963 νεκροί σε ένα μήνα
Εξαδάκτυλος: Παράταση του lockdown έως και 3 εβδομάδες
Εξαδάκτυλος: Παράταση του lockdown έως και 3 εβδομάδες - 963 νεκροί σε ένα μήνα

Προβληματισμός για την αύξηση των νεκρών από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός. Θα ξεπεράσουμε τους χίλιους θανάτους μέσα στο Νοέμβριο. Ποια είναι τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για το lockdown σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ,Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Σχεδόν 1.000 συνάνθρωποί μας χάθηκαν στην Ελλάδα από επιπλοκές του κορονοϊού μόνο σε ένα μήνα, ενώ από τον Μάρτιο είχαν καταλήξει συνολικά σχεδόν 1.500. Οι 108 από αυτούς, μάλιστα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία μόλις σε ένα 24ωρο. “Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλούς αριθμούς θανάτων”, λέει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

“Οι αριθμοί που βλέπουμε να αυξάνονται τελευταίοι στην πανδημία, είναι και αυτοί που θα μειωθούν τελευταίοι”, λέει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τονίζει ότι οι τραγικοί θάνατοι που συμβαίνουν κατά εκατοντάδες τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, είναι το θλιβερό αποτέλεσμα των μολύνσεων που συνέβησαν πριν από τουλάχιστον 20 μέρες, όταν δεν είχαμε λάβει ακόμη αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

“Πρώτα θα δούμε να πέφτει ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων που ανιχνεύονται, μετά θα δούμε τους νοσηλευόμενους και τελευταίους του θανάτους”, εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει: “Γιατί οι θάνατοι προκύπτουν από τους παλαιότερους αριθμούς των μολύνσεων. Γιατί για να φτάσει στο σημείο να καταλήξει ο άνθρωπος, έχει νοσήσει πριν από πολύ χρονικό διάστημα, έχει επιδεινωθεί και έχει νοσηλευθεί, έμεινε ή δεν έμεινε κάποιες μέρες στην εντατική και μετά από κάποιον χρόνο κατέληξε”.

Χάνονται οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας
Παρ’ όλο που ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και οδηγεί πλέον στις Εντατικές και στον θάνατο και ανθρώπους νεαρότερης ηλικίας, η ηλικιακή ομάδα “στόχος” του κορονοϊού είναι οι άνω των 65 ετών. Οι γονείς, οι παπούδες κι οι γιαγιάδες μας, δηλαδή, τους οποίους οι επιστήμονες εδώ και μήνες μας ζητούν να προστατεύσουμε.

Από τις 21 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, οι συνολικοί θάνατοι που σημειώθηκαν στη χώρα ήταν 963. Οι 872 από αυτούς, συνέβησαν σε ασθενείς άνω των 60 ετών, οι 118 στις ηλικίες μεταξύ 40 έως 65 ετών (σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα) και 3 σε ανθρώπους ηλικίας, από 18 έως 39 ετών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα συνολικά θανατηφόρα κρούσματα Covid ανά ηλικιακή ομάδα από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, είναι τα εξής:

  • 18 – 39 ετών: 8 ασθενείς (0.5%)
  • 40 – 64 ετών: 210 ασθενείς (13.8%)
  • 65 και άνω: 1309 ασθενείς (85.7%)

Εξαδάκτυλος: “Δυστυχώς θα χαθούν κι άλλοι άνθρωποι”

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει ότι δυστυχώς η μακάβρια λίστα θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα: “Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να βλέπουμε “σκληρούς” αριθμούς για κάποιο χρόνο ακόμα, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε για πόσο καιρό. Από τους 522 διασωληνωμένους ασθενείς που έχουμε σήμερα, πολλοί δεν θα επιστρέψουν στο δωμάτιο νοσηλείας, να το πω έτσι απλά. Ανάλογα βέβαια με τις ηλικίες τους. Ίσως και το 40 έως και 60% να μην ξεπεράσει τη δοκιμασία της Εντατικής”, σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο υψηλός αριθμός θανάτων σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό των μολύνσεων, λένε οι ειδικοί. Είναι το τραγικό τίμημα της πανδημίας όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη. Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει γι’ αυτές τις επιπτώσεις από το καλοκαίρι:

“Το καλοκαίρι τα κρούσματα ήταν δεκάδες και τώρα είναι χιλιάδες. Όταν κάποιοι λέγαμε τότε “να προσέχουμε γιατί θα δούμε τετραψήφια κρούσματα και πολλούς θανάτους” ήμασταν “τερατολάγνοι”. Ο ιός μεταλλάσσεται διαρκώς, όμως, δεν είναι πιο θανατηφόρος. Είναι πιο λοιμωγόνος, δηλαδή μεταδίδεται πιο εύκολα. Δεν έχουν ανέβει τα ποσοστά των θανάτων, το αντίθετο: είναι ακόμη και μικρότερα. Οι θάνατοι, όμως, είναι πολλοί γιατί η μετάδοση είναι πολύ γρήγορη και προσβάλλει μεγάλο αριθμό ατόμων. Αυτές τις μέρες μάλιστα προστίθεται το πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι ζούμε πια σε κλειστά περιβάλλοντα”, αναφέρει ο γιατρός.

Το μόνο ευχάριστο, σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή της πανδημίας, είναι ότι οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων δεν αυξάνουν, αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: “Δείχνει ότι υπάρχει σταθεροποίηση στις νέες μολύνσεις. Οι αριθμοί που ανιχνεύουμε βέβαια δεν είναι τελικοί. Οι πραγματικοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. Οι θάνατοι, πάντως, ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού είναι σε καλύτερο επίπεδο από άλλους λαούς”, τονίζει.

“Το lockdown σώζει την Αττική”

Το γενικό lockdown θα φέρει αποτελέσματα και τα κρούσματα θα μειωθούν, λένε οι επιστήμονες, οπότε -προς το παρόν- φαίνεται να απομακρύνεται ο κίνδυνος της εκθετικής διασποράς στην Αττική.

“Αν συνέβαινε στην Αττική, αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη με κατακόρυφη άνοδο κρουσμάτων, θα ήταν πολύ πιο δραματική η κατάσταση. Αλλά επειδή έχουμε lockdown δεν θα υπάρξει τέτοια άνοδος στην Αττική”, λέει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Ωστόσο, αν και είναι ελεγχόμενη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής -λόγω της παρατεταμένης νοσηλείας των περιστατικών Covid- το σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου δέχεται πλέον ασφυκτικές πιέσεις. Ήδη, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να μετατρέψουν το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και Αναφοράς Covid “Σωτηρία” σε αποκλειστικής νοσηλείας κρουσμάτων κορονοϊού.

“Είναι πολύ επικίνδυνο να μετατρέπονται τα νοσοκομεία, σε νοσοκομεία μιας νόσου, δηλαδή μόνο κορονοϊού. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν κλίνες για άλλες ασθένειες, όπως έχει συμβεί ήδη στη Θεσσαλονίκη, όπου μετατρέπονται πλέον και τα ιδιωτικά σε νοσοκομεία κορονοϊού”, σχολιάζει ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπληρώνει:

“Οι άνθρωποι που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε σκωληκοειδεκτομή, μια επείγουσα επέμβαση, δεν θα ξέρουν που να πάνε. Και λέω για την αφαίρεση του σκωληκοειδίτη και δεν λέω το έμφραγμα, γιατί από το έμφραγμα μπορεί να ζήσεις, μπορεί και να πεθάνεις, αλλά από τη σκωληκοειδεκτομή όποιος χειρουργηθεί θα σωθεί, ενώ αν δεν χειρουργηθεί θα πεθάνει”, λέει ο πρόεδρος των ιδιωτών γιατρών.

“Από 1 έως 3 εβδομάδες παράταση στο lockdown”

Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει πλέον στην πανδημία οι επιστήμονες τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ελπίδα που έχουν τα συστήματα υγείας να επιβιώσουν, είναι οι συνθήκες του εγκλεισμού. “Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις”, λέει ο κ. Εξαδάκτυλος και εξηγεί:

“Αυτό που μας έμαθε αυτή η εμπειρία είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί. Είμαστε ήδη πολύ καιρό με μέτρα και δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε ένα lockdown τμηματικά και νομίζω ότι η εμπειρία πλέον δείχνει ότι αυτός είναι ένας λάθος τρόπος. Και το συγκρίνω με τα αποτελέσματα του πρώτου lockdown, που έδειξε ότι λειτούργησε. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή αν μπούμε σε οριζόντια μέτρα κι έχω την αίσθηση ότι θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δύο εβδομάδες σε lockdown κι ακόμη δεν έχουμε δει μείωση. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί δεν βλέπουμε αύξηση. Δυστυχώς δεν είχαμε οδηγίες από την παλαιότερη πανδημία με την ισπανική γρίπη. Παθαίνουμε και μαθαίνουμε…”.

Επισημαίνει επίσης, ότι κατά τη δική του εκτίμηση το lockdown δεν αποκλείεται να πάρει παράταση ακόμη και τριών εβδομάδων:

“Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να ανοίξει το lockdown 1η Δεκεμβρίου. Αν τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά, νομίζω ότι θα χρειαστούμε από 1 έως 3 εβδομάδες επιπλέον. Δηλαδή εκείνο που πιστεύω είναι ότι γύρω στις 15 Δεκεμβρίου, θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε το λιανεμπόριο και τα κουρεία – κομμωτήρια. Η εστίαση δεν νομίζω… είναι πολύ δύσκολο”, καταλήγει.

Πηγή: http://www.newsit.gr/ygeia/koronoios-963-nekroi-se-ena-mina-paratasi-tou-lockdown-eos-kai-3-evdomades-vlepei-o-eksadaktylos/3146452/
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Τσαπάκος αναγνωρίζει ανάγκη νέου μοντέλου διαχείρισης, ενώ ο Δρυμός έκλεισε ξανά την Παρασκευή λόγω προβλεπόμενης βροχής. 

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις χρωμάτων και χημικών στη Βαθύ Αυλίδα, χωρίς να απειλεί γειτονικές εκτάσεις, ενώ έρευνα διεξάγει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Εμπρησμών Εύβοιας. 

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

Ο Ντόναλντ εργάζεται στο τμήμα χαμένων αποσκευών για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας του, με την οποία είναι παντρεμένος 57 χρόνια, μέχρι που μια διαδικτυακή πρωτοβουλία συγκέντρωσε 70.000 δολάρια. 

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Διασώστες έσπευσαν και έσωσαν το παιδί στην παραλία Μπερκ, ενώ η Βρετανία καταγράφει ρεκόρ διελεύσεων μεταναστών μέσω Μάγχης. 

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

Ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί πως είναι καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στη Σύνοδο της G20 στο Μαϊάμι - Ο Πούτιν έχει προσκληθεί από τους Αμερικανούς, ωστόσο το Κρεμλίνο δεν έχει αποφασίσει ακόμα 

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας - Ο Τουσκ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα στο Ντοροχούσκ, οδηγίες για σχέδια εκκένωσης προς τους δήμους. 

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την 60η κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές του Αυγούστου με πλαστικό χρήμα. 

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν βαλλιστικό πύραυλο και drone στη Σαουδική Αραβία

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν βαλλιστικό πύραυλο και drone στη Σαουδική Αραβία

Ενεπλάκη με επιτυχία εκτοξεύοντας δύο βλήματα 

«Είναι εθισμένος, να τον σώσουμε»: Γνωστός τραγουδιστής θέλει να πάει στους γιατρούς του Γιώργου Μαζωνάκη

«Είναι εθισμένος, να τον σώσουμε»: Γνωστός τραγουδιστής θέλει να πάει στους γιατρούς του Γιώργου Μαζωνάκη

Οδηγός ταξί που τον μετέφερε στο ιατρείο της Καρνεάδου περιγράφει τον καλλιτέχνη «εθισμένο» στις θεραπείες 

Μαρούσι: 22χρονος πρωταθλητής kick boxing επιτέθηκε σε δύο γυναίκες και έκλεψε αυτοκίνητο

Μαρούσι: 22χρονος πρωταθλητής kick boxing επιτέθηκε σε δύο γυναίκες και έκλεψε αυτοκίνητο

Η μία γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά την επίθεση, ενώ ο ίδιος ο πατέρας του δράστη ενημέρωσε την αστυνομία για τον γιο του. 

Λάβαμε «μήνυμα» από το διάστημα; Το μυστήριο με τη ραδιοεκπομπή που ήρθε από εξωπλανήτη

Λάβαμε «μήνυμα» από το διάστημα; Το μυστήριο με τη ραδιοεκπομπή που ήρθε από εξωπλανήτη

«Δεν είναι εξωγήινοι» 

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη δολοφονία της Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη δολοφονία της Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα

Σε βάρος του 27χρονου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και όπλων 

Καρυστιανού: «Θα φύγω από την Ελλάδα» αν η Ελπίδα για τη Δημοκρατία δεν μπει στη Βουλή

Καρυστιανού: «Θα φύγω από την Ελλάδα» αν η Ελπίδα για τη Δημοκρατία δεν μπει στη Βουλή

Η επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα συνδέει την κάθοδό της στην πολιτική με τη συνέχεια του κινήματος που γεννήθηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών 

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δεν υπάρχει παθολογοανατόμος για τις ιστολογικές εξετάσεις στην καρδιά

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δεν υπάρχει παθολογοανατόμος για τις ιστολογικές εξετάσεις στην καρδιά

Ο νέος παθολογοανατόμος, ο κ. Ευτυχιάδης γνωστός από την υπόθεση Πισπιρίγκου, αναλαμβάνει καθήκοντα μόλις την 1η Ιανουαρίου 2027. 

Τιμολόγια ρεύματος κάτω από 15 λεπτά η κιλοβατώρα - Πετρέλαιο θέρμανσης έως 1,75€/λίτρο

Τιμολόγια ρεύματος κάτω από 15 λεπτά η κιλοβατώρα - Πετρέλαιο θέρμανσης έως 1,75€/λίτρο

Το ΥΠΕΝ σημειώνει άνοδο των σταθερών «μπλε» τιμολογίων ρεύματος στο 31,62% τον Ιούνιο, ενώ ετοιμάζεται αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για 1,2 εκατ. δικαιούχους. 

Παγκόσμιος συναγερμός: Πράκτορας ΑΙ χάκαρε για πρώτη φορά κυβερνητική ιστοσελίδα στην Αυστραλία

Παγκόσμιος συναγερμός: Πράκτορας ΑΙ χάκαρε για πρώτη φορά κυβερνητική ιστοσελίδα στην Αυστραλία

Ο πρωθυπουργός Αντονι Αλμπανέζι μίλησε για «απαράδεκτο» περιστατικό και προειδοποίησε ότι τρεις ακόμη κυβερνητικές ιστοσελίδες υγείας ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί. 

Γιώργος Λιάγκας: «Τον φάγανε σαν το σκυλί στ` αμπέλι» - Ξέσπασμα για την υπόθεση Μαζωνάκη

Γιώργος Λιάγκας: «Τον φάγανε σαν το σκυλί στ` αμπέλι» - Ξέσπασμα για την υπόθεση Μαζωνάκη

Ο παρουσιαστής του «Πρωινού» κατηγόρησε τους κατηγορούμενους γιατρούς ότι έκλειναν τα κινητά τους επί μιάμιση ώρα για να καλύψουν την ανικανότητά τους. 

Πώς θα μπορούσε η τεχνητή νοημοσύνη να εξοντώσει την ανθρωπότητα - Αυτά είναι τα 5 σενάρια

Πώς θα μπορούσε η τεχνητή νοημοσύνη να εξοντώσει την ανθρωπότητα - Αυτά είναι τα 5 σενάρια

Ο πρώην υπάλληλος της Anthropic Τζέικομπ Κόξον παραιτήθηκε προειδοποιώντας ότι η ΑΙ «θα μπορούσε να μας σκοτώσει όλους» μέχρι το τέλος της δεκαετίας. 

Ποδοσφαιριστής 20 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο εξαιτίας σύγκρουσης με ζαρκάδι

Ποδοσφαιριστής 20 ετών σκοτώθηκε σε τροχαίο εξαιτίας σύγκρουσης με ζαρκάδι

Το ζαρκάδι είχε προηγουμένως χτυπηθεί από άλλο όχημα πριν εκσφενδονιστεί πάνω στο αυτοκίνητο του αμυντικού της Κάνια Γκόστιν, που κατέληξε σε χαντάκι. 

Διάρρηξη στη Ρόδο: Ο δράστης άφησε πίσω τα χαρτονομίσματα για ένα σάντουιτς

Διάρρηξη στη Ρόδο: Ο δράστης άφησε πίσω τα χαρτονομίσματα για ένα σάντουιτς

Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο τα ξημερώματα της Κυριακής και έχει γίνει viral στα social media. 

Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση 20% για 1,17 εκατ. νοικοκυριά - Το πλάνο της κυβέρνησης

Επίδομα θέρμανσης: Αύξηση 20% για 1,17 εκατ. νοικοκυριά - Το πλάνο της κυβέρνησης

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται οι ανακοινώσεις για το πετρέλαιο κίνησης, ενώ στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. 

«Θα καταλήξουμε άσχημα, ψυχή μου»: Το ερωτικό θρίλερ στην Αλβανία με την πρώην αρχηγό μυστικών υπηρεσιών

«Θα καταλήξουμε άσχημα, ψυχή μου»: Το ερωτικό θρίλερ στην Αλβανία με την πρώην αρχηγό μυστικών υπηρεσιών

Αρνείται ότι υπήρχε προσωπική σχέση με τον επιχειρηματία Έργκις Αγκάσι και υποστηρίζει ότι ήταν συνεργάτης της υπηρεσίας 

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα οστά της σκυλίτσας του Αρίθα θα μεταφερθούν στον οικογενειακό τάφο στη Νίκαια

Γιώργος Μαζωνάκης: Τα οστά της σκυλίτσας του Αρίθα θα μεταφερθούν στον οικογενειακό τάφο στη Νίκαια

Η κατοικία στη Βούλα παραμένει σφραγισμένη, κάτι που προς το παρόν εμποδίζει την εκταφή του μαύρου σνάουζερ. 

Δυτική Όχθη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νέρια Λάιτερ, γιος του πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ

Δυτική Όχθη: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Νέρια Λάιτερ, γιος του πρέσβη του Ισραήλ στις ΗΠΑ

Ο 29χρονος Παλαιστίνιος οδηγός, από το χωριό Μπέιτ Ουρ αλ-Τάχτα, σκοτώθηκε από πυρά του ισραηλινού στρατού στο σημείο ελέγχου κοντά στον οικισμό Μπέιτ Χορόν. 

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Ύποπτο πακέτο κοντά στον ΟΗΕ κινητοποιεί NYPD και Secret Service

Συναγερμός στη Νέα Υόρκη: Ύποπτο πακέτο κοντά στον ΟΗΕ κινητοποιεί NYPD και Secret Service

Κλειστοί δρόμοι γύρω από την έδρα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών εν μέσω αυξημένων μέτρων ασφαλείας για την 81η Γενική Συνέλευση. 

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Κατέρρευσαν» οι συνομιλίες Αθήνας – Βρετανικού Μουσείου

Γλυπτά του Παρθενώνα: «Κατέρρευσαν» οι συνομιλίες Αθήνας – Βρετανικού Μουσείου

Η Ελλάδα επιμένει σε πλήρη και μόνιμη επανένωση των μαρμάρων στο Μουσείο της Ακρόπολης, ενώ το Λονδίνο αναζητά λύση χωρίς αναγνώριση αλλαγής ιδιοκτησίας 

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο»: Καταγγελία για ποντίκια σε Ειδικό Σχολείο της Λήμνου

«Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο»: Καταγγελία για ποντίκια σε Ειδικό Σχολείο της Λήμνου

Οι γονείς προχώρησαν σε αποχή μαθητών και ζητούν άμεσες λύσεις για την υγιεινή 

Μαδρίτη: Επεισόδια για την έξωση 87χρονης ΑμεΑ - Το ενοίκιο της εκτινάχθηκε στα 1.650 ευρώ

Μαδρίτη: Επεισόδια για την έξωση 87χρονης ΑμεΑ - Το ενοίκιο της εκτινάχθηκε στα 1.650 ευρώ

Εκατοντάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους ο ηθοποιός Κάρλος Μπαρδέμ, προσπάθησαν να σταματήσουν την τέταρτη απόπειρα έξωσης της Μαρικάρμεν, χωρίς αποτέλεσμα. 

Φύλλα Επιστράτευσης: Τι σημαίνουν το πράσινο και το λευκό χαρτί του στρατού μέσω Gov.gr

Φύλλα Επιστράτευσης: Τι σημαίνουν το πράσινο και το λευκό χαρτί του στρατού μέσω Gov.gr

Χιλιάδες έφεδροι λαμβάνουν Ειδικά Φύλλα Πορείας μέσω της πλατφόρμας - τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι λάβουν το μήνυμα. 

«Θυμηθείτε το όνομά μου, ίσως να μην μπορέσω να μιλήσω ξανά»: Συγκλονιστικό μήνυμα 23χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο

«Θυμηθείτε το όνομά μου, ίσως να μην μπορέσω να μιλήσω ξανά»: Συγκλονιστικό μήνυμα 23χρονης Ιρανής που έχει καταδικαστεί σε θάνατο

Η Νατζμέ Αμίνι συνελήφθη στις 31 Ιανουαρίου κατά τη διάρκεια των μαζικών διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του Ιράν και παρέμεινε οκτώ μήνες στη φυλακή 

Έληξε το θρίλερ στη Νίκαια: Η Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα όπου ο 49χρονος κρατούσε όμηρο τη σύζυγό του

Έληξε το θρίλερ στη Νίκαια: Η Αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα όπου ο 49χρονος κρατούσε όμηρο τη σύζυγό του

Η 44χρονη άνοιξε τελικά την πόρτα στους αστυνομικούς, οι οποίοι μπήκαν στο διαμέρισμα της οδού Σοφοκλέους - Ο 49χρονος φερόταν να μην την αφήνει να φύγει και είχε δηλώσει ότι ήταν οπλισμένος 

Στη Βουλή ρύθμιση για την εκκαθάριση των αγροτικών επιδοτήσεων για τα έτη 2018 - 2022, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

Στη Βουλή ρύθμιση για την εκκαθάριση των αγροτικών επιδοτήσεων για τα έτη 2018 - 2022, αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

«Οι πληρωμές θα γίνουν με βάση τις προϋποθέσεις που ίσχυαν για τον παραγωγό για το αντίστοιχο έτος» είπε  ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Ανδριανός - Σκοπιμότητες βλέπουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης 

Ηγουμενίτσα: Συγκλονιστικός ο επικήδειος του αδελφού της 25χρονης – «Αφιερωμένο σε σένα ό,τι κάνω»

Ηγουμενίτσα: Συγκλονιστικός ο επικήδειος του αδελφού της 25χρονης – «Αφιερωμένο σε σένα ό,τι κάνω»

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την 25χρονη Πηνελόπη στην Ηγουμενίτσα, όπου δολοφονήθηκε, με τον αδερφό της να αφιερώνει σε αυτήν ό,τι κάνει στη ζωή του 

Πεζεσκιάν: «Το Ιράν δεν θα σκύψει ποτέ το κεφάλι στον Τραμπ»

Πεζεσκιάν: «Το Ιράν δεν θα σκύψει ποτέ το κεφάλι στον Τραμπ»

Ο Ιρανός πρόεδρος υπερασπίστηκε το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του στη Γενική Συνέλευση, ενώ επιβεβαιώθηκαν έμμεσες επαφές της Τεχεράνης με απεσταλμένους της αμερικανικής πλευράς. 

Παύλος Παυλίδης: Νέα τραγούδια «Στις Μεγάλες Πόλεις» και «Στον Φάρο» από το άλμπουμ «Πανσέληνος»

Παύλος Παυλίδης: Νέα τραγούδια «Στις Μεγάλες Πόλεις» και «Στον Φάρο» από το άλμπουμ «Πανσέληνος»

Δύο νέα singles από το επερχόμενο άλμπουμ του Παύλου Παυλίδη, που κυκλοφορεί στις 27 Νοεμβρίου από τη Fine! Records, λίγες μέρες πριν τη μεγάλη συναυλία του στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη. 

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο 38χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα την 25χρονη πρώην σύντροφό του

Καλαμάτα: Συνελήφθη ο 38χρονος που πυροβόλησε με καραμπίνα την 25χρονη πρώην σύντροφό του

Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι έξω από τη δουλειά της νεαρής, ενώ κατά τη διαφυγή του τράκαρε και τελικά εντοπίστηκε να κρύβεται σε πάρκο της πόλης. 

RAF: Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκτίναξη δύο πιλότων πριν συντριβεί το αεροσκάφος τους

RAF: Βίντεο-ντοκουμέντο από την εκτίναξη δύο πιλότων πριν συντριβεί το αεροσκάφος τους

Οι δύο πιλότοι τραυματίστηκαν ελαφρά και το αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες κοντά στη βάση RAF Valley στη Βόρεια Ουαλία. 

Athens Riviera Luxury Awards: 30 βραβεία για το real estate, τον τουρισμό και τη ναυτιλία στο One&Only Aesthesis

Athens Riviera Luxury Awards: 30 βραβεία για το real estate, τον τουρισμό και τη ναυτιλία στο One&Only Aesthesis

Η πρώτη τελετή απονομής του νέου ετήσιου θεσμού πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2026 στα Αστέρια Γλυφάδας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης. 

Ιωάννα Γάκα: Δεν προαυλίζεται - Με ποιες μοιράζεται το κελί, ζητά να επισκευάσουν τις ζημιές

Ιωάννα Γάκα: Δεν προαυλίζεται - Με ποιες μοιράζεται το κελί, ζητά να επισκευάσουν τις ζημιές

Η καθημερινότητα της Ιωάννας Γάκα στον Κορυδαλλό 

Ρωσικό ελικόπτερο παραβίασε τον πολωνικό εναέριο χώρο: Σηκώθηκαν άμεσα μαχητικά

Ρωσικό ελικόπτερο παραβίασε τον πολωνικό εναέριο χώρο: Σηκώθηκαν άμεσα μαχητικά

Το Mi-8 παρέμεινε για 42 δευτερόλεπτα σε ΝΑΤΟϊκό έδαφος προερχόμενο από το Καλίνινγκραντ, με τη Βαρσοβία να καταγγέλλει σκόπιμη δοκιμή της αεράμυνάς της. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services