Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο Νίκος Δένδιας από το βήμα της Βουλής όσον αφορά την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.
Ο κ. Δένδιας ξεκαθάρισε ότι αν απαιτηθεί η χώρα θα προστατεύσει τον εθνικό της χώρο και σε αυτή την προσπάθεια δεν θα είναι μόνη.
«Στην πολιτική των κανονιοφόρων θα προτάσσουμε την πολιτική της διεθνούς νομιμότητας. Ο βασικός μας στόχος είναι η προώθηση μιας πολιτικής βασισμένης στις αρχές της καλής γειτονίας, του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Καταστήσαμε σαφές ότι για εμάς το πλαίσιο ενεργειών είναι το διεθνές δίκαιο που δεν ανέχεται προκλητικές ενέργειες, δεν ανέχεται απειλές πολέμου ,δεν ανέχεται μονομερής διεκδικήσεις. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα δεν θα μας παρασύρει η Τουρκία στο επίπεδο του Βαλκάνιου καυγατζή. Ομως καταστήσαμε σε όλους σαφές ότι θα υπερασπιστούμε κατά την συνταγματική μας υποχρέωση τον εθνικό μας χώρο. Αν απαιτηθεί και παρότι μπορούμε και μόνοι δεν θα είμαστε μόνοι.
Ο κ. Δένδιας μίλησε και για τη διπλωματική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη από τη χώρα μας προκειμένου να απαντήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στο παράνομο μνημόνιο που υπέγραψε η Τουρκία με την Τρίπολη της Λιβύης «Εξελίσσεται διπλωματική εκστρατεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η στήριξη των συμμάχων απέναντι στις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας που είναι απέναντι στην διεθνή νομιμότητα στο δίκαιο της θάλασσας και στην κοινή λογική.
Η προκλητική στάση της Τουρκίας έχει μόνο ένα αποτέλεσμα την διεθνή απομόνωση αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσουμε να διατηρούμε δίαυλο επικοινωνίας ανοικτό με την τουρκική πλευρά και δεν θα πάψουμε να ελπίζουμε έστω και με μειωμένες πιθανότητες ότι η Τουρκία θα επιλέξει την προσέγγιση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο ως στόχο της πολιτικής της».
Ο κ. Δένδιας όμως έστειλε πολλαπλά μηνύματα και στο εσωτερικό της χώρας όσον αφορά το πώς βλέπει η κυβέρνηση και η Νέα Δημοκρατία από δω και πέρα την εξωτερική πολιτική αλλά και το πως αντιμετωπίζει τα άλλα κόμματα
«Η εξωτερική μας πολιτική καλείται να επανατοποθετηθεί ενόψει των προκλήσεων για να το κάνει αποτελεσματικά πρέπει να εγκαταλείψει τα στερεότυπα. Η αδράνεια δεν συνιστά πολιτική και ο στρουθοκαμηλισμός δε συνιστά πατριωτισμό . Είναι ο καιρός των επιλογών είναι ο καιρός της ανάληψης ευθύνης και αν χρειαστεί είναι ο καιρός της ανάληψης πολιτικού κόστους.
Πρέπει να κινούμαστε με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, πατριώτες για μας είναι όλοι οι βουλευτές, όλοι οι έλληνες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποποιείται το προνόμιο έκδοσης πιστοποιητικών πατριωτισμού , η ομόνοια είναι ο απαραίτητος παράγων εθνικής επιβίωσης».
«Υποστηρίζουμε έμπρακτα την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων»
Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός εξωτερικών στην ενταξιακή προοπτική προς την ΕΕ της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας. «Υποστηρίζουμε έμπρακτα την ενταξιακή προοπτική των χωρών των Βαλκανίων σαν κύριο άξονα της πολιτικής μας. Εμβαθύνουμε την σχέση μας με την βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας έχοντας καταστήσει σαφές ότι δεν θα ανεχθούμε φαινόμενα μην πλήρους συμόρφωσης και σωστής ερμηνείας των συμπεφωνημένων. Το ίδιο ισχύει και για την Αλβανία προϋποθέτει όμως τον απόλυτο και πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα της εθνικής ελληνικής μειονότητας».
Ο κ. Δένδιας ανέφερε ακόμη ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη γύρνα την πλάτη στην πατριδοκαπηλία και στο βαλκανικό επαρχιωτισμό. «Η Νέα Δημοκρατία η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη έχει γυρίσει την πλάτη στην πατριδοκαπηλία ,έχει γυρίσει την πλάτη στα στερεότυπα του λαϊκισμού, στο βαλκανικό επαρχιωτισμό, στην μιζέρια του διαρκώς αδικούμενου . Στην μεμψιμοιρία του ανίσχυρου στην ψευδαίσθηση του ανάδελφου έθνος. Δεν είμαστε πολιτισμικά ανάδελφο έθνος η συντριπτική πλειοψηφία της ανθρωπότητας μετέχει του πολιτισμού που οι πρόγονοι μας θεμελίωσαν. Άρα δυνάμει αδελφοί μας και συνομιλητές μας είναι όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως φυλής ανεξαρτήτως χρώματος. Η εξωτερική μας πολιτική υπηρετεί αυτή την ανοιχτή αντίληψη για τον κόσμο, τείνει χείρα φιλίας και συνεργασίας σε όλους. Πιστεύουμε σε μια Ελλάδα ευρωπαΐκή σύγχρονη εξωστρεφή, νεωτερική, ανοιχτή στην καινοτομία, φιλική προς τους γείτονες μας υπόδειγμα για την περιοχή μας. Μια Ελλάδα φιλοδοξεί περήφανη με αυτοπεποίθηση ανεξάρτητη ισχυρή με γέφυρες προς όλους.»
Πηγή: http://www.iefimerida.gr/politiki/dendias-gia-toyrkia-den-tha-eimaste-monoi
Βραζιλία: Serial killer συνελήφθη με φόρεμα, περούκα και ξένο παιδί στην αγκαλιά
Ο 33χρονος συνδέεται με τουλάχιστον 16 δολοφονίες μέσα σε διάστημα τριών

Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: 15 μαχαιριές δέχθηκε η 25χρονη Πηνελόπη, τι δείχνει η νεκροψία
Η ιατροδικαστική εξέταση στα Ιωάννινα κατέγραψε βλάβες σε συκώτι, πνεύμονα και στομάχι, ενώ θανατηφόρες κρίθηκαν δύο βαθιές πληγές στον τράχηλο.

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Εξετάζεται το έμφραγμα ως πιθανή αιτία – Τι δείχνει η νεκροψία
Δεν διαπιστώθηκε θρόμβωση στη νεκροψία, ενώ διερευνάται πιθανή εμβολή αέρα κατά την πλασμαφαίρεση στο ιατρείο του Κολωνακίου.

Σάμος: Νεκρός ο 50χρονος Τούρκος που έπεσε από σκάφος - Η σορός βρέθηκε στην Τουρκία
Ο άνδρας αγνοούνταν από την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, όταν έπεσε στη θάλασσα βορειοανατολικά της Σάμου - το Λιμενικό ολοκλήρωσε την επιχείρηση έρευνας.

Αναστάτωση στο Παγκράτι από φωτιά σε υπόγειο διαμέρισμα – Αναφορές για έκρηξη πριν ξεσπάσουν οι φλόγες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Μητέρα Κυριακής Γρίβα για δολοφονία Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα: Όλοι έχουν το ίδιο μοτίβο
Τόνισε δε ότι πρόκειται για άτομα με χειριστική και εξουσιαστική συμπεριφορά, που επιδιώκουν τον έλεγχο του συντρόφου τους

Ιωάννινα: Κεραυνός σκότωσε 88 πρόβατα σε κοπάδι – Ζημιές από ανεμοστρόβιλο στο Σούλι
Ο κτηνοτρόφος παρέμεινε αβλαβής, ενώ ο ΕΛΓΑ ενημερώθηκε για την καταγραφή της ζημιάς και την αποζημίωση, καθώς η κακοκαιρία με χαλάζι συνεχίζεται στην Ήπειρο.

Πρωθυπουργός Λιθουανίας για ενδεχόμενη επίθεση της Ρωσίας: Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε, έχουμε καταρτίσει σχέδια εκκένωσης
Ο Λιθουανός πρωθυπουργός μιλώντας στο «Newsnight» του BBC ανέφερε ότι οι Λιθουανοί αισθάνονται «συνεχώς απειλούμενοι» από τη Ρωσία, εν μέρει λόγω της εισόδου drones στον εναέριο χώρο της χώρας

Βρετανία: 14χρονος μαχαίρωσε συμμαθήτριά του επειδή αρνήθηκε να βγει μαζί του, δείτε βίντεο
Την ακολούθησε σε κατάστημα και της επιτέθηκε με μαχαίρι – Τραυματίστηκε και ο καταστηματάρχης που προσπάθησε να τη βοηθήσει

Ομάδα ανηλίκων επιτέθηκε με γροθιές και κλωτσιές σε δύο νεαρούς στην Κηφισιά, 5 συλλήψεις
Αφαίρεσαν με τη χρήση βίας την μπλούζα ενός από τα θύματα

Ρόδος: Νεκρός πυροσβέστης σε επιχείρηση διάσωσης τουριστών στο φαράγγι της Σιδερίτισσας
Ο πυροσβέστης εντοπίστηκε πεσμένος από ύψος χάρη σε πυροσβεστικό drone -ο υπουργός Ευάγγελος Τουρνάς διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Σοκ με μαρτυρία για γιατρό Μαζωνάκη: «Μου πρότεινε θεραπεία με σιδερένιους δονητές και συνεύρεση»
Η γυναίκα, με κουμπαριά σε εφοπλιστική οικογένεια, περιέγραψε πώς φοβήθηκε όταν ο γιατρός της πρόσφερε αλκοόλ και άνοιξε βαλίτσα με ερwτικά βοηθήματα.

Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Δίπλωσε νταλίκα και έπεσε εκσκαφέας - Κλειστά και τα δύο ρεύματα
Το βαρύ όχημα προσέκρουσε σε γέφυρα στο ύψος του Ελληνικού λόγω της ολισθηρότητας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Ηλιούπολη: 50χρονη σε ανακοπή χωρίς ζωτικά σημεία - Πιθανή σύνδεση με κεραυνό
Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έκανε συνεχή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση κατά τη διακομιδή της γυναίκας στο «Ερυθρός Σταυρός».

Συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 29 Οκτωβρίου
Δημήτρης Μπάσης, Ρίτα Αντωνοπούλου, Αγγελος Θεοδωράκης, Παναγιώτης Πετράκης και Νεφέλη Φασούλη ερμηνεύουν έργα σε ποίηση Ρίτσου, Λειβαδίτη και Αναγνωστάκη.

Φωτιά στον Υμηττό από πτώση κεραυνού
Η εστία εντοπίζεται στην περιοχή Λακίζα, ενόσω στην Αττική βρίσκονται σε εξέλιξη έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ρωσία: Καμουφλάρει τα διυλιστήρια με δίχτυα για τα drones - Πτώση 20% στη βενζίνη
Οι αλλεπάλληλες ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στο εσωτερικό της χώρας, αναγκάζοντας τη Μόσχα να προχωρήσει σε εισαγωγές.

Σοκ με δωμάτιο βασανιστηρίων στην Ισπανία: Αιμόφυρτοι δύο άνδρες - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»
Οι ισπανικές αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις, έπειτα από την απόδραση ενός θύματος που οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετο της συμμορίας.

Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για 4 περιοχές έως την Τετάρτη
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή, με πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένους βοριάδες.

Γιώργος Μαζωνάκης: Η μητέρα του μιλά για πρώτη φορά - «Ζητώ δικαιοσύνη για τον γιο μου»
Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, η Κλειώ Μαζωνάκη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ζητώντας πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών.

Καισαριανή: 48χρονος χτύπησε δύο γυναίκες αστυνομικούς που τον σταμάτησαν σε μονόδρομο
Ο 48χρονος τραυμάτισε τις αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ με αγκωνιά και κουτουλιά και προσπάθησε να αρπάξει το μπλοκάκι παραβάσεων.

Κωνσταντία Δημογλίδου για Γιώργο Μαζωνάκη: Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται ακόμα ένα άτομο στον θάνατό του
«Καμία καταγγελία δεν είχε γίνει στην Αστυνομία επισήμως για αυτό το ιατρείο. Ούτε πριν το περιστατικό, ούτε μετά το περιστατικό. Δεν έχει έρθει τουλάχιστον στην αστυνομία»

Πάνω από 50% η μείωση των γεννήσεων σε 6 νομούς της Ελλάδας, ποιο νησί αντιστέκεται στην υπογεννητικότητα
Οι γεννήσεις έπεσαν από 117.000 το 2009 σε 67.000 το 2024, ενώ η μέση ηλικία τεκνοποίησης ανέβηκε στα 32,2 έτη.

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση έξω από λύκειο στη Μανίσα, τραυματίες μαθητές
Οι έρευνες των αρχών στο σημείο της επίθεσης συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη

Ηράκλειο: Αφαιρέθηκε κάλτσα από το στομάχι 14χρονου
Ο 14χρονος μπήκε στο χειρουργείο στις 9 το βράδυ και η επέμβαση διήρκεσε περίπου μία ώρα, όπως ανακοίνωσε η μητέρα του στα social media.

Μενίδι: Ανδρας εισέβαλε μεθυσμένος και γυμνός σε εκκλησία -Χτύπησε τον επίτροπο, λιποθύμησε γυναίκα!
Η επέμβαση των πολιτών και ο… καφές

Γαλλίδα σχοινοβάτης διασχίζει 400 μέτρα στον «αέρα» χωρίς ζώνη ασφαλείας, σε ύψος 186μ.
Η Tatiana-Mosio Bongonga περπάτησε σε συρματόσχοινο ανάμεσα στους δύο ψηλότερους σωρούς σκωρίας της Ευρώπης, στο Λους-αν-Γκοέλ της Γαλλίας.

Σύλληψη μεθυσμένου στο Μπουσάν γίνεται viral: Έπεσε το περουκίνι αστυνομικού
Περαστικός έσπευσε να ξαναφορέσει το περουκίνι στον αστυνομικό μέσα στον πανικό της σύλληψης στη Νότια Κορέα.

Ηθική αντί για Θρησκευτικά: Νέο μάθημα στα σχολεία - Ποιους μαθητές αφορά
Το μάθημα καλύπτει τον χρόνο των απαλλασσόμενων μαθητών, εφαρμόζεται από την Γ` Δημοτικού έως τη Γ` Λυκείου και βαθμολογείται όπως τα Θρησκευτικά.

Απαγωγή στη Βαρκελώνη: Ψεύτικοι αστυνομικοί άρπαξαν άνδρα στη μέση του δρόμου
Το θύμα εντοπίστηκε λίγο αργότερα σώο, με τις ισπανικές αρχές να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

Απεβίωσε ο Μίλτον Βιέρα
Έφυγε σε ηλικία 80 ετών ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Αναπηρικά επιδόματα: Αυξήσεις από το 2027 με νέο μηχανισμό για 218.000 δικαιούχους
Το κυβερνητικό σχέδιο συνδέει τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και e-ΕΦΚΑ με πληθωρισμό και ΑΕΠ, στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται στις συντάξεις.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Γυναίκα υπέστη μόνιμα εγκαύματα από ειδικευόμενο γιατρό
Η ίδια «κλινική» άλλαξε επωνυμία και συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ η εφαρμογή Medwatch καταγράφει 142 «κόκκινα» κέντρα αισθητικής σε όλη τη χώρα.

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Από υπερβολική δόση φέρεται να πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ
Ο 27χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε κέντρο αποκατάστασης στο Μεξικό, μετά από πολυετή μάχη με τις ουσίες και την ψυχική του υγεία.

Τέμπη: Λιποθύμησε στη δίκη η μητέρα της Κλαούντια Λάττα μετά τη βουρκωμένη κατάθεσή της
Η Αλμα Λάττα κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, καθώς εθελοντές διασώστες έσπευσαν να τη βοηθήσουν μέσα στην αίθουσα.

Η Meta «μπλόκαρε» στο Instagram έργο της Βιρτζίνια Γουλφ επειδή μιλά για φεμινισμό
Το Teatre Raval της Βαρκελώνης δεν μπόρεσε να προωθήσει τη διασκευή του «Ενός δωματίου δικού σου», καθώς το αυτόματο σύστημα της Meta το χαρακτήρισε «κοινωνικό ζήτημα».

Δημογραφικό: Οι γεννήσεις έπεσαν 42% σε 15 χρόνια - Έξι νομοί «σβήνουν» πληθυσμιακά
Ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης εξηγεί στο ΙΔΕΜ γιατί ο τουρισμός κρατά ζωντανούς ορισμένους νομούς, ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα αδειάζει.

Κινδυνεύει με εξαφάνιση η λίμνη Κορώνεια: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την συρρίκνωσή της
Από τα περίπου 42.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα το 1984 σήμερα είναι περίπου 2.7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Meteo

Ηγουμενίτσα: «Ήταν σφαγή» - Ο 27χρονος κατακρεούργησε την άτυχη Πηνελόπη - Νέα στοιχεία
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Ιωάννης Αϊβατίδης, έκανε αυτοψία στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας και εξέτασε τον καθ’ ομολογίαν δράστη στο Νοσοκομείο Φιλιατών - Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν τραύματα άμυνας και πολλαπλά πλήγματα στο σώμα της 25χρονης

Συναγερμός για τη φέτα: Τα αποθέματα ίσως δεν βγάλουν τη χρονιά, προς τα 15-16 ευρώ η τιμή
Προβληματισμός στην αγορά για το φθηνότερο λευκό τυρί, δραματική μείωση του πρόβειου γάλακτος και τεράστια ζήτηση από το εξωτερικό για φέτα πιέζουν την αγορά










