Νέες ανατροπές στην αγορά
Μειώσεις τελών μόνο για φθηνά αυτοκίνητα πόλης
Μειώσεις τελών μόνο για φθηνά αυτοκίνητα πόλης - Νέες ανατροπές στην αγορά

Νέες ανατροπές στην αγορά επιφυλάσσει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να αναθεωρήσει το σύστημα φορολόγησης των αυτοκινήτων. Το χτύπημα στην αγορά είναι διπλό: από τη μια επιβάλλονται αυξήσεις φόρων, από την άλλη η αβεβαιότητα που δημιουργείται απειλεί να παγώσει τις πωλήσεις για τους επόμενους τρεις μήνες.

Σε μια τέτοια περίπτωση, εκτός από τους εμπόρους και τους καταναλωτές χαμένο βγαίνει και το κράτος. Ηδη τον Ιανουάριο τα έσοδα από τα τέλη ταξινόμησης ήταν μόλις 4 εκατ. ευρώ, αντί για 6 εκατ. που προβλεπόταν, ενώ ο ετήσιος στόχος εισπράξεων έχει τεθεί στα 110 εκατ. ευρώ! Αν δεν τα εξασφαλίσει, το Δημόσιο θα πρέπει να τα αναζητήσει αλλού, με νέα πρόσθετα μέτρα και χαράτσια.

Στο υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζουν να ελαφρύνουν τα τέλη ταξινόμησης για μικρά και μικρομεσαία αυτοκίνητα, με εκπτώσεις 300-1.000 ευρω, ώστε να μην αυξηθούν απότομα οι τιμές στις κατηγορίες αυτές, όταν εκπνεύσει το κίνητρο της απόσυρσης (εφόσον παραταθεί το μέτρο έως το τέλος Ιουνίου του 2016, όπως επιμένουν να λένε στο οικονομικό επιτελείο). Ετσι δεν φαίνεται να συντρέχει σοβαρός λόγος για να αναστείλει κάποιος το αγοραστικό ενδιαφέρον του, αφού για τα οχήματα αυτά οι τιμές θα είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τα μεσαία αυτοκίνητα.

Αν και δεν θα υπολογίζεται πλέον το τέλος ταξινόμησης με βάση τα κυβικά εκατοστά, θα επιβάλλεται με βάση την πραγματική αξία, οπότε, στη συντριπτική πλειονότητα των οχημάτων από 1.600 κυβικά και πάνω, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν αισθητά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ιούλιο και μετά η κυβέρνηση σχεδιάζει:

  • Να ισχύσουν νέα τέλη ταξινόμησης με στόχο την ελάφρυνση των φθηνών και μικρών αυτοκινήτων πόλης κατά 300-1.000 ευρώ.
  • Να καταργήσει οριστικά την απόσυρση που έδινε όφελος από 300 έως και 2.800 ευρώ.
  • Να αυξηθούν τα τέλη κυκλοφορίας και ταξινόμησης για τα μεταχειρισμένα παλαιού τύπου οχήματα. Αυτό θα δημιουργήσει πίεση για αντικατάσταση των παλαιών οχημάτων αντί για εκπτώσεις στην αγορά καινούριων.

Τι θα σημαίνουν πρακτικά αυτά;

  • Η απόσυρση των 300 ευρώ για αγορά καινούριων Ι.Χ. έως 900 κυβικά καταργείται, όπως και η έκπτωση των 960 ευρώ για 901-1.400 κυβικά εκατοστά. Ωστόσο στα οχήματα αυτά συνήθως η τιμή κυμαίνεται γύρω στις 10.000-12.000 ευρώ. Λόγω της χαμηλής τιμής τους το τέλος ταξινόμησης θα είναι μειωμένο σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα και θα καλύπτει τις απώλειες από την κατάργηση της απόσυρσης.
  • Από τα αυτοκίνητα 1.400-1.600 κυβικών θα ευνοηθούν αυτά που έχουν οικονομικό προφίλ, που ούτως ή άλλως όμως είχαν έκπτωση 1.430 ευρώ λόγω απόσυρσης. Σήμερα οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν θυγατρικές που παράγουν σειρά οικονομικών αυτοκινήτων τα οποία βασίζονται σε παλαιό­τερα μοντέλα των μητρικών εταιρειών.
  • Στα νέα μοντέλα που παράγουν οι μητρικές καθώς και στα ακριβά πολυτελή αυτοκίνητα τα τέλη ταξινόμησης θα αυξηθούν ασχέτως κυβισμού. Πιθανότατα μάλιστα δεν θα υπάρχει και διαφοροποίηση ανάλογα με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν (π.χ. υβριδικά, ηλεκτρικά κ.λπ.). Μετά τον Ιούνιο οι τιμές τους ενδέχεται να είναι απαγορευτικές.

Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι με τις αλλαγές αυτές τελειώνει και το άτυπο χρηματιστήριο που έχει στηθεί εδώ και μια επταετία με τα «αποσυρόχαρτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «business stories», η παράταση της απόσυρσης των Ι.Χ. εγκρίθηκε και από τους δανειστές και θα είναι από τα μέτρα που ψηφιστούν άμεσα, μαζί με τα πρώτα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση. Θα ισχύσει έως τον Ιούνιο και αναδρομικά από το τέλος Δεκεμβρίου του 2015, ώστε να καλύψει και την περίοδο κατά την οποία το μέτρο της απόσυρσης είχε παγώσει. Μετά την παράταση αυτή, όμως, το μέτρο καταργείται οριστικά.

Ωστόσο η παράταση κρύβει και εκπλήξεις, αφού, πιθανότατα, το κίνητρο της απόσυρσης δεν θα ισχύσει όπως ίσχυε όλα αυτά τα χρόνια!

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η τρόικα ζήτησε το όφελος να καταργηθεί ή να ψαλιδίζεται για οχήματα μεγάλου κυβισμού, ενδεχομένως πάνω από τα 1.800 κυβικά.

Τι σημαίνει αυτό;

Για τη συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων, που 4 στις 5 αφορούν Ι.Χ. έως 1.600 κυβικά, δεν αλλάζει τίποτε. Οσοι προλάβουν έως τον Ιούνιο θα επωφεληθούν από την έκπτωση από 300 έως 1.430 ευρώ, όπως ισχύει για τα οχήματα έως 1.600 κυβικά εκατοστά.

Το ζήτημα που ανακύπτει είναι τι θα γίνει με τις πωλήσεις αυτοκινήτων 1.601-2.000 κυβικών. Εκεί η έκπτωση που προσφέρει το κράτος φτάνει στα 2.800 ευρώ. Οι λύσεις που εξετάζονται είναι αν πρέπει να καταργηθεί τελείως η έκπτωση γι' αυτά, να ψαλιδιστεί το όφελος (π.χ. στα 2.000 ευρώ) ή να ισχύει μέχρι τα, π.χ., 1.800 κυβικά, αλλά όχι για τα 1.900 ή τα 2.000 κυβικά, τα οποία γίνονται πλέον δυσπρόσιτα.

Ούτως ή άλλως, όμως, λόγω της κρίσης και της βαριάς φορολογίας στα Ι.Χ., η ελληνική αγορά φαίνεται να έχει προσαρμοστεί και σε αυτά τα νέα δεδομένα. Σύμφωνα με στοιχεία από τις πωλήσεις Ι.Χ. αυτοκινήτων, ούτε το 5% των ελληνικών νοικοκυριών δεν αγοράζει πια οχήματα με κυβισμό πάνω από 1.600 κυβικά.

Απόσυρση μέχρι τις 30 Ιουνίου

Στην πράξη χρήση της απόσυρσης θα μπορεί να γίνει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2016. Ως τότε θα μπορούν να αποσυρθούν παλαιά αυτοκίνητα και τα χαρτιά να χρησιμοποιηθούν για την αγορά -με έκπτωση- καινούριου, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, οχήματος.

Η κίνηση αυτή θα ξεκλειδώσει και τις παραδόσεις χιλιάδων αυτοκινήτων από αντιπροσώπους, καθώς αρκετοί τηρούσαν στάση αναμονής μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα η παράταση του μέτρου.

Στελέχη της αγοράς λένε μεν πως η κίνηση αυτή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, τονίζουν όμως ότι «η ζημιά έχει ήδη γίνει, καθώς δεν γνωρίζουμε αν θα μπορέσουν να αναπληρωθούν οι πωλήσεις».

Μέχρι σήμερα πάντως το όφελος απόσυρσης για αγορά αυτοκινήτου εφαρμοζόταν ως εξής:

  • Για αγορά αυτοκινήτου έως 900 κ.εκ. και φορολογητέα αξία έως 6.000 το όφελος έφτανε στα 300 ευρώ.
  • Από 901 έως 1.400 κ.εκ. και φορολογητέα αξία ως 8.000 το όφελος ήταν 960 ευρώ.
  • Από 1.401 έως 1.600 κ.εκ. και με φορολογητέα αξία 11.000 το όφελος έφτανε στα 1.430 ευρώ.
  • Για αγορά αυτοκινήτου από 1.601 έως 2.000 κ.εκ. και με φορολογητέα αξία έως 14.000 το όφελος ανερχόταν στα 2.800 ευρώ, ενώ σε οχήματα μεγαλύτερης αξίας και κυβισμού δεν γινόταν καμία έκπτωση.​
Πηγή: http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/278042-meioseis-telon-mono-gia-fthina-aitokinita-polis
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν είμαι για να δίνω 3.000-6.000 ευρώ» έγραψε σε μήνυμα στη γιατρό

Τα μηνύματα ανάμεσα στον τραγουδιστή, την 56χρονη γιατρό και τον υπνοθεραπευτή εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας για τον θάνατό του. 

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος

Πλάκα: «Υπήρχε οσμή αερίου αμέσως μετά την έκρηξη στην περιοχή» είπε αντιδήμαρχος

Ο Παναγιώτης-Πάρης Χαρλαύτης, αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Δήμου Αθηναίων, επικαλέστηκε μαρτυρίες από αξιωματικούς της δημοτικής αστυνομίας 

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Ερντογάν: «Διπλωματία, όχι σύγκρουση» με την Ελλάδα - Ισχυρή η Τουρκία στο ΝΑΤΟ

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου έρχονται λίγο μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για «ήρεμα νερά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. 

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου

Πλάκα: Αγωνία για πέντε άτομα που αγνοούνται μετά την έκρηξη, ηλικιωμένο ζευγάρι έμενε στον δεύτερο όροφο του κτηρίου

Οι Αρχές και οι συγγενείς των ηλικιωμένων προσπαθούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί τους, ωστόσο το κινητό τους είναι απενεργοποιημένο 

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Ryanair: Αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Μάντσεστερ με μόλις 1% καυσίμων μετά από «Mayday»

Η πτήση από την Πίζα προς το Πρέστγουικ πέρασε από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες προσγείωσης λόγω της καταιγίδας Amy, πριν καταλήξει στο Μάντσεστερ. 

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027

Η ExxonMobil επιβεβαιώνει ότι η γεώτρηση στο μπλοκ 2 του Ιονίου ξεκινά αρχές του 2027

Στη γεώτρηση συμμετέχουν η Energean και η HELLENiQ Energy 

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

Φινλανδία και Σουηδία σήκωσαν μαχητικά για να αναχαιτίσουν ρωσικά αεροσκάφη που εντοπίστηκαν πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα

«Η Βαλτική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ τόσο ευάλωτη όσο είναι τώρα, δεν ήταν ποτέ και περισσότερο προστατευμένη από ό,τι είναι τώρα», τόνισε ο Σουηδός πρωθυπουργός 

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Αρση απορρήτου των επικοινωνιών για την υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη, ανοίγουν τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων

Δεν καταθέτουν ακόμη προσφυγή κατά της προφυλάκισής τους οι κατηγορούμενοι, Ιωάννα Γάκα και Ηλίας Θεοδωρόπουλος 

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται 27 δισ. δολάρια για drones και πυραύλους ως τον Ιανουάριο

Το Κίεβο ζητά από τις Βρυξέλλες να επισπεύσουν τη δεύτερη δόση δανείου 90 δισ. δολαρίων για τον οπλισμό της άμυνάς του. 

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Ρόδος: 28χρονος πήρε 15.000 ευρώ με απάτη από 44χρονη και την εκβίασε με γυμνές φωτογραφίες

Η καταγγελία της 44χρονης Πολωνής αφορά ποσά που της αποσπάστηκαν το 2023 και το 2024 με ψευδείς δικαιολογίες, ενώ την υπόθεση ερευνά η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων. 

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση

Τρίκαλα: Εργαζόμενος γρονθοκόπησε τον εργοδότη του μετά την απόλυση

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κατέθεσε μήνυση, ενώ αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τρικάλων οδήγησαν τον δράστη στις αρχές. 

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Χανιά: Αποζημίωση στον ηλικιωμένο που πήγε φυλακή για βιασμό 19χρονου και δικαιώθηκε

Καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση φέρεται να είχε η νέα ιατροδικαστική εξέταση 

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Πέθανε ο Σούλης Μαρκόπουλος

Διατέλεσε προπονητής σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρης, Ηρακλή και άλλες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ - Το 1994 οδήγησε τον Δικέφαλο του Βορρά στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού Κυπέλλου Κόρατς 

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Μέχρι πότε θα κρατήσει - Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Έκτακτο δελτίο προειδοποιεί και για πιθανές τοπικές χαλαζοπτώσεις, με την Εύβοια να είναι η τελευταία περιοχή που θα επηρεαστεί την Κυριακή. 

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Επιστροφή ενοικίου: Έως 1.600 ευρώ σε εκπαιδευτικούς και γιατρούς - Ποιες περιοχές εξαιρούνται

Ξεκινά η καταβολή των αναδρομικών ποσών για τα μισθώματα του 2024, με τη διαδικασία να αφορά εργαζομένους που υπηρετούν μακριά από την κύρια κατοικία τους. 

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Έκρηξη στην Πλάκα: «Πάει για ολική αχρησία το κτίριο, πιθανότατα και το διπλανό», λέει ο Χαρλαύτης

Δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν και τραυματίστηκε περαστικός, ενώ ζημιές σημειώθηκαν και σε γειτονικά κτίρια της περιοχής. 

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Παχυσαρκία: Κοστίζει 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα - Ποιες βασικές δαπάνες ξεπερνά

Νέα ευρωπαϊκή μελέτη αποκαλύπτει ότι το βάρος της νόσου αγγίζει το 1,4% του εγχώριου ΑΕΠ, ενώ σε εκκρεμότητα παραμένει η φαρμακευτική αντιμετώπισή της. 

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ - Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Thessaly Pass & Evros Pass: Ανοιξαν οι αιτήσεις για τα 250€ - Ποιοι μένουν εκτός της κλήρωσης

Οι ενδιαφερόμενοι διεκδικούν άυλες ψηφιακές κάρτες για διαμονή και εστίαση στις πληγείσες περιοχές, υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στο gov.gr. 

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Τύραννος» που απειλεί την Ελλάδα

Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου στον Ερντογάν στον ΟΗΕ: «Τύραννος» που απειλεί την Ελλάδα

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε την Τουρκία για κατοχή στη βόρεια Κύπρο και έστρεψε βέλη και κατά του Κατάρ. 

Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Φωτιά σε οχηματαγωγό πλοίο βόρεια της Μυκόνου με 29 επιβαίνοντες

Η Πυροσβεστική κινητοποίησε δύο ταχύπλοα σκάφη από Σύρο και Λαύριο, ενώ πλοίο απέπλευσε και από τον Πειραιά για την επιχείρηση. 

Έκρηξη στην Πλάκα: Ποιος πληρώνει για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα - Ο όρος της αποζημίωσης

Έκρηξη στην Πλάκα: Ποιος πληρώνει για τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα - Ο όρος της αποζημίωσης

Η απλή ασφάλιση δεν αρκεί από μόνη της, ενώ το Δημόσιο και ο ιδιοκτήτης του κτιρίου δεν αναλαμβάνουν αυτόματα το κόστος πριν βγει το επίσημο πόρισμα των Αρχών. 

Εορτολόγιο 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Εορτολόγιο 25 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, τιμάται η μνήμη των Οσίων Ευφροσύνης και Παφνουτίου και αρκετά αγαπημένα πρόσωπα περιμένουν τις ευχές σας. 

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Κατάρρευση κτιρίου στην Πλάκα: Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι λέει ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν στο σημείο μετά από έκρηξη που πιθανότατα προκλήθηκε από διαρροή φυσικού αερίου. 

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Φαράγγι Σαμαριάς: Κάτοικοι το άνοιξαν μόνοι τους μετά το συνεχές «κλείσε-άνοιξε»

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Γιώργος Τσαπάκος αναγνωρίζει ανάγκη νέου μοντέλου διαχείρισης, ενώ ο Δρυμός έκλεισε ξανά την Παρασκευή λόγω προβλεπόμενης βροχής. 

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο χημικών στη Χαλκίδα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις χρωμάτων και χημικών στη Βαθύ Αυλίδα, χωρίς να απειλεί γειτονικές εκτάσεις, ενώ έρευνα διεξάγει το Ανακριτικό Κλιμάκιο Εμπρησμών Εύβοιας. 

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

81χρονος κουβαλά βαλίτσες για την καρκινοπαθή σύζυγό του - Η κίνηση που του άλλαξε τη ζωή

Ο Ντόναλντ εργάζεται στο τμήμα χαμένων αποσκευών για να καλύψει τα ιατρικά έξοδα της γυναίκας του, με την οποία είναι παντρεμένος 57 χρόνια, μέχρι που μια διαδικτυακή πρωτοβουλία συγκέντρωσε 70.000 δολάρια. 

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Μετανάστης άφησε παιδί στη θάλασσα για να χωρέσει σε λέμβο προς Βρετανία

Διασώστες έσπευσαν και έσωσαν το παιδί στην παραλία Μπερκ, ενώ η Βρετανία καταγράφει ρεκόρ διελεύσεων μεταναστών μέσω Μάγχης. 

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

«Θα πας στη Μόσχα να συναντήσεις τον Πούτιν;» ρώτησαν τον Ζελένσκι: Μόνο πάνω σε γαμ... πύραυλο, απάντησε

Ο Ουκρανός πρόεδρος θεωρεί πως είναι καλή ευκαιρία να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του στη Σύνοδο της G20 στο Μαϊάμι - Ο Πούτιν έχει προσκληθεί από τους Αμερικανούς, ωστόσο το Κρεμλίνο δεν έχει αποφασίσει ακόμα 

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Συναγερμός στην Πολωνία: Εκκενώνονται συνοριακά περάσματα μετά από ρωσικά πλήγματα

Σε ύψιστη επιφυλακή τέθηκαν τα μαχητικά της Βαρσοβίας - Ο Τουσκ ανακοίνωσε έκτακτα μέτρα στο Ντοροχούσκ, οδηγίες για σχέδια εκκένωσης προς τους δήμους. 

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Φορολοταρία Αυγούστου 2026: Ανακοινώθηκαν οι νικητές της κλήρωσης

Η ΑΑΔΕ ολοκλήρωσε την 60η κλήρωση της φορολοταρίας για τις συναλλαγές του Αυγούστου με πλαστικό χρήμα. 

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν βαλλιστικό πύραυλο και drone στη Σαουδική Αραβία

Ελληνικοί Patriot κατέρριψαν βαλλιστικό πύραυλο και drone στη Σαουδική Αραβία

Ενεπλάκη με επιτυχία εκτοξεύοντας δύο βλήματα 

«Είναι εθισμένος, να τον σώσουμε»: Γνωστός τραγουδιστής θέλει να πάει στους γιατρούς του Γιώργου Μαζωνάκη

«Είναι εθισμένος, να τον σώσουμε»: Γνωστός τραγουδιστής θέλει να πάει στους γιατρούς του Γιώργου Μαζωνάκη

Οδηγός ταξί που τον μετέφερε στο ιατρείο της Καρνεάδου περιγράφει τον καλλιτέχνη «εθισμένο» στις θεραπείες 

Μαρούσι: 22χρονος πρωταθλητής kick boxing επιτέθηκε σε δύο γυναίκες και έκλεψε αυτοκίνητο

Μαρούσι: 22χρονος πρωταθλητής kick boxing επιτέθηκε σε δύο γυναίκες και έκλεψε αυτοκίνητο

Η μία γυναίκα υποβλήθηκε σε χειρουργείο μετά την επίθεση, ενώ ο ίδιος ο πατέρας του δράστη ενημέρωσε την αστυνομία για τον γιο του. 

Λάβαμε «μήνυμα» από το διάστημα; Το μυστήριο με τη ραδιοεκπομπή που ήρθε από εξωπλανήτη

Λάβαμε «μήνυμα» από το διάστημα; Το μυστήριο με τη ραδιοεκπομπή που ήρθε από εξωπλανήτη

«Δεν είναι εξωγήινοι» 

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη δολοφονία της Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα

Προφυλακιστέος ο 27χρονος για τη δολοφονία της Πηνελόπης στην Ηγουμενίτσα

Σε βάρος του 27χρονου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας και όπλων 

Καρυστιανού: «Θα φύγω από την Ελλάδα» αν η Ελπίδα για τη Δημοκρατία δεν μπει στη Βουλή

Καρυστιανού: «Θα φύγω από την Ελλάδα» αν η Ελπίδα για τη Δημοκρατία δεν μπει στη Βουλή

Η επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα συνδέει την κάθοδό της στην πολιτική με τη συνέχεια του κινήματος που γεννήθηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών 

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δεν υπάρχει παθολογοανατόμος για τις ιστολογικές εξετάσεις στην καρδιά

Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Δεν υπάρχει παθολογοανατόμος για τις ιστολογικές εξετάσεις στην καρδιά

Ο νέος παθολογοανατόμος, ο κ. Ευτυχιάδης γνωστός από την υπόθεση Πισπιρίγκου, αναλαμβάνει καθήκοντα μόλις την 1η Ιανουαρίου 2027. 

Τιμολόγια ρεύματος κάτω από 15 λεπτά η κιλοβατώρα - Πετρέλαιο θέρμανσης έως 1,75€/λίτρο

Τιμολόγια ρεύματος κάτω από 15 λεπτά η κιλοβατώρα - Πετρέλαιο θέρμανσης έως 1,75€/λίτρο

Το ΥΠΕΝ σημειώνει άνοδο των σταθερών «μπλε» τιμολογίων ρεύματος στο 31,62% τον Ιούνιο, ενώ ετοιμάζεται αύξηση του επιδόματος θέρμανσης για 1,2 εκατ. δικαιούχους. 

Παγκόσμιος συναγερμός: Πράκτορας ΑΙ χάκαρε για πρώτη φορά κυβερνητική ιστοσελίδα στην Αυστραλία

Παγκόσμιος συναγερμός: Πράκτορας ΑΙ χάκαρε για πρώτη φορά κυβερνητική ιστοσελίδα στην Αυστραλία

Ο πρωθυπουργός Αντονι Αλμπανέζι μίλησε για «απαράδεκτο» περιστατικό και προειδοποίησε ότι τρεις ακόμη κυβερνητικές ιστοσελίδες υγείας ενδέχεται να έχουν επηρεαστεί. 

Γιώργος Λιάγκας: «Τον φάγανε σαν το σκυλί στ` αμπέλι» - Ξέσπασμα για την υπόθεση Μαζωνάκη

Γιώργος Λιάγκας: «Τον φάγανε σαν το σκυλί στ` αμπέλι» - Ξέσπασμα για την υπόθεση Μαζωνάκη

Ο παρουσιαστής του «Πρωινού» κατηγόρησε τους κατηγορούμενους γιατρούς ότι έκλειναν τα κινητά τους επί μιάμιση ώρα για να καλύψουν την ανικανότητά τους. 



© Copyright 2026 - All right reserved.
Made in Nextweb with E-Radio Services