«Δεν υπήρξε καμία σeξουαλική κακοποίηση στην ανήλικη. Αυτό άλλωστε δείχνει η διενεργηθείσα Ιατροδικαστική εξέταση. Κακώς διαδόθηκε η είδηση αυτή. Δεν θα το έκανα αυτό».
Η Ειρήνη Μούρθου- η οποία συνελήφθη στις 17 Ιουνίου με τις κατηγορίες της απαγωγής και της ασέλγειας κατά της ανήλικης Μαρκέλλας στη Θεσσαλονίκη- «σπάει» για πρώτη φορά τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές, όπου κρατείται, και μιλάει στο για τα όσα της αποδίδονται. Η ίδια εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας της συμπρωτεύουσας στην παραλία της Κατερίνης, από όπου προσπαθούσε να διαφύγει, αφού πρώτα άφησε τη Μαρκέλλα σε έναν δρόμο μετά την απαγωγή της ανήλικης στην οποία κατηγορείται πως έδωσε ηρεμιστικά χάπια και κοκαΐνη!
Σε βάρος της 33χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη μετά τη σύλληψή της για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, ποpνογραφία ανηλίκων (σ.σ. όλα αυτά σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σ.σ. σε βαθμό πλημμελήματος).
«Δεν υπάρχει κύκλωμα παιδικής ποpνογραφίας. Αυτό επινόησαν οι Δικηγόροι της οικογένειας. Αυτό με λύπηση και με κάνει να ανησυχώ που θέλουν να με βλάψουν για κάτι που δεν έχω πράξει. Είναι τερατώδες. Έχω μετανιώσει αληθινά που δεν επέστρεψα την ανήλικη στην οικογένεια της αμέσως. Ήθελα να νιώσω μητέρα. Έφταιγε ο πανικός ο φόβος μου που με αναζητούσε η Αστυνομία και η χρήση Ναρκωτικών αλλιώς θα φερόμουν διαφορετικά, πιο λογικά», συνεχίζει η Ειρήνη Μούρθου, η οποία ζητάει για πρώτη φορά δημόσια συγνώμη «από την ανήλικη και από την οικογένειά της».
«Ζητώ συγνώμη και από την κοινωνία που ζητώ να με κρίνει με επιείκεια. Δεν το ήθελα συνέβη. Θέλω να επανορθώσω. Να λογοδοτήσω για τις πράξεις μου χωρίς υπερβολές. Αγαπώ τα παιδιά υπερβολικά», εξηγεί. Σε ερώτηση του protothema.gr για το βράδυ που πέρασε με την ανήλικη την οποία κράτησε παρά τη θέληση στο σπίτι της, η «κοκκινομάλλα» γυναίκα θυμάται πως: «Δεν την άγγιξα πάρα μόνον όταν της έκανα μπάνιο να είναι καθαρή της έδωσα καθαρά ρούχα. Δεν έγινε κάτι άλλο».
Η πρώτη κατάθεσή της στις αρχές
H 33χρονη στην ανατριχιαστική της κατάθεση ομολόγησε ότι αρχικά είπε στην άτυχη Μαρκέλλα πως είχε συνεννοηθεί με τη μητέρα της για να την παραλάβει το σχολείο και αμέσως μετά της είπε ότι θα πήγαιναν στο σπίτι της, στην Καλαμαριά, για να παίξει με την κόρη της! «Την Πέμπτη πήρα ένα ταξί και πήγα στις 12:15 στο σχολείο του κοριτσιού και περίμενα να σχολάσει. Μόλις την είδα την ακολούθησα. Σκέφτηκα όλα πάνε καλά, μου έκατσε “λουκούμι”», είπε αρχικά. Σε ερώτηση εάν είχε ξαναπάει στο σχολείο της μικρής Μαρκέλλας, απάντησε πως «ναι, άλλη μια φορά πριν από την καραντίνα αλλά δεν την είχα δει». «Της πήρα κουλούρι και χυμό και κάποια στιγμή βαφτήκαμε και βγάλαμε φωτογραφίες, τις οποίες είχα σε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο πέταξα αφού πρώτα έσβησα τις φωτογραφίες», ανέφερε στην πρώτη κατάθεσή της και στη συνέχεια φέρεται να ομολόγησε πως: «Της έδωσα τρία υπνωτικά χάπια με κουτάλι, όπως το σιρόπι. Εγώ έκανα χρήση κοκαΐνης και πήρα τρία υπνωτικά χάπια. Την επόμενη ημέρα κοιμόμασταν όλη την ημέρα. Δεν σηκωνόταν και της έβαλα κοκαΐνη στα δόντια».
Το χρονικό της απαγωγής της Μαρκέλλας
Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή 11 Ιουνίου γύρω στη μία και μισή το μεσημέρι. Το κουδούνι στο σχολείο της Μαρκέλλας στην οδό Βοσπόρου χτυπάει και η ανήλικη βγαίνει από τις σχολικές εγκαταστάσεις μαζί με έναν συμμαθητή της προκειμένου να επιστρέψει στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων. Μία κοκκινομάλλα γυναίκα, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο συμμαθητής της στους αστυνομικούς, εμφανίζεται, τη φωνάζει με το όνομά της και της ζητάει να την ακολουθήσει.
Το παιδί είπε ακόμη στους αστυνομικούς πως η Μαρκέλλα έδειχνε να την γνωρίζει, καθώς έφυγε μαζί της χωρίς να αντιδράσει. Από εκείνη τη στιγμή και για τις επόμενες 44 ώρες τα ίχνη της χάνονται. Την ίδια ημέρα τα μέλη της οικογένειάς της την αναζητούν στο σπίτι του συμμαθητή της χωρίς αποτέλεσμα και στη συνέχεια αποφασίζουν να απευθυνθούν στην αστυνομία ούτως ώστε να δηλώσουν την εξαφάνισή της.
Λίγες ώρες αργότερα εκδίδεται Amber Alert. Μία τεράστια ομάδα απλών πολιτών και εθελοντικών ομάδων βγαίνει στον δρόμο για να την αναζητήσει. Την επόμενη ημέρα ο αδελφός της δεκάχρονης Μαρκέλλας, Χρήστος, καταθέτει στο αστυνομικό τμήμα Τούμπας – Τριανδρίας ενώ η μητέρα με τον σύζυγο της, τον πατριό της μικρής, παραμένουν στο τμήμα και δίνουν λεπτομέρειες στους αστυνομικούς. Όσον αφορά το μέρος όπου κράτησε τη Μαρκέλλα επί σχεδόν δύο 24ωρα προτού την αφήσει, η αστυνομία ανακοίνωσε πως πρόκειται για διαμέρισμα στην Καλαμαριά, όπου διενεργήθηκαν έρευνες και εντοπίστηκε ρουχισμός, τον οποίο φαίνεται να φορούσε η 33χρονη «κατά την αρπαγή και απελευθέρωση της 10χρονης». Η 33χρονη επτά μέρες μετά την εξαφάνιση εντοπίζεται στην Κατερίνη.
Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Ειρήνης Μούρθου. Βασίλη Νουλέζα
«Η υπόθεση της Ειρήνης Μούρθου που υπερασπίζομαι δικαιολογητικά συγκλόνισε την κοινή γνώμη εξαιτίας των κατηγοριών που της αποδίδονται και του τρόπου τέλεσης των αδικημάτων κακουργηματικού χαρακτήρα .Η χρήση Ναρκωτικών σε ανήλικη έστω και για να την αφυπνίσει είναι πρωτόγνωρη για τα ποινικά χρονικά. Θα αποδειχθεί όμως στο ακροατήριο κάτω από πιες συνθήκες ενήργησε αν είχε ψυχική και πνευματική διαύγεια καθαρότητα και ηρεμία που της καθιστά λόγω της χρήσης ναρκωτικών ελαττωμένου καταλογισμού. Είναι σαφής η διάταξη του Ποινικού Κώδικα. Στην περίπτωση της ακούστηκαν υπερβολές περί δήθεν κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας που ΔΕΝ υπάρχει», μας είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος υπεράσπισής της, Βασίλης Νουλέζας.
«Ορίζουμε τεχνικό σύμβουλο για τις καταγεγραμμένες επικοινωνίες με τα δύο κινητά και τον κατασχεμένο φορητό υπολογιστή. Δεν έχουμε να αποκρύψουμε κάτι. Νομίζω οι Δικηγόροι της οικογένειας δεν σεβάστηκαν υπαίτια το τεκμήριο της αθωότητας ούτε τα ΜΜΕ που καταστρατήγησαν σκόπιμα για εντυπώσεις βασικές έννοιες του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και του Συντάγματος», τόνισε και συνέχισε: «Το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας είναι ανακάλυψη των Δικηγόρων πολιτικής αγωγής .Η εντολέας θα δικασθεί στο Δικαστήριο όχι στα δελτία ειδήσεωνΗ πελάτισσα μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση απογοητευμένη αλλά και ανήσυχη για τις επιθέσεις που δέχεται. Αρκεί να σας πω ότι εισήλθαν στο διαμέρισμα της άγνωστοι και βανδάλισαν ό,τι υπήρχε με μανία. Η Ειρήνη Μούρθου είναι στα όρια ψυχολογικής κατάρρευσης με αυτοκτονικό ιδεασμό.Την συνέτριψε το γεγονός ότι εμφανίσθηκε από τα media ως τέρας ως η χειρότερη γυναικά πριν κριθεί από του φυσικούς Δικαστές της, Η πρόωρη δημοσιοποίηση των στοιχείων της έκαμψε το τεκμήριο αθωότητας Ουδέποτε έβλαψε συνανθρώπους της πέραν της σεξουαλικής κατεύθυνσης της που ομολόγησε στην κ. Ανακρίτρια Θεσσαλονίκης στην απολογία της. Είναι ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος που αντιμετωπίζει αντικρύζει κατάματα την αλήθεια».
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/1059112/apagogi-markellas-ithela-na-nioso-mitera-zito-suggnomi-leei-i-33hroni/
Το πλεόνασμα φέρνει νέα μέτρα στήριξης: Ανακοινώσεις ακόμα και αύριο από τον πρωθυπουργό
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης απέναντι στην κρίση

Αλλάζει το timologio της ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από αύριο νέα έκδοση της εφαρμογής
Η νέα έκδοση θα είναι διαθέσιμη μετά την αναβάθμιση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Απριλίου 2026 (Ώρες: 7:30 - 9:30 π.μ.) - Kατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εφαρμογή δεν θα είναι διαθέσιμη

Eurostat: Ενεργειακό σοκ τον Μάρτιο
Αύξηση 19,8% για το ντίζελ και 9,4% για τη βενζίνη - Πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ η Ελλάδα - Πρωταθλήτριες στις ανατιμήσεις η Γερμανία και η Ρουμανία - Οι τιμές μειώθηκαν στην Ουγγαρία και τη Σλοβενία

Αγρια επεισόδια με μαχαίρια, σπρέι πιπεριού και όπλο σε τόπο λατρείας Σιχ στη Γερμανία
Μάρτυρες ανέφεραν ότι η σύγκρουση προήλθε από διαμάχες σχετικά με τα οικονομικά και τη διαχείριση

Έκρηξη στους Αμπελοκήπους: Την αθώωση του Νίκου Ρωμανού πρότεινε η εισαγγελέας
Ζητά την ενοχή δύο εκ των πέντε κατηγορουμένων

Θρίλερ με τα μολυσμένα βαζάκια της HiPP: Η εταιρεία καταγγέλλει πως είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού
Η εταιρεία βρεφικών τροφών HiPP ανακοίνωσε χθες ότι είναι στόχος απόπειρας εκβιασμού, αφού ένα βαζάκι βρεφικής τροφής της μολυσμένο με ποντικοφάρμακο βρέθηκε στην Αυστρία

Κρήτη: Επίθεση σκυλιού σε παιδί κοντά σε σχολείο – Με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο ο 12χρονος
Το περιστατικό αυτό έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Προβλήματα με το «καλημέρα» - «Έπεσε» η πλατφόρμα
Σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τους δικαιούχους που το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους είναι «0»

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ήχησε το 112, έκτακτη ανακοίνωση του δήμου - «Κλείστε πόρτες και παράθυρα»
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη για φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης

Ρόδος: 28χρονος εισέβαλε στο δωμάτιό της και αυτοϊκανοποιήθηκε μπροστά της
Η ανήλικη μαζί με την μητέρα της μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαγγέλου όπου έκαναν καταγγελία για το συμβάν

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή καταδίωξη και σύλληψη 21χρονου στο κέντρο της πόλης
Η επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος για πεζούς και διερχόμενους οδηγούς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης μητέρας - Στο μικροσκόπιο κάμερες και στίγμα κινητού
Σε εξέλιξη οι έρευνες των Αρχών για τον εντοπισμό της

Αλεξανδρούπολη: Ανήλικος έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης - Παρέδωσε κοσμήματα αξίας 14.000 ευρώ
Ο άγνωστος προσποιήθηκε τον λογιστή της οικογένειας και έπεισε τον ανήλικο ότι έπρεπε άμεσα να του παραδώσει τα κοσμήματα του σπιτιού

Τραγωδία στο Καινούργιο Αγρινίου: 40χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος - Ήταν πατέρας ενός παιδιού
Ο άνδρας εντοπίστηκε από οικείο του πρόσωπο που ειδοποίησε τις Αρχές

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως την Παρασκευή 24 Απριλίου

Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4-5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε - Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer - Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα - Tουλάχιστον 2 νεκροί
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Κύκλωμα λαθραίων τσιγάρων: Δέσμευση περιουσίας-μαμούθ με ακίνητα, σκάφη και τάνκερ
Ζημία έως 1 δισ. ευρώ

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ

13χρονη έπεσε από το μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι: Νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση
To περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αποδίδεται σε ατύχημα

Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε τοιχίο στους Στάβλους Παπάφη - Αυτοκίνητο έπεσε στο κενό
Υπάρχει κίνδυνος για περαιτέρω υποχώρηση του εδάφους - Στο σημείο έχει προκληθεί όρυγμα ύψους 20 μέτρων

Σεισμός - μαμούθ 7,5 Ρίχτερ στην Ιαπωνία: Τσουνάμι «χτύπησαν» τις ακτές της χώρας
Η δόνηση ήταν τόσο σφοδρή, που συγκλόνισε τα ψηλά κτίρια μέχρι το Τόκιο, σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων

Μακελειό με νεκρά παιδιά στη Λουιζιάνα: «Κάποιοι άνθρωποι δεν επιστρέφουν από τους δαίμονές τους», έλεγε ο πατέρας
Πνιγόταν από «σκοτεινές σκέψεις»

Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και βουτιά της θερμοκρασίας: Τι λένε οι μετεωρολόγοι
Οι περιοχές που επηρεάζονται από τα φαινόμενα

Ο στρατός του Ισραήλ παραδέχεται ότι μέλος του χτυπούσε με σφυρί άγαλμα του Ιησού στον Λίβανο
Η συμπεριφορά «δεν συνάδει με τις αξίες» που αναμένει να εφαρμόζουν τα μέλη των ενόπλων δυνάμεων, λένε οι IDF για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα

ΗΠΑ: Η στιγμή που Αμερικανοί καταλαμβάνουν πλοίο με ιρανική σημαία - Βίντεο
Σύμφωνα με το CENTCOM, το βίντεο έδειχνε πεζοναύτες να διασχίζουν την Αραβική Θάλασσα πριν επιβιβαστούν στο πλοίο

Σίνδος: Αγελάδα βγήκε βόλτα στην Εθνική Οδό και προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο
Το ζώο έφυγε από το κοπάδι του και βγήκε στον δρόμο σημαίνοντας συναγερμό στην Τροχαία αλλά και στην εταιρεία διαχείρισης της Εθνικής Οδού

Ιράν:«Εκκενώστε το μηχανοστάσιο, ετοιμαζόμαστε για πυρά ακινητοποίησης»
Aντιτορπιλικό των ΗΠΑ σταμάτησε ιρανικό πλοίο που επιχείρησε να σπάσει τον αμερικανικό αποκλεισμό

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» - Είχε ειλεό
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη










