Με μαρτυρίες – καταπέλτη άρχισε χθες (02-12-2019) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου, η πολυαναμενόμενη δίκη για τη φρικτή δολοφονία του 46χρονου δασκάλου Νίκου Μέντζου, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος, μέσα στο αυτοκίνητό του, τον Απρίλιο του 2011 στη Ρουπακιά Αγρινίου.
Στο εδώλιο κάθεται η σύζυγός του, στην οποία είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η κατηγορουμένη, που είναι ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, προσήλθε το δικαστήριο συνοδευόμενη από τον γιο της, ο οποίος ήταν 14 ετών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του. Πρώτος κατέθεσε ως μάρτυρας ο αδελφός του θύματος.
“Δεν σκότωσε απλά το θύμα, αλλά το έψησε ζωντανό. Ήταν απόλυτα ικανή να το κάνει”, είπε για την κατηγορούμενη, την οποία χαρακτήρισε “αυστηρή”, “σκληρή”, “ασφυκτική” που είχε “το πάνω χέρι” στον γάμο της.
Όπως είπε ο αδελφός του άτυχου δασκάλου, εκείνη ήταν που διαχειριζόταν τα οικονομικά του σπιτιού, τον μισθό του αλλά και όσα έβγαζε εργαζόμενος μετά το σχολείο, στο ζαχαροπλαστείο των συγγενών της συζύγου του.
Σύμφωνα με τον αδελφό του θύματος η κατηγορούμενη σύζυγος είχε πληγωθεί από την εξωσυζυγική σχέση του άνδρα της. “Είχε κυριευτεί από εκδίκηση και προσπαθούσε να κάνει υπομονή και να σώσει το σπίτι της”, είπε, όμως φαίνεται ότι ένα ποσό 100.000 ευρώ που βρέθηκε κατόπιν στους λογαριασμούς του δασκάλου έπαιξε τον ρόλο του.
“Τον σκότωσε γιατί πληγώθηκε. Έχασε τον άνδρα της και σκεφτόταν ότι θα χάσει και τα χρήματα. Η γυναίκα με την οποία είχε εξωσυζυγική σχέση δεν είχε λόγο να τον σκοτώσει, γιατί της έδινε συνέχεια χρήματα”, είπε ο μάρτυρας στην κατάθεσή του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι και στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως ένα ισχυρό κίνητρο για τη δολοφονία του δασκάλου ήταν ότι έδινε χρήματα στη γυναίκα που είχε γνωρίσει.
“Η σύζυγος ήταν το πρόσωπο με το ισχυρότερο κίνητρο να τον βλάψει, γιατί είχε συνάψει εξωσυζυγική σχέση και εκείνη το γνώριζε. Δεν διαφαινόταν η βούλησή του να τη διακόψει με τις οικονομικές παροχές προς το τρίτο πρόσωπο επιβάρυνε τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Επίσης, η σύζυγος φέρεται ότι ενήργησε από κοινού με άγνωστο δράστη, ακινητοποίησε τον σύζυγό της στη θέση του οδηγού, τον έδεσε με σύρμα, τον περιέλουσε με βενζίνη και στη συνέχεια του έβαλε φωτιά”, αναφέρεται στο παραπεμπτικό.
Υπάρχει μάρτυρας που είδε μία γυναίκα που ήρεμη περιφερόταν σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από το φλεγόμενο όχημα και όταν έφτασε η Πυροσβεστική επιδόθηκε σε κλάματα.
Δεύτερη κατέθεσε η αδελφή του 46χρονου που περιέγραψε τον δάσκαλο ως χαρούμενο, κοινωνικό, εργατικό και δοτικό άνθρωπο. Μιλώντας για τα χρήματα, είπε ότι υπήρχαν 180.000 ευρώ που φυλάσσονταν στο σπίτι, από τα οποία το θύμα είχε αφαιρέσει κάποια ποσά που τα διέθεσε για να κάνει δώρα στην ερωμένη του. Αυτό, προφανώς εξόργισε τη σύζυγό του, και κατά την εκτίμηση της αποτελούσε λόγο εκδίκησης.
Οι συγγενείς του δασκάλου επιδιώκουν να αποδείξουν μέσα από τις καταθέσεις τους ότι η κατηγορουμένη με τη βοήθεια ακόμη ενός ατόμου που δεν έχει κατονομαστεί ήταν αυτοί που σκότωσαν τον 46χρονο.

Ρωσία: Καμουφλάρει τα διυλιστήρια με δίχτυα για τα drones - Πτώση 20% στη βενζίνη
Οι αλλεπάλληλες ουκρανικές επιθέσεις έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων στο εσωτερικό της χώρας, αναγκάζοντας τη Μόσχα να προχωρήσει σε εισαγωγές.

Σοκ με δωμάτιο βασανιστηρίων στην Ισπανία: Αιμόφυρτοι δύο άνδρες - «Θέλουν να μας σκοτώσουν»
Οι ισπανικές αρχές προχώρησαν σε επτά συλλήψεις, έπειτα από την απόδραση ενός θύματος που οδήγησε την αστυνομία στο κρησφύγετο της συμμορίας.

Κακοκαιρία: Πορτοκαλί προειδοποίηση της ΕΜΥ για 4 περιοχές έως την Τετάρτη
Η ΕΜΥ προειδοποιεί για δεύτερο κύμα κακοκαιρίας από την Παρασκευή, με πτώση θερμοκρασίας και ενισχυμένους βοριάδες.

Γιώργος Μαζωνάκης: Η μητέρα του μιλά για πρώτη φορά - «Ζητώ δικαιοσύνη για τον γιο μου»
Δύο εβδομάδες μετά τον θάνατο του τραγουδιστή, η Κλειώ Μαζωνάκη μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» ζητώντας πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών.

Καισαριανή: 48χρονος χτύπησε δύο γυναίκες αστυνομικούς που τον σταμάτησαν σε μονόδρομο
Ο 48χρονος τραυμάτισε τις αστυνομικούς της ΟΕΠΤΑ με αγκωνιά και κουτουλιά και προσπάθησε να αρπάξει το μπλοκάκι παραβάσεων.

Κωνσταντία Δημογλίδου για Γιώργο Μαζωνάκη: Δεν αποκλείεται να εμπλέκεται ακόμα ένα άτομο στον θάνατό του
«Καμία καταγγελία δεν είχε γίνει στην Αστυνομία επισήμως για αυτό το ιατρείο. Ούτε πριν το περιστατικό, ούτε μετά το περιστατικό. Δεν έχει έρθει τουλάχιστον στην αστυνομία»

Πάνω από 50% η μείωση των γεννήσεων σε 6 νομούς της Ελλάδας, ποιο νησί αντιστέκεται στην υπογεννητικότητα
Οι γεννήσεις έπεσαν από 117.000 το 2009 σε 67.000 το 2024, ενώ η μέση ηλικία τεκνοποίησης ανέβηκε στα 32,2 έτη.

Τουρκία: Ένοπλη επίθεση έξω από λύκειο στη Μανίσα, τραυματίες μαθητές
Οι έρευνες των αρχών στο σημείο της επίθεσης συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα του δράστη

Ηράκλειο: Αφαιρέθηκε κάλτσα από το στομάχι 14χρονου
Ο 14χρονος μπήκε στο χειρουργείο στις 9 το βράδυ και η επέμβαση διήρκεσε περίπου μία ώρα, όπως ανακοίνωσε η μητέρα του στα social media.

Μενίδι: Ανδρας εισέβαλε μεθυσμένος και γυμνός σε εκκλησία -Χτύπησε τον επίτροπο, λιποθύμησε γυναίκα!
Η επέμβαση των πολιτών και ο… καφές

Γαλλίδα σχοινοβάτης διασχίζει 400 μέτρα στον «αέρα» χωρίς ζώνη ασφαλείας, σε ύψος 186μ.
Η Tatiana-Mosio Bongonga περπάτησε σε συρματόσχοινο ανάμεσα στους δύο ψηλότερους σωρούς σκωρίας της Ευρώπης, στο Λους-αν-Γκοέλ της Γαλλίας.

Σύλληψη μεθυσμένου στο Μπουσάν γίνεται viral: Έπεσε το περουκίνι αστυνομικού
Περαστικός έσπευσε να ξαναφορέσει το περουκίνι στον αστυνομικό μέσα στον πανικό της σύλληψης στη Νότια Κορέα.

Ηθική αντί για Θρησκευτικά: Νέο μάθημα στα σχολεία - Ποιους μαθητές αφορά
Το μάθημα καλύπτει τον χρόνο των απαλλασσόμενων μαθητών, εφαρμόζεται από την Γ` Δημοτικού έως τη Γ` Λυκείου και βαθμολογείται όπως τα Θρησκευτικά.

Απαγωγή στη Βαρκελώνη: Ψεύτικοι αστυνομικοί άρπαξαν άνδρα στη μέση του δρόμου
Το θύμα εντοπίστηκε λίγο αργότερα σώο, με τις ισπανικές αρχές να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών.

Απεβίωσε ο Μίλτον Βιέρα
Έφυγε σε ηλικία 80 ετών ο Ουρουγουανός πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ

Αναπηρικά επιδόματα: Αυξήσεις από το 2027 με νέο μηχανισμό για 218.000 δικαιούχους
Το κυβερνητικό σχέδιο συνδέει τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ και e-ΕΦΚΑ με πληθωρισμό και ΑΕΠ, στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται στις συντάξεις.

Αναίμακτη βλεφαροπλαστική: Γυναίκα υπέστη μόνιμα εγκαύματα από ειδικευόμενο γιατρό
Η ίδια «κλινική» άλλαξε επωνυμία και συνεχίζει να λειτουργεί, ενώ η εφαρμογή Medwatch καταγράφει 142 «κόκκινα» κέντρα αισθητικής σε όλη τη χώρα.

Πρίσλεϊ Γκέρμπερ: Από υπερβολική δόση φέρεται να πέθανε ο γιος της Σίντι Κρόφορντ
Ο 27χρονος άφησε την τελευταία του πνοή σε κέντρο αποκατάστασης στο Μεξικό, μετά από πολυετή μάχη με τις ουσίες και την ψυχική του υγεία.

Τέμπη: Λιποθύμησε στη δίκη η μητέρα της Κλαούντια Λάττα μετά τη βουρκωμένη κατάθεσή της
Η Αλμα Λάττα κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα, καθώς εθελοντές διασώστες έσπευσαν να τη βοηθήσουν μέσα στην αίθουσα.

Η Meta «μπλόκαρε» στο Instagram έργο της Βιρτζίνια Γουλφ επειδή μιλά για φεμινισμό
Το Teatre Raval της Βαρκελώνης δεν μπόρεσε να προωθήσει τη διασκευή του «Ενός δωματίου δικού σου», καθώς το αυτόματο σύστημα της Meta το χαρακτήρισε «κοινωνικό ζήτημα».

Δημογραφικό: Οι γεννήσεις έπεσαν 42% σε 15 χρόνια - Έξι νομοί «σβήνουν» πληθυσμιακά
Ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης εξηγεί στο ΙΔΕΜ γιατί ο τουρισμός κρατά ζωντανούς ορισμένους νομούς, ενώ η ηπειρωτική Ελλάδα αδειάζει.

Κινδυνεύει με εξαφάνιση η λίμνη Κορώνεια: Δορυφορικές εικόνες δείχνουν την συρρίκνωσή της
Από τα περίπου 42.8 τετραγωνικά χιλιόμετρα το 1984 σήμερα είναι περίπου 2.7 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Meteo

Ηγουμενίτσα: «Ήταν σφαγή» - Ο 27χρονος κατακρεούργησε την άτυχη Πηνελόπη - Νέα στοιχεία
Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, Ιωάννης Αϊβατίδης, έκανε αυτοψία στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός της γυναίκας και εξέτασε τον καθ’ ομολογίαν δράστη στο Νοσοκομείο Φιλιατών - Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν τραύματα άμυνας και πολλαπλά πλήγματα στο σώμα της 25χρονης

Συναγερμός για τη φέτα: Τα αποθέματα ίσως δεν βγάλουν τη χρονιά, προς τα 15-16 ευρώ η τιμή
Προβληματισμός στην αγορά για το φθηνότερο λευκό τυρί, δραματική μείωση του πρόβειου γάλακτος και τεράστια ζήτηση από το εξωτερικό για φέτα πιέζουν την αγορά

Πολωνία: Στόχος 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στο έδαφός της, διπλάσιοι από σήμερα
Ο υφυπουργός Αμυνας Στανισλάβ Βζίντεκ αποκαλύπτει ότι το σχέδιο θα υλοποιηθεί σταδιακά έως το 2039, εν μέσω προειδοποιήσεων για ρωσικές «υβριδικές» απειλές.

Τυφώνας Ντουτζουάν πλήττει την Ιαπωνία: Εκκένωση 1,6 εκατ. κατοίκων, 275 πτήσεις ακυρωμένες
Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για ρεκόρ βροχοπτώσεων τον Σεπτέμβριο, ενώ ανεστάλησαν σιδηροδρομικές γραμμές και εκδηλώσεις στο Τόκιο.

Ισπανία: Σε δίκη η Μπεγκόνα Γκόμεθ, σύζυγος του Σάντσεθ - Ζητούν 13 χρόνια κάθειρξη
Ο δικαστής Πεϊνάδο συνδέει την υπόθεση με πανεπιστημιακή έδρα και διώκει και τη συνεργάτιδα της Γκόμεθ, Κριστίνα Αλβαρεθ.

Εγκληματική οργάνωση με μέλη 17 έως 21 ετών νοίκιασαν σπίτι και το μετέτρεψαν σε τηλεφωνικό κέντρο» για απάτες -
Συνελήφθησαν 6 νεαροί - Παρίσταναν υπαλλήλους εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και εξαπατούσαν ηλικιωμένους να αφήνουν χρήματα και χρυσαφικά έξω ή μέσα στο σπίτι τους και στη συνέχεια τα έκλεβαν - Πώς λειτουργούσε η οργάνωση

Λάρισα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τον αιφνίδιο θάνατο του 15χρονου
Το παιδί εντοπίστηκε από τους οικείους του πεσμένο στο πάτωμα και να βγάζει αφρούς από το στόμα, ενώ πέθανε περιμένοντας ασθενοφόρο

Τσάκα: Παραδέχθηκε πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού – Κινδυνεύει με φυλάκιση έως 5 χρόνια
Ο Ελβετός μέσος της Σάντερλαντ θα εμφανιστεί στο δικαστήριο στις αρχές Οκτωβρίου, με πιθανό πρόστιμο περίπου 10.500 ευρώ αντί φυλάκισης.

Καιρός- Προειδοποίηση Καλλιάνου: Σε ποιες περιοχές θα βρέξει περισσότερο - Τι θα συμβεί στην Αττική
Θα εκδηλωθούν από πιο τοπικές και ασθενείς βροχές έως ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε ορισμένες περιοχές και σε τοπικό επίπεδο ίσως να προκαλέσουν ακόμα και πλημμυρικά φαινόμενα

Friends with benefits: Τι σημαίνει η ιδέα ενός «συνδεδεμένου μέλους» της ΕΕ
Πέρα από τον Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έχουν επίσης αναφερθεί, σε ένα μοντέλο που θα μπορούσε να φέρει χώρες πιο κοντά στην ΕΕ χωρίς να γίνουν μέλη

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Εννέα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή - Τι απαντούν οι πολίτες για Κασιδιάρη
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η Νέα Δημοκρατία είναι στην πρώτη θέση και ακολουθούν η ΕΛΑΣ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τραγωδία στη Σύρο: Πέθανε 72χρονος που εγκλωβίστηκε κάτω από το αυτοκίνητό του ενώ το έπλενε
Οι Αρχές διερευνούν αν είχε ασφαλιστεί σωστά το χειρόφρενο του οχήματος στη Βάρη Σύρου.

Θρήνος για την Πηνελόπη που δολοφονήθηκε στην Ηγουμενίτσα από τον πρώην σύντροφό της, «δεν μπορούμε να το πιστέψουμε» λένε οι συνάδελφοί της
Ο 27χρονος ομολόγησε πως την μαχαίρωσε στον λαιμό με σουγιά - Είναι ένα τραγικό γεγονός και προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε τι έχει συμβεί, αναφέρει η συνάδελφος της 25χρονης

Ύπνος, Αργος, Λασκαρίνα, Οδυσσέας, Περσεφόνη – Όλα τα ονόματα των κακοκαιριών ως τον Σεπτέμβριο του 2027
H ΕΜΥ σε συνεργασία με τις Εθνικές Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Κύπρου και του Ισραήλ δίνουν τα ονόματα

Καιρός: Ο αντικυκλώνας της Σκανδιναβίας φέρνει πτώση έως 10 βαθμούς στην Ελλάδα
Πολικός αέρας σαρώνει τα Βαλκάνια με μονοψήφιες θερμοκρασίες και τοπικές παγωνιές μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Βουλιαγμένη: Συνελήφθη η 21χρονη για τον θάνατο του 82χρονου σε καβγά για ξαπλώστρα
Δικογραφία για απλή συνέργεια σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, απειλή και εξύβριση σχηματίστηκε σε βάρος της νεαρής ΑμεΑ που συνόδευε τον ήδη συλληφθέντα 76χρονο.

Ρωσία: Το μυστικό σχέδιο που θα αλλάξει τον πόλεμο
Σύμφωνα με το Politico, η επέκταση της μονάδας Alabuga-Volokno στο Ταταρστάν αυξάνει κατά 78% την παραγωγή ανθρακονημάτων για τα drones Geran.

Σταμάτης Σπανουδάκης: Υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό ο συνθέτης - Αναβάλλει τη συναυλία στο Μεσολόγγι
Ο αγαπημένος συνθέτης ζήτησε συγνώμη από το κοινό και υποσχέθηκε να επιστρέψει στη σκηνή μόλις του το επιτρέψει η υγεία του.










