«Ανοίγεις το κουτί με τους εφιάλτες σου, μιλάς για όσα βίωσες, παρά τη θέληση σου, από ένα αδίστακτο θύτη και η αντίδραση είναι η αδιαφορία, η χλεύη, η ειρωνεία και η στοχοποίησή σου. Η δική σου στοχοποίηση, όχι του θύτη», με τα λόγια αυτά περιέγραφε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφη Δημαδάμα την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για τον βιασμό της από στέλεχος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.
Δύο μέρες μετά, αναφέρθηκε ξανά και στη δική της τραυματική εμπειρία. Αυτή τη φορά όμως, η φωνή της ακούστηκε περισσότερο, το κεφάλι τους γύρισαν περισσότεροι ώστε να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. Η ίδια άλλωστε, παραδέχεται σε άρθρο της στα ΝΕΑ ότι «λίγους μήνες πριν αναφέρθηκα σε προσωπική εμπειρία και σε σeξουαλική παρενόχληση από κομματικό στέλεχος κατά το παρελθόν και έγινα αποδέκτης συμπαράστασης αλλά και ειρωνικών και χαιρέκακων σχολίων».
Όπως είπε στη συνέντευξη της τον Σεπτέμβριο, «περίπου µία δεκαετία πριν, στα πρώτα βήµατά µου στην πολιτική, πρώην υπουργός του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, καθώς ανεβαίναµε µαζί να επισκεφθούµε το πολιτικό γραφείο συναδέλφου για µια κοµµατική συνάντηση, θεώρησε ότι ήταν η κατάλληλη στιγµή να εκφράσει επιθετικά την ερωτική του διάθεση, παρενοχλώντας µε στο ασανσέρ! Αιφνιδιάστηκα πραγµατικά, αντέδρασα, τον έσπρωξα, βγήκα από το ασανσέρ και ανέβηκα τρέχοντας µε τα πόδια»
Εκείνος, το βαφτίζει, σύμφωνα με την κ. Δημαδάμα ως «ένδειξη συμπάθειας». Στην ερώτηση γιατί το καταγγέλλει τώρα, μετά από τόσα χρόνια, η ίδια έχει απαντήσει από τον Σεπτέμβριο. «∆εν το κατήγγειλα γιατί φοβήθηκα, γιατί τρόµαξα. Τώρα το λέω, γιατί πρέπει να ενθαρρύνουµε τα θύµατα να µιλούν ανοιχτά και να προχωρούν σε καταγγελίες. Φτάνει πια!», σημειώνει.
Το Κίνημα Αλλαγής, αντιδρά αστραπιαία και σε ανακοίνωση του εκφράζει την πλήρη στήριξη όλων στο πρόσωπο της κ. Δημαδάμας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, τηλεφωνεί αμέσως στην Ζέφη Δημαδάμα εκφράζοντας την στήριξη της. Ζητά παράλληλα να πέσει φως στις καταγγελίες της. Την ίδια μέρα, οι δύο γυναίκες, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντιούνται.
Σύμφωνα με πηγές, η συζήτηση από κοντά έγινε σε πολύ καλό κλίμα, σε ανθρώπινο επίπεδο. Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πλήρη στήριξη της, λέγοντας ότι όποια απόφαση και αν πάρει η κ. Δημαδάμα είτε θέλει να μιλήσει ανοιχτά για το πρόσωπο που την παρενόχλησε είτε αν θέλει να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, θα είναι δίπλα της. Υπογράμμισε, ότι τη στηρίζει σε κάθε περίπτωση. Από το περιβάλλον της κ. Δημαδάμα τονίζεταιι ότι σκοπός δεν είναι προσωπική προβολή της ίδιας, αλλά να αποτελέσει έναυσμα για όλες τις γυναίκες σε όποια θέση και αν βρίσκονται να πάρουν θέση και να μιλήσουν.
Άλλωστε, τις τελευταίες ημέρες η κοινή γνώμη σοκάρεται βλέποντας τη μια καταγγελία μετά την άλλη από διάφορους χώρους. Τον αθλητισμό, την πολιτική, ακόμη και την ακαδημαϊκή κοινότητα. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, μια στις δύο γυναίκες έχει υποστεί σeξουαλική παρενόχληση. Τα περισσότερα καταγράφονται στους χώρους εργασίας, ενώ το 46,7% δεν το ανέφερε ποτέ πουθενά.
Μιλώντας τη Τρίτη στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Δημαδάμα επεσήμανε την αναγκαιότητα «να παρακινούμε τις γυναίκες να μιλούν, αλλά πρέπει να υπάρχουν θεσμικά εργαλεία για να προστατευθούν να αποδίδεται δικαιοσύνη». Σημείωσε παράλληλα, πως αρκετές γυναίκες δέχονται και απειλές ώστε να μη μιλήσουν. Αν πρόκειται για παρενόχληση ή κακοποίηση σε εργασιακό χώρο, τις απειλούν με εμπόδια στην καριέρα τους.
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/1086383/dimadama-h-sexoualiki-parenohlisi-apo-proin-upourgo-sto-asanser-i-kataggelia-kai-oi-adidraseis/
Απάτη 40 εκατ. ευρώ με παράνομες επιστροφές φόρου: 46 πρόσωπα, 152 εταιρείες στο στόχαστρο
Η Αρχή Ξεπλύματος Χρήματος «πάγωσε» την περαιτέρω εκταμίευση, ενώ 16 εκατ. ευρώ είχαν ήδη καταβληθεί σε δίκτυο που δρούσε το 2023-2024.

Διπλό φονικό στο Αίγιο: Στην αυτοχειρία της 54χρονης καταλήγουν οι Αρχές με 34 τραύματα
Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν τα ίχνη DNA και τα αποτυπώματα, καθώς οι Αρχές δεν εντοπίζουν εμπλοκή τρίτου προσώπου.

Μια συγκινητική ιστορία: Ελληνίδα γέννησε στα 54 της, από έμβρυο κατεψυγμένο 22 χρόνια, λίγο μετά τον χαμό του γιου της
Η 54χρονη έχασε τον 21χρονο γιο της σε τροχαίο πέρυσι και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα κατεψυγμένα έμβρυα του 2004 στην κλινική «Γένεσις Αθηνών».

Χαλκιδική: Βάναυσος ξυλοδαρμός 27χρονου Γερμανού τουρίστα σε beach bar - Βίντεο
Οι δύο δράστες, 21 και 25 ετών, ταυτοποιήθηκαν από την αστυνομία, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ερωtικής αντιζηλίας πίσω από την επίθεση.

Λεωφορείο έπεσε σε στάση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τέσσερις τραυματίες
Αστικό λεωφορείο έπεσε σε στάση όπου περίμενε κόσμος έπειτα από σύγκρουση με δεύτερο λεωφορείο - Οι τραυματίες φέρεται να έχουν υποστεί κατάγματα

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Γεννήθηκαν τρία τιγράκια Σουμάτρας - μόλις 400 έχουν απομείνει στη φύση
Τα δύο αρσενικά και το ένα θηλυκό πέρασαν ήδη την πρώτη κτηνιατρική εξέταση, με μικροτσιπ και τα πρώτα τους εμβόλια.

Ερευνητής της Anthropic παραιτείται: «Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μας εξοντώσει»
Ο επικεφαλής ευθυγράμμισης της Anthropic, Έβαν Χάμπινγκερ, εκτιμά πιθανότητα άνω του 10% για καταστροφή την επόμενη δεκαετία, ενώ ο ερευνητής Τζέικομπ Κόξον παραιτήθηκε καταγγέλλοντας πως οι εταιρείες «παίζουν με τις ζωές μας».

Έκρηξη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στην Ελβετία: Αναφορές για πολλούς τραυματίες
Συναγερμός στη λίμνη Ρίτομ, στη νότια Ελβετία, με τις αρχές να διερευνούν αν επλήγη ο παλιός σταθμός ή η νέα εγκατάσταση υπό κατασκευή.

Πλατφόρμα «Συνέπεια»: Στο μικροσκόπιο τα χρέη 3,2 δισ. του Δημοσίου - Πρωταθλητές τα νοσοκομεία
Έως το τέλος του 2026 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το νέο ψηφιακό σύστημα που θα αποκαλύπτει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των κρατικών φορέων προς προμηθευτές, συνταξιούχους και φορολογούμενους.

ΗΠΑ: Απαγόρευση εισαγωγών σε καναδικό αλκοόλ και μοτοσικλέτες από 29 Σεπτεμβρίου
Η κίνηση Τραμπ έρχεται μέρες μετά τους ανταποδοτικούς δασμούς του Καναδά, ενώ ο πρωθυπουργός Μαρκ Κάρνεϊ προειδοποιεί για «κόστος» στην οικονομία της χώρας.

Σήφης Βαλυράκης: Ζητήθηκε η ενοχή των δύο ψαράδων – «Τον εγκατέλειψαν αβοήθητο»
Ο εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παρέθεσε την ιατροδικαστική έκθεση με 15 κακώσεις στο σώμα του θύματος, πριν η δίκη περάσει στη φάση των αγορεύσεων της υπεράσπισης.

Ταξιτζής βγαλμένος από οσκαρική ταινία - Προσποιήθηκε επιληπτικό σοκ για να γλιτώσει από ληστές
Το βίντεο από το εσωτερικό του οχήματος κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με τον επαγγελματία να επιστρατεύει τις υποκριτικές του ικανότητες την πιο κρίσιμη στιγμή.

Η Θεσσαλία κινδυνεύει να γίνει «Σαχάρα»: Κλιματική αλλαγή, λειψυδρία και πίεση στα υπόγεια νερά απειλούν τον κάμπο
Έρευνα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας προειδοποιεί για μεγαλύτερη διάρκεια, ένταση και εξάπλωση των ξηρών περιόδων

Αγωνία για τον Καρέτσα - Η κατάρρευση στον αγωνιστικό χώρο και τα νεότερα για την υγεία του
Τι συνέβη με τον Καρέτσα στο ματς της Champions League

Καιρός: Πότε θα πέσουν τα πρωτοβρόχια - Ζέστη έως 37 βαθμούς το Σαββατοκύριακο
Ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, εξηγεί πότε το βαρομετρικό χαμηλό προς την Ιταλία θα φέρει πιο φθινοπωρινές συνθήκες στη χώρα.

Μαρίνα Σταυράκη κατά Γιώργου Πατούλη: «Πού να κατέβεις βρε κακομοίρη;»
Η πρώην σύζυγος του περιφερειάρχη αντέδρασε με αιχμηρό τρόπο σε ανάρτηση για τα μελλοντικά του σχέδια, συνεχίζοντας την κόντρα που ξεκίνησε πρόσφατα.

«O Νετανιάχου γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς 10 ημέρες πριν» – Οργή στο Ισραήλ
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων φέρεται να ενημέρωσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό σε τηλεφωνική επικοινωνία 45 λεπτών, ενώ η αντιπολίτευση ζητά άμεση έρευνα.

Πετάχτηκε μπροστά σε αυτοκίνητο και έσωσε κοριτσάκι – Βίντεο με την κίνηση Μεξικανού που κόβει την ανάσα
Ο υπαλλήλος σούπερ μάρκετ βραβεύτηκε από την επιχείρηση

Χανιά: Tουρίστας ζήτησε αποζημίωση από ξενοδοχείο για τσιμπήματα κουνουπιών
Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού Κρήτης Κυριάκος Κώτσογλου παρενέβη, και μετά τον έλεγχο ο επισκέπτης δήλωσε πως θα ξανάρθει του χρόνου στο νησί.

FairSquare: Καταγγελία με περισσότερες από 100.000 υπογραφές για τις σχέσεις Ινφαντίνο-Τραμπ
Στο μάτι του κυκλώνα σταθερά ο πρόεδρος της FIFA

Απόδραση 26χρονου κρατουμένου από το Εφετείο Αθηνών - Τον αναζητούν οι Αρχές
Ο κρατούμενος βρισκόταν υπό την ευθύνη της Δικαστικής Αστυνομίας όταν διέφυγε από το δικαστικό μέγαρο, ενώ οι συνθήκες της απόδρασης παραμένουν άγνωστες.

Πρώην δήμαρχος που βίασε ανήλικο σε πισίνα εξέτισε μόλις 90 μέρες στη φυλακή
Η οικογένεια του θύματος ζήτησε αυστηρότερη ποινή, όμως ο δικαστής απέρριψε το αίτημα

19χρονη έστειλε μητέρα και πατριό 599 ημέρες φυλακή με ψευδή καταγγελία κακοποίησης
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ζυρίχης ακύρωσε τις καταδίκες του ζευγαριού, ενώ η νεαρή αντιμετωπίζει πλέον ποινική δίωξη για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Ιστορική ρήξη Ισραήλ – Βρετανίας: Το Τελ Αβίβ κλείνει το βρετανικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ ως αντίποινα για τα μέτρα του Λονδίνου
«Όποιος ενεργεί κατά του Ισραήλ, το Ισραήλ θα ενεργεί εναντίον του», δήλωσε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Jack Savoretti: Αιφνιδιαστική εμφάνιση στην Ερμού πριν τη συναυλία του στο Λυκαβηττό
Ο Βρετανός τραγουδιστής έδωσε αυθόρμητο pop-up live στον πεζόδρομο της Ερμού, λίγες ημέρες πριν την εμφάνισή του στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού στις 25 Σεπτεμβρίου.

Καταδικάστηκε Πολωνός στην Θεσσαλονίκη που έκανε μπάρμπεκιου και έβαλε φωτιά - «Δε με νοιάζει αν καταδικαστώ», είπε
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε ιδιαίτερα προκλητικός στο δικαστήριο

Από τον γάμο χλιδής στη φυλακή: Ο χρυσός στον λαιμό της νύφης έστειλε τον γαμπρό πίσω από τα σίδερα
Ο γαμπρός, γνωστός ως «Καρά Χαϊντάρ από το Βαν», κατηγορείται για υποτίμηση του τουρκικού έθνους, ενώ η MASAK ερευνά την προέλευση του χρυσού της influencer Τσαγκλά Οζ.

Κίνα: Επιστάτης σώζει 5χρονο που κρεμόταν από κάγκελα στον 6ο όροφο πολυκατοικίας
Το περιστατικό σημειώθηκε στη Σουτσόου, όταν το παιδί βρέθηκε μόνο στο σπίτι και κατέγραψαν το βίντεο περαστικοί.

Τηλεφωνική απάτη με τον ψηφιακό «πρίγκιπα Παύλο Ντε Γκρες»: Ζήτησαν 350 ευρώ για δώρο 26.000 ευρώ
Η κυρία Βιβή από τον Κάλαμο περιέγραψε στο Mega πώς οι απατεώνες χρησιμοποίησαν τεχνητή νοημοσύνη σε βιντεοκλήση μέσω Viber για να την πείσουν.

Κυψέλη: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε σακούλα κοντά σε γήπεδο - Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.
Το εύρημα εντοπίστηκε από νεαρό στην περιοχή Αλεπότρυπα, ενώ αναμένεται να μεταβεί στο σημείο ανθρωπολόγος.

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Τέσσερα παιδιά δηλητηριάστηκαν από τη μητέρα και τη γιαγιά - Είχαν στον οργανισμό τους φάρμακο που προκαλεί υπνηλία
Η δικαστική διαμάχη πίσω από το τραγικό συμβάν

Καιρός: Ο Αρναούτογλου προβλέπει αλλαγή στις 13-14 Σεπτεμβρίου, μετά τα 34άρια
Έως την Παρασκευή ο καιρός παραμένει σχετικά ήσυχος, με μελτέμια στο Αιγαίο και τοπικές βροχές στα ορεινά Ηπείρου και Πελοποννήσου.

Haaretz: Ο Νετανιάχου αγνόησε προειδοποίηση των ΗΑΕ για επίθεση της Χαμάς πριν τη 7η Οκτωβρίου
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Ισραηλινό πρωθυπουργό δέκα ημέρες πριν τη σφαγή, χωρίς εκείνος να το μεταφέρει στους επικεφαλής της Σιν Μπετ και του στρατού· το γραφείο Νετανιάχου διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα.

Κρις Ρόκος: Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος trader που αφήνει το Λονδίνο για την Αθήνα - Ο φόρος ρεκόρ που πλήρωνε στη Βρετανία
Ο ιδρυτής της Rokos Capital Management εντάσσεται στο τεράστιο κύμα αποχωρήσεων επενδυτών από το Ηνωμένο Βασίλειο, αξιοποιώντας το φορολογικό πλαίσιο της Ελλάδας.

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: Παραπέμπονται σε δίκη 4 αστυνομικοί που την άφησαν αβοήθητη
Η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια, ο φρουρός του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων και ο τηλεφωνητής της Αμεσης Δράσης καλούνται να απολογηθούν για κακούργημα ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου – Χάνουν επίδομα ενοικιαστές, 5% έκπτωση οι ιδιοκτήτες
Η ΑΑΔΕ θα διασταυρώνει τραπεζικές πληρωμές με μισθωτήρια μέσω του Μητρώου ΜΙΔΑ, ενώ από το 2027 αλλάζει η φορολογική κλίμακα για τα εισοδήματα από ενοίκια.

ΔΣΑ: Προσφυγή για τις μη κρατικές νομικές σχολές μετά τις αποφάσεις του ΣτΕ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου αμφισβητεί τη νομιμότητα των αδειοδοτήσεων και τον ρόλο της ΕΘΑΑΕ, ζητώντας ακύρωση των σχετικών πράξεων.

Σεισμός στο Αιτωλικό: Δεύτερη δόνηση μέσα σε 24 ώρες
Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα βόρεια του Αιτωλικού, με εστιακό βάθος 20,7 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Σάλος στη Βρετανία: Όpγια αστυνομικών σε airbnb στη Βουδαπέστη
Γυναίκα αστυνομικός κατήγγειλε συνάδελφό της για σeξουαλική επίθεση και άλλον για βίαιη συμπεριφορά, μετά από ταξίδι 15 αστυνομικών σε Airbnb της ουγγρικής πρωτεύουσας.

Μυστήριο στη Θεσσαλονίκη: Η «άγνωστη« 35χρονη που βρισκόταν στο ξενοδοχείο με την 13χρονη
Πυκνώνει το μυστήριο για το πώς βρέθηκε η ανήλικη στο ξενοδοχείο με δυο Αφγανούς










