Ολοκληρώθηκε πριν λιγο η συνεδρίαση του τουρκικού δικαστηρίου για τη μετατροπή ή όχι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε Τέμενος από μουσείο.
Η συνεδρίαση διήρκησε μόλις 17 λεπτά, ενώ η απόφαση αναμένεται να βγει σε 15 μέρες.
Η συνεδρίαση ήρθε εν μέσω ευρύτατων αντιδράσεων που έχουν δημιουργηθεί και ηχηρών παρεμβάσεων που έχουν φέρει το θέμα στο επίκεντρο της δημόσιας συζήτησης.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Τουρκίας, κλήθηκε σήμερα να αποφανθεί πάνω σε προσφυγή δύο ΜΚΟ που αιτήθηκαν τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Το δικαστήριο δεν αποκλείεται να αναβάλλει την απόφαση, χωρίς να μπορεί να προβλεφθεί η τελική έκβαση.
Σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο κάνει δεκτές τις προσφυγές, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος προϋποθέτει διοικητική απόφαση της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ακόμα και απόρριψης της προσφυγή, ο πρόεδρος Ερντογάν να κρατά στα χέρια του το «κλειδί», χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει τι θα κάνει. Το προηγούμενο διάστημα ο Τούρκος πρόεδρος έκανε σειρά προκλητικών δηλώσεων σχετικά με την πιθανή μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ έφθασε στο σημείο να αναφερθεί σε ανάγνωση του κορανίου μέσα στον ναό ανήμερα την επέτειο της άλωσης της Πόλης.
Η παρέμβαση Πομπέο
Παρέμβαση για το θέμα της Αγίας Σοφίας έκανε χθες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, καλώντας την τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει το υπάρχον καθεστώς του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς και να μην τη μετατρέψει σε μουσουλμανικό τέμενος. «Προτρέπουμε την κυβέρνηση της Τουρκίας να συνεχίσει να διατηρεί την Αγία Σοφία ως μουσείο, ως παράδειγμα της δέσμευσής της να σέβεται τις θρησκευτικές παραδόσεις και τη διαφορετική ιστορία που συνέβαλε στην Τουρκική Δημοκρατία και να διασφαλίσει ότι παραμένει προσβάσιμη σε όλους», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Τονίζεται ότι «αυτό το εξαιρετικό μνημείο αποτελεί μαρτυρία της θρησκευτική έκφρασης και της καλλιτεχνικής και τεχνική ιδιοφυΐας, που αντικατοπτρίζεται στην πλούσια και περίπλοκη ιστορία της 1.500 χρόνων. Επιπλέον, το καθεστώς του μνημείου ως μουσείου έχει επιτρέψει σε άτομα από όλο τον κόσμο να έχουν πρόσβαση σε αυτό και να προβληματιστούν σχετικά με αυτό το υπέροχο επίτευγμα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν μια τυχόν αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας ως υπονόμευση της κληρονομιάς αυτού του εξαιρετικού κτίσματος και της αξεπέραστης ικανότητάς του - που είναι τόσο σπάνια στον σύγχρονο κόσμο- να υπηρετεί την ανθρωπότητα ως μια τόσο αναγκαία γέφυρα μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών παραδόσεων και πολιτισμών. Επιδίωξή μας είναι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την τουρκική κυβέρνηση σε μια ευρεία γκάμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και η διατήρηση θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων». Ο Αμερικανός πρέσβης, αρμόδιος για τις διεθνείς θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ, σε ανάρτησή του στο Twitter έχει τονίσει την τεράστια πνευματική και πολιτιστική σημασία που έχει η Αγία Σοφία για δισεκατομμύρια πιστούς διαφορετικών θρησκειών σε όλο τον κόσμο.
H υπόθεση της Αγιάς Σοφιάς αποτέλεσε και ένα από τα θέματα στην ατζέντα του τηλεφωνήματος που είχαν την Τετάρτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ, με τους ηγέτες Τουρκίας και Γερμανίας να συνομιλούν επίσης για ζητήματα όπως η Λιβύη και η πανδημία του κορωνοϊού.
Απάντηση Αγκυρας σε Πομπέο: Η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας
Την έκπληξή της εξέφρασε η Άγκυρα για τις αναφορές του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, σε ό,τι αφορά το καθεστώς της Αγίας Σοφίας.
Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Χαμί Ακσόι δήλωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει μέτρα για να προστατεύσει τη θρησκευτική ελευθερία και την ελευθερία των πεποιθήσεων, σημειώνοντας πως οι ελευθερίες αυτές είναι εγγυημένες από το τουρκικό σύνταγμα και τους νόμους, για όλους τους πολίτες χωρίς καμία διάκριση.
Ο κ. Ακσόι σημείωσε πως η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας, όπως όλα τα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στη χώρα, κάνοντας λόγο για εσωτερικό ζήτημα, στο πλαίσιο των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Άγκυρας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ
«Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας μας προκάλεσε έκπληξη.
Η κυβέρνησή μας έλαβε σιωπηλά επαναστατικά μέτρα για να προστατεύσει την ελευθερία της θρησκείας και των πεποιθήσεων, που είναι εγγυημένη από το σύνταγμα και τους νόμους μας, για όλους τους πολίτες μας χωρίς καμία διάκριση.
Σε αυτό το πλαίσιο, προστατεύουμε σχολαστικά όλες τις πολιτιστικές ιδιοκτησίες που κατέχουμε χωρίς καμία διάκριση, συμπεριλαμβανομένης της Αγίας Σοφίας, στο πλαίσιο της παράδοσης της ανεκτικότητας που απορρέει από τον πολιτισμό και την ιστορία μας.
Η Τουρκία φρόντιζε ευλαβικά την ιστορική, πολιτιστική και πνευματική αξία της Αγίας Σοφίας από την κατάκτησή της.
Σε αυτήν την περίπτωση, υπενθυμίζουμε και πάλι μια πραγματικότητα που πρέπει να επαναλαμβάνουμε συνεχώς. Η Αγία Σοφία είναι ιδιοκτησία της Τουρκίας, όπως όλα τα πολιτιστικά περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στη γη μας.
Κάθε είδους κίνηση επίδειξης ισχύος σχετικά με την Αγία Σοφία είναι επίσης ένα ζήτημα που αφορά τις εσωτερικές μας υποθέσεις στο πλαίσιο πάντα των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.
Φυσικά όλοι είναι ελεύθεροι να εκφράσουν τη γνώμη τους. Ωστόσο, δεν είναι αποδεκτό το να μιλά κανείς για κυριαρχικά δικαιώματα χρησιμοποιώντας μια γλώσσα "προειδοποιήσεων και επιβολής"».
Μήνυμα Βαρθολομαίου για Αγία Σοφία
Μήνυμα έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Βαρθολομαίος, τονίζοντας ότι μία τέτοια απόφαση «θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανούς σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ». Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στο Φερέκιοϊ, είπε ότι «η Αγία Σοφία ανήκει στην ανθρωπότητα». Ανέφερε ότι «το έτος 2016 αποστείλαμε Γράμμα εις τον τότε Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων και εκφράσαμε την ανησυχία μας για την αλλαγή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας. Δεν θα πρέπει αυτός ο Ναός να γίνει αιτία συγκρούσεων μεταξύ των δύο λαών. Δεν ανήκει μόνο σε αυτόν που κατέχει το μνημείο, αλλά και σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Και ο τουρκικός λαός έχει την ευθύνη της ανάδειξης αυτής της οικουμενικότητας του μνημείου». Και πρόσθεσε: «Η Αγία Σοφία ως μουσείο αποτελεί τόπο και σύμβολο συναντήσεως, αλληλεγγύης και αλληλοκατανοήσεως Χριστιανισμού και Ισλάμ. Η τυχόν μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος θα στρέψει εκατομμύρια χριστιανών σε όλο τον κόσμο εναντίον του Ισλάμ. Το ζητούμενο, όμως, είναι η ενότητα».
Ποια είναι τα κίνητρα του Ερντογάν
Για τα κίνητρα του Τούρκου προέδρου Ερντογάν σε σχέση με την Αγιά Σοφιά, μίλησε στο γερμανικό Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΝΑ) ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και ιερατικώς προϊστάμενος της Ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κολωνίας Κωνσταντίνος Μύρων.
Ποια, πιστεύει, ότι θα είναι η απόφαση των Τούρκων δικαστών;
«Η ελπίδα ότι θα επικρατήσει η λογική πεθαίνει τελευταία. Αλλά η εμπειρία έχει δείξει ότι υπό τον πρόεδρο Ερντογάν η δικαιοσύνη δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Σε ένα τόσο συναισθηματικά και από λαϊκισμό φορτισμένο ζήτημα, η πίεση ενδέχεται να είναι τόσο μεγάλη, ώστε να δοθεί το πράσινο φως στο κίνημα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί». Αντιλαμβάνεται, συνεπώς, ο ίδιος τον λαϊκισμό ως το βασικό κίνητρο του Ερντογάν; «Ασφαλώς είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται αμιγώς για πολιτική σε επίπεδο συμβόλων. Η Κωνσταντινούπολη έχει εκατοντάδες τζαμιά […]. Επομένως δεν υπάρχει ανάγκη. Ο Ερντογάν θέλει όμως να κινητοποιεί το εθνικιστικό και συντηρητικό-ισλαμιστικό ακροατήριό του. Η Τουρκία περνά οικονομική κρίση και στις δημοσκοπήσεις το κόμμα του ΑΚΡ δεν τα πηγαίνει πλέον πολύ καλά».
Εξάλλου, όπως επισημαίνει ο πατέρας Μύρων, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί θα συνιστούσε τον μεγαλύτερο συμβολικό θρίαμβο ως προς τον τρόπο που ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται το κράτος. «Ο Ερντογάν θέλει να θάψει μια και καλή το κοσμικό σύστημα του ιδρυτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ και να στηρίξει την περαιτέρω ''επαναϊσλαμοποίηση''. Υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να μετατρέψει και πάλι σε τζαμί την Αγία Σοφία, την οποία ο Ατατούρκ είχε κάνει το 1934 μουσείο; Παράλληλα η πράξη αυτή θυμίζει την Άλωση της Κωνσταντινούπολης το 1453 από τους Οθωμανούς, τους οποίους θέλει να μιμηθεί στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Τρόπον τινά «Make Turkey Great Again», παρότι οι υφιστάμενες συνθήκες στην Εγγύς Ανατολή δεν επιτρέπουν κάτι τέτοιο».Ο πατέρας Μύρων εκτιμά ότι ενδεχόμενη μετατροπή της Αγίας Σοφίας θα έβλαπτε πρωτίστως την ίδια την Τουρκία: «Θα επιδείνωνε τη σχέση μεταξύ Άγκυρας και ΕΕ, κυρίως δε με την ορθόδοξη γείτονα Ελλάδα. Επιπλέον το βήμα αυτό θα ζημίωνε τον τουρισμό στην Κωνσταντινούπολη».
Η θέση της Ρωσίας
Όσον αφορά τη Ρωσία ο πατέρας Μύρων εκτιμά ότι η Μόσχα ακολουθεί μια αντιφατική πολιτική. «Αφενός η Αγία Σοφία είναι ιερή και για την ρωσική ορθόδοξη εκκλησία και η πολιτική του Ερντογάν προκαλεί αντιδράσεις. Αφετέρου ο Πούτιν προσπαθεί να τα βρει μαζί του στο θέμα της Συρίας, αποφεύγοντας άλλα θέματα που προκαλούν τριβές. Σε αυτά προστίθεται ότι ο Βαρθολομαίος αναγνώρισε την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας παρά τη βούληση του Πατριαρχείου της Μόσχας […] που τηρεί τώρα αποστάσεις στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας. Πιθανότατα όμως να ενταθούν οι ρωσικές πιέσεις εάν το δικαστήριο συναινέσει την Πέμπτη (σσ. υπέρ της μετατροπής της Αγίας Σοφίας)».Ποιο θα ήταν όμως το όνειρο του ιδίου για την Αγία Σοφία; Να γίνει, ενδεχομένως, και πάλι εκκλησία; «Όχι, η μετατροπή της σε μουσείο ήταν μια σοφή απόφαση του Ατατούρκ» λέει χαρακτηριστικά ο πνευματικός, προσθέτοντας πως επρόκειτο για έναν συμβιβασμό που ικανοποιεί όλες τις πλευρές εδώ και σχεδόν 90 χρόνια. «Έτσι θα έπρεπε να παραμείνει».
Πηγή: http://www.protothema.gr/politics/article/1022659/agia-sofia-simera-i-apofasi-tou-tourkikou-dikastiriou/
Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η φονική φωτιά από ένα τσιγάρο
Συγκλονίζει η περιγραφή της 40χρονης μητέρας η οποία κατάφερε να διασωθεί, ενώ ο σύζυγος και ο γιος της έχασαν τη ζωή τους

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια - Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες
Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι
Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια

Καιρός: Ξεπέρασε τους 38°C το θερμόμετρο την Πέμπτη, οι περιοχές με τις υψηλότερες θερμοκρασίες
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή, αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Τραγωδία στη Μεσσηνία: Νεκρό ανασύρθηκε από πισίνα ανήλικο παιδί
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε άμεσα στο σημείο, ενώ οι διασώστες επιχείρησαν ανάνηψη με ΚΑΡΠΑ χωρίς αποτέλεσμα

Νίκαια: Πήγαν να ανατινάξουν οικογένεια σωφρονιστικού στον αέρα γιατί έκανε… πολλές εφόδους σε κελιά
Το Τμήμα Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας εξιχνίασε την εμπρηστική επίθεση στη Νίκαια

Τουρκία: Συλλήψη του γνωστού stand-up κωμικού Ντενίζ Γκοκτάς με κατηγορία προσβολής του Ισλάμ
Στο σόου, ο κωμικός αποτυπώνει σατιρικά τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, με αιχμές για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Θεσσαλονίκη: Η κάμερα «έπιασε» τους δράστες της επίθεσης με γκαζάκια – Εντοπίστηκε το δίκυκλό τους
Οι Αρχές εξετάζουν καρέ από κάμερες ασφαλείας που καταγράφουν τις κινήσεις των δραστών της φονικής επίθεσης με γκαζάκια, στη Θεσσαλονίκη

Φωτιά τώρα στον Βαθύλακκο Θεσσαλονίκης, σηκώθηκαν τρία εναέρια
Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 9 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο

Πέθανε ο Γιώργος Τσαλακός
Έφυγε έπειτα από μακρά μάχη με τον καρκίνο - Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε βαθιά συγκίνηση στον δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου

Νέες έρευνες θα δείξουν αν ο σκελετός που βρέθηκε σε εκκλησία στο Μάαστριχτ ανήκει στον θρυλικό Ντ` Αρτανιάν, βίντεο και φωτογραφίες
Η έρευνα γα τα λείψανα, που ανακαλύφθηκαν στην Εκκλησία Αγίων Πέτρου και Παύλου δεν έχει αποκλείσει «εντελώς» το ενδεχόμενο ο σκελετός να ανήκει όντως στον ντ` Αρτανιάν

Το «κλικ» της αντλίας βενζίνης: γιατί δεν πρέπει να κάνετε αυτό που κάνουν οι περισσότεροι
Η συνήθεια να συνεχίζετε τον ανεφοδιασμό μετά το αυτόματο «κλικ» μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο αυτοκίνητό σας.

Σοκαριστικό βίντεο: 62χρονος στην Φλόριντα σκοτώθηκε για μια θέση πάρκινγκ σε κατάστημα, δείτε βίντεο
Η δράστης ισχυρίζεται ότι πυροβόλησε για να προστατευτεί – Οι αρχές εξετάζουν το υλικό

Μεγάλες αλλαγές στις πολυκατοικίες: Τι θα ισχύει για συνιδιοκτησία και κοινόχρηστα
Μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο της συνιδιοκτησίας – Επηρεάζονται εκατομμύρια ιδιοκτήτες

Βίαια επεισόδια στα Τίρανα με τραυματίες: Δακρυγόνα, πέτρες και συλλήψεις έξω από το αλβανικό Κοινοβούλιο – βίντεο και φωτογραφίες
Οι διαδηλώσεις δεν σταματούν κατά της ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχείου σε προστατευόμενη περιοχή

ΕΚΤΑΚΤΟ
Φωτιά στην Αρτα: Τι συμβαίνει στη Στρογγυλή και ποιοι έλαβαν μήνυμα του 112
Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Στρογγυλή Αρτας κινητοποίησε μεγάλες επίγειες και εναέριες δυνάμεις, με μήνυμα ετοιμότητας να εστέλλεται στον Αγιο Σπυρίδωνα μέσω του 112.

Δείτε πρώτη φορά το νέο Air Force One: Το εσωτερικό του «ιπτάμενου παλατιού» των $400 εκατ.
«Δεν υπάρχει άλλο σαν αυτό» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, απαντώντας στις επικρίσεις για το «δώρο του Κατάρ» - Περισσεύει η πολυτέλεια στο εσωτερικό του αεροσκάφους, με Apple TV, σοκολατάκια και θέσεις με μασάζ για τον κάθε επιβάτη

Βολές της Αθηνάς Ωνάση για τον πρώην δικηγόρο της που εργάζεται πλέον για την εταιρεία «Tops»
Ο νυν δικηγόρος της Αθηνάς Ωνάση ζήτησε από τον πρώην δικηγόρο της να σταματήσει να εργάζεται για την εταιρεία του Γιαν Τοπς

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Κάρπαθο
Σημειώθηκε 4 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Καρπάθου

Σκηνές χάους για κλιματιστικά και ανεμιστήρες στη Γαλλία – Ουρές και εντάσεις στα καταστήματα ενόψει του νέου κύματος καύσωνα
Δείτε βίντεο

Ελαφόνησος: Πλοίο μπήκε στο λιμάνι με ανοιχτό καταπέλτη - Επιβιβάστηκε κολυμβητής από θαλάσσης
Σοβαρό περιστατικό ασφαλείας στη γραμμή Ελαφόνησος–Πούντα Λακωνίας με επιβολή απαγόρευσης απόπλου και διοικητικές κυρώσεις.

Κηδεία Χαμενεΐ: Ως και 20 εκατομμύρια Ιρανοί αναμένεται να συμμετάσχουν στις τελετές
Οι τελετές θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν με την ταφή του Χαμενεΐ στις 9 του μήνα - Θα γίνουν σε Τεχεράνη, Κομ, Μασχάντ και Ιράκ - Θα βρεθούν εκπρόσωποι από 100 χώρες - Προειδοποίηση του Ιράν προς ΗΠΑ και Ισραήλ για πιθανές επιθέσεις εκείνες τις ημέρες

Κεραμέως: Τέλος στην περικοπή των συντάξεων χηρείας μετά την τριετία
Η υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι καταργείται η μείωση 35% που προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου και δεν θα ζητηθούν αναδρομικά από τους δικαιούχους

Η σπαρακτική δήλωση πατέρα μετά τον πνιγμό του 3χρονου γιου του στην οικογενειακή πισίνα: «Δεν ήμουν αρκετά γρήγορος. Απέτυχα»
«Αυτές οι εικόνες θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στο μυαλό μου»

Δολοφονήθηκε 21χρονος ποδοσφαιριστής για ένα σκληρό μαρκάρισμα!
Μια ανείπωτη τραγωδία συγκλονίζει το ιταλικό ποδόσφαιρο, καθώς 21χρονος ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του.

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»

ΗΠΑ: Ζευγάρι σκαρφάλωσε και αρραβωνιάστηκε στην κορυφή του Empire State Building – Βίντεο
Αμέσως μετά τέθηκαν υπό κράτηση από αστυνομικούς της Νέας Υόρκης

Μαρία Καρυστιανού: Η απάντησή της για το δημοσίευμα περί αγοράς ακινήτου μέσω fund– «Ούτε καν το θυμάμαι»
Η Μαρία Καρυστιανού έκανε λόγο για «εκβιασμούς», τους οποίους, όπως είπε, δεν αποδέχεται.

Η Μάρω Κοντού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά από δύο εβδομάδες
Η ηθοποιός υπέστη κάκωση στο αριστερό ισχίο ύστερα από πέσιμο

Η Ιταλία ψήνεται στον καύσωνα: 5 νεκροί σε 24 ώρες σύμφωνα με τον ΠΟΥ
Κανόνια νερού έξω από το Κολοσσαίο για τους τουρίστες

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 κατηγορούμενοι για παράνομες επιδοτήσεις - Ποινές φυλάκισης έως τρία έτη
Σε 28 καταδικασθέντες επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές από 500 έως 8.000 ευρώ, με τριετή αναστολή στην εκτέλεση των ποινών

Πέθανε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορα μετά επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι της
Την τελευταία της πνοή άφησε η μητέρα της Αφροδίτης Νέστορά μετά την εμπρηστική επίθεση στου σπίτι τους στη Θεσσαλονίκη

«Χωρίς εγκέφαλο, καρδιά, πνεύμονες»: Θάνατος μυστήριο ναυτικού στη Βενεζουέλα, έλειπαν όργανά του
H οικογένειά του ζήτησε επαναληπτική νεκροψία όταν παρέλαβε τη σορό έναν μήνα αργότερα, διαπιστώνοντας πως τους επεστράφη χωρίς όργανα

Τέλος τα δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία, 46.000 δικαιούχοι θα τα πληρώνουν πλέον από τη τσέπη τους
Το Υπουργείο Υγείας έχει καταθέσει αίτημα να δοθεί δίμηνη παράταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα λόγω της σημασίας του και της βοήθειας που έχει προσφέρει σε άτομα με παχυσαρκία

Σφοδρή επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στην Κάγια Κάλλας για τη συνάντηση με τον Ερντογάν
Ο Γεδεών Σάαρ κατηγόρησε την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για «αριστούργημα υποκρισίας» μετά τις δηλώσεις της στην Αγκυρα στις 30 Ιουνίου, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ

Εμμονικός γαμπρός με την κουνιάδα για 10 χρόνια: Τη στραγγάλισε και τη βίασε ενώ έλειπε η αδελφή της
Εκμεταλλεύτηκε την απουσία της συζύγου του και παρέσυρε σε θανάσιμη παγίδα την κουνιάδα του

Μεγάλη φωτιά στο Καλαπόδι Φθιώτιδας: 112 για εκκένωση του οικισμού Σφάκα, ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις
Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή - Κινητοποιήθηκαν 110 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρων της 4ης ΕΜΟΔΕ, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για τον συντονισμό τους

Εφιάλτης για 20χρονη στη Θεσσαλονίκη: Μπήκε στο νοσοκομείο για αφαίρεση κύστης κόκκυγα και κατέληξε με εγκαύματα τρίτου βαθμού
Τι λέει η ίδια για την περιπέτειά της στο νοσοκομείο Αγιος Παύλος - Η ζημιά που υπέστη η νεαρή γυμνάστρια, είναι τόσο σοβαρή που από τις αρχές Μαΐου έως και σήμερα αδυνατεί να περπατήσει - Στο νοσοκομείο είναι σε εξέλιξη ΕΔΕ για να αποδοθούν ευθύνες

Γιατροί του Κόσμου: Επείγουσα ανθρωπιστική παρέμβαση στη Βενεζουέλα μετά τον καταστροφικό σεισμό
Ομάδες έκτακτης παρέμβασης δραστηριοποιούνται σε κέντρα υγείας και χώρους προσωρινής φιλοξενίας για να καλύψουν τις επείγουσες υγειονομικές ανάγκες των πληγέντων.










