γκιλοτίνα

Meta: Αποζημίωση 16,68 δισ. δολαρίων για τον εθισμό των ανηλίκων σε Instagram και Facebook
Ο τεχνολογικός κολοσσός κατέληξε σε συμφωνία με αμερικανικές πολιτείες για να κλείσει τη δικαστική διαμάχη σχετικά με την παράνομη συλλογή δεδομένων.

Διακοπές με πλωτά φράγματα στην Εύβοια: «Ο κόσμος φοβόταν τις τσούχτρες»
Φράγματα σχήματος «Π», αλλά οι επιχειρήσεις παραμένουν εκτεθειμένες

Βραζιλία: Αεροσκάφος προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο από ύψος χιλιάδων ποδιών αφού παρουσίασε βλάβη
Όλα εκτυλίχθηκαν στην πολιτεία Μίνας Ζεράις στην Βραζιλία γύρω στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα) στις 25 Αυγούστου

Τρομακτικές πλημμύρες στο Νεπάλ με τουλάχιστον 8 νεκρούς - Η στιγμή που τεράστια κύματα καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους
Ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων – Αγνοούμενοι και «σημαντικές απώλειες» στο γειτονικό Θιβέτ

Νέος Κόσμος: Αγριο επεισόδιο με μαχαίρι και λεβιέ σε συνεργείο - Συνελήφθησαν δύο άνδρες
Ένας 45χρονος Αρμένιος ιδιοκτήτης συνεργείου και ένας 49χρονος Αλβανός ήρθαν στα χέρια το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά.

Νότια Κορέα: Νεκροί βρέθηκαν τέσσερις αγνοούμενοι στο νησί Τζέτζου
Από το Σάββατο, η αστυνομία έχει εντοπίσει τέσσερα πτώματα στο νησί Τζέτζου, μεταξύ των οποίων και αυτό της 37χρονης Τζανγκ Μι-ραν, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Μάιο










