«Θέλω να σταθώ απέναντι της, να με κοιτάξει στα μάτια όπως την στιγμή που μου έριξε το βιτριόλι και να μου εξηγήσει τι της έκανα». Με αυτή τη φράση η 35χρονη, σήμερα, Ιωάννα Παλιοσπύρου, θύμα της επίθεσης με βιτριόλι στην Καλλιθέα, εξήγησε την ανάγκη της να είναι παρούσα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου αρχίζει η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση.
Λίγα λεπτά πριν από την προγραμματισμένη έναρξη της δίκης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι, έφτασε στα δικαστήρια. Φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά και με τη βοήθεια των δικηγόρων της.
Η εικόνα της νεαρής γυναίκας που έπεσε θύμα της 37χρονης που της έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο και το σώμα ήταν συγκλονιστική.
Έχουν περάσει 16 μήνες από την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, το πρωί της 20ης Μαΐου 2020, στο ισόγειο του κτιρίου όπου στεγαζόταν η εταιρία στην οποία δούλευε. Σήμερα (15.09.2021) είναι έτοιμη να βρεθεί απέναντι στη γυναίκα που της άλλαξε για πάντα τη ζωή, την 36χρονη συντοπίτισσά της Ε.Κ., η οποία πάντως ίσως να μην εμφανιστεί στο δικαστήριο.
Η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι που σόκαρε το πανελλήνιο ξεκινά με στόχο να ολοκληρωθεί σύντομα καθώς η κατηγορουμένη έχει ήδη συμπληρώσει 15 μήνες προσωρινής κράτησης, με το όριο του 18μήνου να μην επιτρέπει καθυστερήσεις για την ετυμηγορία των δικαστών.
Η εκδίκαση της υπόθεσης που συντάραξε την κοινή γνώμη προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον καθώς το θύμα έχει υποστεί σοβαρότατες βλάβες και έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, καλείται μετά από ήδη εννέα χειρουργεία να ζει υπό ειδικές συνθήκες και με σωρεία επεμβάσεων που έπονται.
Η ίδια σε πρόσφατες δηλώσεις της αναφέρθηκε στα λειτουργικά αλλά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Έχω ένα πολύ μεγάλο ανελαστικό μόσχευμα που δε μου επιτρέπει να κρατώ το κεφάλι όρθιο, ψηλά ή να στρίβω δεξιά. Και βέβαια στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και όσες αισθητικές επεμβάσεις χρειαστούν. Μπορώ να βγω από το σπίτι υπό προϋποθέσεις αλλά η μάσκα περιορίζει πολύ τις κινήσεις μου πρέπει να αποφεύγω συνεχώς τον ήλιο και φυσικά η εικόνα μου τραβά συνεχώς τα βλέμματα του κόσμου» είπε συμπληρώνοντας ωστόσο πως όσο και της είναι δύσκολο, θα βρεθεί στο δικαστήριο.
Ενδιαφέρον όμως για την υπόθεση έχουν και νομικοί καθώς οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν αν η κρίση των συναδέλφων τους, Ανακρίτριας, Εισαγγελέα και μελών του Συμβουλίου που παρέπεμψαν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 36χρονη, είναι ορθή ή αν θα υιοθετήσουν την θέση της δράστιδας ότι ανεξαρτήτως των βλαβών του θύματος , η πράξη της δεν στόχευε στην εξόντωση της Ιωάννας και επομένως πρέπει να αποδοθεί ευμενέστερος ποινικός χαρακτηρισμός για την επίθεση.
Η κατηγορουμένη συνελήφθη τον Ιούνιο του 2020 και απολογούμενη σιώπησε, αρνούμενη να δώσει στην Ανάκριση οποιαδήποτε απάντηση για όσα της καταλογίζονται από σωρεία συντριπτικών στοιχείων. Η σιωπή της 36χρονης τηρήθηκε επί 11 μήνες.
Η ίδια θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις στην Ανακρίτρια τον Απρίλιο του 2021, οπότε και σε συμπληρωματική απολογία της ομολόγησε πως επιτέθηκε με βιτριόλι στην Ιωάννα τονίζοντας πως η πρόθεση της δεν ήταν να την σκοτώσει. Ζητώντας συγγνώμη η 36χρονη απέδωσε την αποτρόπαια πράξη της σε εμμονή που είχε με το θύμα για το οποίο πίστευε πως είχε εμπλοκή σε σοβαρό προσωπικό της πρόβλημα, το οποίο δεν προσδιόρισε στην Ανακρίτρια.
Η ομολογία της 36χρονης, φαίνεται να μην άλλαξε την άποψη των δικαστών που έκριναν την υπόθεση. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών τον περασμένο Μάιο παρέπεμψε την δράστιδα για απόπειρα ανθρωποκτονίας, υιοθετώντας απόλυτα την εισήγηση του Εισαγγελέα που έδωσε τη νομική του απάντηση στην θέση της κατηγορουμένης ότι πρέπει να δικαστεί για σωματική βλάβη: «ήθελε να την σκοτώσει» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επικαλούμενος πολλά δεδομένα με κυρίαρχο την ποσότητα του υγρού που έριξε η κατηγορουμένη στην Ιωάννα.
Στο δικαστήριο αναμένεται να εξεταστούν, μετά την ίδια την παθούσα, 30 με 40 μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οι γιατροί που επί σειρά μηνών προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην Ιωάννα.
Για την δίκη έχει επιστρατευθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη ενώ εντός και εκτός της αίθουσας θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα.
Πηγή: http://www.newsit.gr/ellada/epithesi-me-vitrioli-eftase-sto-dikastirio-i-ioanna-paliospyrou/3364098/
Πού ξέσπασε φωτιά σε επιχείρηση τροφίμων τα ξημερώματα – Δείτε την κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ισόγειο επιχείρησης τροφίμων και κρεάτων στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Μενίδι, με άμεση διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο.

Πέθανε ο Λορέντζο Καριέρε
Ο Λορέντζο Καριέρε αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό σοβαρό πρόβλημα υγείας

Κως: Ανήλικη νεκρή έπειτα από ανατροπή τζετ σκι κοντά στο Μποντρούμ
Το τζετ σκι στο οποίο επέβαινε η ανήλικη ανετράπη κοντά στο Μποντρούμ της Τουρκίας - το κορίτσι ανασύρθηκε νεκρό

Τρεις νεκροί από το σοβαρό τροχαίο στη Χαλκιδική: Έφυγε και ο πατέρας της οικογένειας, λίγο μετά τη σύζυγο και το βρέφος τους
Το όχημα με πινακίδες Μολδαβίας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου - Αγίου Νικολάου

Μάρω Κοντού: Την Παρασκευή στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών η κηδεία της, η τελευταία της επιθυμία
Η ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στον κινηματογράφο και το θέατρο

Διχάζει τη Βρετανία νέα κούκλα εγκυμοσύνης με αφαιρούμενη κοιλιά: «Το σχεδίασε άνδρας;», δείτε βίντεο
Φορώντας ένα ροζ με λευκό ριγέ φόρεμα και ένα τζιν μπουφάν, η κούκλα συναγωνίζεται την Μπάρμπι με τα μακριά ξανθά μαλλιά και το ροζ κραγιόν της - Μέσα στην κοιλιά της έχει αμνιακό σάκο με μωρό

Κύπρος: Πατέρας κουνούσε τον 3χρονο γιο του κι εκείνος γλίστρησε από τον 4ο όροφο
Ο 37χρονος Βρετανός που κουνούσε το παιδί του δεξιά κι αριστερά ενώ περίμεναν το ασανσέρ συνελήφθη και κρατείται υπό κράτηση

Βαλένθια: Πολυκατοικία καταρρέει σαν χάρτινος πύργος – Η συγκλονιστική στιγμή σε βίντεο
Λίγα λεπτά πριν την κατάρρευση, οι ένοικοι είχαν προλάβει να εκκενώσουν τα διαμερίσματά τους

Χαλκιδική: Γυναίκα και βρέφος νεκρά σε τροχαίο – Δύο τραυματίες σε σοβαρή κατάσταση
Τραγωδία χωρίς τέλος στην άσφαλτο της Χαλκιδικής

Παραιτήθηκε μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αργους-Μυκηνών μετά τη στήριξη του δημάρχου στους αστυνομικούς που σκότωσαν τον 20χρονο - The Press Project
Την παραίτησή της από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αργους-Μυκηνών υπέβαλε η γιατρός Αναστασία (Σάσα) Αργυροπούλου, μετά την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση υποστήριξης του δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου προς του αστυνομικούς που…

Ποιος είναι ο «υπάλληλος του μήνα» που έκανε viral ένα γερμανικό τρένο με μια απίθανη κίνηση
Γερμανική υπερταχεία έκανε έκτακτη στάση στο Αμβούργο γιατί τελείωσε το χαρτί υγείας - ο προϊστάμενος έτρεξε στο σούπερ μάρκετ και το βίντεο έγινε viral με 700.000 προβολές.

Ο κολοσσός Τεχνητής Νοημοσύνης που τρέμει μήπως φέρει το τέλος του κόσμου
Η startup τεχνητής νοημοσύνης Anthropic προσλαμβάνει ειδικούς ασφαλείας με αμοιβές άνω των 200.000 δολαρίων για να εμποδίσει τη χρήση των μοντέλων της στην κατασκευή πυρηνικών, χημικών και βιολογικών όπλων

Τραγωδία στα Πατήσια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα, νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση ο σύζυγός της
Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και ένα ειδικό βραχιονοφόρο όχημα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή

Ρωσία: Σε κατάσταση συναγερμού οι πυρηνικές δυνάμεις του ναυτικού - Παίρνουν θέση στους ωκεανούς
Ο σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ, ανακοίνωσε από τη Μόσχα στις 15 Ιουλίου 2026 ότι ο στρατηγικός πυρηνικός στόλος της χώρας βρίσκεται σε απόλυτο συναγερμό επιχειρώντας στους παγκόσμιους ωκεανούς

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Εκλογές την άνοιξη 2027 - Σας θέλω ετοιμοπόλεμους, στις επάλξεις
Στο τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει για τον θάνατο των δύο νέων από αναθυμιάσεις

«Ήταν δολοφονική ενέργεια»: Οι πρώτες δηλώσεις της Αφροδίτης Νέστορα μετά το εξιτήριό της
«Θέλω να σταθώ ξανά στα πόδια μου»

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα - Συνελήφθη ο υπεύθυνος
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Ισπανία – Γαλλία 2-0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το τελευταίο «αντίο» στη μεγάλη ευεργέτιδα της Ελλάδος, Αλίκη Περρωτή, είπαν συγγενείς και φίλοι στο κοιμητήριο της Κηφισιάς
Αφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά της

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Τραμπ: Δημοσίευσε χάρτη όπου οι ΗΠΑ καταλαμβάνουν Καναδά, Γροιλανδία και Βενεζουέλα
Η ανάρτηση που έκανε

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Αλβανία: Η Ντούα Λίπα στηρίζει τις αντιδράσεις για το τουριστικό συγκρότημα της οικογένειας Τραμπ
«Αυτό που με ανησυχεί πραγματικά, είναι η αρχή σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να τροποποιήσει τον νόμο για να παρακάμψει τις περιβαλλοντικές προστασίες χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση»

Marfin: Προφυλακιστέοι οι δύο 42χρονοι για την εμπρηστική επίθεση
Οι δύο 42χρονοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη και κατασκευή ή κατοχή εκρηκτικών υλών.

Στο σκοτάδι ξανά η Κούβα, τρίτο γενικό μπλακάουτ μέσα σε διάστημα εννέα ημερών
Το μπλακ-άουτ άφησε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους

Τραμπ: Ακυρα τα διόδια 20% στα Στενά του Ορμούζ - Αντικαθίστανται με συμφωνίες
Πλήρης αποκλεισμός στα ιρανικά πλοία

Υπόθεση Marfin: Η 46χρονη έδωσε τη συγκατάθεσή της να εκδοθεί στην Ελλάδα
H κατηγορούμενη πρόκειται να εκδοθεί στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες 10 ημέρες

Απόκοσμο σκηνικό στη Γαλλία: Η στιγμή που το «galerne» βυθίζει στο σκοτάδι παραλία εν μέσω καύσωνα, έτρεχαν να σωθούν οι λουόμενοι
Η θερμοκρασία έπεσε 12°C σε μισή ώρα - Κάθε μέρα οι λουόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με το συγκεκριμένο φαινόμενο

Κύπρος: Χειροπέδες σε 44χρονο που βίασε επανειλημμένα την πεθερά του - Τι είπε στον εισαγγελέα
Υπό κράτηση 44χρονος στη Λεμεσό μετά από καταγγελία της πεθεράς του για σeξουαλική κακοποίηση και επαναλαμβανόμενη παρενόχληση.

Επίθεση σε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ στα Ζωνιανά: Έσπασαν το όχημα και άρπαξαν εξοπλισμό, «μας περικύκλωσαν με κατσούνες»
Το συνεργείο είχε πάει στην περιοχή για να αντικαταστήσει μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας

Αγριος ξυλοδαρμός 17χρονης από τον σύντροφό της στη Ρόδο για 5,5 ώρες
«Αν θέλει σφαλιάρα κανείς για να συνέλθει, είναι οκ να του τη ρίξεις»

Βγήκε για SUP στη Λήμνο και γύρισε με πρόστιμο 250 ευρώ: Τι πρέπει να θυμάστε πριν ανεβείτε στη σανίδα
Πρόστιμο 250 ευρώ επιβλήθηκε χθες το μεσημέρι σε αναβάτη στην παραλία του Αη Γιάννη στη Λήμνο, επειδή δεν φορούσε το υποχρεωτικό ατομικό σωσίβιο.

Αφησε τον υπολογιστή ανοιχτό για 309 ώρες και ζήτησε υπερωρίες - Τι αποφάσισε το δικαστήριο
Δικαστήριο της Βαρκελώνης απέρριψε την αξίωση εργαζόμενης για 309 ώρες υπερωριακής απασχόλησης εξ αποστάσεως, κρίνοντας ότι η ενεργή σύνδεση υπολογιστή δεν αποδεικνύει πραγματική εργασία.

Προφυλακίστηκαν ο 29χρονος και η 26χρονη για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα
Η 26χρονη όσο και ο 29χρονος φέρεται ότι αρνήθηκαν τις κατηγορίες και οποιαδήποτε συμμετοχή στην πράξη κάνοντας λόγο για σκευωρία των αρχών και επικαλέστηκαν το δικαίωμα της σιωπής










