«Ανοίγεις το κουτί με τους εφιάλτες σου, μιλάς για όσα βίωσες, παρά τη θέληση σου, από ένα αδίστακτο θύτη και η αντίδραση είναι η αδιαφορία, η χλεύη, η ειρωνεία και η στοχοποίησή σου. Η δική σου στοχοποίηση, όχι του θύτη», με τα λόγια αυτά περιέγραφε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Δύο μέρες μετά, αναφέρθηκε ξανά και στη δική της τραυματική εμπειρία. Αυτή τη φορά όμως, η φωνή της ακούστηκε περισσότερο, το κεφάλι τους γύρισαν περισσότεροι ώστε να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. Η ίδια άλλωστε, παραδέχεται σε άρθρο της στα ΝΕΑ ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σeξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και ειρωνικών και χαιρέκακων σχολίων».
Όπως είπε στη συνέντευξη της τον Σεπτέμβριο, «περίπου µία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήµατά µου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναµε µαζί να επισκεφθούµε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για µια κοµµατική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγµή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας µε στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγµατικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας µε τα πόδια»
Εκείνος, το βαφτίζει, σύμφωνα με την κ. Δημαδάμα ως «ένδειξη συμπάθειας». Στην ερώτηση γιατί το καταγγέλλει τώρα, μετά από τόσα χρόνια, η ίδια έχει απαντήσει από τον Σεπτέμβριο. «∆εν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόµαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουµε τα θύµατα να µιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια!», σημειώνει.
Το Κίνημα Αλλαγής, αντιδρά αστραπιαία και σε ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη στήριξη όλων στο πρόσωπο της κ. Δημαδάμας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τηλεφωνεί αμέσως στην Ζέφη Δημαδάμα εκφράζοντας την στήριξη της. Ζητά παράλληλα να πέσει φως στις καταγγελίες της. Την ίδια μέρα, οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντιούνται.
Σύμφωνα με πηγές, η συζήτηση από κοντά έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σε ανθρώπινο επίπεδο. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πλήρη στήριξη της, λέγοντας ότι όποια απόφαση και αν πάρει η κ. Δημαδάμα είτε θέλει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόσωπο που την παρενόχλησε είτε αν θέλει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, θα είναι δίπλα της. Υπογράμμισε, ότι τη στηρίζει σε κάθε περίπτωση. Από το περιβάλλον της κ. Δημαδάμα τονίζεταιι ότι σκοπός δεν είναι προσωπική προβολή της ίδιας, αλλά να αποτελέσει έναυσμα για όλες τις γυναίκες σε όποια θέση και αν βρίσκονται να πάρουν θέση και να μιλήσουν.
Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη σοκάρεται βλέποντας τη μια καταγγελία μετά την άλλη από διάφορους χώρους. Τον αθλητισμό, την πολιτική, ακόμη και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μια στις δύο γυναίκες έχει υποστεί σeξουαλική παρενόχληση. Τα περισσότερα καταγράφονται στους χώρους εργασίας, ενώ το 46,7% δεν το ανέφερε ποτέ πουθενά.
Μιλώντας τη Τρίτη στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Δημαδάμα επεσήμανε την αναγκαιότητα «να παρακινούμε τις γυναίκες να μιλούν, αλλά πρέπει να υπάρχουν θεσμικά εργαλεία για να προστατευθούν να αποδίδεται δικαιοσύνη». Σημείωσε παράλληλα, πως αρκετές γυναίκες δέχονται και απειλές ώστε να μη μιλήσουν. Αν πρόκειται για παρενόχληση ή κακοποίηση σε εργασιακό χώρο, τις απειλούν με εμπόδια στην καριέρα τους.
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/1086383/dimadama-h-sexoualiki-parenohlisi-apo-proin-upourgo-sto-asanser-i-kataggelia-kai-oi-adidraseis/
Τραγωδία στην Καστοριά: Τι συνέβη με το 4χρονο αγοράκι που έπεσε σε πισίνα και πώς αντέδρασαν οι γιατροί
Ο παππούς εντόπισε το παιδάκι στον πάτο της πισίνας και το ανέσυρε αναίσθητο - διακομίστηκε εκτάκτως στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης.

Γιατί χάνετε το σήμα όταν ταξιδεύετε με πλοίο - Τι συμβαίνει στη θάλασσα
Η απόσταση από την ακτή, η καμπυλότητα της Γης και οι καιρικές συνθήκες είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που κάνουν το ίντερνετ στα πλοία πρόβλημα για τους επιβάτες.

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Φάλαινα πιάστηκε στα πράσα να κάνει βόλτες ανοιχτά των Καμένων Βούρλων
Δείτε βίντεο

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Το Ψηφιακό Ευρώ έρχεται και η Ελλάδα έχει λόγο - μάθε τι ετοιμάζουν για τα λεφτά μας!
Η Task Force για το Ψηφιακό Ευρώ αποκτά ελληνική παρουσία, καθώς αναδεικνύεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας του νέου ψηφιακού νομίσματος.

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στην Ηλεία: Δημοσίευμα για βαν-ποpνεία και trafficking
Βαλκάνιοι μαστροποί με έδρα την Πάτρα εξωθούν αλλοδαπές και γυναίκες Ρομά στην πορνεία σε υπαίθριες περιοχές της Ηλείας, έναντι μόλις 10-20 ευρώ.

Κατολίσθηση στον Μύρτο Κεφαλονιάς: Τι είπε ο Λέκκας για τον κίνδυνο και ποια έκτακτα μέτρα ελήφθησαν
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτερες κατολισθήσεις και ανακοινώνει αυστηρά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους.

Εφιάλτης για 14χρονη στο Mall - Της επιτέθηκε αλλοδαπός για να τη βιάσει
Αλλοδαπός 25χρονος συνελήφθη αφού προσπάθησε να επιτεθεί σeξουαλικά σε ανήλικη μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Ολική έκλειψη Ηλίου 2026: Ποιες ευρωπαϊκές χώρες θα τη δουν και τι πρέπει να ξέρετε
Στις 12 Αυγούστου 2026 η σκιά της Σελήνης θα διασχίσει Γροιλανδία, Ισλανδία και Ισπανία, σε ένα φαινόμενο που η Ευρώπη δεν έχει ζήσει από το 1999.

Τραγικές μνήμες Κραν Μοντανά στην Ταϊλάνδη: Πώς κάηκαν ζωντανοί, εγκλωβισμένοι στις τουαλέτες οι 27
Τα περισσότερα από τα θύματα, στην πλειονότητά τους νέοι, βρέθηκαν μέσα στις τουαλέτες του καταστήματος, σε μία προσπάθεια να σωθούν από τις φλόγες - Οι αρχές ερευνούν αν ο χώρος είχε ξεκλείδωτες και λειτουργικές εξόδους πυρκαγιάς, ψεκαστήρες, πυροσβεστήρες, συναγερμούς και άλλα μέτρα πυρασφάλειας

Σαμ Νιλ: Πέθανε ο πρωταγωνιστής των «Jurassic Park» και «Peaky Blinders» σε ηλικία 78 ετών
Ο εμβληματικός ηθοποιός του «Jurassic Park» κατέληξε στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι νίκησε τον καρκίνο.

Marfin: Συνελήφθη από τις βρετανικές Aρχές η 46χρονη που αναζητούνταν
Είχε επικοινωνήσει με τις ελληνικές Αρχές και είχε δηλώσει πρόθεση να επιστρέψει στην Ελλάδα για να δώσει εξηγήσεις.

Κάτω Αχαΐα: Νεαρός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας με τραύμα στο κεφάλι από αεροβόλο
Οι αρχές έχουν ήδη ταυτοποιήσει έναν άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε σχετική δικογραφία

Τι έγινε τελικά με τους τουρκικούς S-400; Ακρα του τάφου σιωπή για την τύχη τους - Τα σενάρια
Οι δύο χώρες που αναφέρονται συχνότερα ως πιθανοί αποδέκτες είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ

Στα ύψη ξανά το πετρέλαιο λόγω της κρίσης στο Ορμούζ - Πάνω από τα 79 δολάρια το Brent
Οι τιμές του πετρελαίου σκαρφάλωσαν ξανά, καθώς νέες στρατιωτικές επιθέσεις απειλούν τη ναυσιπλοϊα στα στενά του Ορμούζ

Κόλαση φωτιάς με 27 νεκρούς σε παμπ στην Μπανγκόκ, άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν, βίντεο
Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Ανουτίν Τσαρνβιρακούλ δήλωσε, σύμφωνα με το AP, πως διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς

Απίστευτη υπόθεση στην Κρήτη: Ταξίδεψε από τη Γερμανία για να βρει την πρώην του και την ξυλοκόπησε
Εισέβαλε στην σουίτα ξενοδοχείου που διέμενε με τον νυν σύντροφο της, τον οποίο έβγαλε νοκ-άουτ - Την εντόπισε από μία διαδικτυακή παραγγελία φαγητού

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Κατέληξε ένας από τους εργαζόμενους που είχαν τραυματιστεί στη μεγάλη φωτιά
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης από έκρηξη σε επιχείρηση ανταλλακτικών και συνεργείο βαρέων οχημάτων στη βιομηχανική ζώνη

Πέθανε ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί στο Αργος: Είχαν ήδη οδηγηθεί προφυλακιστέοι
Οι δύο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ είχαν κριθεί προφυλακιστέοι πριν γίνει γνωστός ο θάνατος του νεαρού - Κατηγορούνταν για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο - Ισχυρίστηκαν ότι πυροβόλησαν για εκφοβισμό και ότι ο 20χρονος επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του δύο φορές

Οι 72 δόσεις έρχονται: ποιοι ωφελούνται, πώς η μηνιαία δόση μειώνεται στο μισό και τι ισχύει για τα νέα χρέη
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - Πάνω από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση και τι πρέπει να γνωρίζουν πριν από την υποβολή αίτησης

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο
Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα
Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου
Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής

Marfin: Οι φωτογραφίες από διακοπές που άνοιξαν τον δρόμο για συλλήψεις – Το προφίλ των κατηγορουμένων και ο φερόμενος ρόλος τους
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη από το 2019 οι αστυνομικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους φωτογραφικό υλικό

Αγωγή κατά της Πλεύσης Ελευθερίας από την Όλγα Δάλλα – Υποστηρίζει ότι στερήθηκε τη βουλευτική έδρα λόγω… λίστας
Δικαστικά κινείται η Όλγα Δάλλα για την απώλεια της έδρας της μετά τις επαναληπτικές εκλογές του 2023 - Ζητά τη βασική βουλευτική αποζημίωση 4 ετών

Τρομακτικό βίντεο: Παρά τρίχα γλίτωσε πεζός στη Νέα Υόρκη – Δείτε τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας
Δύο αυτοκίνητα καρφώθηκαν με μεγάλη ταχύτητα σε κτίριο στο Μπρούκλιν, τραυματίζοντας οδηγούς και πεζό - οι δύο οδηγοί συνελήφθησαν αμέσως.

Βίντεο-σοκ από την Ινδία: Τι συνέβη μετά τον βιασμό και τη δολοφονία 11χρονης - δεκάδες συλλήψεις
Εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρισε άνδρα κατά τις διαδηλώσεις που ξέσπασαν στη Δυτική Βεγγάλη μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός 11χρονου κοριτσιού σε λίμνη.

Ο Τεντόγλου «πέταξε» στα 8.61μ. με την κορυφαία επίδοση παγκοσμίως φέτος - και απογοητεύτηκε που δεν έσπασε το πανελλήνιο ρεκόρ των 8.66μ.
Στη 2η προσπάθειά του ο Έλληνας πρωταθλητής είχε ήδη κάνει 8.52μ., ενώ το προσωπικό του ρεκόρ αγγίζει τα 8.65μ.

Φορολογικές δηλώσεις: Δόθηκε παράταση – Ποια είναι η νέα καταληκτική ημερομηνία
Η ΑΑΔΕ έδωσε επιπλέον χρόνο μετά τα αιτήματα των φορέων. Έχουν ήδη υποβληθεί σχεδόν 6,2 εκατ. δηλώσεις φυσικών προσώπων και 300.000 δηλώσεις επιχειρήσεων

Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: «Το απορριμματοφόρο μας πέταξε μακριά, το παιδί μου το πάτησε», λέει ο πατέρας της 15χρονης
Στο πένθος βυθίστηκε ο ΠΑΟΚ μετά τον θάνατο 15χρονης αθλήτριας της δεύτερης ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών

Αρτέμιδα: Σε πολυκατοικία - «φάντασμα» το τελευταίο ραντεβού της Γιου Τινγκ που δεν έγινε ποτέ
Τα ίχνη της 50χρονης αγοούνται από τις 20 Μαΐου όταν και ξεαφανίστηκε μυστηριωδώς

Σοκ στη Βρετανία: Πρώην υπουργός των Συντηρητικών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της με τραύμα στο κεφάλι, πιθανή δολοφονία ερευνούν οι Αρχές
Οι αστυνομικοί εντόπισαν την 78χρονη πρώην υπουργό Φυλακών με «σοβαρά τραύματα», αφού πλήρωμα ασθενοφόρου ειδοποίησε τις Αρχές και τις κάλεσε στην κατοικία της στο Χέιτορ, στην περιοχή του Ντάρτμουρ, λίγο πριν από το μεσημέρι της Πέμπτης

Ανησυχία προκαλεί το σύστημα δημιουργίας εικόνων με ΑΙ του Instagram
Ιδιαίτερα προσεκτικοί οφείλουν να είναι οι χρήστες που διαθέτουν δημόσιο λογαριασμό

Σοκαριστική αποκάλυψη από τη δικηγόρο της μητέρας του 20χρονου στο Αργος: «Θα μείνει φυτό ή θα είναι κλινικά νεκρός ο 20χρονος»
Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 20χρονου που πυροβολήθηκε μετά από καταδίωξη στο Αργος

«Ερχόμαστε ως κυβερνώσα αριστερά και όχι ως αριστερά της διαμαρτυρίας» λέει ο Τσίπρας και κλείνει το μάτι στους Ευρωσοσιαλιστές
Πυρά κατά την κυβέρνησης: Δεν μπορεί στην εξωτερική πολιτική να λειτουργούμε ως υποτακτικοί για να εξευμενίζουμε τις προθέσεις και να ευελπιστούμε στην καλή διάθεση ενός ηγέτη










