Απορρίφθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση του Αλεξάντερ Βίνικ, Ρώσου υπηκόου, γνωστού ως Mr. Bitcoin, την έκδοση του οποίου έχουν ζητήσει και η Γαλλία και οι ΗΠΑ, καθώς και η Ρωσία, χώρα της καταγωγής του.
Ο Βίνικ που κρατείται στη χώρα μας για τις ανάγκες της έκδοσης του, είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η υπόθεση του δικάστηκε στις αρχές του μήνα από την Ολομέλεια του ΣτΕ, κατά της απόφασης του υπουργού Δικαιοσύνης, σύμφωνα με την οποία πρώτα θα εκδοθεί στη Γαλλία, μετά στις ΗΠΑ και τέλος στη Ρωσία, ενώ ο ίδιος επιθυμεί το ακριβώς αντίθετο.
Το ανώτατο δικαστήριο, με πρόεδρο τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του ΣτΕ, Αθανάσιο Ράντο, που αναπληροί στα καθήκοντα του Προέδρου του ΣτΕ ήδη την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εξέδωσε την απόφαση του, φέρει αριθμό 110 του 2020, με την οποία απορρίπτει του αίτημα Βίνικ για λόγους τυπικούς, αλλά και ουσιαστικούς.
Οι ανώτατοι δικαστικοί έκριναν πρώτα, πως η αίτηση του στο ΣτΕ δεν ήταν σύννομη, καθώς η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης δεν «συνιστά κυβερνητική πράξη, ούτε συνιστά πράξη αναγόμενη στην απονομή δικαιοσύνης», καθώς πρόκειται για απόφαση που σχετίζεται με τον προσδιορισμό της σειράς των χωρών που ζητούν ταυτόχρονα την έκδοση ενός πολίτη.
Πέραν όμως αυτών, το ανώτατο δικαστήριο επικαλούμενο την εσωτερική έννομη τάξη και τα ισχύοντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τις εκδόσεις των πολιτών και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έκρινε ότι η απόφαση του υπουργού δεν τα παραβιάζει, και ως εκ τούτου απέρριψε και για ουσιαστικούς λόγους την αίτηση Βίνικ, ανοίγοντας τον δρόμο για την έκδοση του αρχικά στη Γαλλία και μετά στις ΗΠΑ, ενώ η Ρωσία, χώρα καταγωγής του, έχει καταταγεί τελευταία.
Αναλυτικά το σκεπτικό της απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, στην οποία εισηγητής υπήρξε ο Δ. Κυριλλόπουλος.
«Με την 110/2020 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας απερρίφθη αίτηση ακυρώσεως κατά αποφάσεως του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία διατάχθηκε η έκδοση και παράδοση Ρώσου υπηκόου στις δικαστικές αρχές της Γαλλίας, εν συνεχεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και, τέλος, της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το Δικαστήριο, κατ' αρχάς, έκρινε αφενός ότι η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία διατάσσεται η έκδοση αλλοδαπού υπηκόου δεν συνιστά πράξη αναγόμενη στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης, ούτε κυβερνητική πράξη, αφετέρου ότι η απόφαση του ίδιου Υπουργού, με την οποία καθορίζεται η σειρά προτεραιότητας μεταξύ των κρατών στα οποία θα παραδοθεί ο εκζητούμενος, σε περίπτωση συρροής αιτήσεων εκδόσεως, δεν έχει το χαρακτήρα κυβερνητικής πράξεως. Περαιτέρω, έκρινε ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας έκδοσης ο Υπουργός Δικαιοσύνης διαθέτει ευρύτατη διακριτική ευχέρεια, κατόπιν αμετάκλητης θετικής γνωμοδοτήσεως των δικαστικών οργάνων, να διατάξει ή όχι την έκδοση του εκζητουμένου.
Επιπλέον, με την απόφαση αυτή κρίθηκε ότι απαραδέκτως προβάλλονται λόγοι ακυρώσεως αναγόμενοι σε ζητήματα η κρίση των οποίων έχει ανατεθεί κατά νόμον σε αρμόδια δικαστικά όργανα, ενώπιον των οποίων ο εκζητούμενος έχει, άλλωστε, το δικαίωμα να παραστεί και να προβάλει κάθε ισχυρισμό. Κατόπιν τούτου, απερρίφθη ως απαράδεκτος ο λόγος ακυρώσεως περί ελλείψεως ειδικής αιτιολογίας σχετικά με το ζήτημα του κινδύνου που διατρέχει ο αιτών σε περίπτωση εκδόσεώς του στις ΗΠΑ, με δεδομένη τη συνταγματική απαγόρευση εκδόσεως προσώπου για τη δράση του υπέρ της ελευθερίας (άρθρο 5 παρ. 2 Συντ.).
Τούτο δε ανεξαρτήτως του αβασίμου του ανωτέρω λόγου, καθόσον ως δράση υπέρ της ελευθερίας, για την οποία απαγορεύεται η έκδοση αλλοδαπού, νοείται η δραστηριότητα του διωκομένου για την πραγμάτωση της αρχής της αυτοδιαθέσεως των λαών, όπως την αποδέχεται ο Χάρτης των Ηνωμένων Εθνών (ΑΠ 1741/1984, 820/1989) ή η δραστηριότητα που συνδέεται με την κατάλυση πολιτικής εξουσίας που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση και, πάντως, ως δράση υπέρ της ελευθερίας δεν νοείται η οιασδήποτε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα προς επίτευξη οικονομικών σκοπών.
Περαιτέρω, το Δικαστήριο έκρινε ότι από τις διατάξεις των διεθνών συμβάσεων που έχει συνάψει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Ρωσική Ομοσπονδία, της 2002/584/ΔΕΥ Απόφασης-Πλαίσιο, του ν. 3251/2004 και του άρθρου 439 του ΚΠΔ προκύπτει ότι σε περίπτωση συρροής αιτήσεων εκδόσεως υποβαλλομένων από τρίτη χώρα (εκτός ΕΕ) και συρροής των αιτήσεων αυτών με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για πρόσωπο διωκόμενο στα εκζητούντα κράτη για διαφορετικά εγκλήματα, μετά την έκδοση αμετακλήτων υπέρ της εκδόσεως του εν λόγω προσώπου γνωμοδοτήσεων των αρμόδιων δικαστικών οργάνων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, εφόσον αποφασίσει τελικώς την έκδοση του εκζητουμένου, καθορίζει κατ' ευρύτατη διακριτική ευχέρεια, τη σειρά προτεραιότητος μεταξύ των Κρατών στα οποία θα εκδοθεί αυτός.
Η αρμοδιότητα αυτή του Υπουργού Δικαιοσύνης ασκείται μετά τη συνεκτίμηση των προβλεπομένων στα προαναφερθέντα νομοθετήματα κριτηρίων, καθώς και των περιστάσεων της υποθέσεως.
Περαιτέρω, κρίθηκε ότι τα κριτήρια αυτά δεν είναι ούτε αποκλειστικά, ούτε κατατάσσονται ιεραρχικώς, έκαστο δε εξ αυτών, αναλόγως των περιστάσεων και των παραμέτρων της συγκεκριμένης υποθέσεως, δύναται να αποβεί αποφασιστικό για τον καθορισμό της προτεραιότητας.
Εν τούτοις η διατύπωση ρητής δεσμεύσεως ενός εκ των εκζητούντων Κρατών ότι, σε περίπτωση εκδόσεως σε αυτό του εκζητουμένου υπηκόου του, δεν θα τον εκδώσει μεταγενεστέρως στα λοιπά εκζητούντα αυτόν Κράτη, όπου διώκεται για τη διάπραξη ετέρων εγκλημάτων, έρχεται σε αντίθεση με τη φύση του θεσμού της εκδόσεως, που είναι η διεθνής δικαστική συνδρομή στις ποινικές υποθέσεις, προκειμένου να προωθηθεί η δίκαιη και βέλτιστη ποινική καταστολή.
Συνεπώς, το ανωτέρω κριτήριο, ήτοι η ανάληψη ή μη υποχρεώσεως εκ μέρους ενός από τα εκζητούντα Κράτη να επανεκδώσει τον εκζητούμενο για τα υπόλοιπα εγκλήματα, είναι ικανό να ασκήσει, αυτό και μόνο, αποφασιστική επιρροή στην εν λόγω αρμοδιότητα του Υπουργού Δικαιοσύνης.
Επιπλέον, κρίθηκε ως αβάσιμος ο λόγος ακυρώσεως ότι έπρεπε να προτιμηθεί ένα μόνον από τα υποβληθέντα αιτήματα εκδόσεως, διότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξ ουδεμίας διατάξεως εκωλύετο να διατάξει την έκδοση του αιτούντος στις δικαστικές αρχές και των τριών εκζητούντων Κρατών, καθορίζοντας τη σειρά προτεραιότητας μεταξύ αυτών.
Περαιτέρω, κρίθηκε ότι η κατά προτεραιότητα ικανοποίηση των αιτήσεων εκδόσεως της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα ματαίωνε την επανέκδοση του εκζητουμένου στις δικαστικές αρχές της Γαλλίας και των ΗΠΑ, καθόσον, όπως ανεφέρετο στις εν λόγω αιτήσεις, ο αιτών, ως Ρώσος υπήκοος, δεν θα εξεδίδετο μεταγενεστέρως σε κάποιο άλλο Κράτος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη διάταξη του άρθρου 61 παρ. 2 του Συντάγματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Τούτο όμως θα προσέκρουε στον σκοπό στον οποίο αποβλέπει ο θεσμός της εκδόσεως, που συνίσταται στη διεθνή συνεργασία στο πεδίο του ποινικού δικαίου, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη καταστολή του εγκλήματος.
Με τα δεδομένα αυτά, και λαμβανομένου υπόψη ότι ο έλεγχος που ασκεί το Δικαστήριο στο ζήτημα καθορισμού των χωρών στις οποίες κατά προτεραιότητα θα εκδοθεί ο εκζητούμενος είναι περιορισμένος, κρίθηκε ότι η προσβαλλόμενη πράξη, ως προς το κεφάλαιο του ορισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως της τελευταίας χώρας στην οποία θα εκδοθεί ο αιτών, είναι νομίμως και επαρκώς αιτιολογημένη και ότι κατά την άσκηση της σχετικής αρμοδιότητάς του ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν υπέπεσε σε πρόδηλο σφάλμα.
Περαιτέρω, μετά τη συνεκτίμηση των προβλεπόμενων κριτηρίων, κρίθηκε ότι η προσβαλλόμενη πράξη είναι νομίμως και επαρκώς αιτιολογημένη και ως προς την κατά προτεραιότητα έκδοση του αιτούντος στη Γαλλία και τις ΗΠΑ.
Ακολούθως, απερρίφθη ο λόγος ακυρώσεως περί παραβιάσεως του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ, καθόσον το δικαίωμα του αιτούντος στην οικογενειακή του ζωή και, ειδικότερα, το δικαίωμά του να ευρίσκεται πλησίον των ανηλίκων τέκνων του είναι μεν ληπτέο υπόψη, πλην όμως δεν είναι από μόνο του αποφασιστικό, ούτε δύναται να τεθεί υπεράνω του διεθνούς δημοσίου συμφέροντος της καταπολεμήσεως του εγκλήματος, το οποίο εξυπηρετεί η έκδοση του αιτούντος αρχικώς στη Γαλλία και εν συνεχεία στις ΗΠΑ, προκειμένου να δικασθεί για τα αποδιδόμενα σε αυτόν αδικήματα.
Εξάλλου, βαρύνουσα σημασία κρίθηκε ότι έχει και το γεγονός ότι στην προκειμένη περίπτωση η κατά προτεραιότητα έκδοση του αιτούντος στη Ρωσική Ομοσπονδία θα είχε ως συνέπεια την μη επανέκδοσή του στις ανωτέρω χώρες.
Τέλος, απερρίφθη ως αβάσιμος ο λόγος ακυρώσεως περί παραβιάσεως του δικαιώματος προηγούμενης ακρόασης, διότι, ανεξαρτήτως του ότι τα προβλεπόμενα στον νόμο κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για το καθορισμό της σειράς προτεραιότητας έχουν άπαντα αντικειμενικό χαρακτήρα, μη συνδεόμενα με την υποκειμενική συμπεριφορά και την προτίμηση του εκζητουμένου, εν προκειμένω, οι αιτήσεις ακροάσεως του αιτούντος στις οποίες εξετίθεντο οι ισχυρισμοί του ετέθησαν υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, χωρίς να είναι αναγκαία η αυτοπρόσωπη παράστασή του».
Πηγή: http://www.kathimerini.gr/1061576/article/epikairothta/ellada/ekdidetai-sth-gallia-o-mr-bitcoin
Μαρία Καρυστιανού: Καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο - Η απάντηση στον Γεωργιάδη
Η συνεργάτιδα της παιδιάτρου τόνισε πως η πρακτική της είναι καθόλα νόμιμη, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Υγείας να αποκαλύψει πώς γνωρίζει λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό της.

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία για τον υπνοθεραπευτή – Το ψέμα που αποκάλυψε ο γείτονας - «Μας είχε γίνει τσιμπούρι»
Μια γυναίκα που τον γνώρισε πριν από 30 χρόνια περιγράφει στον ΑΝΤ1 την επίμονη προσέγγισή του στην οικογένειά της με σκοπό την εύρεση επενδυτών.

ΔΥΠΑ: Μαθητεία με μισθό και ασφάλιση - Οι 41 ειδικότητες και τα 4 νέα παραρτήματα
Οι Επαγγελματικές Σχολές συνδέουν άμεσα τους νέους 15-29 ετών με την αγορά εργασίας, προσφέροντας πρακτική εμπειρία σε τομείς αιχμής, από την κυβερνοασφάλεια μέχρι τη βιομηχανία.

ΕΑΔ: Στον εισαγγελέα ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη με παράνομο ογκολογικό τμήμα
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ελλείψεις προσωπικού, χορήγηση χημειοθεραπειών χωρίς διάγνωση κακοήθειας και ζητούν την οριστική διακοπή λειτουργίας της.

Ντενίζ Γκεκτάς: Φυλάκιση 19 μηνών για εξύβριση Ερντογάν - Η ατάκα που έφερε γέλια στη δίκη
Ο 32χρονος stand-up κωμικός, γνωστός για το σαρκαστικό του χιούμορ, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του για τον επίμαχο πολιτικό χαρακτηρισμό.

Κώστας Λίμα: Ακρωτηριάστηκε το πόδι του ποδοσφαιριστή από το σοβαρό τροχαίο - Διέφυγε τον κίνδυνο
Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

«Αν δεν κάνουμε γρήγορα πλασμαφαίρεση, θα γίνεις γκέι» – Νέα μαρτυρία για τη γιατρό του Μαζωνάκη
«Βλέπω, λέει, ότι έχεις λίγο θηλυκότητα πάνω σου»

Τούρκος συνταξιούχος αστυνομικός αυτοκτόνησε σε διαδήλωση – Η σύνταξη δεν του έφτανε να ζήσει
Οι Τούρκοι συνταξιούχοι φώναζαν: «Ζητάμε τα δικαιώματά μας, όχι φιλανθρωπία»

Σκάνδαλο AI στην Ιταλία: Πολιτικός αντίπαλος της Μελόνι «έγδυσε» ψηφιακά γυναίκα βουλευτή
Ο πρώην στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι που βρίσκεται πίσω από το κόμμμα Futuro Nazionale, κατηγορείται για «χυδαία» και προσβλητική συμπεριφορά - Δημοσίευσε πρόσφατα το μανιφέστο του όπου τάσσεται υπέρ της «μεσογειακής πατριαρχίας»

Κονγκό: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πολιτικό
Αγνωστοι λεηλάτησαν και πυρπόλησαν το σπίτι του πολιτικού στο Μπουτέμπο, ενώ η επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει ξεπεράσει τους 3.900 νεκρούς.

Απίστευτες εικόνες στο Λασίθι: Η βροχή «έκοψε» δρόμους και προκάλεσε κατολισθήσεις - Βίντεο
Πολίτες έβγαζαν πέτρες με τα χέρια από τον δρόμο

Βρετανία: Νεκρή 36χρονη και τα 3 παιδιά της σε φωτιά - Εξερράγη μπαταρία λιθίου
Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στο Μέρσεϊσαϊντ λόγω θερμικής εκτροπής της μπαταρίας, ενώ ένα ακόμη άτομο νοσηλεύεται με εγκαύματα.

Ο Βασίλης Προδρόμου live στον Σταυρό του Νότου Club στις 16 Οκτωβρίου
Ο τραγουδιστής παρουσιάζει τη συναυλία «Ριχ` τε με μες στα δοξάρια» με τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Σίντου και ένα κουαρτέτο εγχόρδων.

Νεπάλ: Η στιγμή που σπίτι καταρρέει και παρασύρεται από ορμητικά νερά – Τρομακτικό βίντεο
Βίντεο δείχνει σπίτι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, λίγες εβδομάδες μετά τη φονική πλημμύρα με 1.300 νεκρούς στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας.

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν - Τι ποινές προβλέπονται
Οι περιορισμοί ισχύουν και το μεσημέρι, από τις 15:30 έως τις 17:30, σε δρόμους, πλατείες και δημόσιους χώρους.

Καιρός: Πότε έρχονται δυνατές βροχές - Ποια περιοχή μπαίνει στο «στόχαστρο»
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναλύει τις αποκλίσεις των μοντέλων ICON-EU, ECMWF και GFS για την ένταση των φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Μαζωνάκης: Νοσηλεύτρια άλλαξε κατάθεση – Ο γιατρός είπε «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»
Η κατάθεση της 61χρονης νοσηλεύτριας του ιατρείου της Καρνεάδου εμφανίζει αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική της μαρτυρία, ενώ αναμένεται και η κατάθεση ουκρανής υπαλλήλου.

Νεκρός ο παλαιστής Μπέντζαμιν Σάτερλι σε ηλικία 40 ετών
Ο θάνατος του Βρετανού αθλητή επιβεβαιώθηκε μία ημέρα μετά τη συμμετοχή του στη διοργάνωση «All Out» της AEW στο Σικάγο

Nations League: Με μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες της Ιρλανδίας στον αγώνα με το Ισραήλ
Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Ιρλανδίας και ο παίκτης που αρνήθηκε να αγωνιστεί - Τα μηνύματα σεβασμού προς τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

Πανεπιστήμιο Πατρών: 400 φοιτητές δεν εγγράφηκαν λόγω ακρίβειας – Αδεια έδρανα και στην Ιατρική
Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας προειδοποιεί για κατάρρευση των εισακτέων έως το 2040 και ανοίγει το ζήτημα συγχωνεύσεων τμημάτων.

Επιχείρηση Vivaldi: Η Ουκρανία ανακατέλαβε τρία ακόμη χωριά στο Ντονέτσκ και άλλων 51 τ. χλμ.
Η επιχείρηση, που φαίνεται να ξεκίνησε από τα τέλη της άνοιξης, έχει αποδώσει συνολικά 176 τ.χλμ. εδάφους και πάνω από 2.000 ρωσικές απώλειες, σύμφωνα με το Κίεβο.

Τρεις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και στελεχών της σε Κυψέλη, Δάφνη και Μαρούσι
Στόχοι έγιναν τα πολιτικά γραφεία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη και του Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι, καθώς και τα γραφεία της ΝΔ στην Κυψέλη

Πετρέλαιο: Ανοδος 4% στα 108,4 δολάρια μετά το «όχι» Τραμπ στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
Η απόρριψη της πρότασης της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ επαναφέρει το γεωπολιτικό ασφάλιστρο στην τιμή του πετρελαίου.

Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 50χρονος για σeξουαλική κακοποίηση κορών και ανιψιών του
Η Εισαγγελία Πατρών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ενώ οι αρχές ερευνούν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα στο ευρύτερο περιβάλλον του κατηγορουμένου.

Δίπλωμα οδήγησης: Κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη βάζουν τέλος στο «αλισβερίσι»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας εξήγησε πώς θα ψηφιοποιηθεί η πρακτική εξέταση, ενώ ανακοίνωσε αύξηση δρομολογίων στο Μετρό και τα λεωφορεία.

Λαβρόφ: Νέες απειλές κατά της Ευρώπης - «Ο πόλεμος θα είναι σύντομος» αν επιτεθούν στη Ρωσία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών άφησε υπαινιγμούς για πυρηνική κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, ενώ κατηγόρησε το Βερολίνο για αναβίωση του «ναζισμού».

Η Καρυστιανού είναι στα ευρήματα του Medwatch, αποκάλυψε ο Γεωργιάδης - «Διαφημίζει ότι είναι κβαντική γιατρός και έχει μηχάνημα βιοανάδρασης»
«Η κυρία Καρυστιανού προσπαθεί ως γιατρός να πουλήσει κάτι εναλλακτικό, οι γιατροί θα κρίνουν αν μπορεί να βλάψει ένα παιδί» εξήγησε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Stalker στη Θεσσαλονίκη «βομβάρδιζε» με μηνύματα στο IRIS την πρώην
«Με είχε μπλοκάρει από παντού» είπε στο δικαστήριο ο 35χρονος - Η κοπέλα τον είχε μπλοκάρει από τα social media

Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά σε καφετέρια σε ισόγειο πολυκατοικίας -Εξετάζεται εμπρηστική επίθεση
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/9) με τις Αρχές να έχουν συλλέξει ήδη βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες επιχειρήσεις

Νίκη Εθνικής Ελλάδος: Προκλητικό δημοσίευμα από τη Bild
«Ένας ποδοσφαιρικός νάνος έβαλε φρένο στον Κλοπ»

Εθνική Ελλάδας: Kέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Γερμανία με 0-1 στο Αουγκσμπουργκ
Έπος της Εθνικής με ιστορικό διπλό στο Αουγκσμπουργκ

Πέθανε η Ελένη Προκοπίου: Η ηθοποιός και χορεύτρια των 23 ταινιών έφυγε στα 87 έτη
Η καριέρα της ξεκίνησε ως χορεύτρια στην ηλικία των 6 ετών και σφραγίστηκε από τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, πριν αποσυρθεί οριστικά μετά τον γάμο της.

Φωτιά σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία επεκτάθηκε σε πολυκατοικία, απεγκλωβίστηκαν αρκετά άτομα
Ακούστηκε έκρηξη από το ισόγειο πριν τη φωτιά

Αννα Βίσση: Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη στη συναυλία της στο ΟΑΚΑ - Τα σπαρακτικά λόγια και η αφιέρωσή της
Μπροστά σε 95.000 θεατές, η Αννα Βίσση σταμάτησε το show για να μιλήσει για τον αείμνηστο τραγουδιστή και ερμήνευσε το «Σάββατο» μόνο με πιάνο.

Αννα Βίσση: Λαοθάλασσα 95.000 θεατών στο ΟΑΚΑ - Η στιγμή που συγκίνησε το στάδιο
Περισσότεροι από 95.000 φαν κατέκλυσαν το στάδιο για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ο υπνοθεραπευτής «σπάει» τη σιωπή του - «Τίποτα δεν θα είχε γίνει»
Ο υπνοθεραπευτής ισχυρίζεται ότι στη μοιραία φωτογραφία που έλαβε από τη Γάκα, ο ίδιος νόμιζε πως ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ζωντανός

«Godzilla» Ελ Νίνιο: Σπάει τα ρεκόρ ζέστης - Φόβοι για 451.000 θανάτους έως το 2027
Η ανθρωπογενής υπερθέρμανση ενισχύει το φαινόμενο κατά 36%, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό για ακραίους καύσωνες, ξηρασίες και ελλείψεις τροφίμων.

Φοιτητικές εστίες: Ενοίκια αυξημένα έως 164% από το 2017 – Έως 590 ευρώ οι ιδιωτικές
Η δυναμικότητα των δημόσιων φοιτητικών εστιών καλύπτει μόλις το 4,6% των περίπου 200.000 φοιτητών που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, σύμφωνα με έρευνα της GEOAXIS.

Μεγαλειώδης λειτουργία του Πάπα Λέοντα στην Πλας ντε λα Κονκόρντ στο Παρίσι με 700.000 πιστούς
Στο σημείο βρέθηκαν 2.400 ιερείς και διάκονοι, περίπου 100 επίσκοποι, περισσότεροι από 1.000 ψάλτες, καθώς και 400 βοηθοί στο ιερό - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ντάνι Οσβάλντο: Σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική μετά από χειρουργείο στον πνεύμονα
Η αδερφή του εντόπισε την επιδείνωση της υγείας του πρώην επιθετικού της Γιουβέντους και της Ρόμα, που νοσηλεύεται στο Μπουένος Αιρες.










