Ένα φωτεινό και λευκό χαμόγελο δεν αποτελεί σημάδι νεότητας και καλής εμφάνισης, αλλά δίνει επίσης και ώθηση στην αυτοπεποίθηση.
Με την πάροδο των ετών, τα δόντια μας έχουν την τάση να σκουραίνουν και να κιτρινίζουν. Ένας παράγοντας που επιβαρύνει τη λευκότητα της οδοντοστοιχίας είναι οι διατροφικές μας συνήθειες, που μπορούν να ενισχύσουν το ξεθώριασμα του λευκού.
Όσο μεγαλώνουμε, η επιφάνεια της αδαμαντίνης, η λεπτή εξωτερική επιφάνεια του δοντιού, που βοηθά στη διατήρηση του σχήματος και της συνοχής του, αρχίζει να φθείρεται, με αποτέλεσμα να εκτίθεται η οδοντίνη.
Όπως είναι φυσικό, η καθημερινή επαφή των δοντιών με τις τροφές και τα υγρά που καταναλώνουμε φθείρει την επιφάνειά τους. Δείτε ποιες καθημερινές τροφές κιτρινίζουν τα δόντια μας.
1. Τσάι
2. Σάλτσα σόγιας
3. Ξίδι βαλσάμικο
4. Κάρυ
5. Λευκό κρασί
6. Βατόμουρα