Κατώτατος μισθός 800 ευρώ, διαγραφές χρεών, ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ, μειώσεις φόρων, κατάργηση μετακλητών και golden boys, γενναία ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Αυτά είναι κάποια από τα μέτρα τομές που παρουσίασε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τόνισε πως αυτά τα μέτρα θα εφαρμόσει η προοδευτική διακυβέρνηση, που θα εκφράσει την οργή των αδύναμων και μεσαίων στρωμάτων απέναντι στην σημερινή κυβέρνηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας αποκάλεσε τη πρόταση αυτή "Νέα Αρχή" τονίζοντας ο χαρακτηρισμός αυτός "σημαίνει ότι ο μεγάλος συλλογικός μας στόχος για την 3η δεκαετία του 21ου αιώνα δεν μπορεί να είναι οι Έλληνες να μη ζουν χειρότερα, αλλά να μπορέσουν όντως να ζήσουν καλύτερα. Σε μια κανονική, σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα". Ο Αλέξης Τσίπρας, καταλόγισε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εξαπάτησε τους πολίτες και έτσι "η ελληνική κοινωνία βρέθηκε αντιμέτωπη με νέα ύφεση, στασιμότητα μισθών, μείωση εισοδημάτων και πλέον ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας".
Όπως επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας "η δημοκρατική και προοδευτική παράταξη θα αναλάβει την ευθύνη να βγάλει το τόπο από τα αδιέξοδα, να ανασυγκροτήσει τη κοινωνική συνοχή, να ενώσει τους Έλληνες σε ένα δρόμο προόδου και δημοκρατίας". Μάλιστα επιχείρησε να περιγράψει τις συνθήκες που θα επικρατήσουν εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που γίνεται με το σύστημα της απλής αναλογικής. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως "η προοδευτική κυβέρνηση που θα προκύψει από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, δεν θα είναι η κυβέρνηση ενός κόμματος. Σε κυβερνητικές θέσεις θα τοποθετηθούν και εκπρόσωποι των κοινωνικών ομάδων που κρατούν όρθια την οικονομία και τη χώρα, της μεσαίας τάξης, των εργαζομένων, των νέων". Δίνοντας έτσι το στίγμα των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα σε νέες δυνάμεις.
800 ευρώ από την πρώτη μέρα
Στην μέτρα που πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας περίοπτη θέση είχε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 "από την πρώτη μέρα της νέας προοδευτικής διακυβέρνησης". Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι "καταργούμε τον Νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το οκτάωρο εργασίας και θεσμοθετεί απλήρωτες υπερωρίες" και ταυτόχρονα "εγκαθιδρύουμε ισχυρό σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων". Επίσης σημείωσε ότι "εφαρμόζουμε πιλοτικά το 35ωρο, χωρίς μείωση αποδοχών και με αντισταθμιστικά μείωσης του μη μισθολογικού κόστους για όσες επιχειρήσεις το επιλέξουν".
Όχι πια κομματικό κράτος
Ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε σειρά προτάσεων που όπως επισήμανε αλλάζουν την λογική του κομματικού κράτους. Ενδεικτικά ανέφερε ότι:
- Καταργούμε το Νόμο για το δήθεν επιτελικό κράτος του κου Μητσοτάκη, που τα οδυνηρά του αποτελέσματα αποδείχτηκαν και στις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές.
- Καταργούμε την πολυδάπανη και αναποτελεσματική Προεδρία της Κυβέρνησης. Στη θέση της δημιουργείται στο επίπεδο του γραφείου του Πρωθυπουργού ένα λιτό και λειτουργικό σχήμα, στο πρότυπο προηγμένων ευρωπαϊκών χωρών.
- Προχωρούμε στην ουσιαστική και ολόπλευρη αποκομματικοποίηση του Κράτους. Κόβοντας τον ομφάλιο λώρο των μετακλητών υπαλλήλων.
- Ως αποφασιστικό μέτρο στην κατεύθυνση αυτή καταργούμε τις στρατιές των μετακλητών στο δημόσιο τομέα. Καταργούμε τις απαράδεκτες ρυθμίσεις της σημερινής κυβέρνησης για δυνατότητα τοποθέτησης μετακλητών σε θέσεις της πάγιας διοικητικής ιεραρχίας.
- Καταργούμε, τις υπέρογκες και σκανδαλώδεις αμοιβές των λεγόμενων golden boys σε δημόσιους οργανισμούς Κοινής ωφέλειας
- Δημιουργούμε Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Ένα θεσμό, αντίστοιχο με αυτόν που λειτουργεί σε πολλές προηγμένες δημοκρατίες, ως όργανο σχεδιασμού της εθνικής στρατηγικής και συντονισμού της δράσης των Υπουργείων Εξωτερικών και Άμυνας.
- Η επιλογή της ηγεσίας της ΕΛΑΣ γίνεται από τη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Όλες οι προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας διενεργούνται μόνο μέσω ΑΣΕΠ και πανελλαδικών εξετάσεων.
Γενναία χρηματοδότηση του ΕΣΥ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παράθεσε σειρά μέτρων σχετικά με την αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρότεινε:
- Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΣΥ με δύο δις από τον κρατικό Προϋπολογισμό και επιπλέον ένα δις από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης. Με προοπτική σε βάθος τετραετίας να προσεγγίσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε δαπάνες για την υγεία, που είναι στο 7% του ΑΕΠ.
- Άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών σε αντικατάσταση όσων αποχώρησαν από το σύστημα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο χωρίς να αντικατασταθούν.
- Πρόσληψη επιπλέον 10.000 μόνιμων υγειονομικών σε βάθος τριετίας.
- Μονιμοποίηση στο ΕΣΥ του συνόλου του υγειονομικού προσωπικού που έδωσε και δίνει τη μάχη της πανδημίας.
Δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ
Εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα σε όσα προτείνει για την παιδεία. Μεταξύ άλλων πρότεινε:
- Την επαναφορά του συστήματος εισαγωγής των “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών που είχαμε ήδη νομοθετήσει αλλά δεν εφαρμόστηκε, και παρέχει τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στο Πανεπιστήμιο με μόνο την απόκτηση του απολυτηρίου.
- Λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Σπουδών, όπου θα εισάγονται χωρίς εξετάσεις οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ
- Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας.
Διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο ιδιωτικό χρέος. Μίλησε για διαγραφές μέρους των χρεών και ταυτόχρονα μια πολιτική κρατικής παρεμβατικότητας στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όπως είπε:
- Αξιοποιούμε τις μετοχές του δημοσίου και ανακτούμε μια τουλάχιστον συστημική τράπεζα σε δημόσιο μάνατζμεντ.
- Προχωρούμε σε διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στο διάστημα της πανδημίας για φυσικά πρόσωπα, επιχειρήσεις και αγρότες.
- Καταργούμε τον πτωχευτικό Κώδικα Μητσοτάκη που οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα, σε πτώχευση.
Μειώσεις φόρων
Ειδικά για τα φορολογικά ζητήματα ο Αλέξης Τσίπρας, εξάγγειλε μειώσεις φόρων στην ενέργεια και τα καύσιμα όπως και της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους αμείβονται με μικρές οι μεσαίες αμοιβές. Δήλωσε ότι:
- Προχωράμε σε ριζική μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κίνησης, καθώς και στη βενζίνη, στα κατώτατα όρια που προβλέπει η ΕΕ. Δηλαδή μείωση 20% για το πετρέλαιο κίνησης. Μείωση 50% για βενζίνη. Μείωση 93% - σχεδόν αναστολή - για το πετρέλαιο θέρμανσης.
- Καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης για όλους όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ.
- Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος για όλους ανεξαρτήτως επαγγέλματος.

Πόλεμος στο Διάστημα: Οι κυβερνοεπιθέσεις και τα όπλα που μπορούν να «τυφλώσουν» δορυφόρους
Από την κυβερνοεπίθεση που προηγήθηκε της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία έως τους ύποπτους ελιγμούς δορυφόρων σε τροχιά, το Διάστημα γίνεται νέο πεδίο σύγκρουσης με διακύβευμα 626 δισ. δολάρια.

Θέουτα: Το γεωπολιτικό «αγκάθι» της Ισπανίας στην Αφρική και η νέα κρίση με τους 18 νεκρούς
Η μαζική είσοδος μεταναστών στον ισπανικό θύλακα στην Αφρική επαναφέρει στο προσκήνιο την ένταση μεταξύ Μαδρίτης και Ραμπάτ, με την Ισπανία να αναπτύσσει στρατό στα σύνορα.

Τσακάλι επιτέθηκε σε 4χρονη στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης - Το ζώο την έσυρε για μέτρα
Το παιδί δέχθηκε επίθεση σε αύλειο χώρο ταβέρνας και νοσηλεύεται στο «Γεννηματάς» με τραύματα στο πρόσωπο - Ερωτηματικά για το πώς το άγριο ζώο εμφανίστηκε σε κατοικημένη περιοχή

Σέρρες: Ιερέας τραγουδούσε «Της Γερακίνας γιος» και ένας άλλος το χόρευε - Δείτε το video
Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά και έριξαν χαρτοπετσέτες στον ιερέα

Οι κορυφαίες μυστικές υπηρεσίες στην Ευρώπη: Πράκτορες βαθμολογούν κάθε χώρα, η θέση της Ελλάδας
Έρευνα με τη συμμετοχή 60 στελεχών πληροφοριών από 25 χώρες αναδεικνύει τη βρετανική MI6 στην πρώτη θέση, μπροστά από τη γαλλική DGSE και τις ολλανδικές υπηρεσίες

Επικίνδυνο «κοκτέιλ» μέχρι τις 10 Αυγούστου: Ανεμοι, ξηρασία και υψηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τον κίνδυνο φωτιάς
Η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα από την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Τσακάλι επιτέθηκε σε 4χρονο κοριτσάκι
Οι γονείς του παιδιού αλλά και θαμώνες του καταστήματος έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδάκι και να απομακρύνουν το άγριο ζώο

Παραλία γέμισε πακέτα με 700.000 ευρώ - λουόμενοι έτρεξαν να τα μαζέψουν
Οι επιβαίνοντες σε ταχύπλοο έριξαν τα χρήματα στη θάλασσα μόλις πλησίασε η ακτοφυλακή - Σε εξέλιξη έρευνα για την προέλευσή τους

Πέρασε το νομοσχέδιο για το νερό - Παπασταύρου: Το υπάρχον σύστημα έχει εξαντλήσει τα όρια του
«Ναι» στο νομοσχέδιο ψήφισαν 157 βουλευτές, ενώ 131 καταψήφισαν

Φωτιά στις φυλακές Κορυδαλλού: Πυκνοί καπνοί βγαίνουν μέσα από τα κελιά – Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα
Πληροφορίες αναφέρουν πως κρατούμενοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα με αποτέλεσμα γρήγορα η πτέρυγα να γεμίσει με καπνό

Κίνδυνος πυρκαγιάς: Ριπές έως 100 χλμ./ώρα σαρώνουν τη χώρα - Αυτές οι περιοχές βρίσκονται σε κατηγορία 4
Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησος και Κρήτη στο επίκεντρο - η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει σπινθήρα.

Θέουτα: Χιλιάδες μετανάστες φώναζαν «Ζήτω η Ισπανία» εκλιπαρώντας να μην επιστραφούν στο Μαρόκο
Εικόνες χάους στον ισπανικό θύλακα στη βόρεια Αφρική, με 2.000 έως 3.000 ανθρώπους να περνούν τα σύνορα κολυμπώντας ή σκαρφαλώνοντας τον φράχτη - επτά νεκροί ανασύρθηκαν από τη θάλασσα

Ενοίκια: Τέλος στα μετρητά από 1η Οκτωβρίου - Τι χάνουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές αν δεν συμμορφωθούν
Εκπνέει η εξάμηνη περίοδος χάριτος και το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να δώσει νέα παράταση - η αλλαγή αφορά κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα.

Αφορολόγητο στα φιλοδωρήματα: Aνεβαίνει το όριο - Τι αλλάζει για όσους δουλεύουν σεζόν
Η νέα ρύθμιση, με αναδρομική ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2026, αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού για τους εποχικά εργαζόμενους και τριπλασιάζει ουσιαστικά το αφορολόγητο τους.

Φράνκο Μπαρέζι: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος της Μίλαν σε ηλικία 66 ετών
Η AC Milan ανακοίνωσε επίσημα τον θάνατο του εμβληματικού αρχηγού της, που αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά από επέμβαση αφαίρεσης όγκου στον πνεύμονα.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνει σeξ ένα ζευγάρι; Οι ειδικοί αποκαλύπτουν τη «χρυσή ισορροπία» για μια ευτυχισμένη σχέση
Η δρ Νικόλ ΜακΝίκολς του University of Washington, με βάση δεδομένα χιλιάδων ζευγαριών, εξηγεί γιατί η συχνότητα και η ποικιλία παίζουν καθοριστικό ρόλο στη σχέση.

Φωτιά Ρέθυμνο: Πάνω από το 80% του φοινικόδασους της Πρέβελης κάηκε ολοσχερώς
Συγκλονιστική η εικόνα από το φοινικόδασος της Πρέβελης

Τριπλή καραμπόλα φορτηγών στις ΗΠΑ: Τρία οχήματα «διαλύθηκαν» - ο ένας οδηγός βγήκε αλώβητος
Το ημιφορτηγό με ρυμούλκα αγνόησε πινακίδα STOP σε διασταύρωση και προκάλεσε τα πάντα

Φωτιά Ρέθυμνο: Ο 71χρονος με εγκαύματα στο 40% του σώματος μεταφέρεται στο Θριάσιο
Η αεροδιακομιδή έχει προγραμματιστεί για τις 21:00

«Ο Γιάννης ο Φονιάς»: Ο Μανώλης Μητσιάς τραγούδησε το «απαγορευμένο» τραγούδι
Σε μία βραδιά γεμάτη συμβολισμούς ακούστηκε ξανά το εμβληματικό τραγούδι

Βέλγιο: Βίαιη ληστεία με θύμα τον ποδοσφαιριστή Μοχάμεντ Φουσεϊνί της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ
Ο ποδοσφαιριστής της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, Μοχάμεντ Φουσεϊνί, έπεσε θύμα ληστείας στις Βρυξέλλες.

Κοινωνικές κατοικίες: Ποιοι δικαιούνται σπίτι με χαμηλό ενοίκιο από το Δημόσιο
Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε τη δημιουργία 2.000 κοινωνικών κατοικιών μέσω συνεργασίας με το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και ευρωπαϊκών πόρων.

UEFA: Οι εθνικές ομάδες θα μποϊκοτάρουν το Μουντιάλ αν προχωρήσουν τα σχέδια της FIFA
Ρήξη μεταξύ FIFA και UEFA προκαλούν τα σχέδια του Ινφαντίνο για μερική ιδιωτικοποίηση του Μουντιάλ

Παραμένει πολύ υψηλός κίνδυνος φωτιάς την Παρασκευή – Οι περιοχές που είναι στο «πορτοκαλί»
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής παραμένουν πολλές περιοχές της χώρας και την Παρασκευή

Μεταναστευτική κρίση στη Θέουτα: Πάνω από 2.000 άτομα εισήλθαν σε λιγότερο από δύο εβδομάδες
Η Ισπανία αντιμετωπίζει νέα έξαρση μεταναστευτικής πίεσης στον θύλακα της Θέουτας, με εκατοντάδες να φτάνουν καθημερινά κολυμπώντας από το Μαρόκο, ανάμεσά τους πολλά ανήλικα.

Φωτιά Ρέθυμνο: Ανεμοι 125 χλμ/ώρα καθηλώνουν τα εναέρια – ρεπόρτερ δεν μπορεί να σταθεί όρθια
Πάνω από 200 πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για δεύτερη ημέρα, ενώ οι ριπές ξεπερνούν τα 10 μποφόρ και αδυνατίζουν κάθε εναέρια επιχείρηση.

Φωτιά στην Κρήτη: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν τους καπνούς να έχουν διανύσει 100 χλμ.
Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών δημοσίευσε δορυφορικές λήψεις που αποτυπώνουν την πυρκαγιά στον Ασώματο Ρεθύμνου, ενώ καπνός από πυρκαγιά στην Τουρκία πλήττει Λέσβο και Χίο.

Φωτιά σε λεωφορείο μέσα στο νοσοκομείο Καβάλας – Εκκενώθηκε έγκαιρα
Επιβάτες και οδηγός εγκατέλειψαν το όχημα χωρίς τραυματισμούς, ενώ οι αιτίες της πυρκαγιάς διερευνώνται

Ψαράς έσωσε 30 εγκλωβισμένους από την παραλία Αγίου Παύλου στο Ρέθυμνο
Ο αλιέας Νίκος Ματθαιάκης από την Αγία Γαλήνη έκανε τρία δρομολόγια με το καΐκι του «Αγιος Σπυρίδωνας» για να απομακρύνει ηλικιωμένους και εγκλωβισμένους εν μέσω πυρκαγιάς και ισχυρών ανέμων.

Φωτιές σε Πάρο και Ανδρο: Μηνύματα 112 για εκκένωση – Πέμπτη εντολή απομάκρυνσης στην Πάρο
Αναζωπυρώσεις στις περιοχές Καμαρίου, Τρυπητής και Φάραγγα λόγω ισχυρών ανέμων, ενώ στην Παλαιόπολη της Ανδρου οι κάτοικοι καλούνται να κατευθυνθούν προς το Μπατσί.

«Νέο» είδος δεινοσαύρου ηλικίας 210 εκατομμυρίων ετών ανακαλύφθηκε στη Ζιμπάμπουε
Ο Musango matusadonaensis αλλάζει τα δεδομένα για την εξέλιξη των πρώτων δεινοσαύρων

Πυρκαγιά Ρεθύμνου: Λύγισε ο συνάδελφος των δύο νεκρών πυροσβεστών – «Τα είδα με τα μάτια μου»
Με δάκρυα στα μάτια, πυροσβέστης που ήταν παρών στην τραγωδία περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που κόστισαν τη ζωή στον 25χρονο Παντελή Διαμαντάκη και τον 58χρονο Μανώλη Στρατιδάκη.

Πώς εγκλωβίστηκαν οι δύο πυροσβέστες στην Κρήτη – Τι αποκαλύπτουν οι πρώτες εκτιμήσεις
Μηδενική ορατότητα και απότομη στροφή του ανέμου έθεσαν σε θανάσιμη παγίδα τον 25χρονο Παντελή Διαμαντάκη και τον 58χρονο Μανώλη Στρατιδάκη, μόλις 20–30 μέτρα από άλλη ομάδα πυροσβεστών.

Παραιτήθηκε με αιχμές από την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» ο Θανάσης Αυγερινός
Ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι λειτουργούσε εν αγνοία του παράλληλο Γραφείο Τύπου εντός του κινήματος, αφήνοντας αιχμές για τη Μαρία Καρυστιανού.

Εργαζόμενοι σε φέρετρα και... πελάτες σε ξαπλώστρες και ψυγεία: Τα κόλπα των εργοδοτών
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ελεγκτικών αρχών, αρκετοί εργοδότες καταφεύγουν σε πρακτικές που αποσκοπούν στην απόκρυψη παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και στην αποφυγή των προβλεπόμενων προστίμων

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 26χρονος που επιτέθηκε σε 46χρονο στη μέση του δρόμου για το χρώμα της μπλούζας που φορούσε
Τον προσέγγισε, άρχισε να τον βρίζει και να τον απειλεί ενώ αμέσως μετά του επιτέθηκε καταφέρνοντάς του χτυπήματα

Χαλκιδική: Κερδίζει τη μάχη η 7χρονη που έχασε την οικογένεια της σε τροχαίο
Το τροχαίο συνέβη στις 15 Ιουνίου 2026, όταν το αυτοκίνητο της οικογένειας συγκρούστηκε με βυτιοφόρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους η μητέρα, ο πατέρας και το έξι μηνών αδελφάκι της.

Τουρισμός για Όλους: Η ημερομηνία που ανοίγουν οι αιτήσεις – Voucher έως 600 ευρώ
Δύο φάσεις υλοποίησης: Σεπτέμβριος–Δεκέμβριος 2026 και Ιανουάριος–Δεκέμβριος 2027 – Οι δικαιούχοι της πρώτης φάσης θα αναδειχθούν μέσω κλήρωσης

Έλληνας πιλότος Canadair έγινε δεκτός ως ήρωας στην Ισπανία – Δείτε την «αψίδα νερού»
Ισπανοί πυροσβέστες υποδέχθηκαν με συμβολική «αψίδα νερού» έναν Έλληνα χειριστή Canadair της 383 ΜΕΕΑ που έφτασε να βοηθήσει στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών.

Κλείνει κατάστημα ΙΚΕΑ και έχει εκπτώσεις έως 70% στα προϊόντα
Το κατάστημα των ΙΚΕΑ στον Πειραιά κατεβάζει ρολά στις 22 Αυγούστου 2026 - στο επίσημο site διατίθενται προϊόντα με έκπτωση που φτάνει το 70%.










