Προβληματισμός για την αύξηση των νεκρών από επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός. Θα ξεπεράσουμε τους χίλιους θανάτους μέσα στο Νοέμβριο. Ποια είναι τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί για το lockdown σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ,Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.
Σχεδόν 1.000 συνάνθρωποί μας χάθηκαν στην Ελλάδα από επιπλοκές του κορονοϊού μόνο σε ένα μήνα, ενώ από τον Μάρτιο είχαν καταλήξει συνολικά σχεδόν 1.500. Οι 108 από αυτούς, μάλιστα, άφησαν την τελευταία τους πνοή στα νοσοκομεία μόλις σε ένα 24ωρο. “Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε υψηλούς αριθμούς θανάτων”, λέει ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
“Οι αριθμοί που βλέπουμε να αυξάνονται τελευταίοι στην πανδημία, είναι και αυτοί που θα μειωθούν τελευταίοι”, λέει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο οποίος τονίζει ότι οι τραγικοί θάνατοι που συμβαίνουν κατά εκατοντάδες τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, είναι το θλιβερό αποτέλεσμα των μολύνσεων που συνέβησαν πριν από τουλάχιστον 20 μέρες, όταν δεν είχαμε λάβει ακόμη αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.
“Πρώτα θα δούμε να πέφτει ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων που ανιχνεύονται, μετά θα δούμε τους νοσηλευόμενους και τελευταίους του θανάτους”, εξηγεί ο ίδιος και συνεχίζει: “Γιατί οι θάνατοι προκύπτουν από τους παλαιότερους αριθμούς των μολύνσεων. Γιατί για να φτάσει στο σημείο να καταλήξει ο άνθρωπος, έχει νοσήσει πριν από πολύ χρονικό διάστημα, έχει επιδεινωθεί και έχει νοσηλευθεί, έμεινε ή δεν έμεινε κάποιες μέρες στην εντατική και μετά από κάποιον χρόνο κατέληξε”.
Χάνονται οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας
Παρ’ όλο που ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις και οδηγεί πλέον στις Εντατικές και στον θάνατο και ανθρώπους νεαρότερης ηλικίας, η ηλικιακή ομάδα “στόχος” του κορονοϊού είναι οι άνω των 65 ετών. Οι γονείς, οι παπούδες κι οι γιαγιάδες μας, δηλαδή, τους οποίους οι επιστήμονες εδώ και μήνες μας ζητούν να προστατεύσουμε.
Από τις 21 Οκτωβρίου και μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, οι συνολικοί θάνατοι που σημειώθηκαν στη χώρα ήταν 963. Οι 872 από αυτούς, συνέβησαν σε ασθενείς άνω των 60 ετών, οι 118 στις ηλικίες μεταξύ 40 έως 65 ετών (σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε ένα μήνα) και 3 σε ανθρώπους ηλικίας, από 18 έως 39 ετών.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα συνολικά θανατηφόρα κρούσματα Covid ανά ηλικιακή ομάδα από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, είναι τα εξής:
- 18 – 39 ετών: 8 ασθενείς (0.5%)
- 40 – 64 ετών: 210 ασθενείς (13.8%)
- 65 και άνω: 1309 ασθενείς (85.7%)
Εξαδάκτυλος: “Δυστυχώς θα χαθούν κι άλλοι άνθρωποι”
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει ότι δυστυχώς η μακάβρια λίστα θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα: “Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να βλέπουμε “σκληρούς” αριθμούς για κάποιο χρόνο ακόμα, δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε για πόσο καιρό. Από τους 522 διασωληνωμένους ασθενείς που έχουμε σήμερα, πολλοί δεν θα επιστρέψουν στο δωμάτιο νοσηλείας, να το πω έτσι απλά. Ανάλογα βέβαια με τις ηλικίες τους. Ίσως και το 40 έως και 60% να μην ξεπεράσει τη δοκιμασία της Εντατικής”, σημειώνει ο κ. Εξαδάκτυλος.
Ο υψηλός αριθμός θανάτων σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό των μολύνσεων, λένε οι ειδικοί. Είναι το τραγικό τίμημα της πανδημίας όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη. Οι επιστήμονες μας είχαν προειδοποιήσει γι’ αυτές τις επιπτώσεις από το καλοκαίρι:
“Το καλοκαίρι τα κρούσματα ήταν δεκάδες και τώρα είναι χιλιάδες. Όταν κάποιοι λέγαμε τότε “να προσέχουμε γιατί θα δούμε τετραψήφια κρούσματα και πολλούς θανάτους” ήμασταν “τερατολάγνοι”. Ο ιός μεταλλάσσεται διαρκώς, όμως, δεν είναι πιο θανατηφόρος. Είναι πιο λοιμωγόνος, δηλαδή μεταδίδεται πιο εύκολα. Δεν έχουν ανέβει τα ποσοστά των θανάτων, το αντίθετο: είναι ακόμη και μικρότερα. Οι θάνατοι, όμως, είναι πολλοί γιατί η μετάδοση είναι πολύ γρήγορη και προσβάλλει μεγάλο αριθμό ατόμων. Αυτές τις μέρες μάλιστα προστίθεται το πρόβλημα με τις χαμηλές θερμοκρασίες και το γεγονός ότι ζούμε πια σε κλειστά περιβάλλοντα”, αναφέρει ο γιατρός.
Το μόνο ευχάριστο, σ’ αυτήν την κρίσιμη καμπή της πανδημίας, είναι ότι οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων δεν αυξάνουν, αναφέρει ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος: “Δείχνει ότι υπάρχει σταθεροποίηση στις νέες μολύνσεις. Οι αριθμοί που ανιχνεύουμε βέβαια δεν είναι τελικοί. Οι πραγματικοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. Οι θάνατοι, πάντως, ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού είναι σε καλύτερο επίπεδο από άλλους λαούς”, τονίζει.
“Το lockdown σώζει την Αττική”
Το γενικό lockdown θα φέρει αποτελέσματα και τα κρούσματα θα μειωθούν, λένε οι επιστήμονες, οπότε -προς το παρόν- φαίνεται να απομακρύνεται ο κίνδυνος της εκθετικής διασποράς στην Αττική.
“Αν συνέβαινε στην Αττική, αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη με κατακόρυφη άνοδο κρουσμάτων, θα ήταν πολύ πιο δραματική η κατάσταση. Αλλά επειδή έχουμε lockdown δεν θα υπάρξει τέτοια άνοδος στην Αττική”, λέει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.
Ωστόσο, αν και είναι ελεγχόμενη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής -λόγω της παρατεταμένης νοσηλείας των περιστατικών Covid- το σύστημα Υγείας του λεκανοπεδίου δέχεται πλέον ασφυκτικές πιέσεις. Ήδη, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να μετατρέψουν το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος και Αναφοράς Covid “Σωτηρία” σε αποκλειστικής νοσηλείας κρουσμάτων κορονοϊού.
“Είναι πολύ επικίνδυνο να μετατρέπονται τα νοσοκομεία, σε νοσοκομεία μιας νόσου, δηλαδή μόνο κορονοϊού. Σε λίγο δεν θα υπάρχουν κλίνες για άλλες ασθένειες, όπως έχει συμβεί ήδη στη Θεσσαλονίκη, όπου μετατρέπονται πλέον και τα ιδιωτικά σε νοσοκομεία κορονοϊού”, σχολιάζει ο κ. Εξαδάκτυλος και συμπληρώνει:
“Οι άνθρωποι που θα χρειαστεί να υποβληθούν σε σκωληκοειδεκτομή, μια επείγουσα επέμβαση, δεν θα ξέρουν που να πάνε. Και λέω για την αφαίρεση του σκωληκοειδίτη και δεν λέω το έμφραγμα, γιατί από το έμφραγμα μπορεί να ζήσεις, μπορεί και να πεθάνεις, αλλά από τη σκωληκοειδεκτομή όποιος χειρουργηθεί θα σωθεί, ενώ αν δεν χειρουργηθεί θα πεθάνει”, λέει ο πρόεδρος των ιδιωτών γιατρών.
“Από 1 έως 3 εβδομάδες παράταση στο lockdown”
Η εμπειρία που έχουν αποκτήσει πλέον στην πανδημία οι επιστήμονες τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μοναδική ελπίδα που έχουν τα συστήματα υγείας να επιβιώσουν, είναι οι συνθήκες του εγκλεισμού. “Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις”, λέει ο κ. Εξαδάκτυλος και εξηγεί:
“Αυτό που μας έμαθε αυτή η εμπειρία είναι ότι θα πρέπει να είμαστε πιο αποφασιστικοί. Είμαστε ήδη πολύ καιρό με μέτρα και δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε ένα lockdown τμηματικά και νομίζω ότι η εμπειρία πλέον δείχνει ότι αυτός είναι ένας λάθος τρόπος. Και το συγκρίνω με τα αποτελέσματα του πρώτου lockdown, που έδειξε ότι λειτούργησε. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή αν μπούμε σε οριζόντια μέτρα κι έχω την αίσθηση ότι θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Δύο εβδομάδες σε lockdown κι ακόμη δεν έχουμε δει μείωση. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί δεν βλέπουμε αύξηση. Δυστυχώς δεν είχαμε οδηγίες από την παλαιότερη πανδημία με την ισπανική γρίπη. Παθαίνουμε και μαθαίνουμε…”.
Επισημαίνει επίσης, ότι κατά τη δική του εκτίμηση το lockdown δεν αποκλείεται να πάρει παράταση ακόμη και τριών εβδομάδων:
“Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε να ανοίξει το lockdown 1η Δεκεμβρίου. Αν τα πράγματα εξελίσσονται ομαλά, νομίζω ότι θα χρειαστούμε από 1 έως 3 εβδομάδες επιπλέον. Δηλαδή εκείνο που πιστεύω είναι ότι γύρω στις 15 Δεκεμβρίου, θα είμαστε σε θέση να ανοίξουμε το λιανεμπόριο και τα κουρεία – κομμωτήρια. Η εστίαση δεν νομίζω… είναι πολύ δύσκολο”, καταλήγει.
Πηγή: http://www.newsit.gr/ygeia/koronoios-963-nekroi-se-ena-mina-paratasi-tou-lockdown-eos-kai-3-evdomades-vlepei-o-eksadaktylos/3146452/
Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με το λεωφορείο που έπεσε στη στάση – Η τραυματισμένη γυναίκα και οι πρώτες στιγμές πανικού
Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα

Από το καλοκαίρι στις καταιγίδες μέσα σε λίγες ώρες – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο
Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνει συνέντευξη Τύπου
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί ως δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα ήταν και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση

EasyJet: Φωτιά σε αεροσκάφος στο Μιλάνο από power bank - Εκκενώθηκαν 146 επιβάτες με τσουλήθρες
Ο κυβερνήτης του Airbus A320 έδωσε σήμα mayday, δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και το αεροδρόμιο Μαλπένσα έκλεισε για μία ώρα.

Νέο hub επικοινωνίας: Η Ράνια Χαρτοφύλακα ιδρύει την Briefcase Communication
Η νέα εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και digital marketing σε brands και οργανισμούς.

Πήγε στο Μπαλί, έκανε sex στο δρόμο και το πλήρωσε με 10 χρόνια απαγόρευσης από τη χώρα - Η αντίδραση των ντόπιων
Ο 27χρονος Αυστραλός και η σύντροφός του καταγράφηκαν από κάμερα σε περιοχή της Βόρειας Κούτα, με τις ινδονησιακές αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του στο αεροδρόμιο λίγες ημέρες αργότερα.

Σχολεία: Γιατί ανοίγουν κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου - Η υπουργική απόφαση του 1982
Η καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας για την έναρξη των μαθημάτων εξυπηρέτησε πρακτικές ανάγκες της εποχής, από τον τουρισμό μέχρι τις αγροτικές εργασίες.

Θάνατος Μαζωνάκη: Στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί - Οι 3 κρίσιμες ώρες και η νεκροψία
Οι αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στο ιδιωτικό ιατρείο, με το ενδεχόμενο αναβάθμισης της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία να παραμένει ανοιχτό.

Κρυφά ραντάρ της Τροχαίας: Γιατί ακυρώνουν το Waze - Η λειτουργία που σαρώνει 6 λωρίδες
Η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποιεί προηγμένους 3D καταγραφείς ταχύτητας, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς θέση και βάζουν στο στόχαστρο αυτόματα ακόμα και τους παραβάτες της ΛΕΑ.

Επίδομα παιδιού: Αν περιμένετε την 4η δόση, προσοχή: η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ κλείνει σήμερα για να ξεκινήσει η εκκαθάριση!
Προσωρινή διακοπή αιτήσεων για το Α21 προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάριση, με το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών να φτάνει μέχρι τον Δεκέμβριο.

11η Σεπτεμβρίου: 25 χρόνια μετά, η Νέα Υόρκη τιμά τα 2.983 θύματα στο Σημείο Μηδέν
Στο Σημείο Μηδέν πραγματοποιείται η κεντρική εκδήλωση μνήμης υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ θα βρίσκεται στο Πεντάγωνο και ο δήμος δημοσιοποίησε 170.000 σελίδες αρχείων για την ποιότητα του αέρα μετά τις επιθέσεις.

Ενοίκια: Νέα ανατροπή στις πληρωμές μέσω τραπεζών λόγω ΜΙΔΑ
Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά τουλάχιστον έξι μήνες αναβολή μετά την ενεργοποίηση του Μητρώου Ιδιοκτησίας, ενώ εκκρεμεί ακόμη η σχετική υπουργική απόφαση.

Αλβανία: Μπήκαν με καλάσνικοφ σε καφέ για καβγά – Ο ιδιοκτήτης αφόπλισε τον δράστη
Το επεισόδιο στη Βελίπογια ξεκίνησε από διαπληκτισμό με ανήλικο σερβιτόρο, ο οποίος κάλεσε ενόπλους για αντίποινα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί

Εφιάλτης στην Οκλαχόμα: 27χρονος άλειφε περιττώματα σε κλινική - Τι έγραφε στους κάδους
Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης στην Τάλσα ζούσε μια καθημερινή κόλαση, μέχρι που οι κάμερες ασφαλείας της περιοχής οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη.

Φρίκη στην Κέρκυρα: 51χρονος κατηγορείται για τον βιασμό της 8χρονης εγγονής του
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε ύστερα από ιατρική εξέταση του παιδιού, με τον κατηγορούμενο να οδηγείται στον εισαγγελέα και να λαμβάνει προθεσμία για να απολογηθεί.

Αλλάζει ο καιρός: Η πρόγνωση Κολυδά για τις καταιγίδες - Ποιες περιοχές επηρεάζονται πρώτες
Ο διευθυντής της ΕΜΥ εξηγεί πώς θα εξελιχθεί η πρώτη οργανωμένη μεταβολή του Σεπτεμβρίου, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας να διαδέχεται το παρατεταμένο καλοκαιρινό σκηνικό.

ΗΠΑ σε ΝΑΤΟ: Ζητούν αποχώρηση από το ICC - «Θα παρακολουθούμε ποιοι είναι στο πλευρό μας»
Η κυβέρνηση Τραμπ εντείνει τις πιέσεις προς τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη, ζητώντας να σταματήσουν κάθε υποστήριξη προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τη Γαλλία και την Ολλανδία να αντιδρούν.

Ryanair: Αμφισβητεί ότι «ρούφηξε» επιβάτη παράθυρο σε πτήση από Ελλάδα - Τι υποστηρίζει
Ο διευθύνων σύμβουλος Μάικλ Ο`Λίρι δίνει τη δική του εκδοχή για το σοβαρό ατύχημα του Ιουλίου, την ώρα που συνεχίζονται οι έρευνες των αμερικανικών Αρχών.

Συνελήφθησαν οι δύο γιατροί για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Η Ασφάλεια Αθηνών κατέσχεσε συσκευές πλασμαφαίρεσης χωρίς άδεια, ενώ η νεκροψία-νεκροτομή αναβλήθηκε για την Παρασκευή.

Θάνατος Μαζωνάκη: Αναβλήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή - Η οικογένειά του ορίζει τεχνικό σύμβουλο
Η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη αναβλήθηκε για αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες. Η οικογένεια του γνωστού τραγουδιστή όρισε τεχνικό

Νέα Υόρκη: Drone show «ζωντανεύει» τους Δίδυμους Πύργους με 2.977 φώτα για την 11η Σεπτεμβρίου
Στο New York Harbor, οικογένειες θυμάτων και μέλη του FDNY συμμετείχαν στη μνημειακή εκδήλωση δύο ημέρες πριν τη 25η επέτειο της τραγωδίας.

Νέα ανακάλυψη «ταιριάζει» με τη Βίβλο για τη δημιουργία των ουρανών
Η μελέτη της δρος Adeene Denton δημοσιεύτηκε στο The Astrophysical Journal Letters, όμως οι ερευνητές διευκρινίζουν πως δεν αποδεικνύει τη βιβλική αφήγηση.

Αποκάλυψη Reuters: Ρωσικά βαθυσκάφη δοκίμασαν στην Αρκτική τεχνολογία σαμποτάζ υποθαλάσσιων καλωδίων
Το Reuters αποκαλύπτει ρωσική επιχείρηση της GUGI κοντά στο Σβάλμπαρντ, ενώ Windward καταγράφει 13.079 ύποπτες κινήσεις πλοίων πάνω από υποδομές το 2025.

Κότσιρας: Η άγνωστη ιστορία της γνωριμίας του με τον Μαζωνάκη - Τι του αφιέρωσε επί σκηνής
Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 54χρονου τραγουδιστή, ο συνάδελφός του τον αποχαιρέτησε από τη σκηνή της Κύπρου ερμηνεύοντας το «Ανήκω σε μένα».

Πλασμαφαίρεση: Σε ποια νοσοκομεία γίνεται – Η Παγώνη μιλά για τον θάνατο Μαζωνάκη
Η γιατρός Ματίνα Παγώνη εξηγεί ότι το ιατρείο ήταν απλό παθολογικό, χωρίς προσωπικό και υποδομή για την εξειδικευμένη μέθοδο

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κατάθεση της γιατρού - «Μπέρδευε τα λόγια του, δεν ήταν καλά»
Ο τραγουδιστής υπέστη ανακοπή σε ιατρείο στο Κολωνάκι και πέθανε σε ηλικία 54 ετών

Αιχμές Αδωνι Γεωργιάδη για την κλινική όπου υπέστη ανακοπή ο Μαζωνάκης: Δεν είχε άδεια για πλασμαφαίρεση, ζήτησα έρευνα
Κάνει λόγο για «υποτιθέμενη κλινική» και επισημαίνει ότι είχε άδεια απλού παθολογικού ιατρείου στο οποίο «δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη» όπως η πλασμαφαίρεση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί ο άτυχος τραγουδιστής

Γιώργος Μαζωνάκης: Δεν πρόλαβε τη δικαστική δικαίωση που ήταν «προ των πυλών»
Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Λυκούδης, περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία και την ευδιάθετη διάθεση του τραγουδιστή λίγες μέρες πριν τον θάνατό του.

Φώκια έκανε… κράτηση σε σκάφος στα Καμένα Βούρλα – Η απρόσμενη βραδινή επισκέπτρια της μαρίνας
Ξάπλωσε στην πλώρη και απόλαυσε την ησυχία της

Τι είναι η πλασμαφαίρεση στην οποία φέρεται να υποβλήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης λίγο πριν την ανακοπή
Τι είναι το πλάσμα του αίματος - Πώς γίνεται η πλασμαφαίρεση

Τροχαίο με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο σε δύο από τις τραυματίες - Στο χειρουργείο η 21χρονη
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου πήραν οι δύο από τις τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν πάνω σε στάση το μεσημέρι της Τετάρτης (9/9) στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Μαζωνάκης: Έφοδος της Ασφάλειας στο ιατρείο αντιγήρανσης στο Κολωνάκι
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν την είσοδο και αναμένεται να αναζητήσουν φακέλους, σκευάσματα και ιατρικά ιστορικά.

Apple Event 2026: H παρουσίαση του iPhone 18 και του πρώτου foldable iPhone
Το «Surprise and shine» μεταδίδεται δωρεάν από το Apple Park, με φήμες για νέα Apple Watch και αλλαγές σε όλο το οικοσύστημα της εταιρείας.

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης - Συγκλονισμένη η οικογένειά του στο «ΕΛΠΙΣ»
Ο δημοφιλής τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς σφυγμό το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.

Mistral: Η απάντηση της Ευρώπης στην τεχνητή νοημοσύνη - Πως προκαλεί τα αμερικανικά και κινεζικά συστήματα
Με επικεφαλής τη Samsung Electronics, η γαλλική start-up εξασφάλισε νέα κεφάλαια για να αποτελέσει το ευρωπαϊκό αντίπαλο δέος απέναντι στους αμερικανικούς κολοσσούς.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πέθανε ο τραγουδιστής – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ
Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι γιατροί επιχείρησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Καρέτσας: Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις
Ο 18χρονος μέσος αποχώρησε με φορείο στο 22` του Ντόρτμουντ-Βιγιαρεάλ για το Champions League, όμως οι πρώτες εξετάσεις καθησυχάζουν.

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας κάτω από 30 βαθμούς την Κυριακή - Φθινόπωρο με καταιγίδες
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τιμές έως 36 βαθμών την Παρασκευή, πριν η μεγάλη μεταβολή του καιρού γενικευτεί από τη Δευτέρα.

Απάτη 40 εκατ. ευρώ με παράνομες επιστροφές φόρου: 46 πρόσωπα, 152 εταιρείες στο στόχαστρο
Η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος «πάγωσε» την περαιτέρω εκταμίευση, ενώ 16 εκατ. ευρώ είχαν ήδη καταβληθεί σε δίκτυο που δρούσε το 2023-2024.

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Στην αυτοχειρία της 54χρονης καταλήγουν οι Αρχές με 34 τραύματα
Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν τα ίχνη DNA και τα αποτυπώματα, καθώς οι Αρχές δεν εντοπίζουν εμπλοκή τρίτου προσώπου.










