Πού μας επηρεάζουν οι κατοπτρικοί νευρώνες και πού οι χειμικές ουσίες, που παράγει ο εγκέφαλος μας
Από φίλαθλος, οπάδος: Τι αλλάζει σε σώμα και μυαλό
Από φίλαθλος, οπάδος: Τι αλλάζει σε σώμα και μυαλό - Πού μας επηρεάζουν οι κατοπτρικοί νευρώνες και πού οι χειμικές ουσίες, που παράγει ο εγκέφαλος μας

Την περασμένη Κυριακή οι Έλληνες φίλαθλοι δεν σταμάτησαν να συζητούν για το «ντέρμπι» ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Πολλοί μάλιστα έκαναν ολόκληρο ταξίδι για να παρευρεθούν στο ΟΑΚΑ. Φαίνεται ότι τους έλειψε το να βλέπουν ένα αγώνα live και από το γήπεδο, κάτι που στερήθηκαν λόγω της πανδημίας Covid-19.

Μαζεύτηκαν λοιπόν οι παρέες φορέσαν τα αγαπημένα τους αξεσουάρ, για να δηλώσουν την στήριξή τους στην ομάδα και ξεκίνησαν τα συνθήματα. (Αυτά όλα πριν ανάψουν τα αίματα με το πρώτο γκολ του Παπασταθόπουλου στο πρώτο λεπτό).

Μετά το γκολ του Σωκράτη οι φίλαθλοι μετατράπηκαν σε οπαδοί. Τα πανό σηκώθηκαν και ο καθένας ζητωκραύγαζε για την δική του ομάδα. Η ίδια ατμόσφαιρα επικρατούσε και εκτός γηπέδου, στα σπίτια, στις καφετέριες και όπου άλλου παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Έτσι ξεκινάει κάποιος να αναρωτιέται τι είναι αυτό που κάνει την παρακολούθηση ενός αγώνα να πυροδοτεί τόσο έντονα αισθήματα. Η απάντηση είναι ότι την ώρα που βλέπουμε το πολυπόθητο γκολ ένα συνονθύλευμα πραγμάτων συμβαίνουν στον εγκέφαλο και το σώμα μας.

Οι κατοπτρικοί νευρώνες μας κάνουν να νιώθουμε μέλος της ομάδας

Οι οπαδοί αποκαλούν την ομάδα που υποστηρίζουν ως ομάδα τους, ενώ αναφερόμενοι σε αυτή χρησιμοποιούν α’ πληθυντικό πρόσωπο. Νιώθουν ότι είναι μέλος της και ότι έχουν κάποιο λόγο πάνω στις αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον David Ezell, επαγγελματία σύμβουλο, κλινικό διευθυντή και CEO της Darien Wellness, οι ενήλικοι έχουν εξειδικευμένους νευρώνες στον εγκέφαλό τους που ονομάζονται κατοπτρικοί και τους επιτρέπουν να κατανοούν απόψεις, εκτός της δικής τους.

Χάρη στους κατοπτρικούς νευρώνες μπορούμε και μπαίνουμε στη θέση κάποιου άλλου και φανταζόμαστε το τι νιώθει.

«Αυτά τα συναισθήματα μεγεθύνονται όταν παρακολουθούμε μια ποδοσφαιρική ομάδα ή έναν παίκτη του οποίου είμαστε θαυμαστές επειδή νιώθουμε ότι τους ‘’ξέρουμε’’», λέει ο Ezell. «Όταν τους βλέπουμε στο γήπεδο, βιώνουμε ένα μέρος των συναισθημάτων που νιώθουν επειδή εκείνη την ώρα λειτουργούν οι κατοπτρικοί νευρώνες».

Οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου μου επηρεάζουν τη συνολική μας διάθεση

Όταν παρακολουθείτε αγώνες που πραγματικά σας ενδιαφέρουν πιθανότατα να έχετε αισθανθεί περισσότερα συναισθήματα μετά από μια νίκη παρά μετά την ήττα.

Αυτό έχει να κάνει με νευροδιαβιβαστές, χημικές ουσίες που παράγει ο εγκέφαλός μας για να ρυθμίσει τη διάθεσή μας. Οι ορμόνες μπορούν επίσης να παίξουν κάποιο ρόλο.

Σύμφωνα με τον Dr. Richard Shuster, κλινικό ψυχολόγο και οικοδεσπότη του podcast The Daily Helping, όταν η ομάδα σας κερδίζει ή παίζει καλά, ο εγκέφαλός σας αρχίζει να απελευθερώνει τον νευροδιαβιβαστή ντοπαμίνη, ο οποίος εμπλέκεται άμεσα στη ρύθμιση των κέντρων ανταμοιβής και ευχαρίστησης του εγκεφάλου.

Αντίθετα, όταν η ομάδα σας έχει κακή απόδοση ή χάνει, ο εγκέφαλός σας παράγει κορτιζόλη, μια ορμόνη που παράγεται στα επινεφρίδια σας και την οποία το σώμα σας απελευθερώνει όταν είστε υπό στρες.

«Στη χειρότερη περίπτωση, ο εγκέφαλός μας μπορεί να παράγει λιγότερη σεροτονίνη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο θυμό και κατάθλιψη», λέει ο Shuster.

Οι νευρολογικές αντιδράσεις του σώματος

Αρκετοί όσο παρακολουθούν έναν αγώνα τόσο ξεκινούν και νιώθουν τέτοια πληθώρα συναισθημάτων που άμεσα ξεκινάει και η εφίδρωση του σώματος. Ο ιδρώτας προκαλείται από το άγχος, ο οποίος είναι απόρροια της κορτιζόλης που αναφέραμε παραπάνω. Το σώμα ακολουθεί τον εγκέφαλο.

«Όταν αισθάνεσαι άγχος πριν ή κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, δεν είναι η φαντασία σου», λέει ο Michael Grabowski, Ph.D, καθηγητής επικοινωνίας στο Manhattan College. «Μελέτες έχουν δείξει ότι οι φίλαθλοι μπορεί να έχουν έντονο άγχος πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι, όπως και οι ίδιοι οι παίκτες. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το γνωστικό άγχος όσο και το σωματικό άγχος, όπως οι πεταλούδες στο στομάχι ή άλλες σωματικές εκφράσεις άγχους».

Η παρακολούθηση ποδοσφαίρου μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που σχετίζονται με την έντονη άσκηση.

Κάτι ακόμα που μπορεί να συμβεί στον εγκέφαλό σας, όταν η ομάδα σας κερδίζει είναι ότι ουσιαστικά ρίχνονται σε κάτι που ονομάζεται διεγερτική κατάσταση, σύμφωνα με τον Shuster. «Αν η ομάδα σας κερδίσει το Monday Night Football στον τελικό αγώνα, είναι κοντά στα μεσάνυχτα και είστε ενθουσιασμένοι», λέει. «Αν ήταν Τρίτη και έπρεπε να μείνεις ξύπνιος για οποιονδήποτε άλλο λόγο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν εξαντλημένοι».

Αυτή η διεγερτική κατάσταση προέρχεται από την ορμόνη αδρεναλίνη και αυτή η έξαρση εμφανίζεται συχνά στη συμπεριφορά του σώματός σας, σύμφωνα με τον Δρ Jason D. Hanks, διευθυντή αναισθησίας στη NYC Surgical Associates.

«Όταν αγχωθούμε ή είμαστε νευρικοί ο εγκέφαλός μας στέλνει ξανά σήματα που προκαλούν την απελευθέρωση αδρεναλίνης από τα επινεφρίδια», λέει ο Hanks. «Η καρδιά αρχίζει να χτυπά πιο γρήγορα, η αρτηριακή πίεση ανεβαίνει και το αίμα εκτρέπεται στα πιο σημαντικά μέρη του σώματός σας, της καρδιάς και των μυών σας. Άλλα λιγότερο σημαντικά όργανα, όπως το πεπτικό σύστημα, κλείνουν την παροχή αίματος οδηγώντας σε αυτή την αίσθηση «πεταλούδας» που νιώθετε όταν είστε νευρικοί ή ανήσυχοι».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη στο Canadian Journal of Cardiology, οι θεατές ενός επαγγελματικού παιχνιδιού χόκεϊ είδαν σημαντικά αυξημένους καρδιακούς παλμούς, ισοδύναμους με τους ρυθμούς που σχετίζονται με την έντονη άσκηση. Σίγουρα δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ενός αγώνα ποδοσφαίρου, και ο Shuster επιβεβαιώνει ότι «ναι, η παρακολούθηση ποδοσφαίρου μπορεί να αυξήσει τον καρδιακό σας ρυθμό σε επίπεδα παρόμοια με αυτά που επιτυγχάνετε όταν προπονείστε».

Αυτό, σε συνδυασμό με το αυξημένο άγχος, μπορεί να μην είναι μεγάλη υπόθεση για κάποιον που είναι νέος και υγιής, αλλά ο Shuster προειδοποιεί ότι ένας θαυμαστής που είναι μεγαλύτερος ή πολύ υπέρβαρος μπορεί στην πραγματικότητα να διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να υποστεί εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια ενός πολύ σημαντικού παιχνιδιού.

«Μερικές φορές μπορεί να είναι εύκολο να παρασυρθείς στη στιγμή την ημέρα του αγώνα», λέει ο Hanks. «Τα συναισθήματα μπορούν να κλιμακωθούν πολύ γρήγορα με νίκη ή ήττα. Στο τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι τα αθλήματα προορίζονται για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ως διέξοδο για να απομακρύνουμε το μυαλό μας από τους στρεσογόνους παράγοντες και τους αγώνες που έχουμε στον πραγματικό κόσμο και όχι να τους προσθέτουμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ
Tο akous.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέθανε από κορωνοϊό 42χρονος ανεμβολίαστος ιερέας, πατέρας πέντε παιδιών

Πέθανε από κορωνοϊό 42χρονος ανεμβολίαστος ιερέας, πατέρας πέντε παιδιών

Νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών με κορωνοϊό 

Cristiano Ronaldo: «Μάχη» με τους NYΤ για να μη δημοσιευθούν έγγραφα για τις κατηγορίες βιασμού

Cristiano Ronaldo: «Μάχη» με τους NYΤ για να μη δημοσιευθούν έγγραφα για τις κατηγορίες βιασμού

Τι υποστηρίζει η πλευρά της εφημερίδας και τι αυτή του Πορτογάλου άσου  

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» -Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

«Μαμά, μας ακούμπησαν σε σημεία που δεν πρέπει» -Τι λέει η μητέρα της 12χρονης

Σeξουαλική παρενόχληση στην Ερμού: Οι συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ στις γυναίκες για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση κινδύνου. 

Πόλεμος και πείνα: Οι ζωές 6 παιδιών που ζουν σε επισιτιστική κρίση

Πόλεμος και πείνα: Οι ζωές 6 παιδιών που ζουν σε επισιτιστική κρίση

Εκατομμύρια παιδιά λιμοκτονούν στην Υεμένη, στη Συρία, στο Κονγκό, στο Σαλέχ, στη Νιγηρία και στο Νότιο Σουδάν 

Νέα τραγωδία: Αποκεφάλισε την έγκυο αδερφή του και έβγαλε selfie με το κεφάλι της

Νέα τραγωδία: Αποκεφάλισε την έγκυο αδερφή του και έβγαλε selfie με το κεφάλι της

Η γυναικοκτονία έγινε για «λόγους τιμής» 

Βρετανός διπλωμάτης: Τους άφησαν να πεθάνουν στα χέρια των Ταλιμπάν

Βρετανός διπλωμάτης: Τους άφησαν να πεθάνουν στα χέρια των Ταλιμπάν

Ο Raphael Marshall μίλησε για όλη την αργοπορία της Βρετανίας να εκκενώσει την Καμπούλ και για τα λάθη που έγιναν 

Ανακαλύφθηκε νέος τεράστιος εξωπλανήτης γύρω από το μεγαλύτερο αστρικό «δίδυμο»

Ανακαλύφθηκε νέος τεράστιος εξωπλανήτης γύρω από το μεγαλύτερο αστρικό «δίδυμο»

Ο εξωπλανήτης με την ονομασία b Centauri b ή b Centauri (AB)b βρίσκεται στον αστερισμό του Κενταύρου. 

Ποινική δίωξη κατά των δύο νεαρών που παρενόχλησαν σeξουαλικά ανήλικες στην Ερμού

Ποινική δίωξη κατά των δύο νεαρών που παρενόχλησαν σeξουαλικά ανήλικες στην Ερμού

Οι δύο δράστες 28 ετών, προσπάθησαν αρχικά να αποπλανήσουν τις δυο ανήλικες και στη συνέχεια είχαν και σωματική επαφή 

Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Ο χάρτης των σημερινών κρουσμάτων

Στα 5.899 τα νέα κρούσματα, 81 θάνατοι, 709 διασωληνωμένοι 

Πελέ: Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με καρκίνο

Πελέ: Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με καρκίνο

Ο Πελέ νοσηλεύεται ξανά σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο, όπως επιβεβαιώνεται από τη Βραζιλία.  

Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν

Τι συμβαίνει με την υγεία του Ερντογάν

Ξέχασε τα λόγια του ξαφνικά 

Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας

Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες απρόβλεπτης έντασης και διάρκειας

Πότε θα εκδηλωθούν 

Pfizer: Οι τρεις δόσεις του εμβολίου εξουδετερώνουν την Όμικρον

Pfizer: Οι τρεις δόσεις του εμβολίου εξουδετερώνουν την Όμικρον

Η τρίτη δόση του εμβολίου αυξάνει τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά 25 φορές περισσότερο 

Πιστοποιητικό νόσησης: Μειώνεται η διάρκειά του στους 3 μήνες

Πιστοποιητικό νόσησης: Μειώνεται η διάρκειά του στους 3 μήνες

Τη μείωση της χρονικής διάρκειας του πιστοποιητικού εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι 

Επιδημιολογικός Χάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο

Επιδημιολογικός Χάρτης: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο

Στο πορτοκαλί παραμένουν ο κεντρικός, ο δυτικός και ο βόρειος τομέας Αθηνών, όπως και η Ανατολική Αττική και ο Πειραιάς 

Θεόδωρος Σκάγιας: Πέθανε ο πατέρας των τετραδίων SKAG

Θεόδωρος Σκάγιας: Πέθανε ο πατέρας των τετραδίων SKAG

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στον ιερό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κρυονέρι Αττικής 

Κρήτη: Από τις μεγάλες πίστες στην αυτοκτονία

Κρήτη: Από τις μεγάλες πίστες στην αυτοκτονία

Σημείωμα στο οποίο εξηγούσε τους λόγους που βάζει τέλος στη ζωή του άφησε ο 59χρονος άνδρας 

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλά και κακά νέα από τον ΠΟΥ

Μετάλλαξη Όμικρον: Καλά και κακά νέα από τον ΠΟΥ

Τρία συμπεράσματα φαίνεται να προκύπτουν σε αρχικό στάδιο όσον αφορά την Ομικρόν 

Όλαφ Σολτς: Και επίσημα καγκελάριος της Γερμανίας

Όλαφ Σολτς: Και επίσημα καγκελάριος της Γερμανίας

21 βουλευτές της συμμαχίας δεν τον ψήφισαν 

Κορωνοϊός: Τα αρχικά συμπτώματα μοιάζουν με τις παρενέργειες του εμβολίου

Κορωνοϊός: Τα αρχικά συμπτώματα μοιάζουν με τις παρενέργειες του εμβολίου

Τι αναφέρει νέα έρευνα από τη Βρετανία 

Σοκ: Πόσες ώρες χάνουν στο μποτιλιάρισμα οδηγοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σοκ: Πόσες ώρες χάνουν στο μποτιλιάρισμα οδηγοί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Σε ποια θέση βρισκόμαστε παγκοσμίως 

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι δύο θεωρίες προέλευσής της

Μετάλλαξη Όμικρον: Οι δύο θεωρίες προέλευσής της

Πότε θα τελειώσει η πανδημία 

Κορωνοϊός Πάτρα: Αδέλφια πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

Κορωνοϊός Πάτρα: Αδέλφια πέθαναν με διαφορά λίγων ωρών

Ο κορωνοϊός τους «χτύπησε» σχεδόν ταυτόχρονα 

Σοκ στο Χόλιγουντ: Ο Marilyn Manson απειλεί να βιάσει τον 8χρονο γιο γνωστής ηθοποιού

Σοκ στο Χόλιγουντ: Ο Marilyn Manson απειλεί να βιάσει τον 8χρονο γιο γνωστής ηθοποιού

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον Marilyn Manson 

Φάρμα: Σοβαρό ατύχημα για την Αγγελική Ηλιάδη

Φάρμα: Σοβαρό ατύχημα για την Αγγελική Ηλιάδη

«Πάγωσαν» όλοι 

Πόσο χτυπάει τη μετάλλαξη Όμικρον το εμβόλιο της Pfizer

Πόσο χτυπάει τη μετάλλαξη Όμικρον το εμβόλιο της Pfizer

Έρευνα προκαλεί μεγάλη ανησυχία 

Πάτρα: Ξύλο και καπνογόνα στο 2ο ΕΠΑΛ

Πάτρα: Ξύλο και καπνογόνα στο 2ο ΕΠΑΛ

Έπαιξαν μπουνιές για μια κοπέλα 

Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: «Έβλεπα πάντα θλίψη στα μάτια τους»

Οικογενειακή τραγωδία στο Νέο Ηράκλειο: «Έβλεπα πάντα θλίψη στα μάτια τους»

Τα σημειώματα που βρέθηκαν 

Όμικρον: Αισιοδοξία γιατί αν και πολύ μεταδοτική έχει ήπια συμπτώματα

Όμικρον: Αισιοδοξία γιατί αν και πολύ μεταδοτική έχει ήπια συμπτώματα

Πιθανώς παίζει ρόλο ότι "κλέψει" γενετικό υλικό από το κοινό κρυολόγημα 

Καβάλα: Κέρδισε 252.000 ευρώ στο Τζόκερ αλλά λέει ότι του έκλεψαν το τυχερό δελτίο

Καβάλα: Κέρδισε 252.000 ευρώ στο Τζόκερ αλλά λέει ότι του έκλεψαν το τυχερό δελτίο

Το λόγο πλέον έχουν οι δικηγόροι 

Καπουτζίδης σε Μητσοτάκη: Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;

Καπουτζίδης σε Μητσοτάκη: Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα;

«Για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου» 

Μήνυση 235 δισ. ευρώ στο Facebook με την κατηγορία ότι τροφοδότησε γενοκτονία

Μήνυση 235 δισ. ευρώ στο Facebook με την κατηγορία ότι τροφοδότησε γενοκτονία

Η μήνυση θεωρείται ίσως η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ κατά ιδιωτικής εταιρείας 

Eurostat: Ένας στους τρεις νέους Έλληνες είναι άνεργος

Eurostat: Ένας στους τρεις νέους Έλληνες είναι άνεργος

Η Eurostat εκτιμά ότι 14,3 εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες στην ΕΕ ήταν άνεργοι τον Οκτώβριο του 2021 

Γροθιά στο στομάχι: Τα τελευταία μηνύματα του Νίκου Τσουμάνη πριν αυτοκτονήσει

Γροθιά στο στομάχι: Τα τελευταία μηνύματα του Νίκου Τσουμάνη πριν αυτοκτονήσει

Συγκλονίζουν τα τελευταία μηνύματα του Νίκου Τσουμάνη  

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης

Πότε και γιατί θα μειωθεί για πρώτη φορά ο πληθυσμός της γης

Η μείωση του πληθυσμού της γης είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε συναντήσει εδώ και εκατοντάδες χρόνια 

Υπ. Παιδείας: Φυλακή και πρόστιμο σε όσους δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Υπ. Παιδείας: Φυλακή και πρόστιμο σε όσους δε στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Ποινικές κυρώσεις πλέον για γονείς και κηδεμόνες μαθητών που δε μεριμνούν για τη φοίτησή τους στο σχολείο 

Πράσινο φως από Ecofin για μείωση ΦΠΑ ως 30% σε νησιά, ακίνητα και αλλού

Πράσινο φως από Ecofin για μείωση ΦΠΑ ως 30% σε νησιά, ακίνητα και αλλού

Η παρέμβαση και στις δύο φάσεις θα αφορά ακίνητα, τον ΦΠΑ στα νησιά, τα φυτοφάρμακα, τα αγροτικά μηχανήματα, το βαμβάκι κ.ά. 

ΠΟΕΔΗΝ: Φοβόμαστε ότι ο θλιβερός κατάλογος γυναικοκτονιών θα αυξηθεί

ΠΟΕΔΗΝ: Φοβόμαστε ότι ο θλιβερός κατάλογος γυναικοκτονιών θα αυξηθεί

«Το ζήτημα είναι τι κάνει το σύστημα ψυχικής υγείας να αποτρέψει τέτοιες καταστάσεις;» 

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Δεν είχα ιδέα τι έκανα

Ηλιάνα Παπαγεωργίου: Δεν είχα ιδέα τι έκανα

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου παραδέχτηκε ότι την περσινή χρονιά που παρουσίαζε το Pop Up δυσκολεύτηκε αρκετά 

Κορωνοϊός: 7.009 νέα κρούσματα σήμερα, πάνω από 2.000 στην Αττική

Κορωνοϊός: 7.009 νέα κρούσματα σήμερα, πάνω από 2.000 στην Αττική

99 νέοι θάνατοι - 697 οι διασωληνωμένοι © Copyright 2021 - All right reserved. Licensed by AEPI
Made in Nextweb with E-Radio Services