Όταν ο θάνατος γίνεται γιορτή και δεν αποκαλείται θάνατος, αλλά μετάσταση... Όταν δεν εξαντλούνται όλα στο εδώ και τώρα... Όταν υπάρχει η μετά του τάφου αιώνια ζωή, η ελπίδα της αέναης βασιλείας, οι απανταχού χριστιανοί γιορτάζουν και... σήμερα, ειδικότερα, απ' άκρη σε άκρη της γης, την αγία Μετάσταση της Θεοτόκου.
«Είσαι για τους αγγέλους και όλες τις υπερκόσμιες δυνάμεις άφατη ευφροσύνη, για τους πατριάρχες χαρά χωρίς τέλος, για τους δικαίους ανεκλάλητη ευχαρίστηση, για τους προφήτες διαρκής αγαλλίαση! Τον κόσμο ευλογείς, τα σύμπαντα αγιάζεις. Για τους αποκαμωμένους είσαι ανάσα, για τους πενθούντες παρηγοριά, για τους αρρώστους γιατρειά, για τους θαλασσοδαρμένους λιμάνι, για τους αμαρτωλούς συγχώρεση, για τους θλιμμένους καλοσυνάτο στήριγμα, για όσους σε αναζητούν η πρόθυμη βοήθεια», αναφέρεται σε απόσπασμα-αφιέρωμα του 8ου αι. των Εγκωμίων του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού στην Κοίμηση της Θεοτόκου το οποίο φιλοξενείται σε αφιέρωμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Έλα Κυρά και Παναγιά
με τ' αναμμένα σου κεριά
Δώσε το φως το δυνατό
στον Ήλιο και στο Θάνατο», αναφέρεται στα «Ρω του Έρωτα» του 20ού αι. από τον Οδυσσέα Ελύτη.
Το ιερό πρόσωπό Της έχει εμπνεύσει τόσο βυζαντινούς υμνωδούς που Την εγκωμιάζουν όσο και Νεοέλληνες ποιητές που ζητούν τη μεσιτεία της, αλλά και πολλούς εκπροσώπους της τέχνης, της ζωγραφικής, της πεζογραφίας, της ποίησης, της μουσικής.
Ωστόσο, σήμερα, που γιορτάζουμε το «Πάσχα του καλοκαιριού», η έμπνευση, η δέηση, η ελπίδα, η κατάνυξη και η χαρά διαχέονται σε πλήθος πιστών χριστιανών που συρρέουν σε κάθε εκκλησία της Παναγίας και πανηγυρίζουν, διότι η Κοίμηση της Θεοτόκου δεν είναι πένθιμο γεγονός για τον λαό, επειδή η Παναγία «μετέστη προς την ζωήν» και με την Κοίμησή της προπορεύτηκε στη δόξα που μας περιμένει.
Στην Ελλάδα, η Θεομητορική μετάσταση γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε κάθε γωνιά της χώρας όπου υπάρχει και μια ξεχωριστή Παναγιά.
Περιβόητοι εορτασμοί:
Στην Τήνο, όπου γίνεται το μεγαλύτερο προσκύνημα, ο εορτασμός της Παναγίας καθιερώθηκε με Βασιλικό Διάταγμα του 1836 να είναι οκταήμερος και να διαρκεί έως τα «εννιάμερα της Θεοτόκου», στις 23 Αυγούστου, όταν σε ατμόσφαιρα συγκίνησης ψάλλονται ύμνοι και εγκώμια, μπροστά στον επιτάφιο και την εικόνα.
Παράλληλα, στο νησί οι Έλληνες τιμούν κι αυτούς που χάθηκαν, όταν οι Ιταλοί τορπίλισαν και βούλιαξαν την «Έλλη» στο λιμάνι ανήμερα της Παναγιάς.
Στην Παναγία Σουμελά, σύμβολο της ποντιακής πίστης, πανελλήνιο προσκύνημα αποτελούν η εικόνα της Παναγιάς, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά, ο σταυρός του αυτοκράτορα Εμμανουήλ Κομνηνού και το ιερό ευαγγέλιο του πατρός Χριστοφόρου, επίσης δώρο του αυτοκράτορα Δαυίδ του Κομνηνού. Εκεί, στις πλαγιές του Βερμίου, χιλιάδες προσκυνητές, καθώς και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών και Ποντιακών Σωματείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν και φέτος στις ιερές ακολουθίες και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Στην Πάρο, που γίνεται σήμερα πόλος έλξης, γιορτάζει η Παναγία της Εκατονταπυλιανής. Ο ναός της, για τον οποίο υπάρχουν δύο ονομασίες, «Καταπολιανή» και «Εκατονταπυλιανή», βρίσκεται στην πρωτεύουσα του νησιού, Παροικιά. Σύμφωνα με την παράδοση, η Κατοπολιανή έχει ενενήντα εννέα φανερές πόρτες, ενώ η εκατοστή είναι κλειστή και δεν φαίνεται. Η πόρτα αυτή θα φανεί και θα ανοίξει όταν οι Έλληνες πάρουν την Πόλη. Άλλοι θρύλοι αναφέρονται στην Αγία Ελένη που, στον δρόμο για τους Άγιους Τόπους προκειμένου να βρει τον Τίμιο Σταυρό, έφτασε στην Πάρο και προσευχήθηκε σε έναν μικρό ναό που βρισκόταν στη θέση της Εκατονταπυλιανής. Κατά την προσευχή της έκανε τάμα ότι αν βρει τον Τίμιο Σταυρό θα χτίσει στη θέση αυτή έναν μεγάλο ναό. Η προσευχή της εισακούστηκε. Βρήκε τον Τίμιο Σταυρό και, πραγματοποιώντας το τάμα της, ανήγειρε τον μεγαλόπρεπο ναό της Εκατονταπυλιανής, ο οποίος, όμως, στο μεγαλύτερο μέρος του καταστράφηκε, πιθανότατα από πυρκαγιά, και ανακατασκευάστηκε επί Ιουστινιανού, στα μέσα του 6ου αι. Φημολογείται, επίσης, ότι το τάμα της Αγίας Ελένης ολοκλήρωσε ο γιος της Άγιος Κωνσταντίνος, αυτοκράτορας του Βυζαντίου, καθώς η ίδια δεν πρόλαβε.
Στην Κοζάνη, ξεχωριστός είναι ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου στο ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας στο Μικρόκαστρο, του δήμου Βοΐου, όπου κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας, που χρονολογείται από το 1603, ενώ πρόσφατη έρευνα την χρονολογεί στον 13ο αι. Πιστοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας επισκέπτονται το μοναστήρι, για να προσκυνήσουν την εικόνας Της.
Άξιο λόγου, το έθιμο των «καβαλάρηδων της Σιάτιστας» που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες, καθώς ιππείς από τη Σιάτιστα και τη γύρω περιοχή επισκέπτονται το μοναστήρι πάνω στα καταστόλιστα άλογά τους. Το πανηγύρι έχει τις ρίζες του στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, όταν αποτελούσε ευκαιρία για τους σκλαβωμένους να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά και έχει χαρακτηριστεί ως πανηγύρι λεβεντιάς και τόλμης.
Στο νησί του Παπαδιαμάντη, τη Σκιάθο, από το βράδυ της παραμονής γίνεται η έξοδος του επιταφίου της Παναγίας υπό τη συγκινητική μελωδία των Εγκωμίων της Θεοτόκου που ψάλλουν όλοι μαζί οι Σκιαθίτες.
Στο νησί της Ορθοδοξίας, την Πάτμο, όπου βρίσκεται το ιστορικό Μοναστήρι της Αποκάλυψης, ο επιτάφιος περιφέρεται από τους μοναχούς στα σοκάκια του νησιού, ενώ οι καμπάνες ηχούν ασταμάτητα.
Στα Ζαγοροχώρια, φημισμένα σε όλη την Ελλάδα για τα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου, οι εκδηλώσεις στη μνήμη της Κοίμησης της Θεοτόκου είναι τριήμερες και δίνουν την ευκαιρία για τρικούβερτο γλέντι με παραδοσιακούς ηπειρώτικους σκοπούς.
Στη Θάσο, στο χωριό Παναγιά, μετά τη λιτάνευση της εικόνας, που συνοδεύεται από πολυμελή μπάντα, οι πιστοί μαζεύονται στο προαύλιο της εκκλησίας όπου παρακάθονται στο γιορτινό τραπέζι που περιλαμβάνει πατάτες, ρύζι και μοσχάρι στιφάδο.
Στη Λέσβο, η Παναγιά η Αγιασώτισσα προσφέρει ένα από τα ωραιότερα πανηγύρια του Ανατολικού Αιγαίου. Πολλοί προσκυνητές με αφετηρία την πόλη της Μυτιλήνης περπατούν 25 ολόκληρα χιλιόμετρα για να φτάσουν στον αυλόγυρο της εκκλησίας, όπου και διανυκτερεύουν. Στη γραφική κωμόπολη της Αγιάσου βιώνει κανείς όλη την ατμόσφαιρα ενός γνήσιου νησιώτικου πανηγυριού.
Στην Κάρπαθο, το νησί της Δωδεκανήσου, η Παναγιά στην Όλυμπο γιορτάζεται με τον πιο κατανυκτικό τρόπο. Εδώ, οι λειτουργίες είναι βαθιά συνδεδεμένες με το πένθος για την Παναγία που «έφυγε». Αποκορύφωμα του εορτασμού είναι ο παραδοσιακός Κάτω Χορός που ξεκινά από τους άντρες σε σταθερό, αργόσυρτο βήμα και κατανυκτική διάθεση. Ακολουθούν οι γυναίκες ντυμένες με τις εκπληκτικής ομορφιάς παραδοσιακές γιορτινές στολές τους.
Στην Κεφαλονιά, κοντά στο χωριό Μαρκόπουλο, τα φιδάκια της Παναγιάς προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες προσκυνητές, που βεβαιώνουν με τα μάτια τους ένα μοναδικό φαινόμενο. Κάθε 15 Αυγούστου μικρά άκακα φιδάκια εμφανίζονται στον τρούλο της εκκλησίας. Σύμφωνα με τον μύθο, πρόκειται για τις καλόγριες ενός παλιού μοναστηριού που υπήρχε στη περιοχή, οι οποίες προκειμένου να μην πέσουν στα χέρια των πειρατών παρακάλεσαν την Παναγιά να τις μεταμορφώσει σε φίδια.
Πηγή: http://www.protothema.gr/greece/article/916599/dekapedaugoustos-2019-oi-ellines-giortazoun-to-pasha-tou-kalokairiou/
Ιστορική κούρσα για τον Πέτρο Γκαϊδατζή στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας
Ο Έλληνας πρωταθλητής τα έδωσε όλα στο σκιφ ελαφρών βαρών στο Αμστερνταμ διεκδικώντας άλλη μια τεράστια διάκριση.

Αργολίδα: Διέρρηξαν σπίτι ενώ η μητέρα ήταν σε πανηγύρι – Πού βρισκόταν το 5χρονο παιδί
Η γυναίκα επέστρεψε στο Κουτσοπόδι και βρήκε την κατοικία αναστατωμένη, με χρήματα και κοσμήματα να έχουν αφαιρεθεί.

Καταδικάστηκε για ενδοοικογενειακή απειλή αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη, απαγορεύεται να πλησιάσει στα 100 μέτρα την 51χρονη ΑμεΑ
Ο 48χρονος δικάστηκε σήμερα με την αυτόφωρη διαδικασία για τα πλημμελήματα της υπόθεσης, καθώς για το υπόλοιπο σκέλος των κακουργηματικών καταγγελιών σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία

«Είχαν πανικοβληθεί»: Νεαρός στην Αργολίδα αψήφησε τον κίνδυνο, μπήκε σε σπίτι που καιγόταν και έσωσε ηλικιωμένο ζευγάρι
Ο 19χρονος μπήκε στο φλεγόμενο σπίτι και έσωσε τους ηλικιωμένους γείτονές του - Το ζευγάρι είναι καλά στην υγεία του αλλά το σπίτι του υπέστη σοβαρές ζημιές

Βέλγιο: Η ζέστη βάζει σε κίνδυνο τις τηγανητές πατάτες – Μικρές πατάτες και στη Γαλλία
Η ακραία ζέστη και η ξηρασία χτυπούν τις καλλιέργειες σε Γαλλία και Βέλγιο, με αποτέλεσμα μικρότερους κονδύλους, πτώση αποδόσεων και ανησυχία για ανατιμήσεις

Αγριος καβγάς σε γάμο στο Οχάιο: Συλλήψεις και τραυματίες, δείτε το βίντεο
Παλιά διαμάχη ανάμεσα σε δύο οικογένειες φέρεται να πυροδότησε το επεισόδιο

Αθώος λόγω «ψυχωσικής κρίσης» ο Ισραηλινός που είχε κλωτσήσει Γαλλίδα μοναχή στην Ιερουσαλήμ
Η ψυχιατρική έκθεση έκρινε ότι ο 36χρονος Γιόνα Σράιμπερ «βρισκόταν σε ψυχωτική κατάσταση κατά τη στιγμή της πράξης και δεν είναι ικανός να δικαστεί» - Νοσηλεία έως έξι χρόνια ζήτησε το δικαστήριο

«Στεγνώνει» η ρευστότητα για τις μικρές επιχειρήσεις – 1 στις 4 έχει διαθέσιμα το πολύ για ένα μήνα
Το 40,3% των μικρών επιχειρήσεων προχώρησε σε ανατιμήσεις και μόλις το 7,2% μείωσε τιμές

Καιρός -Αρναούτογλου: Το Ελ Νίνιο δυναμώνει -Πώς θα επηρεάσει την Ελλάδα - Τι χειμώνα να περιμένουμε
Τι είναι το Ελ Νίνιο, πώς επηρεάζει και τι πρέπει να δούμε για το τι καιρό θα κάνει τον χειμώνα στην Ελλάδα

Σοβαρός τραυματισμός 45χρονου σε παραλία στα Χανιά, υπέστη κάταγμα στον αυχένα παίζοντας με το ανιψάκι του
Ο άνδρας προσπάθησε να βάλει το ανιψάκι του στους ώμους του για να κάνει βουτιά, ωστόσο το παιδί φέρεται να έχασε την ισορροπία του

Ράτκο Μλάντιτς: Πέθανε ο «χασάπης της Βοσνίας», καταδικασμένος για τη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα
Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβόσνιων άφησε την τελευταία του πνοή στη Χάγη, σε ηλικία 83 ετών, εκτίοντας ισόβια κάθειρξη για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Ροδόπη: Ο 53χρονος παραδέχθηκε τη δολοφονία της συζύγου του - «Θόλωσα»
Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο, ο 53χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, αφού φέρεται να επιχείρησε να αυτοκτονήσει μετά την επίθεση

Συγκλονιστικό βίντεο από το Νεπάλ: Τρέχουν να σωθούν από το «τσουνάμι από τον ουρανό»
Πάνω από 359 νεκροί, τουλάχιστον 1300 αγνοούμενοι και φόβοι για νέο πλημμυρικό κύμα

Τουρκία: Νέες απειλές για τη βάση drone στη Ρόδο – «Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα»
Με προκλητική ανακοίνωση, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ισχυρίζεται πως κάτι τέτοιο θα παραβίαζε το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς του νησιού

Νεπάλ: Ξεπέρασαν τους 350 οι νεκροί μετά τις πλημμύρες
Τουλάχιστον 1.300 αγνοούνται, ανάμεσά τους και τουρίστες

Γυναικοκτονία στη Ροδόπη: Θάνατος σε 5 λεπτά από τραύμα στην τραχηλική χώρα
Ο 53χρονος δράστης νοσηλεύεται φρουρούμενος με τραύμα στον θώρακα, ενώ το θύμα ετοιμαζόταν να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.

Συναγερμός στην Ισπανία: Έκλεψαν σε χρόνο-ρεκόρ τον Θησαυρό της Βιγένα, ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά ευρήματα της χώρας
Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο οι δράστες να έκαναν κίνηση αντιπερισπασμού με άλλον συναγερμό

Νετανιάχου: «Θα χάσουμε τις εκλογές» - Το Λικούντ πέφτει στις 19 έδρες
Ο Γκάντι Αιζενκοτ και το κόμμα Γιάσαρ ενισχύονται σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Channel 13, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παραδέχεται πως δεν ξέρει πώς να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.

Ιστορική στιγμή στη Συρία: Ο πρόεδρος Αχμαντ αλ Σάρα πλήρωσε με Visa για πρώτη φορά μετά από χρόνια κυρώσεων
Η δοκιμαστική συναλλαγή σε εστιατόριο της Παλιάς Δαμασκού έγινε σε συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας, τη Fransabank και την Paymera, λίγες μέρες μετά τη διαγραφή της χώρας από την αμερικανική λίστα κρατών που στηρίζουν την τρομοκρατία.

Πύργος: Αγριο ξύλο σε κατάστημα – Νεαρός έσπασε τη βιτρίνα και βρέθηκε στο πεζοδρόμιο
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο, όμως δεν έγινε καμία σύλληψη, ενώ οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είχαν παλαιότερες προσωπικές διαφορές.

Το Κλιματικό Ταμείο της ΕΕ δίνει 4,77 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ποιοι και πώς θα ωφεληθούν
Πρόκειται για το πέμπτο και μεγαλύτερο εθνικό σχέδιο που έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του Κοινωνικού Κλιματικού Ταμείου

Η Ήρα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελίτ των διασωστικών σκύλων
Η διασωστική σκυλίτσα του Ε.Ε.Σ. ξεχώρισε σε διεθνή εκπαίδευση Έρευνας και Διάσωσης στη Ρουμανία, κατακτώντας θέση στην πρώτη τριάδα ανάμεσα σε 20 σκύλους από τέσσερις χώρες

Νεπάλ: Μέσα σε 24 ώρες έλιωσε ο παγετώνας που έφερε τον όλεθρο - Στους 270 οι νεκροί
Αυτό το κύμα προκλήθηκε από την κατάρρευση ενός παγετώνα, που ήταν τόσο ισχυρή ώστε προκάλεσε σεισμό μεγέθους 5,2 βαθμών

Έτσι ενισχύει το Πεκίνο τη Μόσχα: Drones με κινεζικούς κινητήρες turbojet πλήττουν την Ουκρανία με ταχύτητα 480 χλμ/ώρα
Η Wal Street Journal περιγράφει την εξέλιξη των οικονομικών drones Shahed που ξεκίνησε να κατασκευάζει το Ιράν και έχουν φτάσει σήμερα - με βασικά εξαρτήματα από την Κίνα - να σκορπούν τον θάνατο σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία

Θύμα βίας επί χρόνια από τον σύζυγό της ήταν η 44χρονη στη Ροδόπη, σήμερα θα κατέθετε αίτηση διαζυγίου
Τη σκότωσε μέσα στο σπίτι τους - Η 44χρονη εργαζόταν σεζόν στη Θάσο και είχε επιστρέψει για να γιορτάσει τα γενέθλια της 16χρονης κόρης τους

Καιρός: Νέο κύμα ζέστης με λίβα από τη Βόρεια Αφρική - Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Θεσσαλονίκη: 43χρονος ξυλοκόπησε τη σύζυγό του και συνελήφθη να οδηγεί το αυτοκίνητό της μεθυσμένος
Ο 43χρονος φέρεται να απείλησε την 39χρονη σύζυγό του και να άσκησε σε βάρος της σωματική βία

Σάλος στην Πάτρα: Καταγγελία για ερωτική σχέση ανάμεσα σε καθηγητή λυκείου με μαθήτριά του
Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης και ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα

Αλεπούδες εμφανίστηκαν στο ΟΑΚΑ: Τι οδηγίες δόθηκαν σε αθλητές και επισκέπτες
Το αθλητικό κέντρο έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές και ζητά την επιστημονική καθοδήγησή τους για τη συνύπαρξη με την άγρια ζωή.

Πέθανε ο Τιμ Κάρι, ο ηθοποιός του «The Rocky Horror Picture Show»
Ο Κάρι αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2012

Θρίλερ στην Ισπανία με νεκρό ζευγάρι: Τους εντόπισαν στο τζακούζι τα έφηβα παιδιά τους
Οι Αρχές προσπαθούν πλέον να εξακριβώσουν τις συνθήκες του θανάτου και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα

Τραμπ για την επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στη Ρωσία: «Κάτι μπορεί να προκύψει»
Ο Τραμπ χαρακτήρισε «ημι-ρουτίνα» την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Μόσχα

«Η μητέρα μου ήταν σε σοκ, δεν ήξερε πώς να αντιδράσει», λέει ο γιος του Ισπανού επιχειρηματία
Η αποκάλυψη του γιου του Ισπανού επιχειρηματία που αγνοείται στο Ιόνιο

Κυκλοφορούσε με μια γκιλοτίνα στο πορτ μπαγκάζ του ημιφορτηγού του
Ο ύποπτος, ο Φίλαν-Ταμ-Ντιουι Λι από το Τζούλιαν της Καλιφόρνιας, συνελήφθη επειδή μετέφερε ένα επικίνδυνο όπλο, μια γκιλοτίνα

Meta: Αποζημίωση 16,68 δισ. δολαρίων για τον εθισμό των ανηλίκων σε Instagram και Facebook
Ο τεχνολογικός κολοσσός κατέληξε σε συμφωνία με αμερικανικές πολιτείες για να κλείσει τη δικαστική διαμάχη σχετικά με την παράνομη συλλογή δεδομένων.

Διακοπές με πλωτά φράγματα στην Εύβοια: «Ο κόσμος φοβόταν τις τσούχτρες»
Φράγματα σχήματος «Π», αλλά οι επιχειρήσεις παραμένουν εκτεθειμένες

Βραζιλία: Αεροσκάφος προσγειώθηκε με αλεξίπτωτο από ύψος χιλιάδων ποδιών αφού παρουσίασε βλάβη
Όλα εκτυλίχθηκαν στην πολιτεία Μίνας Ζεράις στην Βραζιλία γύρω στις 07:00 το πρωί (τοπική ώρα) στις 25 Αυγούστου

Τρομακτικές πλημμύρες στο Νεπάλ με τουλάχιστον 8 νεκρούς - Η στιγμή που τεράστια κύματα καταπίνουν τα πάντα στο πέρασμά τους
Ελικόπτερα δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις πληγείσες περιοχές λόγω της υψηλής στάθμης των υδάτων – Αγνοούμενοι και «σημαντικές απώλειες» στο γειτονικό Θιβέτ

Νέος Κόσμος: Αγριο επεισόδιο με μαχαίρι και λεβιέ σε συνεργείο - Συνελήφθησαν δύο άνδρες
Ένας 45χρονος Αρμένιος ιδιοκτήτης συνεργείου και ένας 49χρονος Αλβανός ήρθαν στα χέρια το μεσημέρι της Δευτέρας, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά.

Νότια Κορέα: Νεκροί βρέθηκαν τέσσερις αγνοούμενοι στο νησί Τζέτζου
Από το Σάββατο, η αστυνομία έχει εντοπίσει τέσσερα πτώματα στο νησί Τζέτζου, μεταξύ των οποίων και αυτό της 37χρονης Τζανγκ Μι-ραν, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Μάιο










