Αρκούν δέκα λεπτά απλής περιήγησης στο Διαδίκτυο, για να αποκτήσει κανείς πλήρη πρόσβαση σε ένα εγχειρίδιο οδηγιών (ένα απλό manual, όπως αυτά των ηλεκτρικών συσκευών), ώστε να εντοπίσει αρχικά και να απενεργοποιήσει στη συνέχεια τυχόν εγκατεστημένες, κρυφές κάμερες.
Η «τεχνογνωσία» αυτή κρίνεται σχεδόν απαραίτητη, όπως απέδειξε πρόσφατη εμπειρία, σε περίπτωση που κανείς επιλέξει να περάσει χρόνο σε καταλύματα βραχείας μίσθωσης, διαθέσιμα μέσω γνωστής ηλεκτρονικής πλατφόρμας ενοικίασης χώρων διαμονής.
Για τους πλέον αρχάριους, οι οδηγίες απεγκατάστασης κρυφών καμερών κυκλοφορούν και σε βίντεο -και σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες- στο Ίντερνετ, γεγονός που πιστοποιεί με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πραγματική έκταση του φαινομένου παράνομης βιντεοσκόπησης σε χώρους βραχείας μίσθωσης, φαινόμενο το οποίο εκλαμβάνει πλέον διαστάσεις επιδημίας και στην Ελλάδα.
Η συχνότητα, άλλωστε, των «κρουσμάτων» υποκλοπής μέσω καμερών έχει θορυβήσει τόσο τις εθνικές κυβερνήσεις, όσο και το διεθνή Τύπο την τελευταία διετία, διαμορφώνοντας τις συνθήκες για μια παγκόσμια «σταυροφορία» υπεράσπισης των προσωπικών δεδομένων, από την οποία δεν μπορεί πλέον να εξαιρεθεί η Αθήνα. Και αυτό γιατί, η ελληνική πρωτεύουσα μετρά αρκετά πλέον περιστατικά «μόλυνσης» τον ιό των κρυφών καμερών, παρότι το σαφάρι για τον εντοπισμό τους έχουν ξεκινήσει μέχρι στιγμής μόνο ανυποψίαστοι μέχρι πρότινος πολίτες, που είδαν τον εαυτό τους εντελώς τυχαία να πρωταγωνιστεί ξαφνικά σε «παρανόμως κτηθέν», με νομικούς όρους, οπτικοακουστικό υλικό ακόμη και στην ελληνική τηλεόραση.
Την νομική οδό επέλεξε προ ημερών και μια νεαρή γυναίκα για να υπερασπιστεί τα προσωπικά της δεδομένα, καθώς διαπίστωσε με τον πλέον… δυσάρεστο τρόπο, σύμφωνα με πληροφορίες του «Πρώτου ΘΕΜΑτος», την ύπαρξη εγκατεστημένου συστήματος παρακολούθησης σε διαμέρισμα που είχε νοικιάσει για 15 ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, κάνοντας χρήση της πλατφόρμας Booking.
Ζώντας μόνιμα η ίδια στην Αγγλία, η γυναίκα επισκέφθηκε τους γονείς της, οι οποίοι διαμένουν στα νότια προάστια και για επαγγελματικούς λόγους επέλεξε ταυτόχρονα να νοικιάσει το ίδιο διάστημα ένα κατάλυμα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Μόνο που, λίγες ημέρες αργότερα, δέχτηκε αρχικά τηλεφωνικές κλήσεις του ιδιοκτήτη του χώρου, οι οποίες έμειναν αναπάντητες και ακολούθως την επίσκεψή του αυτοπροσώπως στο ενοικιαζόμενο διαμέρισμα. Μειδιώντας «ειρωνικά», ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ανέφερε στη νοικάρισσά του πως γνώριζε ότι εκείνη τη στιγμή ένα δεύτερο άτομο βρισκόταν εντός του διαμερίσματος, χρησιμοποιώντας μάλιστα το μπάνιο.
Σαστισμένη η νεαρή γυναίκα από τον ισχυρισμό του εγκάλεσε τον ιδιοκτήτη, προειδοποιώντας τον πως θα απευθυνθεί στις Αρχές, για να εισπράξει ένα χυδαίο σχόλιο ως την μόνη απάντηση. Έντρομη, η γυναίκα κατευθύνθηκε την ίδια στιγμή προς το μπάνιο του διαμερίσματος, βλέποντας το φίλο της να κάνει ντους. Βέβαιη μετά από αυτό ότι στο χώρο είχαν τοποθετηθεί πολλές κρυφές κάμερες, η νοικάρισσα εγκατέλειψε το διαμέρισμα και ειδοποίησε γραπτά με διεξοδική αναφορά της την πλατφόρμα Booking, αναφορικά με το συμβάν και συνακόλουθα την καταστρατήγηση των προσωπικών της δεδομένων.
Επιστρέφοντας, μάλιστα, η κοπέλα και συνοδευόμενη από συνεργάτες της την επομένη, για να πάρει τα υπόλοιπα πράγματά της, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού δεν δίστασε να τη βρίσει και να τη χαστουκίσει στο πρόσωπο και στα χέρια, μιλώντας της χυδαία, παρά την παρουσία αρκετού κόσμου. Τότε, η γυναίκα επιχείρησε να καλέσει αμέσως την Αστυνομία με το κινητό της τηλέφωνο, κίνηση που ο ιδιοκτήτης του χώρου απέτρεψε βίαια, αρπάζοντάς το από τα χέρια της και ρίχνοντας το τηλέφωνο κάτω, με αποτέλεσμα να σπάσει τελείως η συσκευή.
Αστρονομικοί τζίροι
Παρότι το διαμέρισμα αυτό του κέντρου της Αθήνας δεν αποτελεί, κατά τους ειδικούς, την μοναδική περίπτωση «καλωδιωμένου» ιδιωτικού χώρου στην πρωτεύουσα, είναι σχεδόν αδύνατον να προσδιοριστεί αυτήν την ώρα ο ακριβής αριθμός καταλυμάτων βραχείας μίσθωσης, ενοικιαζόμενων δωματίων, αλλά και ξενοδοχείων, στα οποία έχουν «καρφιτσωθεί» κρυφές κάμερες στην Ελλάδα, καθώς πρόκειται για μια αθέατη για τους πολλούς, αλλά εξαιρετικά προσοδοφόρα βιομηχανία για αρρωστημένα μυαλά.
Ιδιαίτερα, όταν τα «αποκαλυπτήρια» του συστήματος παρακολούθησης συμβαίνουν συνήθως -όταν και μόνο όταν- διαμορφωθούν συνθήκες… τηλεοπτικής προβολής. Σε σημείο μάλιστα που ζευγάρι είδε την εικόνα του, σε πολύ ιδιωτικές στιγμές, να αναμεταδίδεται, στη διάρκεια ρεπορτάζ ελληνικού δελτίου ειδήσεων, με θέμα τις κρυφές κάμερες, ενώ είχε απλά διανυκτερεύσει σε ορεινό κατάλυμα, κοντά στην Αθήνα για την ανάπαυλα του Σαββατοκύριακου.
Το κόστος, άλλωστε, από τις συνδρομές που προσφέρουν ηδονοβλεψίες, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε συστήματα ιδιωτικής παρακολούθησης μέσω κρυφών καμερών ανέρχεται σε 2.500 δολάρια το μήνα ή 120 δολάρια την ημέρα, τίμημα το οποίο λειτουργεί ως δέλεαρ για τη συστηματική «παγίδευση» ιδιωτικών χώρων για υποκλοπές, ενίοτε και σε καταλύματα υπεράνω υποψίας.
Οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται, άλλωστε, το νομικό κενό ως προς τον έλεγχο της προστασίας των προσωπικών δεδομένων στις πλατφόρμες εκμίσθωσης χώρων, όπως η Booking ή η Airbnb, οδηγώντας τους πλέον έμπειρους ακόμη και στην αγορά φορητών συσκευών ανίχνευσης για κρυφές κάμερες.
«Θα πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τα δωμάτια που πηγαίνουμε, ακόμη και σε ξενοδοχεία και τα μάτια μας να «σκανάρουν» τους πίνακες, τα κάδρα, τα σημεία που μπορεί μια κάμερα να καρφιτσωθεί» εξηγεί ο Μανόλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας.
Ως εγγεγραμμένος στους πίνακες Ειδικών Ερευνητών, Εμπειρογνωμόνων και Τεχνικών Συμβούλων της Εισαγγελίας Αθηνών, ο κ. Σφακιανάκης δεν κρύβει την έκπληξη του μπροστά στο νέο κάθε φορά «σημείο ντεκόρ», δηλαδή στο καμουφλάζ που σκαρφίζονται για την εγκατάσταση κρυφών καμερών διάφοροι επιτήδειοι σε ιδιωτικούς χώρους και χώρους διαμονής, ξεπερνώντας στη φαντασία και σενάρια κινηματογραφικής ταινίας, παρά την πολυετή, πλούσια εμπειρία του.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1058540/athina-hodres-biznes-me-krufes-kameres-se-diamerismata-kai-xenodoheia/
Ανησυχία στη Μόσχα μετά την κατάληψη από τους Χούθι του στρατηγικής σημασίας στενού του Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Σύμφωνα με τον εκρπόσωπο του Κρεμλίνου, Νμτίτρι Πεσκόφ, η κατάσταση στην περιοχή μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη γίνεται πλέον ανεξέλεγκτη

Ιράν: Ο Πεζεσκιάν λέει ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ «είναι ζωντανός» μετά από μήνες φημών
Ο Μοτζτάμπα έγινε Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν μετά τον θάνατο του πατέρα του Αλί Χαμενεΐ, ενώ ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ έχει κάνει λόγο για παραμόρφωσή του.

Βίντεο: Η Νταγιάνα Γιαστρέμσκα δείχνει το κατεστραμμένο, από βομβαρδισμό, σπίτι της στην Οδησσό
Η τενίστρια από την Ουκρανία ανέβασε το βίντεο και σχολίασε την απόφαση της WTA να αγωνίζονται αθλητές από τη Ρωσία

Turkish Airlines: Πανικός από αναταράξεις σε πτήση Τουρκία-Τυνησία
Οι επιβάτες κατέγραψαν στιγμές πανικού μέσα στην καμπίνα, καθώς ο πιλότος επιχείρησε αρκετές φορές να προσγειωθεί στην Τύνιδα πριν αλλάξει πορεία.

Αυτός θα είναι ο καιρός του Οκτωβρίου - Πρόγνωση με βάση 400 σενάρια από 8 κέντρα
Οι μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις βασίζονται σε δεδομένα του Copernicus Climate Change Service από οκτώ διεθνή κέντρα πρόγνωσης.

Καλαμαριά: Δέντρο κατέρρευσε σε παιδική χαρά - Τραυματίες μητέρα και 17 μηνών βρέφος
Η 30χρονη γυναίκα και ο γιος της τραυματίστηκαν στο κεφάλι στην οδό Θερμαϊκού και διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, χωρίς η κατάστασή τους να προκαλεί ανησυχία.

Το Ισραήλ ξόδεψε σχεδόν 470.000 δολάρια για τα μαλλιά και το μακιγιάζ του πρωθυπουργού από το 2019
Τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο τον Οκτώβριο του 2023 δαπανήθηκαν 810 δολάρια ειδικά για το χτένισμα του πρωθυπουργού

Γιώργος Μαζωνάκης: Οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ιατρείου «καίνε» τους γιατρούς
Διαφορετική εικόνα για την ώρα άφιξης του Γιώργου Μαζωνάκη στο ιατρείο και για το τι προηγήθηκε της διακομιδής του στο νοσοκομείο δίνουν οι καταθέσεις εργαζομένων - Οι αναφορές τους δεν ταυτίζονται απόλυτα ως προς τους χρόνους και τα γεγονότα

Πέθανε ο Σπύρος Χαλβατζής
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών – Η πολιτική του διαδρομή, οι εξορίες στη δικτατορία και η παρουσία του στην Αυτοδιοίκηση και τη Βουλή

Θάνατος Μαζωνάκη: «Έγινε προσπάθεια να διαγραφούν στοιχεία» αποκάλυψε η Δημογλίδου
«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει ανάκτηση πολύ σημαντικών στοιχείων για την πορεία της ανάκρισης» τόνισε η η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Γεωργιάδης: Μην μας λένε για ανοχή στους κομπογιαννίτες, εδώ κάποιοι ήθελαν πρωθυπουργό την Καρυστιανού
Θα απαγορεύσω τις παραπλανητικές διαφημίσεις στο διαδίκτυο είπε ο υπουργός Υγείας - Κομπογιαννίτες θα υπάρχουν πάντα, αλλά στο τέλος της ημέρας πρέπει και ο καθένας μας να προστατεύσει τον εαυτό του από τις επικίνδυνες ανοησίες, το Κράτος δεν μπορεί να είναι παντού

Τραγωδία στη Μεσσαρά: 55χρονος παρέσυρε κατά λάθος με το αγροτικό και σκότωσε την 87χρονη μητέρα του
Το δυστύχημα σημειώθηκε σε χωριό του δήμου Γόρτυνας, όταν ο 55χρονος έκανε όπισθεν και δεν αντιλήφθηκε ότι η ηλικιωμένη περνούσε πίσω από το όχημα

Η Α’ Νεφρολογική Κλινική ΑΠΘ ξεκαθαρίζει: Η πλασμαφαίρεση δεν είναι αυθημερόν διαδικασία, ούτε μέθοδος «ευεξίας»
Απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό, νοσοκομειακό περιβάλλον και συνεχή παρακολούθηση, ενώ μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές

Συνελήφθη 78χρονος που αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά σε νεαρές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Το περιστατικό έγινε στις 04:20 στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης

Καιρός: Που θα δούμε βροχές και πτώση θερμοκρασίας
Η μετεωρολόγος του ΕΡΤnews Αναστασία Τυράσκη περιγράφει πώς θα εξελιχθεί ο καιρός ανά περιοχή έως την Τρίτη.

Θλίψη στο Αγρίνιο: Πέθανε ξαφνικά στα 32 του ο αδελφός της Όλγας Φαρμάκη
Κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Ο ταξιτζής κατέθεσε ότι πήγε τον Μαζωνάκη στις 13:55 στο Κολωνάκι – Διαψεύδει τους γιατρούς
Οι δύο κατηγορούμενοι γιατροί φέρονται να έχουν υποστηρίξει ότι ο Γιώργος Μαζωνάκης έφτασε στο ιατρείο τους με καθυστέρηση για το ραντεβού του στις 16:30

Λάθη, δυσπιστία και παραπλάνηση: 25 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου 2001 διαιωνίζεται η «σκοτεινή της κληρονομιά»
Η πιο ισχυρή χώρα στον κόσμο, κατά τον Guardian, απάντησε στη χειρότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία της, δημιουργώντας συνθήκες φόβου τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της

Αποκαλύφθηκε το μεγαλύτερο ρωμαϊκό μωσαϊκό τοίχου που έχει βρεθεί ποτέ - Απεικονίζεται ένα μυστηριώδες λιμάνι
Το «Μεγάλο Μωσαϊκό», όπως έχει ονομαστεί, βρίσκεται κάτω από τον Όππιο λόφο

ΝΑΤΟ: Αναχαίτισε ρωσικά υποβρύχια στην Αρκτική - Μπλόκο σε σαμποτάζ στα υποθαλάσσια καλώδια
Κοινή επιχείρηση ΗΠΑ, Βρετανίας και Νορβηγίας απέτρεψε τη δοκιμή ενός νέου ρωσικού όπλου στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ.

Η αποκάλυψη για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη: Έψαχναν στο AI πως θα τον επαναφέρουν στη ζωή – Μυστήριο με τις δύο δόσεις αδρεναλίνης
Τα ερωτήματα για τη δόση και τη χορήγηση της αδρεναλίνης

Πέθανε η πριγκίπισσα Αστριντ της Νορβηγίας στα 94 της χρόνια και μόλις δύο εβδομάδες μετά τον βασιλιά Χάραλντ Ε’
Η 94χρονη πριγκίπισσα είχε παραστεί με αναπηρικό καροτσάκι στην κηδεία του αδελφού της και ήταν το τελευταίο εν ζωή παιδί του βασιλιά Όλαφ Ε’.

Τζίμι Κίμελ: «Κόπηκε» συνέντευξή του με υποψήφιο Δημοκρατικών στο Τέξας - Καταγγέλλει πολιτική παρέμβαση
Ο παρουσιαστής κατηγορεί τον πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών, Μπρένταν Καρ, για παρέμβαση στο ABC, ενώ ο Λευκός Οίκος διαψεύδει κάθε απειλή.

Γιώργος Μαζωνάκης: «Έφτασε στο νοσοκομείο νεκρός, ήταν σε ασυστολία», λέει ο διοικητής του «Ελπίς»
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, δεν κατέστη δυνατόν, αφού ο τραγουδιστής ήταν ήδη νεκρός

Πατέρας Γιώργου Μαζωνάκη: «Πρέπει να μπουν φυλακή οι γιατροί και να μην ξαναβγούν ποτέ»
«Το παιδί μου εμένα ποιος θα μου το φέρει πίσω», λέει με λυγμούς ο πατέρας του αξέχαστου τραγουδιστή

Όλα του αγιασμού δύσκολα: Βρισιές, μπουνιές και κλωτσιές μεταξύ μαθητριών στα Χανιά – Βίντεο
Αγιασμός με το «καλημέρα», ξυλοδαρμός με το «καλησπέρα» σε σχολείο στα Χανιά

Γιώργος Μαζωνάκης: Για θανατηφόρα έκθεση κατά συναυτουργία κατηγορούνται οι δύο γιατροί – Τα στοιχεία που τους «έκαψαν»
Οι δύο γιατροί της ιδιωτικής κλινικής όπου βρέθηκε ο Γιώργος Μαζωνάκης διώκονται κακουργηματικά για έκθεση που προκάλεσε τον θάνατό του.

Anthropic: Μπλόκαρε χάκερ που επιχείρησαν να φτιάξουν βιολογικά όπλα με τεχνητή νοημοσύνη
Η εταιρεία αποκάλυψε ότι κρατικά υποστηριζόμενες ομάδες από Ρωσία και Κίνα, αλλά και εγκληματικές οργανώσεις, επιχείρησαν να εκμεταλλευτούν το μοντέλο Claude.

Νέα τηλεφωνική απάτη με δήθεν αστυνομικούς - Πώς προσπαθούν να αποσπάσουν προσωπικά στοιχεία
Οι δράστες παρουσιάζονται ως στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ισχυρίζονται ότι τα θύματα έπεσαν σε διαδικτυακή απάτη, ζητώντας τραπεζικά δεδομένα.

Γιώργος Μαζωνάκης: Απροσδιόριστη η αιτία θανάτου μετά τη νεκροψία – Κρίσιμες οι τοξικολογικές
Η νεκροτομή διήρκησε πάνω από μιάμιση ώρα παρουσία τεχνικών συμβούλων της οικογένειας και των δύο ιατρών που κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση.

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο με το λεωφορείο που έπεσε στη στάση – Η τραυματισμένη γυναίκα και οι πρώτες στιγμές πανικού
Σύμφωνα με μαρτυρίες πρόκειται για έναν δρόμο στον οποίο έχουν γίνει πολλά ατυχήματα

Από το καλοκαίρι στις καταιγίδες μέσα σε λίγες ώρες – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο
Η πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου και δίνει συνέντευξη Τύπου
Ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε καταδικαστεί ως δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ παράλληλα ήταν και βουλευτής της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε χαρακτηριστεί από τα δικαστήρια ως εγκληματική οργάνωση

EasyJet: Φωτιά σε αεροσκάφος στο Μιλάνο από power bank - Εκκενώθηκαν 146 επιβάτες με τσουλήθρες
Ο κυβερνήτης του Airbus A320 έδωσε σήμα mayday, δύο επιβάτες τραυματίστηκαν ελαφρά και το αεροδρόμιο Μαλπένσα έκλεισε για μία ώρα.

Νέο hub επικοινωνίας: Η Ράνια Χαρτοφύλακα ιδρύει την Briefcase Communication
Η νέα εταιρεία παρέχει υπηρεσίες στρατηγικής επικοινωνίας, δημοσίων σχέσεων και digital marketing σε brands και οργανισμούς.

Πήγε στο Μπαλί, έκανε sex στο δρόμο και το πλήρωσε με 10 χρόνια απαγόρευσης από τη χώρα - Η αντίδραση των ντόπιων
Ο 27χρονος Αυστραλός και η σύντροφός του καταγράφηκαν από κάμερα σε περιοχή της Βόρειας Κούτα, με τις ινδονησιακές αρχές να προχωρούν στη σύλληψή του στο αεροδρόμιο λίγες ημέρες αργότερα.

Σχολεία: Γιατί ανοίγουν κάθε χρόνο στις 11 Σεπτεμβρίου - Η υπουργική απόφαση του 1982
Η καθιέρωση της συγκεκριμένης μέρας για την έναρξη των μαθημάτων εξυπηρέτησε πρακτικές ανάγκες της εποχής, από τον τουρισμό μέχρι τις αγροτικές εργασίες.

Θάνατος Μαζωνάκη: Στον εισαγγελέα οι δύο γιατροί - Οι 3 κρίσιμες ώρες και η νεκροψία
Οι αρχές εξετάζουν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν στο ιδιωτικό ιατρείο, με το ενδεχόμενο αναβάθμισης της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία να παραμένει ανοιχτό.

Κρυφά ραντάρ της Τροχαίας: Γιατί ακυρώνουν το Waze - Η λειτουργία που σαρώνει 6 λωρίδες
Η Ελληνική Αστυνομία ενεργοποιεί προηγμένους 3D καταγραφείς ταχύτητας, οι οποίοι αλλάζουν συνεχώς θέση και βάζουν στο στόχαστρο αυτόματα ακόμα και τους παραβάτες της ΛΕΑ.

Επίδομα παιδιού: Αν περιμένετε την 4η δόση, προσοχή: η πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ κλείνει σήμερα για να ξεκινήσει η εκκαθάριση!
Προσωρινή διακοπή αιτήσεων για το Α21 προκειμένου να προχωρήσει η εκκαθάριση, με το χρονοδιάγραμμα των επόμενων πληρωμών να φτάνει μέχρι τον Δεκέμβριο.










