Στοχευμένα και σε διάφορα επίπεδα επιχειρούν οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές να αναχαιτίσουν τον κορωνοιό, που (επανα)κυκλοφορεί κάτω από τη μύτη μας, όπως είχε πει χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο, στην έξαρση της πανδημίας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοιό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, για να δώσει το στίγμα του "αόρατου εχθρού".
Τα αυξημένα κρούσματα που δηλώνονται σε ημερήσια βάση τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, τόσο τα εισαγόμενα, ως αποτέλεσμα της εξαρσης της πανδημίας κορωνοιού στις βαλκανικές χώρες, όσο και τα εγχώρια ως απόρροια της χαλαρής συμπεριφοράς των Ελλήνων αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, απόστασης και υγιεινής, οδηγούσαν προς την κατεύθυνση της εφαρμογής νέων, αυστηρότερων μέτρων. Έτσι, χθες μπήκε "απαγορευτικό" στα πανηγύρια μέχρι τέλος Ιουλίου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και επίσης επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.
Για την ίδια απόφαση συνηγορούσαν και τα άλλα τα "σκληρά" δεδομένα, όπως οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, αλλά και των ασθενών που εισάγονται στα νοσοκομεία αναφοράς, των διασωληνωμένων και των νεκρών.
Χθες καταγράφηκαν 24 κρουσματα, από τους πιο "διαχείρισιμους αριθμούς στην ημερήσια καταγραφή του τρέχοντα μήνα, καθώς έχουν ανακοινωθεί και 60 κρουσματα ημερησίως. Συνολικά από την αρχή του Ιουλίου έχουν καταγραφεί 422 κρούσματα κορωνοιού και από αυτα τα 236 ειναι εισαγόμενα. Υπενθυμίζεται οτι ο απολογισμός του Ιουνίου ηταν 299 κρουσματα.
Ωστόσο η εικόνα είναι πιο μελανή στα νοσοκομεία σε ό,τι αφορά τις εισαγωγές νέων ασθενών. Είναι ενδεικτικό οτι στις 30 Ιουνίου νοσηλεύονταν με λοίμωξη Covid-19 συνολικά 41 ασθενείς στα νοσοκομεια της χώρας. Χθες, ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχονταν σε 83, δηλαδή μέσα σε δύο εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση 100% στις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία.
Μικρότερη -ευτυχώς- αύξηση μαρτυρούν τα στοιχεία για τους διασωληνωμένους ασθενείς, οι οποίοι από 9 που ήταν το τέλος Ιουνίου ανέρχονται πλέον σε 14. Σε ό,τι αφορά τα θύματα του κορωνοιού, έχει καταγραφεί ένας θάνατος τον Ιούλιο, ανεβάζοντας τα θύματα συνολικά σε 193.
Πού στοχεύει το τριπλό πλέγμα μέτρων
Η εισήγηση για νέα μέτρα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων - κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια- η οποία έγινε δεκτή από την κυβέρνηση αποτύπωσε την αγωνία αλλά και τα καλά αντανακλαστικά των αρμοδίων για την εύρεση της ισορροπίας στην προστασία της δημόσιας υγείας αλλά και του τουρισμού.
Έτσι, με το νέο τριπλό πλέγμα μέτρων που τίθεται σε εφαρμογή απαγορεύονται τα πανηγύρια και οι παρεμφερείς εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες μέχρι το τέλος Ιουλίου, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα χερσαία σύνορα και επίσης επεκτείνονται και στους εποχικούς εργάτες που προέρχονται από όμορες χώρες.
Οι εικόνες μεγάλου συνωστισμού, χωρίς την τήρηση κανενός υγειονομικού μέτρου, σε πανηγύρια και παρεμφερείς εκδηλώσεις, λαϊκά γλέντια, κλπ αθλητικών ομάδων, πολιτιστικών συλλόγων ανά την επικράτεια, δεν είχαν τέλος τις προηγούμενες ημέρες. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις ο άκρατος, χωρίς κανέναν κανόνα, συγχρωτισμός νομιμοποιούνταν και από βουλευτές, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτευτές κοκ, δίνοντας το πλέον στρεβλό μήνυμα στους πολίτες - που από τη πλευρά τους φαίνεται ότι αναζητού(σα)ν άλλοθι και για τη δική τους χαλαρή συμπεριφορά. Με δεδομένο ότι αυτές οι εκδηλώσεις είναι πολύ πιθανό να γίνουν εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοιού, και να συμβάλλουν έτσι σε ακόμη μεγαλύτερη κυκλοφορία του ιού και μάλιστα κυκλοφορία στα... τυφλά όπως συμβαίνει στην υπερμετάδοση, οι αρμόδιοι τις απαγορεύουν μέχρι τέλος Ιουλίου.
Εκτός από την απαγόρευση πανηγυριών, σαρωτικοί είναι οι έλεγχοι στο εσωτερικό της χώρας για την τήρηση των μέτρων προστασίας. Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ήδη από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, 12 Ιουλίου, διενεργήθηκαν από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας και την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή 590 έλεγχοι σε όλη την Ελλάδα, διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 63 περιπτώσεις, επιβλήθηκαν 87 πρόστιμα ύψους 51 χιλιάδων ευρώ και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 120 ημερών συνολικά.
Αναφορικά με την ανάσχεση των εισαγόμενων κρουσμάτων, τίθεται σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα όσοι εισέρχονται από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα το μέτρο της επίδειξης αρνητικού μοριακού ελέγχου για τον κορονοϊό που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
Εκτός από τον Προμαχώνα, ενισχύονται οι έλεγχοι και στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.
«Ανοίγουν» τα σύνορα για τη Σουηδία – Απευθείας πτήσεις από τις 22 Ιουλίου
Ανοίγουν τα ελληνικά σύνορα για τουρίστες και από τη Σουηδία. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, από τις 22 Ιουλίου θα πραγματοποιούνται απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία.
Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κοροναϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 15 Ιουλίου θα επαναληφθούν οι απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1026339/koronoios-ta-sklira-stoiheia-pou-odigisan-sto-telos-ton-panigurion-ta-epomena-vimata/
Θάνατος Μαζωνάκη: Αναβλήθηκε η νεκροψία-νεκροτομή - Η οικογένειά του ορίζει τεχνικό σύμβουλο
Η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του Γιώργου Μαζωνάκη αναβλήθηκε για αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες. Η οικογένεια του γνωστού τραγουδιστή όρισε τεχνικό

Νέα Υόρκη: Drone show «ζωντανεύει» τους Δίδυμους Πύργους με 2.977 φώτα για την 11η Σεπτεμβρίου
Στο New York Harbor, οικογένειες θυμάτων και μέλη του FDNY συμμετείχαν στη μνημειακή εκδήλωση δύο ημέρες πριν τη 25η επέτειο της τραγωδίας.

Νέα ανακάλυψη «ταιριάζει» με τη Βίβλο για τη δημιουργία των ουρανών
Η μελέτη της δρος Adeene Denton δημοσιεύτηκε στο The Astrophysical Journal Letters, όμως οι ερευνητές διευκρινίζουν πως δεν αποδεικνύει τη βιβλική αφήγηση.

Αποκάλυψη Reuters: Ρωσικά βαθυσκάφη δοκίμασαν στην Αρκτική τεχνολογία σαμποτάζ υποθαλάσσιων καλωδίων
Το Reuters αποκαλύπτει ρωσική επιχείρηση της GUGI κοντά στο Σβάλμπαρντ, ενώ Windward καταγράφει 13.079 ύποπτες κινήσεις πλοίων πάνω από υποδομές το 2025.

Κότσιρας: Η άγνωστη ιστορία της γνωριμίας του με τον Μαζωνάκη - Τι του αφιέρωσε επί σκηνής
Λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 54χρονου τραγουδιστή, ο συνάδελφός του τον αποχαιρέτησε από τη σκηνή της Κύπρου ερμηνεύοντας το «Ανήκω σε μένα».

Πλασμαφαίρεση: Σε ποια νοσοκομεία γίνεται – Η Παγώνη μιλά για τον θάνατο Μαζωνάκη
Η γιατρός Ματίνα Παγώνη εξηγεί ότι το ιατρείο ήταν απλό παθολογικό, χωρίς προσωπικό και υποδομή για την εξειδικευμένη μέθοδο

Γιώργος Μαζωνάκης: Η κατάθεση της γιατρού - «Μπέρδευε τα λόγια του, δεν ήταν καλά»
Ο τραγουδιστής υπέστη ανακοπή σε ιατρείο στο Κολωνάκι και πέθανε σε ηλικία 54 ετών

Αιχμές Αδωνι Γεωργιάδη για την κλινική όπου υπέστη ανακοπή ο Μαζωνάκης: Δεν είχε άδεια για πλασμαφαίρεση, ζήτησα έρευνα
Κάνει λόγο για «υποτιθέμενη κλινική» και επισημαίνει ότι είχε άδεια απλού παθολογικού ιατρείου στο οποίο «δεν επιτρέπεται να διενεργείται μία τέτοια ιατρική πράξη» όπως η πλασμαφαίρεση στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί ο άτυχος τραγουδιστής

Γιώργος Μαζωνάκης: Δεν πρόλαβε τη δικαστική δικαίωση που ήταν «προ των πυλών»
Ο δικηγόρος του, Χαράλαμπος Λυκούδης, περιέγραψε την τελευταία επικοινωνία και την ευδιάθετη διάθεση του τραγουδιστή λίγες μέρες πριν τον θάνατό του.

Φώκια έκανε… κράτηση σε σκάφος στα Καμένα Βούρλα – Η απρόσμενη βραδινή επισκέπτρια της μαρίνας
Ξάπλωσε στην πλώρη και απόλαυσε την ησυχία της

Τι είναι η πλασμαφαίρεση στην οποία φέρεται να υποβλήθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης λίγο πριν την ανακοπή
Τι είναι το πλάσμα του αίματος - Πώς γίνεται η πλασμαφαίρεση

Τροχαίο με λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη: Εξιτήριο σε δύο από τις τραυματίες - Στο χειρουργείο η 21χρονη
Εξιτήριο από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου πήραν οι δύο από τις τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν όταν δύο λεωφορεία έπεσαν πάνω σε στάση το μεσημέρι της Τετάρτης (9/9) στη Θεσσαλονίκη.

Γιώργος Μαζωνάκης: Έφοδος της Ασφάλειας στο ιατρείο αντιγήρανσης στο Κολωνάκι
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας πέρασαν την είσοδο και αναμένεται να αναζητήσουν φακέλους, σκευάσματα και ιατρικά ιστορικά.

Apple Event 2026: H παρουσίαση του iPhone 18 και του πρώτου foldable iPhone
Το «Surprise and shine» μεταδίδεται δωρεάν από το Apple Park, με φήμες για νέα Apple Watch και αλλαγές σε όλο το οικοσύστημα της εταιρείας.

Πέθανε ο Γιώργος Μαζωνάκης - Συγκλονισμένη η οικογένειά του στο «ΕΛΠΙΣ»
Ο δημοφιλής τραγουδιστής διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ χωρίς σφυγμό το απόγευμα της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου.

Mistral: Η απάντηση της Ευρώπης στην τεχνητή νοημοσύνη - Πως προκαλεί τα αμερικανικά και κινεζικά συστήματα
Με επικεφαλής τη Samsung Electronics, η γαλλική start-up εξασφάλισε νέα κεφάλαια για να αποτελέσει το ευρωπαϊκό αντίπαλο δέος απέναντι στους αμερικανικούς κολοσσούς.

Γιώργος Μαζωνάκης: Πέθανε ο τραγουδιστής – Η ανακοίνωση του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ
Ο τραγουδιστής μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι γιατροί επιχείρησαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.

Καρέτσας: Τι έδειξαν οι πρώτες εξετάσεις
Ο 18χρονος μέσος αποχώρησε με φορείο στο 22` του Ντόρτμουντ-Βιγιαρεάλ για το Champions League, όμως οι πρώτες εξετάσεις καθησυχάζουν.

Καιρός: Πτώση θερμοκρασίας κάτω από 30 βαθμούς την Κυριακή - Φθινόπωρο με καταιγίδες
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν βοριάδες έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και τιμές έως 36 βαθμών την Παρασκευή, πριν η μεγάλη μεταβολή του καιρού γενικευτεί από τη Δευτέρα.

Απάτη 40 εκατ. ευρώ με παράνομες επιστροφές φόρου: 46 πρόσωπα, 152 εταιρείες στο στόχαστρο
Η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος «πάγωσε» την περαιτέρω εκταμίευση, ενώ 16 εκατ. ευρώ είχαν ήδη καταβληθεί σε δίκτυο που δρούσε το 2023-2024.

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Στην αυτοχειρία της 54χρονης καταλήγουν οι Αρχές με 34 τραύματα
Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν τα ίχνη DNA και τα αποτυπώματα, καθώς οι Αρχές δεν εντοπίζουν εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Μια συγκινητική ιστορία: Ελληνίδα γέννησε στα 54 της, από έμβρυο κατεψυγμένο 22 χρόνια, λίγο μετά τον χαμό του γιου της
Η 54χρονη έχασε τον 21χρονο γιο της σε τροχαίο πέρυσι και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα έμβρυα του 2004 στην κλινική «Γένεσις Αθηνών».

Χαλκιδική: Βάναυσος ξυλοδαρμός 27χρονου Γερμανού τουρίστα σε beach bar - Βίντεο
Οι δύο δράστες, 21 και 25 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ερωtικής αντιζηλίας πίσω από την επίθεση.

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τέσσερις τραυματίες
Αστικό λεωφορείο έπεσε σε στάση όπου περίμενε κόσμος έπειτα από σύγκρουση με δεύτερο λεωφορείο - Οι τραυματίες φέρεται να έχουν υποστεί κατάγματα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκαν τρία τιγράκια Σουμάτρας - μόλις 400 έχουν απομείνει στη φύση
Τα δύο αρσενικά και το ένα θηλυκό πέρασαν ήδη την πρώτη κτηνιατρική εξέταση, με μικροτσιπ και τα πρώτα τους εμβόλια.

Ερευνητής της Anthropic παραιτείται: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας εξοντώσει»
Ο επικεφαλής ευθυγράμμισης της Anthropic, Έβαν Χάμπινγκερ, εκτιμά πιθανότητα άνω του 10% για καταστροφή την επόμενη δεκαετία, ενώ ο ερευνητής Τζέικομπ Κόξον παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως οι εταιρείες «παίζουν με τις ζωές μας».

Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ελβετία: Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Συναγερμός στη λίμνη Ρίτομ, στη νότια Ελβετία, με τις αρχές να διερευνούν αν επλήγη ο παλιός σταθμός ή η νέα εγκατάσταση υπό κατασκευή.

Πλατφόρμα «Συνέπεια»: Στο μικροσκόπιο τα χρέη 3,2 δισ. του Δημοσίου - Πρωταθλητές τα νοσοκομεία
Έως το τέλος του 2026 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα που θα αποκαλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των κρατικών φορέων προς προμηθευτές, συνταξιούχους και φορολογούμενους.

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισαγωγών σε καναδικό αλκοόλ και μοτοσικλέτες από 29 Σεπτεμβρίου
Η κίνηση Τραμπ έρχεται μέρες μετά τους ανταποδοτικούς δασμούς του Καναδά, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποιεί για «κόστος» στην οικονομία της χώρας.

Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»
Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παρέθεσε την ιατροδικαστική έκθεση με 15 κακώσεις στο σώμα του θύματος, πριν η δίκη περάσει στη φάση των αγορεύσεων της υπεράσπισης.

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές
Το βίντεο από το εσωτερικό του οχήματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον επαγγελματία να επιστρατεύει τις υποκριτικές του ικανότητες την πιο κρίσιμη στιγμή.

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προειδοποιεί για μεγαλύτερη διάρκεια, ένταση και εξάπλωση των ξηρών περιόδων

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του
Τι συνέβη με τον Καρέτσα στο ματς της Champions League

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο
Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα.

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
Η πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο σε ανάρτηση για τα μελλοντικά του σχέδια, συνεχίζοντας την κόντρα που ξεκίνησε πρόσφατα.

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία 45 λεπτών, ενώ η αντιπολίτευση ζητά άμεση έρευνα.

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα
Ο υπαλλήλος σούπερ μάρκετ βραβεύτηκε από την επιχείρηση

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί.

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ
Στο μάτι του κυκλώνα σταθερά ο πρόεδρος της FIFA

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές
Ο κρατούμενος βρισκόταν υπό την ευθύνη της Δικαστικής Αστυνομίας όταν διέφυγε από το δικαστικό μέγαρο, ενώ οι συνθήκες της απόδρασης παραμένουν άγνωστες.










