Οι οφειλές στην εφορία που θα βεβαιωθούν μετά την 1-1-2020, θα μπορούν να ρυθμιστούν σε 24 ή και 48 δόσεις, όπως προβλέπεται στο φορολογικό νομοσχέδιο. Σε κενό παραμένουν οι οφειλές του 2019 και για την ώρα θα μπορούν να ρυθμιστούν μόνο σε 12 δόσεις.
Η νέα ρύθμιση πάντως προβλέπει προσαύξηση επιτοκίου κατά 1,5 ποσοστιαία μονάδα όταν το «σπάσιμο» των οφειλών υπερβαίνει τις 12 δόσεις και ελάχιστη δόση 30 ευρώ.
Στο νομοσχέδιο υπάρχει πρόβλεψη και για την ύπαρξη μπόνους για τους συνεπείς στη ρύθμιση οφειλέτες. Προβλέπεται ότι οι οφειλέτες που είναι συνεπείς στην εκπλήρωση των όρων της νέας ρύθμισης μέχρι το πέρας αυτής, κατά την καταβολή της τελευταίας δόσης, απαλλάσσονται από την πληρωμή ποσού που ισούται με το 25% των τόκων και έχουν επιβαρύνει το ποσό των δόσεων της ρυθμιζόμενης οφειλής. Η απαλλαγή αυτή όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας δόσης.
Αν όμως η ρύθμιση δεν τηρηθεί και ο οφειλέτης κάνει δεύτερη φορά αίτηση υπαγωγής των ίδιων οφειλών σε ρύθμιση, ως βάση υπολογισμού του ποσού των τόκων που απαλλάσσονται, λαμβάνεται το σύνολο των τόκων που επιβαρύνουν τις οφειλές από την πρώτη υπαγωγή τους στη ρύθμιση και ως την εξόφλησή τους.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι οφειλές προς την εφορία ρυθμίζονται:
- σε δύο έως 24 μηνιαίες δόσεις,
- έως 48 μηνιαίες δόσεις, εφόσον πρόκειται για οφειλές που βεβαιώνονται από φόρο κληρονομιών, από φορολογικό και τελωνειακό έλεγχο, καθώς και για μη φορολογικές και τελωνειακές οφειλές.
Ο αριθμός των δόσεων της ρύθμισης για οφειλές που ρυθμίζονται σε έως 48 δόσεις καθορίζεται από τη Φορολογική Διοίκηση με βάση την ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη, κατά τα επόμενα, υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης των 30 ευρώ.
Για οφειλέτες φυσικά πρόσωπα, με βάση:
-το μέσο όρο του συνολικού εισοδήματός τους (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό) κατά τα τελευταία τρία φορολογικά έτη πριν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ή
-το συνολικό εισόδημα (ατομικό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό) του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, για το οποίο έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εφόσον αυτό είναι μεγαλύτερο, και το ύψος της ρυθμιζόμενης οφειλής ως εξής:
Το συνολικό εισόδημα πολλαπλασιάζεται τμηματικά με προοδευτικά κλιμακωτό συντελεστή, όπως αυτός ορίζεται στο επόμενο εδάφιο.
Για εισόδημα:
αα) από 0,01 ευρώ έως 15.000 ευρώ με συντελεστή τέσσερα τοις εκατό (4%),
ββ) από 15.000,01 ευρώ έως 20.000 ευρώ με συντελεστή έξι τοις εκατό (6%),
γγ) από 20.000,01 ευρώ έως 25.000 ευρώ με συντελεστή οκτώ τοις εκατό (8%),
δδ) από 25.000,01 ευρώ έως 30.000 ευρώ με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%),
εε) από 30.000,01 ευρώ έως 50.000 ευρώ με συντελεστή δώδεκα τοις εκατό (12%),
στστ) από 50.000,01 ευρώ έως 75.000 ευρώ με συντελεστή δεκαπέντε τοις εκατό (15%),
ζζ) από 75.000,01 ευρώ έως 100.000 ευρώ με συντελεστή είκοσι τοις εκατό (20%),
ηη) πάνω από 100.000 ευρώ με συντελεστή είκοσι πέντε τοις εκατό (25%).
Ο ανωτέρω συντελεστής μειώνεται ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων του οφειλέτη, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α΄167), κατά μία εκατοστιαία μονάδα για ένα τέκνο, κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες για δύο τέκνα και κατά τρεις εκατοστιαίες μονάδες για τρία τέκνα και άνω.
Το άθροισμα των γινομένων του εισοδήματος με τους αντίστοιχους συντελεστές αναγόμενο σε μηνιαία βάση διαιρεί το ποσό της ρυθμιζόμενης οφειλής. Ο αριθμός των δόσεων προκύπτει από το ακέραιο μέρος του πηλίκου της διαίρεσης αυτής, υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης. Σε περίπτωση που ο οφειλέτης δεν είχε υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος για κανένα από τα φορολογικά έτη που λαμβάνονται υπόψιν για τον καθορισμό της ικανότητας αποπληρωμής, ή έχει υποβάλει μηδενικές δηλώσεις για όλα τα έτη αυτά, χορηγείται ο μέγιστος αριθμός δόσεων, υπό τον περιορισμό του ποσού της ελάχιστης μηνιαίας δόσης.
Για τον καθορισμό της ικανότητας αποπληρωμής λαμβάνονται κάθε φορά υπόψιν και οι οφειλές από ανεξόφλητες κατά τον χρόνο της υπαγωγής δόσεις ρυθμίσεων οι οποίες χορηγήθηκαν δυνάμει των διατάξεων της υποπερίπτωσης α’ (ii), στο βαθμό που ο χρόνος αποπληρωμής των δόσεων των προηγουμένων ρυθμίσεων συμπίπτει με τον χρόνο αποπληρωμής των δόσεων της ρύθμισης.
Για οφειλέτες νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, με βάση
-το μέσο όρο των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων των τριών τελευταίων πριν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση φορολογικών ετών για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ή
-τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του αμέσως προηγούμενου φορολογικού έτους από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, για τα οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής της οικείας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, εφόσον αυτά είναι μεγαλύτερα. Τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα πολλαπλασιάζονται τμηματικά με προοδευτικά κλιμακωτό συντελεστή, όπως αυτός ορίζεται στο επόμενο εδάφιο.
Για εσόδων:
αα) από 0,01 ευρώ έως 1.000.000 ευρώ με συντελεστή πέντε τοις εκατό (5%),
ββ) από 1.000.000,01 ευρώ έως 1.500.000 ευρώ με συντελεστή επτά τοις εκατό (7%),
γγ) από 1.500.000,01 ευρώ και άνω με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%),
Το άθροισμα των γινομένων του εισοδήματος με τους αντίστοιχους συντελεστές αναγόμενο σε μηνιαία βάση διαιρεί το ποσό της ρυθμιζόμενης οφειλής. Ο αριθμός των δόσεων προκύπτει από το ακέραιο μέρος του πηλίκου της διαίρεσης αυτής, υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης.
Σε περίπτωση που για όλα τα φορολογικά έτη με βάση τα οποία καθορίζεται η ικανότητα αποπληρωμής του οφειλέτη έχουν υποβληθεί μηδενικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, χορηγείται ο μέγιστος αριθμός δόσεων, υπό τον περιορισμό του ποσού της ελάχιστης μηνιαίας δόσης. Για τον καθορισμό της ικανότητας αποπληρωμής λαμβάνονται κάθε φορά υπόψιν και οι οφειλές από ανεξόφλητες κατά τον χρόνο της υπαγωγής δόσεις ρυθμίσεων οι οποίες χορηγήθηκαν δυνάμει των διατάξεων της υποπερίπτωσης α’ (ii), στο βαθμό που ο χρόνος αποπληρωμής των δόσεων των προηγουμένων ρυθμίσεων συμπίπτει με τον χρόνο αποπληρωμής των δόσεων της ρύθμισης.
Αν το νομικό πρόσωπο ή η νομική οντότητα έχει προβεί σε διακοπή εργασιών, ως συνολικό εισόδημα για τον υπολογισμό του αριθμού των δόσεων λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ακαθάριστο εισόδημα, του φορολογικού έτους διακοπής εργασιών.
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μπορεί να καθορίζεται χαμηλότερος συντελεστής για νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες που ασκούν αποκλειστικά ή κυρίως ορισμένες δραστηριότητες, λαμβάνοντας υπόψη κάθε πρόσφορο στοιχείο σχετικά με τους συντελεστές κερδοφορίας των δραστηριοτήτων αυτών.
Ο αριθμός των δόσεων που καθορίζεται από τη Φορολογική Διοίκηση για οφειλές της υποπερίπτωσης α’ (ii), δεν μπορεί να είναι μικρότερος των είκοσι τεσσάρων (24), υπό τον περιορισμό του ελάχιστου ποσού μηνιαίας δόσης. Ο οφειλέτης μπορεί να επιλέξει την αποπληρωμή σε λιγότερες των είκοσι τεσσάρων (24) μηνιαίων δόσεων.
γ. Σε περίπτωση απώλειας της ρύθμισης, επιτρέπεται, με τους όρους και τις προϋποθέσεις των περιπτώσεων α’ και β’, η υπαγωγή της ίδιας οφειλής ανά οφειλέτη στη ρύθμιση του παρόντος για δεύτερη φορά και για αριθμό δόσεων, ο οποίος δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των δόσεων που υπολείπονταν κατά το χρόνο απώλειας της ρύθμισης. Στην περίπτωση αυτή, για την εκ νέου υπαγωγή απαιτείται η προκαταβολή ποσού διπλάσιου της μηνιαίας δόσης. Το ποσό προκαταβολής δηλώνεται από τον οφειλέτη κατά την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στη ρύθμιση και καταβάλλεται εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης. Οι υπόλοιπες δόσεις της ρύθμισης καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
δ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης ορίζεται σε τριάντα (30) ευρώ.
Η περιπτ. 3 της υποπαρ. Α2 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Η υπαχθείσα στη ρύθμιση βασική οφειλή επιβαρύνεται, από την ημερομηνία υπαγωγής, αντί των κατά Κ.Ε.Δ.Ε. και κατά ν. 4174/2013 (Α΄170) τόκων και προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, με τόκο ως εξής:
α) Για οφειλές που ρυθμίζονται σε έως δώδεκα (12) δόσεις, ο τόκος υπολογίζεται με βάση το τελευταίο δημοσιευμένο μέσο ετήσιο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως αυτό δημοσιεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, πλέον είκοσι πέντε εκατοστών της εκατοστιαίας μονάδας (0,25%), ετησίως υπολογιζόμενο. Το επιτόκιο υπολογισμού του τόκου αναπροσαρμόζεται ετησίως, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του επομένου μήνα από αυτόν της δημοσίευσης του ως άνω μέσου ετήσιου επιτοκίου και ισχύει για όλες τις ρυθμίσεις που χορηγούνται μέχρι τον επανακαθορισμό του το επόμενο έτος. Το επιτόκιο παραμένει σταθερό καθ` όλη τη διάρκεια της ρύθμισης.
β) Για οφειλές που ρυθμίζονται σε περισσότερες από δώδεκα (12) μηνιαίες δόσεις, το επιτόκιο της ανωτέρω περίπτωσης α΄, με βάση το οποίο υπολογίζεται ο τόκος, προσαυξάνεται κατά μιάμιση εκατοστιαία μονάδα (1,5%). Ο ως άνω τόκος είναι ετησίως υπολογιζόμενος και παραμένει σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια της ρύθμισης .
γ) Σε περίπτωση απώλειας και υπαγωγής των ίδιων οφειλών στη ρύθμιση για δεύτερη φορά από τον ίδιο οφειλέτη, τα επιτόκια των υποπεριπτώσεων α’ και β’ προσαυξάνονται κατά μιάμιση (1,5) ποσοστιαία μονάδα.Τα οριζόμενα στο προηγούμενο εδάφιο δεν ισχύουν για οφειλές από δασμούς.
δ) Τα επιτόκια των προηγουμένων υποπεριπτώσεων δεν υπερβαίνουν τα επιτόκια που ορίζονται για την εφαρμογή της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν. 4174/2013 (Α’ 170) και της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 356/1974 (Α’ 90).
ε) Για οφειλές από δασμούς, και ανεξαρτήτως του αριθμού των δόσεων της ρύθμισης αυτών, το επιτόκιο υπολογισμού του τόκου ισούται με το εκφρασμένο σε ετήσια βάση και δημοσιευμένο στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σειρά C, επιτόκιο που εφαρμόζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στις κύριες πράξεις αναχρηματοδότησής της την πρώτη ημέρα του μήνα λήξης της προθεσμίας καταβολής τους, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ή την πρώτη ημέρα του μήνα βεβαίωσης τους, για τις μη ληξιπρόθεσμες οφειλές, προσαυξημένο κατά μία ποσοστιαία μονάδα. Το επιτόκιο παραμένει σταθερό καθ` όλη τη διάρκεια της ρύθμισης και δεν προσαυξάνεται λόγω υπαγωγής της συγκεκριμένης κατηγορίας οφειλών σε ρύθμιση για δεύτερη φορά από τον ίδιο οφειλέτη. Τόκος δεν υπολογίζεται, εφόσον οι ρυθμιζόμενες οφειλές δεν υπερβαίνουν ανά πράξη βεβαίωσης το ποσό των δέκα (10) ευρώ.»
Η περίπτ. 15 της υποπαρ. Α2 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου ν. 4152/2013 τροποποιείται ως εξής:
«Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μετά από εισήγηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ δύνανται να καθορίζονται οι προϋποθέσεις υπαγωγής στις ανωτέρω διατάξεις και μέσω διαδικτυακής εφαρμογής της ΑΑΔΕ οι φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες πρέπει να εκπληρώνονται για να μην απωλεσθεί η ρύθμιση, οι περιπτώσεις για τις οποίες η φορολογική διοίκηση θα απαιτεί υποχρεωτικά την πληρωμή της ρύθμισης μέσω πάγιας εντολής στους φορείς είσπραξης, επιπλέον όροι και προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να καθίσταται ενεργή η ρύθμιση, οι λεπτομέρειες και κάθε ειδικότερο θέμα εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου αυτού».
- Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου εφαρμόζονται για οφειλές που βεβαιώνονται στις Δ.Ο.Υ., τα ελεγκτικά κέντρα και τα τελωνεία μετά την 1.1.2020.
- Με την επιφύλαξη των οφειλών από δασμούς, για τις οποίες δεν έχει εφαρμογή η παρούσα παράγραφος, οφειλές που είχαν υπαχθεί σε νομοθετική ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία έχει απωλεσθεί μέχρι την 1.1.2020, δύνανται να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση υπό τους όρους και προϋποθέσεις αυτής μόνο μία φορά, με το επιτόκιο που καθορίζεται σύμφωνα με την υποπερίπτωση γ΄ της περίπτωσης 3 της υποπαραγράφου Α2 της παραγράφου Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 και ο αριθμός των δόσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον αριθμό των δόσεων που υπολείπονταν κατά το χρόνο απώλειας της ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής.
- Ειδικά για ρυθμίσεις που χορηγούνται από 1.1.2020 έως τις 31.1.2020, με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, για τον καθορισμό του επιτοκίου της υποπερ. α’ της περ. 3 της υποπαρ. Α2 της παρ. Α του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 λαμβάνεται υπόψιν το μέσο επιτόκιο δανείων σε ευρώ χωρίς καθορισμένη διάρκεια αλληλόχρεων λογαριασμών που χορηγούνται από όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα σε μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις του τρίτου τριμήνου του 2019, όπως αυτό δημοσιεύεται από την της Τράπεζας της Ελλάδος.
- Το άρθρο 43 του ν. 4174/2013 (Α’ 170) καταργείται για οφειλές που βεβαιώνονται στη Φορολογική Διοίκηση μετά την 1.1.2020.

Επιστροφή ενοικίου: Γιατί είδαν μία δόση εκπαιδευτικοί και γιατροί - Τα βήματα στο myAADE
Η αυτόματη καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης για το 2024 ολοκληρώθηκε σε χιλιάδες δικαιούχους της περιφέρειας, ωστόσο τα ελλιπή στοιχεία απαιτούν νέες υποβολές δικαιολογητικών μέσω της ΑΑΔΕ.

Καλαμάτα: Βάνδαλοι προκάλεσαν σοβαρές ζημιές σε ΕΠΑΛ – Είχε μόλις ανακαινιστεί
Το σχολικό συγκρότημα είχε υποβληθεί το καλοκαίρι σε εκτεταμένες παρεμβάσεις, με το τοπικό μέσο να αναφέρει ότι η ανακαίνιση έγινε μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κλήση του γιατρού στο ΕΚΑΒ χωρίς να αναφέρει το όνομα του τραγουδιστή
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από την εκπομπή Live News για τις συνθήκες θανάτου στο Κολωνάκι, με το ηχητικό ντοκουμέντο να αποκαλύπτει τις ακριβείς αναφορές του γιατρού.

Μαρία Καρυστιανού: Καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο - Η απάντηση στον Γεωργιάδη
Η συνεργάτιδα της παιδιάτρου τόνισε πως η πρακτική της είναι καθόλα νόμιμη, ζητώντας παράλληλα από τον υπουργό Υγείας να αποκαλύψει πώς γνωρίζει λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό της.

Γιώργος Μαζωνάκης: Νέα μαρτυρία για τον υπνοθεραπευτή – Το ψέμα που αποκάλυψε ο γείτονας - «Μας είχε γίνει τσιμπούρι»
Μια γυναίκα που τον γνώρισε πριν από 30 χρόνια περιγράφει στον ΑΝΤ1 την επίμονη προσέγγισή του στην οικογένειά της με σκοπό την εύρεση επενδυτών.

ΔΥΠΑ: Μαθητεία με μισθό και ασφάλιση - Οι 41 ειδικότητες και τα 4 νέα παραρτήματα
Οι Επαγγελματικές Σχολές συνδέουν άμεσα τους νέους 15-29 ετών με την αγορά εργασίας, προσφέροντας πρακτική εμπειρία σε τομείς αιχμής, από την κυβερνοασφάλεια μέχρι τη βιομηχανία.

ΕΑΔ: Στον εισαγγελέα ιδιωτική κλινική στη Θεσσαλονίκη με παράνομο ογκολογικό τμήμα
Οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ελλείψεις προσωπικού, χορήγηση χημειοθεραπειών χωρίς διάγνωση κακοήθειας και ζητούν την οριστική διακοπή λειτουργίας της.

Ντενίζ Γκεκτάς: Φυλάκιση 19 μηνών για εξύβριση Ερντογάν - Η ατάκα που έφερε γέλια στη δίκη
Ο 32χρονος stand-up κωμικός, γνωστός για το σαρκαστικό του χιούμορ, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσής του για τον επίμαχο πολιτικό χαρακτηρισμό.

Κώστας Λίμα: Ακρωτηριάστηκε το πόδι του ποδοσφαιριστή από το σοβαρό τροχαίο - Διέφυγε τον κίνδυνο
Ο 32χρονος ποδοσφαιριστής χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση

«Αν δεν κάνουμε γρήγορα πλασμαφαίρεση, θα γίνεις γκέι» – Νέα μαρτυρία για τη γιατρό του Μαζωνάκη
«Βλέπω, λέει, ότι έχεις λίγο θηλυκότητα πάνω σου»

Τούρκος συνταξιούχος αστυνομικός αυτοκτόνησε σε διαδήλωση – Η σύνταξη δεν του έφτανε να ζήσει
Οι Τούρκοι συνταξιούχοι φώναζαν: «Ζητάμε τα δικαιώματά μας, όχι φιλανθρωπία»

Σκάνδαλο AI στην Ιταλία: Πολιτικός αντίπαλος της Μελόνι «έγδυσε» ψηφιακά γυναίκα βουλευτή
Ο πρώην στρατηγός Ρομπέρτο Βανάτσι που βρίσκεται πίσω από το κόμμμα Futuro Nazionale, κατηγορείται για «χυδαία» και προσβλητική συμπεριφορά - Δημοσίευσε πρόσφατα το μανιφέστο του όπου τάσσεται υπέρ της «μεσογειακής πατριαρχίας»

Κονγκό: Ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου πολιτικό
Αγνωστοι λεηλάτησαν και πυρπόλησαν το σπίτι του πολιτικού στο Μπουτέμπο, ενώ η επιδημία Έμπολα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό έχει ξεπεράσει τους 3.900 νεκρούς.

Απίστευτες εικόνες στο Λασίθι: Η βροχή «έκοψε» δρόμους και προκάλεσε κατολισθήσεις - Βίντεο
Πολίτες έβγαζαν πέτρες με τα χέρια από τον δρόμο

Βρετανία: Νεκρή 36χρονη και τα 3 παιδιά της σε φωτιά - Εξερράγη μπαταρία λιθίου
Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στο Μέρσεϊσαϊντ λόγω θερμικής εκτροπής της μπαταρίας, ενώ ένα ακόμη άτομο νοσηλεύεται με εγκαύματα.

Ο Βασίλης Προδρόμου live στον Σταυρό του Νότου Club στις 16 Οκτωβρίου
Ο τραγουδιστής παρουσιάζει τη συναυλία «Ριχ` τε με μες στα δοξάρια» με τη μουσική διεύθυνση του Δημήτρη Σίντου και ένα κουαρτέτο εγχόρδων.

Νεπάλ: Η στιγμή που σπίτι καταρρέει και παρασύρεται από ορμητικά νερά – Τρομακτικό βίντεο
Βίντεο δείχνει σπίτι να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, λίγες εβδομάδες μετά τη φονική πλημμύρα με 1.300 νεκρούς στα σύνορα Νεπάλ-Κίνας.

Ώρες κοινής ησυχίας: Πότε αλλάζουν - Τι ποινές προβλέπονται
Οι περιορισμοί ισχύουν και το μεσημέρι, από τις 15:30 έως τις 17:30, σε δρόμους, πλατείες και δημόσιους χώρους.

Καιρός: Πότε έρχονται δυνατές βροχές - Ποια περιοχή μπαίνει στο «στόχαστρο»
Ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς αναλύει τις αποκλίσεις των μοντέλων ICON-EU, ECMWF και GFS για την ένταση των φαινομένων τις επόμενες ημέρες.

Μαζωνάκης: Νοσηλεύτρια άλλαξε κατάθεση – Ο γιατρός είπε «είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»
Η κατάθεση της 61χρονης νοσηλεύτριας του ιατρείου της Καρνεάδου εμφανίζει αντιφάσεις σε σχέση με την αρχική της μαρτυρία, ενώ αναμένεται και η κατάθεση ουκρανής υπαλλήλου.

Νεκρός ο παλαιστής Μπέντζαμιν Σάτερλι σε ηλικία 40 ετών
Ο θάνατος του Βρετανού αθλητή επιβεβαιώθηκε μία ημέρα μετά τη συμμετοχή του στη διοργάνωση «All Out» της AEW στο Σικάγο

Nations League: Με μαύρα περιβραχιόνια οι παίκτες της Ιρλανδίας στον αγώνα με το Ισραήλ
Οι δηλώσεις του προπονητή της Εθνικής Ιρλανδίας και ο παίκτης που αρνήθηκε να αγωνιστεί - Τα μηνύματα σεβασμού προς τα θύματα των ισραηλινών επιθέσεων στη Γάζα

Πανεπιστήμιο Πατρών: 400 φοιτητές δεν εγγράφηκαν λόγω ακρίβειας – Αδεια έδρανα και στην Ιατρική
Ο πρύτανης Χρήστος Μπούρας προειδοποιεί για κατάρρευση των εισακτέων έως το 2040 και ανοίγει το ζήτημα συγχωνεύσεων τμημάτων.

Επιχείρηση Vivaldi: Η Ουκρανία ανακατέλαβε τρία ακόμη χωριά στο Ντονέτσκ και άλλων 51 τ. χλμ.
Η επιχείρηση, που φαίνεται να ξεκίνησε από τα τέλη της άνοιξης, έχει αποδώσει συνολικά 176 τ.χλμ. εδάφους και πάνω από 2.000 ρωσικές απώλειες, σύμφωνα με το Κίεβο.

Τρεις επιθέσεις σε γραφεία της ΝΔ και στελεχών της σε Κυψέλη, Δάφνη και Μαρούσι
Στόχοι έγιναν τα πολιτικά γραφεία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Δάφνη και του Νίκου Παπαθανάση στο Μαρούσι, καθώς και τα γραφεία της ΝΔ στην Κυψέλη

Πετρέλαιο: Ανοδος 4% στα 108,4 δολάρια μετά το «όχι» Τραμπ στο Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ
Η απόρριψη της πρότασης της Τεχεράνης για τα Στενά του Ορμούζ επαναφέρει το γεωπολιτικό ασφάλιστρο στην τιμή του πετρελαίου.

Αχαΐα: Προφυλακίστηκε 50χρονος για σeξουαλική κακοποίηση κορών και ανιψιών του
Η Εισαγγελία Πατρών διέταξε προκαταρκτική εξέταση, ενώ οι αρχές ερευνούν αν υπάρχουν κι άλλα θύματα στο ευρύτερο περιβάλλον του κατηγορουμένου.

Δίπλωμα οδήγησης: Κάμερες και τεχνητή νοημοσύνη βάζουν τέλος στο «αλισβερίσι»
Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Γιώργος Κώτσηρας εξήγησε πώς θα ψηφιοποιηθεί η πρακτική εξέταση, ενώ ανακοίνωσε αύξηση δρομολογίων στο Μετρό και τα λεωφορεία.

Λαβρόφ: Νέες απειλές κατά της Ευρώπης - «Ο πόλεμος θα είναι σύντομος» αν επιτεθούν στη Ρωσία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών άφησε υπαινιγμούς για πυρηνική κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του Γιόχαν Βάντεφουλ, ενώ κατηγόρησε το Βερολίνο για αναβίωση του «ναζισμού».

Η Καρυστιανού είναι στα ευρήματα του Medwatch, αποκάλυψε ο Γεωργιάδης - «Διαφημίζει ότι είναι κβαντική γιατρός και έχει μηχάνημα βιοανάδρασης»
«Η κυρία Καρυστιανού προσπαθεί ως γιατρός να πουλήσει κάτι εναλλακτικό, οι γιατροί θα κρίνουν αν μπορεί να βλάψει ένα παιδί» εξήγησε ο Αδωνις Γεωργιάδης

Stalker στη Θεσσαλονίκη «βομβάρδιζε» με μηνύματα στο IRIS την πρώην
«Με είχε μπλοκάρει από παντού» είπε στο δικαστήριο ο 35χρονος - Η κοπέλα τον είχε μπλοκάρει από τα social media

Βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά σε καφετέρια σε ισόγειο πολυκατοικίας -Εξετάζεται εμπρηστική επίθεση
Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 04:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας (28/9) με τις Αρχές να έχουν συλλέξει ήδη βιντεοληπτικό υλικό από παρακείμενες επιχειρήσεις

Νίκη Εθνικής Ελλάδος: Προκλητικό δημοσίευμα από τη Bild
«Ένας ποδοσφαιρικός νάνος έβαλε φρένο στον Κλοπ»

Εθνική Ελλάδας: Kέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τη Γερμανία με 0-1 στο Αουγκσμπουργκ
Έπος της Εθνικής με ιστορικό διπλό στο Αουγκσμπουργκ

Πέθανε η Ελένη Προκοπίου: Η ηθοποιός και χορεύτρια των 23 ταινιών έφυγε στα 87 έτη
Η καριέρα της ξεκίνησε ως χορεύτρια στην ηλικία των 6 ετών και σφραγίστηκε από τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, πριν αποσυρθεί οριστικά μετά τον γάμο της.

Φωτιά σε καφετέρια στη Νέα Ιωνία επεκτάθηκε σε πολυκατοικία, απεγκλωβίστηκαν αρκετά άτομα
Ακούστηκε έκρηξη από το ισόγειο πριν τη φωτιά

Αννα Βίσση: Η συγκινητική αφιέρωση στον Γιώργο Μαζωνάκη στη συναυλία της στο ΟΑΚΑ - Τα σπαρακτικά λόγια και η αφιέρωσή της
Μπροστά σε 95.000 θεατές, η Αννα Βίσση σταμάτησε το show για να μιλήσει για τον αείμνηστο τραγουδιστή και ερμήνευσε το «Σάββατο» μόνο με πιάνο.

Αννα Βίσση: Λαοθάλασσα 95.000 θεατών στο ΟΑΚΑ - Η στιγμή που συγκίνησε το στάδιο
Περισσότεροι από 95.000 φαν κατέκλυσαν το στάδιο για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ, σε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Ο υπνοθεραπευτής «σπάει» τη σιωπή του - «Τίποτα δεν θα είχε γίνει»
Ο υπνοθεραπευτής ισχυρίζεται ότι στη μοιραία φωτογραφία που έλαβε από τη Γάκα, ο ίδιος νόμιζε πως ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ζωντανός

«Godzilla» Ελ Νίνιο: Σπάει τα ρεκόρ ζέστης - Φόβοι για 451.000 θανάτους έως το 2027
Η ανθρωπογενής υπερθέρμανση ενισχύει το φαινόμενο κατά 36%, προκαλώντας παγκόσμιο συναγερμό για ακραίους καύσωνες, ξηρασίες και ελλείψεις τροφίμων.










