Φοιτήτριες που έπεσαν θύματα κακοποίησης μιλούν για τα τράυματα τους η μια μετά την άλλη
Έρευνες σε πανεπιστήμια της χώρας μετά τις κααταγγελίες για σeξουαλική παρενόχληση
Έρευνες σε πανεπιστήμια της χώρας μετά τις κααταγγελίες για σeξουαλική παρενόχληση - Φοιτήτριες που έπεσαν θύματα κακοποίησης μιλούν για τα τράυματα τους η μια μετά την άλλη

Επεκτείνεται η έρευνα και σε άλλα πανεπιστήμια για το κατά πόσο υπάρχουν καταγγελίες που έχουν κρατηθεί επί χρόνια στα συρτάρια για σεξουαλικές παρενοχλήσεις, με αφορμή τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών του Αριστοτέλειου για σeξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες.

Το δυνατό μήνυμα της Σοφίας Μπεκατώρου «σπάστε τη σιωπή και μιλήστε» βοήθησε να σπάσει το τείχος της σιωπής και στην πανεπιστημιακή κοινότητα, όπου είναι γνωστό ότι οι ιστορίες σeξουαλικών παρενοχλήσεων μένουν σε επίπεδο συζητήσεων και δύσκολα ακολουθείται η οδός των καταγγελιών επωνύμως.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επικοινώνησε αμέσως με τον πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαιωάννου και ζήτησε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες. Η υπουργός δήλωσε ότι «οι καταγγελίες πρώην φοιτητριών του ΑΠΘ για σeξουαλική παρενόχληση που δημοσιοποιήθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη Μπεκατώρου πρέπει να διερευνηθούν μέχρι τέλους». Δεν νοείται, τονίζει η υπουργός Παιδείας, «η ύπαρξη τέτοιων περιστατικών σε κανένα χώρο, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού, ενός χώρου μάθησης, έρευνας, ελευθερίας λόγου και διακίνησης ιδεών».

«Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ ζητώντας άμεση ενημέρωση και υπογραμμίζοντας τη σημασία του να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες για να χυθεί άπλετο φως στις σχετικές υποθέσεις» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και σημείωσε: «Βάζουμε τέλος στη σιωπή, σπάμε την αλυσίδα του φόβου».

Όπως λένε πανεπιστημιακές πηγές δύσκολα γίνονται επώνυμες καταγγελίες, ωστόσο όπως λένε «ιστορίες σeξουαλικής παρενόχλησης ακούγονται κατά καιρούς» ωστόσο οι υποθέσεις επειδή δεν γίνονται επίσημες καταγγελίες δεν φθάνουν στη δικαιοσύνη. Όπως λένε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα αν δεν γίνει επίσημη καταγγελία επωνύμως».

Οι καταγγελίες της πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ ότι δέχθηκε σeξουαλική παρενόχληση από καθηγητή του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου ζωγραφίζουν με μελανά χρώματα την πανεπιστημιακή κοινότητα. Το έναυσμα να «ανοίξουν στόματα που ήταν για χρόνια κλειστά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρώην φοιτήτρια του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ στην ανάρτηση της, έδωσε η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου. Αμέσως μετά τις δηλώσεις της για σeξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, πολλές γυναίκες βρήκαν το θάρρος να ομολογήσουν τις δικές τους εμπειρίες σeξουαλικής παρενόχλησης ή κακοποίησης.

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Πρύτανης ΑΠΘ

Την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ενημέρωσε χθες ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου, μετά τις καταγγελίες πρώην φοιτητριών ότι δέχθηκαν σeξουαλική παρενόχληση από διδάσκοντες στο Αριστοτέλειο. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τον Πρύτανη του ΑΠΘ, οι καταγγελίες των φοιτητριών που είδαν το φως της δημοσιότητας, δεν έγιναν επώνυμα ή ανώνυμα προς τη διοίκηση του Ιδρύματος.

Εξηγώντας τον λόγο που απευθύνθηκε στη δικαιοσύνη, ο πρύτανης ανέφερε ότι δεν έχει γίνει κάποια -ανώνυμη ή επώνυμη- καταγγελία στα αρμόδια όργανα του Πανεπιστημίου, συνεπώς η δικαιοσύνη θα πρέπει να επιληφθεί και να εξετάσει, αν τα δημοσιεύματα έχουν πραγματική βάση.

«Ως πατέρας, ακαδημαϊκός δάσκαλος και ως πρύτανης που εκπροσωπώ το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, δηλώνω κατηγορηματικά ότι μέχρι τη στιγμή της δημοσιοποίησης των καταγγελιών δεν είχε περιέλθει σε γνώση της παρούσας διοίκησης του Πανεπιστημίου καμία καταγγελία. Είναι αυτονόητο ότι αν έχουν τελεστεί τέτοιου είδους πράξεις είναι αποτρόπαιες και χρήζουν διερεύνησης σε βάθος, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια και να αφυπνιστούν συνειδήσεις. Με βάση όλα αυτά, η Δικαιοσύνη είναι η αρμόδια αρχή να παρέμβει και να διερευνήσει τις καταγγελίες, έτσι ώστε στο πλαίσιο του κράτους να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταγγελλόντων, των καταγγελλομένων, και όλων των μελών του διδακτικού προσωπικού, που από τη στιγμή που δεν κατονομάζεται κανένας αυτομάτως είναι όλοι εν δυνάμει ύποπτοι», τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Κάλεσε, δε, «κάθε φοιτητή και φοιτήτρια και κάθε μέλος της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, κάθε διδάσκοντα, ή εργαζόμενο που έχει να συνεισφέρει οτιδήποτε στην έρευνα, να το πράξει», δεσμευόμενος ότι «κάθε καταγγελία θα ερευνάται σε βάθος, με ευαισθησία και προσήλωση στον στόχο να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα μέσα στο Πανεπιστήμιο», καθώς «το Αριστοτέλειο παρέχει το δίχτυ ασφαλείας για κάθε μέλος της κοινότητάς του που με τόλμη θα θελήσει να σπάσει τον κύκλο της σιωπής».

Ανακοίνωση του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ

Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, με αφορμή τα δημοσιεύματα με καταγγελίες φοιτητριών, ενθαρρύνει τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να μη φοβούνται να προβούν σε επώνυμες καταγγελίες.«Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ καταδικάζει απερίφραστα τη σeξουαλική παρενόχληση στον ακαδημαϊκό χώρο και σε κάθε χώρο, είτε αυτή ασκείται σε φοιτήτριες/φοιτητές είτε σε εργαζόμενες/ους. Καλούμε τις πανεπιστημιακές αρχές να φροντίσουν για τη δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου αντιμετώπισης ανάλογων περιπτώσεων και στο Πανεπιστήμιό μας, στο οποίο θα μπορούν να προσφεύγουν όσες/όσοι, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, έχουν πέσει ή θα πέσουν θύματα σeξουαλικής παρενόχλησης», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Οφείλουμε να ενθαρρύνουμε όλες και όλους, ώστε να μη φοβούνται να καταγγείλουν επώνυμα περιπτώσεις παρενόχλησης, να μη νιώθουν ενοχές για ό,τι τους συνέβη (ή για την κακοποίηση που έχουν υποστεί). Όσο μένουν ακατάγγελτες και ατιμώρητες τέτοιες πράξεις το πρόβλημα διαιωνίζεται».

Το κείμενο της καταγγελίας

Η καταγγελία μίας εκ των δύο φοιτητριών αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή μια καταγγελία από μια αθλήτρια ανοίγουν στόματα που έκλειναν για πολλά πολλά χρόνια. Αυτή η σιωπή έκλεινε μαζί της πόνο, απογοήτευση, κατεστραμμένα όνειρα, και ένα μεγάλο γιατί. Δέχτηκα σeξουαλική παρενόχληση από γνωστό καθηγητή της σχολής μας ο οποίος δεν μου πέρασε ποτέ το μάθημά του αν και το είχα δώσει τουλάχιστον δέκα φορές.Έκανα καταγγελία στον τότε πρόεδρο της σχολής ο οποίος ήθελε να με βοηθήσει αλλά μου είπε ότι προσπάθησαν και άλλες φοιτήτριες αλλά δεν κατάφεραν κάτι.

Το αποτέλεσμα ήταν να εγκαταλείψω τη σχολή μέχρι το 2016 που έμαθα ότι ο εν λόγω «καθηγητής» επιτέλους συνταξιοδοτήθηκε .Με μεγάλη χαρά ξαναξεκίνησα να διαβάζω και τελείωσα τη σχολή. Σήμερα έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στην περιβαλλοντική διαχείριση και εκπαίδευση.Αυτός ο «άνθρωπος» μου στέρησε την εμπιστοσύνη στους ανθρώπους, μου εγκατέστησε τον φόβο στην ψυχή μου και με έκανε να μην πιστεύω στη δικαιοσύνη.

Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μόνη που υπέστη τέτοια ταπείνωση. Καταθέτω την ψυχή μου με πλήρη επίγνωση των συνεπειών και είμαι στη διάθεση για περισσότερες πληροφορίες και ενέργειες».

Τι απαντά ο πρόεδρος του Γεωλογικού στο ΑΠΘ μετά τις καταγγελίες φοιτήτριας ότι παρενοχλήθηκε από καθηγητή

«Όταν διαπιστώνεις κάτι τέτοιο εκ των υστέρων, είναι λογικό να νιώθεις ενοχή. Έχω έναν και μοναδικό σκοπό. Να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθούν τα άτομα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Γεωλογικού του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος.

Όπως δήλωσε πρόκειται να πάει την υπόθεση της πρώην φοιτήτριας του ΑΠΘ «μέχρι τέλους». Υποσχέθηκε δε ότι θα φροντίσει όσο περνάει από το χέρι του για την ηθική αποκατάσταση των ατόμων που βίωσαν τέτοιου είδους κακοποιητικές συμπεριφορές.

«Αν αποδειχτούν αληθινές οι καταγγελίες, σημαίνει ότι δεν ήμασταν ικανοί σαν τμήμα και σαν πανεπιστήμιο να αποτρέψουμε τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές. Ακόμη χειρότερα, σημαίνει ότι δε φροντίσαμε να διευκολύνουμε τους φοιτητές να καταγγείλουν τέτοιου είδους ηθικά, ποινικά και διοικητικά κολάσιμες πράξεις», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαζάχος, αναφέρει ότι το θέμα πρόκειται να πάρει άλλη τροπή. Ο ίδιος, δεδομένου ότι ο πρόεδρος είναι ο άνθρωπος που θεσμικά εκπροσωπεί το τμήμα, πρόκειται να συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και να ενημερώσει τις πρυτανικές αρχές, ώστε το θέμα να το αναλάβει η δικαιοσύνη.

Ανταλλάγματα για το πτυχίο

Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών συνελήφθη πριν από δύο χρόνια κατηγορούμενος για δωροληψία, καθώς φέρεται να αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα από σπουδαστές του Ιδρύματος, προκειμένου να περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν έρευνας της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., την οποία προκάλεσαν καταγγελίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι τρεις συλληφθέντες είχαν ενταχθεί, με διακριτούς ρόλους, σε εγκληματική ομάδα και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία, αποσπούσαν ανταλλάγματα από φοιτητές, τους οποίους ο καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες σε εξεταστέα μαθήματα.

Όπως ανέφεραν τότε τα ρεπορτάζ δεν έλειπαν και οι καταγγελίες φοιτητριών σύμφωνα με τις οποίες ζητούσε ως αντάλλαγμα να συνάψουν εpωτικές σχέσεις μαζί του, προκειμένου να τις περάσει στο μάθημα. Μάλιστα, η αστυνομία έχει στα χέρια της ακουστικό υλικό, από μαγνητοφωνημένες συνομιλίες, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Τα ανταλλάγματα για την επιτυχία στις εξετάσεις αφορούσαν επίσης και πρακτική εργασία σε επαγγελματικό γραφείο, αλλά και συγκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων, σε επιχείρηση των δύο ιδιωτών συλληφθέντων.

Σάλος είχε προκληθεί στην Κοζάνη από τις καταγγελίες που θέλουν καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας να εκβιάζει σeξουαλικά μαθήτριες. Ο Πρύτανης ωστόσο αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριζε ι ότι η καταγγελία «έχει αποκλειστικό σκοπό να βλάψει τον καθηγητή».

Το θέμα είχε το φως τη δημοσιότητας τον Μάιο του 2019, όταν στάλθηκε στο Υπουργείο Παιδείας μια καταγγελία με θέμα «απρεπή συμπεριφορά καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με τις τότε πληροφορίες η καταγγελία αφορούσε σeξουαλικό εκβιασμό μαθητριών και καθηγητριών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας από καθηγητή του πρώην ΤΕΙ «με τη συμπεριφορά του να γίνεται αποδεκτή επί πολλά έτη στην κοινωνία της Κοζάνης».

Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1085979/kataggelies-gia-sexoualiki-parenohlisi-ereunes-se-panepistimia/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βραζιλία: Serial killer συνελήφθη με φόρεμα, περούκα και ξένο παιδί στην αγκαλιά

Βραζιλία: Serial killer συνελήφθη με φόρεμα, περούκα και ξένο παιδί στην αγκαλιά

Ο 33χρονος συνδέεται με τουλάχιστον 16 δολοφονίες μέσα σε διάστημα τριών 

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: 15 μαχαιριές δέχθηκε η 25χρονη Πηνελόπη, τι δείχνει η νεκροψία

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: 15 μαχαιριές δέχθηκε η 25χρονη Πηνελόπη, τι δείχνει η νεκροψία

Η ιατροδικαστική εξέταση στα Ιωάννινα κατέγραψε βλάβες σε συκώτι, πνεύμονα και στομάχι, ενώ θανατηφόρες κρίθηκαν δύο βαθιές πληγές στον τράχηλο. 

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Εξετάζεται το έμφραγμα ως πιθανή αιτία – Τι δείχνει η νεκροψία

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Εξετάζεται το έμφραγμα ως πιθανή αιτία – Τι δείχνει η νεκροψία

Δεν διαπιστώθηκε θρόμβωση στη νεκροψία, ενώ διερευνάται πιθανή εμβολή αέρα κατά την πλασμαφαίρεση στο ιατρείο του Κολωνακίου. 

Σάμος: Νεκρός ο 50χρονος Τούρκος που έπεσε από σκάφος - Η σορός βρέθηκε στην Τουρκία

Σάμος: Νεκρός ο 50χρονος Τούρκος που έπεσε από σκάφος - Η σορός βρέθηκε στην Τουρκία

Ο άνδρας αγνοούνταν από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, όταν έπεσε στη θάλασσα βορειοανατολικά της Σάμου - το Λιμενικό ολοκλήρωσε την επιχείρηση έρευνας. 

Αναστάτωση στο Παγκράτι από φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα – Αναφορές για έκρηξη πριν ξεσπάσουν οι φλόγες

Αναστάτωση στο Παγκράτι από φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα – Αναφορές για έκρηξη πριν ξεσπάσουν οι φλόγες

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής 

Μητέρα Κυριακής Γρίβα για δολοφονία Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα: Όλοι έχουν το ίδιο μοτίβο

Μητέρα Κυριακής Γρίβα για δολοφονία Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα: Όλοι έχουν το ίδιο μοτίβο

Τόνισε δε ότι πρόκειται για άτομα με χειριστική και εξουσιαστική συμπεριφορά, που επιδιώκουν τον έλεγχο του συντρόφου τους 

Ιωάννινα: Κεραυνός σκότωσε 88 πρόβατα σε κοπάδι – Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στο Σούλι

Ιωάννινα: Κεραυνός σκότωσε 88 πρόβατα σε κοπάδι – Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στο Σούλι

Ο κτηνοτρόφος παρέμεινε αβλαβής, ενώ ο ΕΛΓΑ ενημερώθηκε για την καταγραφή της ζημιάς και την αποζημίωση, καθώς η κακοκαιρία με χαλάζι συνεχίζεται στην Ήπειρο. 

Πρωθυπουργός Λιθουανίας για ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, έχουμε καταρτίσει σχέδια εκκένωσης

Πρωθυπουργός Λιθουανίας για ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, έχουμε καταρτίσει σχέδια εκκένωσης

Ο Λιθουανός πρωθυπουργός μιλώντας στο «Newsnight» του BBC ανέφερε ότι οι Λιθουανοί αισθάνονται «συνεχώς απειλούμενοι» από τη Ρωσία, εν μέρει λόγω της εισόδου drones στον εναέριο χώρο της χώρας 

Βρετανία: 14χρονος μαχαίρωσε συμμαθήτριά του επειδή αρνήθηκε να βγει μαζί του, δείτε βίντεο

Βρετανία: 14χρονος μαχαίρωσε συμμαθήτριά του επειδή αρνήθηκε να βγει μαζί του, δείτε βίντεο

Την ακολούθησε σε κατάστημα και της επιτέθηκε με μαχαίρι – Τραυματίστηκε και ο καταστηματάρχης που προσπάθησε να τη βοηθήσει 

Ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές σε δύο νεαρούς στην Κηφισιά, 5 συλλήψεις

Ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές σε δύο νεαρούς στην Κηφισιά, 5 συλλήψεις

Αφαίρεσαν με τη χρήση βίας την μπλούζα ενός από τα θύματα 

Ρόδος: Νεκρός πυροσβέστης σε επιχείρηση διάσωσης τουριστών στο φαράγγι της Σιδερίτισσας

Ρόδος: Νεκρός πυροσβέστης σε επιχείρηση διάσωσης τουριστών στο φαράγγι της Σιδερίτισσας

Ο πυροσβέστης εντοπίστηκε πεσμένος από ύψος χάρη σε πυροσβεστικό drone -ο υπουργός Ευάγγελος Τουρνάς διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα αίτια του δυστυχήματος. 

Σοκ με μαρτυρία για γιατρό Μαζωνάκη: «Μου πρότεινε θεραπεία με σιδερένιους δονητές και συνεύρεση»

Σοκ με μαρτυρία για γιατρό Μαζωνάκη: «Μου πρότεινε θεραπεία με σιδερένιους δονητές και συνεύρεση»

Η γυναίκα, με κουμπαριά σε εφοπλιστική οικογένεια, περιέγραψε πώς φοβήθηκε όταν ο γιατρός της πρόσφερε αλκοόλ και άνοιξε βαλίτσα με ερwτικά βοηθήματα. 

Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Δίπλωσε νταλίκα και έπεσε εκσκαφέας - Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Δίπλωσε νταλίκα και έπεσε εκσκαφέας - Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Το βαρύ όχημα προσέκρουσε σε γέφυρα στο ύψος του Ελληνικού λόγω της ολισθηρότητας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία. 

Ηλιούπολη: 50χρονη σε ανακοπή χωρίς ζωτικά σημεία - Πιθανή σύνδεση με κεραυνό

Ηλιούπολη: 50χρονη σε ανακοπή χωρίς ζωτικά σημεία - Πιθανή σύνδεση με κεραυνό

Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έκανε συνεχή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση κατά τη διακομιδή της γυναίκας στο «Ερυθρός Σταυρός». 

Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 29 Οκτωβρίου

Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 29 Οκτωβρίου

Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Αγγελος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Πετράκης και Νεφέλη Φασούλη ερμηνεύουν έργα σε ποίηση Ρίτσου, Λειβαδίτη και Αναγνωστάκη. 

Φωτιά στον Υμηττό από πτώση κεραυνού

Φωτιά στον Υμηττό από πτώση κεραυνού

Η εστία εντοπίζεται στην περιοχή Λακίζα, ενόσω στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Ρωσία: Καμουφλάρει τα διυλιστήρια με δίχτυα για τα drones - Πτώση 20% στη βενζίνη

Ρωσία: Καμουφλάρει τα διυλιστήρια με δίχτυα για τα drones - Πτώση 20% στη βενζίνη

Οι αλλεπάλληλες ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στο εσωτερικό της χώρας, αναγκάζοντας τη Μόσχα να προχωρήσει σε εισαγωγές. 

Σοκ με δωμάτιο βασανιστηρίων στην Ισπανία: Αιμόφυρτοι δύο άνδρες - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Σοκ με δωμάτιο βασανιστηρίων στην Ισπανία: Αιμόφυρτοι δύο άνδρες - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»

Οι ισπανικές αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις, έπειτα από την απόδραση ενός θύματος που οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετο της συμμορίας. 

Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για 4 περιοχές έως την Τετάρτη

Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για 4 περιοχές έως την Τετάρτη

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή, με πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένους βοριάδες. 

Γιώργος Μαζωνάκης: Η μητέρα του μιλά για πρώτη φορά - «Ζητώ δικαιοσύνη για τον γιο μου»

Γιώργος Μαζωνάκης: Η μητέρα του μιλά για πρώτη φορά - «Ζητώ δικαιοσύνη για τον γιο μου»

Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, η Κλειώ Μαζωνάκη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ζητώντας πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών. 

Καισαριανή: 48χρονος χτύπησε δύο γυναίκες αστυνομικούς που τον σταμάτησαν σε μονόδρομο

Καισαριανή: 48χρονος χτύπησε δύο γυναίκες αστυνομικούς που τον σταμάτησαν σε μονόδρομο

Ο 48χρονος τραυμάτισε τις αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ με αγκωνιά και κουτουλιά και προσπάθησε να αρπάξει το μπλοκάκι παραβάσεων. 

Κωνσταντία Δημογλίδου για Γιώργο Μαζωνάκη: Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται ακόμα ένα άτομο στον θάνατό του

Κωνσταντία Δημογλίδου για Γιώργο Μαζωνάκη: Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται ακόμα ένα άτομο στον θάνατό του

«Καμία καταγγελία δεν είχε γίνει στην Αστυνομία επισήμως για αυτό το ιατρείο. Ούτε πριν το περιστατικό, ούτε μετά το περιστατικό. Δεν έχει έρθει τουλάχιστον στην αστυνομία» 

Πάνω από 50% η μείωση των γεννήσεων σε 6 νομούς της Ελλάδας, ποιο νησί αντιστέκεται στην υπογεννητικότητα

Πάνω από 50% η μείωση των γεννήσεων σε 6 νομούς της Ελλάδας, ποιο νησί αντιστέκεται στην υπογεννητικότητα

Οι γεννήσεις έπεσαν από 117.000 το 2009 σε 67.000 το 2024, ενώ η μέση ηλικία τεκνοποίησης ανέβηκε στα 32,2 έτη. 

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση έξω από λύκειο στη Μανίσα, τραυματίες μαθητές

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση έξω από λύκειο στη Μανίσα, τραυματίες μαθητές

Οι έρευνες των αρχών στο σημείο της επίθεσης συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη 

Ηράκλειο: Αφαιρέθηκε κάλτσα από το στομάχι 14χρονου

Ηράκλειο: Αφαιρέθηκε κάλτσα από το στομάχι 14χρονου

Ο 14χρονος μπήκε στο χειρουργείο στις 9 το βράδυ και η επέμβαση διήρκεσε περίπου μία ώρα, όπως ανακοίνωσε η μητέρα του στα social media. 

Μενίδι: Ανδρας εισέβαλε μεθυσμένος και γυμνός σε εκκλησία -Χτύπησε τον επίτροπο, λιποθύμησε γυναίκα!

Μενίδι: Ανδρας εισέβαλε μεθυσμένος και γυμνός σε εκκλησία -Χτύπησε τον επίτροπο, λιποθύμησε γυναίκα!

Η επέμβαση των πολιτών και ο… καφές 

Γαλλίδα σχοινοβάτης διασχίζει 400 μέτρα στον «αέρα» χωρίς ζώνη ασφαλείας, σε ύψος 186μ.

Γαλλίδα σχοινοβάτης διασχίζει 400 μέτρα στον «αέρα» χωρίς ζώνη ασφαλείας, σε ύψος 186μ.

Η Tatiana-Mosio Bongonga περπάτησε σε συρματόσχοινο ανάμεσα στους δύο ψηλότερους σωρούς σκωρίας της Ευρώπης, στο Λους-αν-Γκοέλ της Γαλλίας. 

Σύλληψη μεθυσμένου στο Μπουσάν γίνεται viral: Έπεσε το περουκίνι αστυνομικού

Σύλληψη μεθυσμένου στο Μπουσάν γίνεται viral: Έπεσε το περουκίνι αστυνομικού

Περαστικός έσπευσε να ξαναφορέσει το περουκίνι στον αστυνομικό μέσα στον πανικό της σύλληψης στη Νότια Κορέα. 

Ηθική αντί για Θρησκευτικά: Νέο μάθημα στα σχολεία - Ποιους μαθητές αφορά

Ηθική αντί για Θρησκευτικά: Νέο μάθημα στα σχολεία - Ποιους μαθητές αφορά

Το μάθημα καλύπτει τον χρόνο των απαλλασσόμενων μαθητών, εφαρμόζεται από την Γ` Δημοτικού έως τη Γ` Λυκείου και βαθμολογείται όπως τα Θρησκευτικά. 

Απαγωγή στη Βαρκελώνη: Ψεύτικοι αστυνομικοί άρπαξαν άνδρα στη μέση του δρόμου

Απαγωγή στη Βαρκελώνη: Ψεύτικοι αστυνομικοί άρπαξαν άνδρα στη μέση του δρόμου

Το θύμα εντοπίστηκε λίγο αργότερα σώο, με τις ισπανικές αρχές να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών. 

Απεβίωσε ο Μίλτον Βιέρα

Απεβίωσε ο Μίλτον Βιέρα

Έφυγε σε ηλικία 80 ετών ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ 

Αναπηρικά επιδόματα: Αυξήσεις από το 2027 με νέο μηχανισμό για 218.000 δικαιούχους

Αναπηρικά επιδόματα: Αυξήσεις από το 2027 με νέο μηχανισμό για 218.000 δικαιούχους

Το κυβερνητικό σχέδιο συνδέει τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και e-ΕΦΚΑ με πληθωρισμό και ΑΕΠ, στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται στις συντάξεις. 

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Γυναίκα υπέστη μόνιμα εγκαύματα από ειδικευόμενο γιατρό

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Γυναίκα υπέστη μόνιμα εγκαύματα από ειδικευόμενο γιατρό

Η ίδια «κλινική» άλλαξε επωνυμία και συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ η εφαρμογή Medwatch καταγράφει 142 «κόκκινα» κέντρα αισθητικής σε όλη τη χώρα. 

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Από υπερβολική δόση φέρεται να πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Από υπερβολική δόση φέρεται να πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ

Ο 27χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε κέντρο αποκατάστασης στο Μεξικό, μετά από πολυετή μάχη με τις ουσίες και την ψυχική του υγεία. 

Τέμπη: Λιποθύμησε στη δίκη η μητέρα της Κλαούντια Λάττα μετά τη βουρκωμένη κατάθεσή της

Τέμπη: Λιποθύμησε στη δίκη η μητέρα της Κλαούντια Λάττα μετά τη βουρκωμένη κατάθεσή της

Η Αλμα Λάττα κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, καθώς εθελοντές διασώστες έσπευσαν να τη βοηθήσουν μέσα στην αίθουσα. 

Η Meta «μπλόκαρε» στο Instagram έργο της Βιρτζίνια Γουλφ επειδή μιλά για φεμινισμό

Η Meta «μπλόκαρε» στο Instagram έργο της Βιρτζίνια Γουλφ επειδή μιλά για φεμινισμό

Το Teatre Raval της Βαρκελώνης δεν μπόρεσε να προωθήσει τη διασκευή του «Ενός δωματίου δικού σου», καθώς το αυτόματο σύστημα της Meta το χαρακτήρισε «κοινωνικό ζήτημα». 

Δημογραφικό: Οι γεννήσεις έπεσαν 42% σε 15 χρόνια - Έξι νομοί «σβήνουν» πληθυσμιακά

Δημογραφικό: Οι γεννήσεις έπεσαν 42% σε 15 χρόνια - Έξι νομοί «σβήνουν» πληθυσμιακά

Ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης εξηγεί στο ΙΔΕΜ γιατί ο τουρισμός κρατά ζωντανούς ορισμένους νομούς, ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα αδειάζει. 

Κινδυνεύει με εξαφάνιση η λίμνη Κορώνεια: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την συρρίκνωσή της

Κινδυνεύει με εξαφάνιση η λίμνη Κορώνεια: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την συρρίκνωσή της

Από τα περίπου 42.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα το 1984 σήμερα είναι περίπου 2.7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Meteo 

Ηγουμενίτσα: «Ήταν σφαγή» - Ο 27χρονος κατακρεούργησε την άτυχη Πηνελόπη - Νέα στοιχεία

Ηγουμενίτσα: «Ήταν σφαγή» - Ο 27χρονος κατακρεούργησε την άτυχη Πηνελόπη - Νέα στοιχεία

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Ιωάννης Αϊβατίδης, έκανε αυτοψία στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας και εξέτασε τον καθ’ ομολογίαν δράστη στο Νοσοκομείο Φιλιατών - Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν τραύματα άμυνας και πολλαπλά πλήγματα στο σώμα της 25χρονης 

Συναγερμός για τη φέτα: Τα αποθέματα ίσως δεν βγάλουν τη χρονιά, προς τα 15-16 ευρώ η τιμή

Συναγερμός για τη φέτα: Τα αποθέματα ίσως δεν βγάλουν τη χρονιά, προς τα 15-16 ευρώ η τιμή

Προβληματισμός στην αγορά για το φθηνότερο λευκό τυρί, δραματική μείωση του πρόβειου γάλακτος και τεράστια ζήτηση από το εξωτερικό για φέτα πιέζουν την αγορά 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services